Curs de design interior – Creaţi spaţii moderne şi inovatoare în calitate de designer de interior profesionist

Cursuri de Design Interior | Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov | LINK Academy
Tip de studiu:
Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
268
Diplome și Certificări:
AutoCAD Certified User/Professional
Autodesk 3ds Max Certified User
Autodesk Revit Architecture Certified User/Professional
LINK Academy Certified Interior Designer
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Designul de interior este un domeniu foarte popular, în care puteţi să îmbinați talentul cu cele mai moderne instrumente de calculator pentru desen şi proiectare şi astfel să creaţi spaţii noi, interesante, de care se vor bucura mulți oameni.

A fi un designer de interior înseamnă a fi expert în organizarea spaţiului, construcţiei, aranjarea spaţiilor într-un spaţiu rezidenţial sau comercial, aranjarea şi alegerea aspectului mobilei, alegerea materialelor şi a culorilor, decorarea şi stilizarea spaţiului interior, a luminozităţii… Toate acestea în funcție de nevoile speciale ale clienţilor şi ale tuturor celor care vor folosi spaţiul.

De aceea, în cadrul programului Interior Design veți învăţa tot ce trebuie ca să vă ocupaţi cu succes cu această muncă, obţinând astfel certificate Autodesk oficiale, care să vă garanteze un salariu excelent.

Învăţaţi să vă transformaţi ideile şi creativitatea în design de top

În cadrul acestui program, vă veţi dezvolta simțul estetic ce ține de designul de interior şi veți învăţa cum să aranjaţi diferite componente de interior. Veţi afla cum să creați şi să amenajați spaţii private şi publice, veţi dobândi cunoştinţe teoretice şi practice despre proiectarea şi realizarea interiorului modern, despre stil, descoperind astfel cum să vă transformaţi ideile şi creativitatea în soluţii de design de top.

Programul Interior Design este gândit astfel încât chiar şi cursanţii cu puţină experienţă sau fără niciun fel de cunoştinţe în acest domeniu, să poată să urmărească cu succes predarea. Pe de altă parte, programul este destinat şi studenţilor de la Design şi profesioniştilor care vor să dobândească cunoştinţe în utilizarea programelor Autodesk AutoCAD şi 3ds Max, care sunt necesare pentru realizarea cu succes a acestei munci.

Învăţaţi tehnicile pentru desen 2D şi modelarea 3D

Pe lângă cunoştinţele privind principiile moderne de design de interior, veţi asimila şi cunoştinţe practice privind utilizarea programelor 3ds Max şi AutoCAD şi veți învăţa toate secretele designului de proiectare avansată pe calculator.

Veţi învăţa elementele de bază necesare pentru desenul bidimensional (2D) în programul AutoCAD, cum să desenaţi proiectul, să-l pregătiţi pentru tipar şi să-l împachetaţi. Veţi învăţa numeroase comenzi pentru desenarea şi rasterizarea formei 2D, veţi învăţa tehnicile de cotare şi de editare a desenului, veţi învăţa să folosiţi blocuri, atribute şi baze de date externe pentru lucru cu desenele.

Realizarea modelului 3D este baza designului fiecărui interior. La acest departament vă veţi pregăti pentru lucrul în programul 3ds Max, programul de top în modelarea 3D şi în animaţie. Veţi învăţa modelarea, animaţia 3D, deformări de spaţiu, lucrul cu materiale şi hărţi, cu modificatori, lumini şi obiecte complexe. Veţi învăţa bazele vizualizării, precum: crearea stilurilor pentru prezentare, atribuirea materialelor, definirea iluminării şi a animaţiilor în jurul modelelor şi prin ele.

Angajaţi-vă ca designer de succes, decorator sau stilist de interior

Imediat după finalizarea acestui program, veţi putea să vă angajaţi într-unul dintre studiourile de design ale firmelor specializate, în saloanele comerciale pentru vânzarea mobilierului sau într-un birou de design. Cunoştinţele şi abilităţile pe care le veţi dobândi, precum şi certificatul oficial Autodesk vă vor oferi posibilitatea de a vă ocupa şi ca freelance cu această muncă, colaborând individual cu clienţii din întreaga lume.

