Video & Motion Graphic Design: Cum puteți deveni designer Motion Graphic și editor video profesionist în următoarele 12 luni

Video & Motion Graphic Design
Tip de studiu:
Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
304
Diplome și Certificări:
Adobe Certified Professional:
Visual Design (Adobe Photoshop)
Graphic design & illustration (Adobe Illustrator)
Digital video (Adobe Premiere Pro)
Visual effects & motion graphics (Adobe After Effects)
LINK Academy Certified Video & Motion Graphic Designer
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

În cadrul programului Video & Motion Graphic Design, vă veți familiariza cu metodele moderne de montaj video, post-producția de reclame și părți introductive, veți învăța să creați efecte speciale, Motion Graphic și animații video. Veți descoperi și cum să integrați instrumente AI în propria muncă de design, maximizând eficacitatea și inovația propriilor proiecte.

Pe lângă aceste abilități, te vei familiariza cu teoria imaginilor mobile și a limbajului vizual care se folosește în film, televiziune și arta video.

Vei face toate acestea în cele mai moderne programe pentru editarea videoului și a sunetului: Adobe Premiere și Adobe After Effects.

Dacă te interesează efectele speciale

În cadrul acestui program vei afla totul despre Adobe After Effects, cel mai puternic instrument în câmpul animației și al designului Motion Graphic. Acesta este un program de top pentru dezvoltarea și crearea efectelor speciale în producția video.

Vei învăța să creezi efecte speciale ca în filmele hollywoodiene cunoscute, serialele TV cu buget mare și reclamele de efect din televiziune.

Creează spoturi care vor încânta

În calitate de cursant la programul Video & Motion Graphic Design vei învăța să transformi instantaneu materialul nemontat într-un clip video de calitate – filme. Acest lucru este posibil grație unui program ca Adobe Premiere, în care vei lucra pe durata cursului. Vei învăța bazele producției video și de film, precum și să faci, să montezi și să regizezi clipuri video.

Vei dobândi abilitățile de a produce sunet de calitate în studio, indiferent dacă are scopul de a fi aplicat independent sau este o combinație de clipuri video avansate, animații, efecte speciale etc. Sunetul, ca și videoul, se poate folosi pentru a crea efecte audio-video fantastice, iar pe lângă aceasta, este și o parte necesară a oricărei reclame TV sau radio.

Perfecționează-te într-una din artele cu cea mai rapidă creștere din industria de divertisment și advertising

Larga aplicare în domeniul televiziunii, filmului și web-ului a pus cunoștințele de Motion Graphic Design într-un loc foarte important în spectrul abilităților pe care trebuie să le dețină fiecare designer video.

De aceea, în acest program, un accent deosebit se pune pe familiarizarea cu crearea animațiilor mobile și a tehnologiilor moderne de Motion Graphic Design, totul lucrând în software-ul Adobe After Effects, ca instrument de bază pentru lucrul Motion Graphic Design și animație folosind limbajul de programare JavaScript, care reprezintă viitorul în acest domeniu.

Îmbunătățiți-vă procesul creativ cu instrumentele AI

În era producției digitale, integrarea instrumentelor AI devine nu numai un avantaj inovator, ci și o necesitate. În programul Video & Motion Graphic Design, veți asimila metodele convenționale de proiectare și editare și veți învăța cum să vă îmbunătățiți munca prin puterea inteligenței artificiale. Vă veți familiariza cu instrumente avansate de inteligență artificială care transformă industria, permițându-vă să automatizați procese complexe și să generați o muncă uimitoare care ar fi necesitat odată ore de muncă grea. Aceste instrumente nu numai că vă îmbunătățesc productivitatea și creativitatea, dar vă pun munca și la alt standard, făcând din fiecare proiect o capodoperă inovatoare.

Lucrați la proiecte de top din cadrul LINK Academy DesignStudio

LINK Academy DesignStudio – Lucrările cursanților

LINK Academy DesignStudio este locul unde, în scurt timp, veți dobândi experiență, veți primi recomandări de la companii de renume și veți stabili legături cu clienții cu care veți continua să colaborați în viitor.

Lucrând concret la proiecte de top, veți înțelege cum se adaptează abilitățile învățate la sarcini individuale, cum se comunică cu clienții și cum se dau cele mai bune răspunsuri la cererile lor.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Video & Motion Graphic Design Program.

