Cambridge International AS&A Level Computer Science

În mediul de afaceri tot mai dinamic oamenii trebuie să fie capabili să lucreze pe calculator în mod productiv, să facă legături dintre cunoştinţele lor de calculator în contexte diferite şi pachete de software şi să fie la curent cu noile realizări.

Aproape fiecare job de astăzi include ca o condiţie elementară utilizarea calculatorului, sunt tot mai multe locuri de muncă unde se cer cunoştinte avansate în utilizarea calculatorului şi a tehnologiilor informaționale în general.

Această regulă se aplică pentru angajaţii care ocupă atât poziții de conducere cât și poziții de subordonare, oricare ar fi responsabilităţile lor şi indeferent de tipul organizaţiei şi oricare ar fi împrejurările în care lucrează. Influenţa globală a calculatorului pătrunde şi în afara lumii afacerilor. De exemplu, calculatoarele susţin şi formează modul în care învăţăm, călătorim, folosim banii. Capacitatea de a utiliza calculatorul  cu abilitate şi siguranţă ne folosește pentru a ne asigura mai multe împliniri în viaţa personală și profesională.

Cambridge International AS&A Level Computer Science este o diplomă Cambridge la nivel de expertiză cel mai înalt şi este ideală dacă doriţi să învăţaţi mai mult despre limbajele de programare, sisteme şi programare. 

Certificat CambridgeCaracteristicile de bază ale acestei diplome sunt următoarele:

 • Dezvoltă capacităţile dumneavoastră de a lucra pe calculator folosind limbaje de programare
 • Este potrivită pentru studenţi, angajaţi şi instructori
 • Asigură o diplomă oficială în domeniul abilităţilor de calculator – analiză, design, implementare, testare şi documentare
 • Cunoştinţele se obţin prin combinarea problemelor practice şi a examenelor scrise.
 • Oferă o abordare flexibilă a studiului, fiind structurată pe module
 • Este dezvoltată în colaborare cu liderii din domeniul IT şi acest mod sigur corespunde nevoilor industriei IT.

 

Calificările şi competenţele pe care le oferă Cambridge International AS&A Level Computer Science

 • Cambridge International AS&A Level Computer Science reprezintă "gold standard" de calificare.
 • GCE Advance (A) Level Computing este una din cele mai recunoscute şi renumite calificări, care este acceptată şi recunoscută ca dovadă a abilităţilor academice de acces la universităţi şi institute din întreaga lume.
 • Advanced Subsidiary (AS) Level Computing reprezintă prima jumătate a cursului A Level şi oferă posibilitatea accesării unui cuprins mai larg de obiecte, fără obligaţia de a parcurge întregul curs A Level
 • Succesul obţinut în cadrul Cambridge International AS&A Level Computer Science este una din cerinţele cheie pentru intrarea la toate cele mai mari universităţi din zona anglofonă, dar şi la alte universităţi din zone cu o altă limbă de circulaţie.   


Competenţele dobândite sunt create astfel încât candidaţii pot demostra în totalitate abilităţile de lucru pe calculator, mai ales prin automatizarea problemelor utilizând limbajele de programare. După completarea problemelor practice şi a proiectelor, de la candidaţi se aşteaptă să lucreze la proiecte reale şi să ajungă la soluţii adecvate şi documentaţie. Candidaţii sunt examinaţi din toate punctele de vedere în sensul abilităţilor de a lucra pe calculator care sunt necesare pentru elaborarea soluţiilor de probleme – analiză, design, implementare, testare şi documentare.


Dimensiunea internaţională şi recunoaşterea

Cambridge International AS&A Level Computer Science este creată pentru toţi care deja posedă cunoştinţe largi  privind aplicaţiile IT şi  pentru cei care doresc să dezvolte capacitatea de înţelegere a operaţiunilor pe calculator, şi prin asta să automatizeze problemele folosind calculatorul. Este potrivită pentru studenţi, angajaţi şi începători.


Această diplomă este recunoscută în Marea Britanie ca o parte din calificările lor standardizate, dar şi în toată lumea, la toate universităţile din zona anglofonă, dar şi în afara acesteia.

Reuşita la A Level poate rezulta şi numai după un an de studiu sau credite la universităţile din SUA şi
Canada. Unele din cele mai renumite universităţi care recunosc AS&A Level Computing sunt Yale University, Harvard University, Boston University, New York University.

AS Level reprezintă jumătate din valoarea A Level şi de asemenea este recunoscut ca și credit.

Scopurile cursului bazat pe silabusuri care duc la obţinerea Cambridge International AS&A Level Computer Science:

 • înţelegerea celor mai importante principii de rezolvare a problemelor cu ajutorul calculatorului
 • înţelegerea unui spectru de aplicaţii de calculator şi a efectelor aplicării acestora
 • înţelegerea organizării sistemelor de calculator inclusiv software, date, hardware, comunicare şi oameni
 • obţinerea abilităţilor necesare pentru aplicarea înţelegerii în dezvoltarea soluţiilor bazate pe calculator

De asemenea, scopurile cursului care duc la o calificare completă ar trebui să dezvolte înţelegerea principalelor principii ale sistemului de analiză şi design, metode de formulare a problemelor şi planificarea soluţiilor folosind calculatorul, ca şi a metodelor sistematice de implementare, testare şi documentare.


Candidaţii ar trebui să fie capabili :

 • să descrie şi să explice influenţa calculatorului în spectrul aplicaţiilor şi să dea dovadă de înţelegere a caracteristicilor sistemelor de calculator (hardware, software şi comunicaţii) care asigură obţinerea soluţiilor efective
 • să descrie şi să explice necesitatea şi utilizarea diferitelor forme de organizare şi prelucrare a datelor pentru a susţine cerinţele informatice ale anumitor aplicaţii
 • să descrie şi să explice dezvoltarea sistematică a soluţiilor problemelor de calitate înaltă şi tehnici corespunzătoare de implementare a soluţiilor de acest gen
 • să comenteze critic consecinţele sociale, juridice, etice şi de altă natură ale folosirii calculatorului

 

Candidaţii ar trebui să aibă abilităţi necesare:

 • să analizeze problemele şi să identifice părţile care corespund soluţiilor pe calculator
 • să aleagă, să adapteze şi să aplice tehnicile şi principiile corespunzătoare ca să dezvolte structuri de date şi algoritme pentru soluţionarea problemelor
 • să creeze designul, să implementeze soluţiile efective folosind hardware, software şi limbajele de programare

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te