Veţi putea, ca designer de interior, decorator sau stilist să lucraţi în diferite domenii de activitate, incluzând redecorarea şi adaptarea caselor, a obiectelor comerciale, hotelurilor, restaurantelor şi obiectelor rezidenţiale. Veţi fi expert în organizarea spaţiului pentru expoziţii şi standuri, în designul mobilierului, designul iluminatului, alegerea culorilor şi a materialelor. Pe scurt, veţi deveni un designer certificat, cu abilităţi foarte căutate şi bine plătite.

Lucrați la proiecte de top din cadrul LINK Academy DesignStudio

LINK Academy DesignStudio – Lucrările cursanților

LINK Academy DesignStudio este locul unde, în scurt timp, veți dobândi experiență, veți primi recomandări de la companii de renume și veți stabili legături cu clienții cu care veți continua să colaborați în viitor.

Lucrând concret la proiecte de top, veți înțelege cum se adaptează abilitățile învățate la sarcini individuale, cum se comunică cu clienții și cum se dau cele mai bune răspunsuri la cererile lor.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Interior Design Program.

Curs de design interior – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 DRW Drawing 16
2 TEC Technical Drawing (with details) 16
3 HD History of Design 8
4 TD Theory of Design 12
5 DGP Descriptive Geometry and Perspective 16
6 IL Adobe Illustrator** online
7 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 C2D Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D) 36
9 C3D 3D AutoCAD Modeling 24
10 MC Materials & Colors 8
11 3MM 3ds Max Modeling 36
12 VIS 3ds Max Visualisation 24
13 ILD Introduction to Lighting Design 12
14 ARA Autodesk Revit Architecture** 8
15 BAD The Basics of Architectural Design 16
16 IDD Interior Design & Decoration 24
17 DP Digital Photography** online
18 LF Lucrare finală - Interior Design 12
19 EL2/GL2 English Language 2 / German Language 2* online
20 FCE FCE/BEC Vantage*** online

* Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
** Curs bonus.
*** Cursurile de pregătire pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage le pot frecventa doar cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Curs de design interior: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Interior Design primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 20 materii

1. Drawing
Cursanţii vor fi inițiați în tehnici şi metode de desen, perspectivă, compoziţie, material şi instrument, precum şi în alte elemente ale desenului. Obiectivul este de a elibera cursanţii de frica legată de suprafaţa albă a hârtiei şi de a-i pregăti pentru folosirea instrumentelor şi a tehnicilor de bază cu ajutorul cărora vor putea să-şi implementeze ideea pe hârtie sub formă de desen. Cursul introduce treptat cursanţii în problema desenului, cu accent pe principalele întrebări şi probleme.

2. Technical Drawing (with details)
La curs se abordează tehnicile şi modelele desenului tehnic. Se analizează standardizarea, proiectarea, secţiunea, cotarea, toleranţa şi editarea desenelor complexe. Cursantul se pregăteşte pentru aplicarea cu succes a desenului tehnic, o înţelegere mai bună a spaţiului şi lucrul în diferite programe CAD.

3. History of Design
Cursul vorbeşte despre delimitarea designului de artă, despre direcţii în designul industrial şi grafic şi despre impactul acestora asupra tendințelor actuale. De asemenea, cursul este îmbogăţit şi cu analiza numeroselor exemple din istoria designului.

4. Theory of Design
În cadrul acestui curs, vor fi abordate teoria designului şi bazele sale. Vor fi analizate principalele elemente grafice, linii, suprafeţe şi culori, precum şi influenţa lor psihologică asupra personalităţii. În afara de aceasta, se lucrează şi cu principiile de bază ale tipografiei, în scopul luării deciziilor celor mai potrivite pentru alegerea tipografiei.

5. Descriptive Geometry and Perspective
În cadrul acestui curs vă veţi familiariza cu bazele geometriei, a geometriei descriptive şi a perspectivei. Veţi analiza utilizarea punctului, a liniei şi planului în spaţiu, precum şi a formelor geometrice în spaţiu. Cursanţii, pe lângă aceasta, se familiarizează şi cu desenul în proiecţie oblică, precum şi cu desenul în perspectivă.