Video & Motion Graphic Design – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 RG Raster Graphics (Photoshop) 44
2 D Drawing 16
3 TD Theory of Design 12
4 HD History of Design 4
5 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1** online
6 C Copyrights 4
7 IL Adobe Illustrator 24

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 IVP Introduction to Video Production 16
9 FFV Film and Video Photography 16
10 AE Special Effects & Motion Graphics (After Effects) 56
11 VE Video Editing & Sound Design (Premiere) 44
12 IJA Introduction to JavaScript for After Effects 24
13 AA Adobe Audition* 20
14 VP Video Postproduction 12
15 LF Lucrare finală Motion Graphic Design 8
16 EL2/GL2 English Language 2 / German Language 2** online
17 FCE FCE/BEC Vantage*** online

* Curs bonus.
** Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
*** Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage pot fi parcurse doar de către cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Video and Sound Production: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Video & Motion Graphic Design primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 17 materii

1. Raster Graphics (Photoshop)
Scopul cursului Photoshop este de face cursanții independenți în sarcinile legate de procesarea fotografiilor pentru web, retușare și, în general, procesarea graficelor raster. La curs se studiază instrumentele și filtrele Photoshop CC și se explică logica straturilor, manipularea textului și a culorii într-o fotografie. De asemenea, se abordează și cele mai recente opțiuni Generative Fill și Generative Expand AI, alimentate de inteligența artificială generativă Adobe Firefly.

2. Drawing
Cursul de Desen se ocupă cu arta desenării prin care iluzia realității sau percepţia naturii este transpusă pe foaie în mod direct. Cursanții vor învăța despre tehnici și metode de desen, despre perspectivă, compoziție, materiale și rechizite și alte elemente ale desenului. Importanța acestui curs se oglindește în faptul că libertatea de desenare rezultată din stăpânirea acestui meşteşug, fiind premisa principală pentru exprimarea și crearea soluțiilor calitative de design.

3. Theory of Design
În cadrul acestui curs se va studia teoria designului şi principiile de bază ale teoriei designului. Se studiază elementele grafice generale, liniile, suprafeţele, culoarea, precum şi influenţa psihologică a acestora asupra personalităţii. În plus, se vor studia şi principiile generale ale tipografiei, principii care se aplică în scopul alegerii adecvate a tipografiei pentru diferite soluţii.

4. History of Design
Cursul vorbește despre separarea designului de artă, despre curentele din designul grafic și din cel industrial și impactul lor asupra tendințelor contemporane. Acest curs presupune şi analiza exemplelor din istoria designului.

5. English Language 1 / German Language 1
La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

6. Copyrights
Acest curs oferă cursanţilor noţiuni despre drepturile de autor și despre modurile în care îşi pot proteja propriile drepturi de autor. Cursul se axează pe protejarea designului industrial și a soluțiilor artei plastice, dar și a mărcilor care sunt reprezentate, din punct de vedere al designului, sub formă de logotip.

7. Adobe Illustrator 
În Illustrator curs se vor studia elementele generale pentru lucru în programul Adobe Illustrator - desenarea formelor simple şi complexe prin utilizarea diferitelor instrumente și palete; vă veţi familiariza cu gama de culori și cu colorarea prin intermediul paletelor Color, Swatches și Gradient; familiarizarea cu posibilitățile de manipulare a textului în Illustrator. În afară de tehnica de lucru în Illustrator, veți lucra și la realizarea soluțiilor reale de design.

8. Introduction to Video Production
Cursul reprezintă baza pentru înţelegerea procesului şi a condiţiilor tehnologice care permit crearea unui film sau a unei lucrări video şi familiarizează cursantul cu principiile de bază ale producţiei video, ale înregistrărilor şi cu rolul lor în crearea filmelor sau a emisiunilor TV.  

9. Film and Video Photography
Cursul Film and Video Photography, este conceput astfel încât să ofere posibilitatea de a învăţa bazele unei fotografii, adaptate formei pentru film şi video. Având în vedere faptul că baza tuturor imaginilor în mişcare este chiar fotografia, cursul este axat pe cunoașterea detaliată a acestei discipline, realizând o paralelă între înregistrările foto, de film şi video. Conținutul cursului este împărțit în unități logice de cunoștințe teoretice și exerciții practice.

10. Special Effects & Motion Graphics (After Effects)
În cadrul acestui curs se studiază animaţia în Adobe After Effects, dar şi crearea filmelor animate cu efecte speciale.

11. Video Editing & Sound Design (Premiere)
În cadrul acestui curs, se studiază metodele contemporane de montaj video. Se lucrează la proiecte de post-producţie a reclamelor şi a genericelor de introducere, toate acestea în Adobe Premiere.

