Noţiunea învăţământului la distanţă

Asociaţia Americană pentru Învăţământ la Distanţă (The United States Distance Learning Association, www.usdla.org) defineşte noţiunea de învăţământ la distanţă ca “obţinerea cunoştinţelor şi abilităţilor prin informaţii şi instrucţiuni distribuite, aplicând diverse tehnologii şi alte forme de învăţământ la distanţă."

Una din definiţiile, care, în opinia autorului acestui studiu, determină această noţiune cel mai simplu şi cel mai bine este: "Învăţământul la distanţă e un sistem şi proces de conectare a studenţilor cu resursele didactice distribuite“. 

În zilele noastre există două tipuri diferite de noţiuni: învăţământul la distanţă şi e-learning-ul.

Învăţământul la distanţă a aparut ca urmare a existenţei şcolilor fără frecvenţă şi, în esenţă, se bazează pe materiale didactice şi cărţi, care se trimit prin poştă sau e-mail, dar şi pe prezenţa la examen.

 

E-learning reprezintă performanţa de formare, învăţare sau efectuare de program educaţional în format electronic, de obicei, prin Internet. Se bazează pe utilizarea tehnologiei informaţionale moderne şi de comunicare. Implică existenţa unor prelegeri şi exerciţii pe Internet, CD sau DVD,  consultări cu profesorii prin Internet, fluxul de poştă electronică între participanţi, existenţa forum-ului, testarea pe Internet, videoconferinţă, şi altele.

 Link Group este fondatorul primei platforme sârbeşti de e-learning – Distance Learning System.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te