12. Introduction to JavaScript for After Effects
Acest curs este destinat celor care au frecventat cursul Adobe After Effects sau au cunoștințe din domeniul Motion Graphics și folosesc programul After Effects. Cursul le prezintă artiștilor care se ocupă cu montajul, composing-ul și graficele dinamice, limbajul de programare JavaScript, folosit în programul Adobe After Effects. Prin câteva teme, cursul vorbește despre noțiunile limbajului JavaScript, sintaxa sa și modul în care se folosește în cadrul graficii dinamice. Prin exemple, în programul Adobe After Effects învățăm cum se activează și cum se folosește consola pentru lucrul cu JavaScript la nivel de Layer și cum în partea Expression din After Effects se conectează și se controlează anumite Property pentru atingerea efectelor dorite în animație.

13. Adobe Audition
În cadrul acestui curs, se studiază caracteristicile fizice ale sunetului, precum și valorile lui. Se compară semnalul sunetului analog cu cel digital și se prelucrează sunetul digital. În timpul cursului se utilizează programul Adobe Audition.

14. Video Postproduction
Cursul Video Postproduction conţine lecţii în care cursantul se va familiariza cu toate elementele de producţie a componentei video aflate în faza finală de producţie a unui film sau emisiune de televiziune. Vom învăţa cum să folosim Adobe Media Encoder şi care sunt cerinţele de producţie unde se poate folosi acest software. 

15. Lucrare finală Motion Graphic Design
Scopul întregii programe este crearea portofoliului cu lucrări, cu ajutorul cărora veți putea în mod direct să demonstrați calitatea muncii dvs. În timpul cursului, fiecare cursant va realiza propriile lucrări şi le va da o anumită formă într-o prezentare cu care va putea să-şi găsească un loc de muncă. În funcție de specializare, cursanţii vor crea un portofoliu tipărit sau digital, Web sau multimedia.

16. English Language 2 / German Language 2
Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

17. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu sunt incluse în programa obișnuită. Cursanţii aleg pe care dintre certificatele menţionate vor să-l obţină şi pe baza aceasta parcurg unul din aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs pregătitor pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi un certificat recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi scoli superioare, organe profesionale, ministere şi organe gunernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan internațional în economie şi industrie, ceea ce vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenţionaţi să aplicaţii pentru posturi care implică lucrul cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aeriană, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, şcoli superioare şi alte instituţii, aşadar reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia dvs. viitoare şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este de asemenea un curs pregătitor pentru dobândirea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ în fața potenţialilor angajatori şi parteneri de afaceri, deoarece confirmă cunoştinţele dvs. de limbă engleză de afaceri şi posibilitatea de a comunica în lumea de afaceri la un nivel avansat. Este recunoscut de către toate companii mondiale, instituţiile academice şi de afaceri și reprezintă un document unic care dovedește abilităţile dvs. avansate de înţelegere, scriere și vorbire a limbii engleze.

Cum arată cursurile?

Cursurile de la acest program educațional LINK Academy se desfășoară exclusiv după modelul online. Aceasta înseamnă că cele mai căutate cunoștințe din domeniul IT le puteți dobândi prin intermediul platformei e-Learning de pe internet.

Acest mod de școlarizare vă va oferi cunoștințe practice, indiferent că vă perfecționați din Galați, Brașov, Ploiești, Brăila, Timișoara, București, Iași, Cluj, Constanța, Craiova, Chișinău etc. În timpul cursurilor, accentul va fi pus pe asimilarea competențelor practice și a cunoștințelor teoretice de bază.

Obţineţi certificate recunoscute pe plan internaţional:

LINK Academy vă oferă posibilitatea să susţineţi examene pentru cele mai prestigioase certificate recunoscute pe plan internaţional, precum şi pentru certificatele şi diplomele Adobe:

Adobe Certified Professional:

  • Visual Design (Adobe Photoshop)
  • Graphic design & illustration (Adobe Illustrator)
  • Digital video (Adobe Premiere Pro)
  • Visual effects & motion graphics (Adobe After Effects)

Certifcatul Adobe este unul dintre cele mai prestigioase certificate din domeniul desingului şi din domeniul lucrului cu produsele Adobe. 

De asemenea, după finalizarea programului Video & Motion Graphic Design la LINK Academy, puteţi obţine şi unul dintre următoarele două certificate:

  • Certificatul care atestă FRECVENTAREA programului LINK Academy
  • Certificatul LINK Academy Certified Video & Motion Graphic Designer

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te