6. Adobe Illustrator
La curs se abordează elementele de bază pentru lucrul în programul Adobe Illustrator, pentru desenarea formelor simple şi complexe folosind diferite instrumente şi palete, pentru familiarizarea cu regimul de culori şi cu colorarea cu ajutorul paletei Color, Swatches şi Gradient și pentru familiarizarea cu posibilităţile de manipulare a textului în Illustrator. În afară de tehnicile de lucru în Illustrator, se va lucra şi la soluţii de design reale.

7. English Language 1 / German Language 1
La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

8. Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D)
Pregăteşte cursanţii pentru realizarea desenului în programul AutoCAD. Îi familiarizează cu modalităţile de utilizare a instrumentelor pentru desenarea şi modificarea obiectelor 2D, cu mediul de utilizator, lucrul cu textul pe desen, blocuri, cotarea, obţinerea datelor despre obiecte şi tipărirea desenului. După finalizarea cu succes a acestui curs, cursanţii vor putea să lucreze independent la desene în programul AutoCAD, să le editeze şi să le tipărească.

9. 3D AutoCAD Modeling
Deveniţi expert în modelare tridimensională în programul AutoCAD şi învăţaţi toate instrumentele necesare pentru acest scop. În cadrul acestui curs, se abordează modelarea formelor simple şi complexe, utilizarea formelor spaţiale de bază, a suprafeţelor abstracte şi curbate, modalităţi de aplicare a materialelor şi hărţilor, tipurile şi aplicarea luminilor, setarea camerelor şi rendering-ul.

10. Materials & Colors
Cursul a fost creat astfel încât să ofere cursanţilor toate cunoştinţele de bază legate de materiale şi culori folosite în arhitectură, design de interior şi designul produselor industriale. Cursanţii se vor familiariza cu caracteristicile şi aplicările de culori, cu parametrii şi cu proprietăţile materialelor, precum şi cu influenţele optice, experimentale şi emoţionale ale materialelor şi culorilor asupra oamenilor.

11. 3ds Max Modeling
Obiectivul acestui curs este pregătirea cursanţilor pentru utilizarea funcţională a programului Autodesk 3ds Max. Pe lângă aceasta, cursanţii vor învăţa cum să folosească instrumentele de bază cu ajutorul cărora se creează atât modelele 3D simple, cât şi cele complexe, cum se lucrează cu camerele, cu bazele animaţiilor şi cum se transformă soluţia de design în model 3D.

12. 3ds Max Visualisation
Cursanţii dobândesc cunoştinţe şi experienţă în lucrul cu instrumentele de bază pentru vizualizare în programul 3ds Max şi suplimentele sale, precum și în aplicarea materialelor, a luminii şi camerei în vizualizare. În afara de aceasta, se vor familiariza şi cu bazele şi cu modalităţile de randare.

13. Introduction to Lighting Design
Cursul a fost creat astfel încât să familiarizeze cursanţii cu tipurile de distribuţie a luminii artificiale, cu efectele de lumină obţinute prin iluminare, cu funcţia de iluminat în mediul de lucru, de acasă şi public.

14. Autodesk Revit Architecture
În cadrul cursului, se abordează elementele de bază ale operării în programul Autodesk Revit Arhitecture, pentru modelarea şi prezentarea elementelor. Cursanţii sunt familiarizați cu desenarea planurilor, cu calculul suprafeţelor şi cu prezentarea de bază a instalaţiilor în construcţii.

15. The Basics of Architectural Design
Cursanţii învaţă principiile de bază ale proiectării arhitecturale pe care trebuie să le aplice în muncă, precum dimensiunile minime ale spaţiilor, dimensiunile standard ale mobilierului, logica proiectării spaţiilor de locuit şi de lucru şi proiectarea deplasării.

16. Interior Design & Decoration
Cursul Design de interior şi de decorare va familiariza cursanţii cu elementele şi principiile designului de interior, cu operarea asupra bazelor şi aspectelor şi rezolvarea spaţiului în modelele 3d în 3ds Max. Obiectivul cursului este învăţarea bazelor de planificare şi design de interior a spaţiilor publice şi private.

17. Digital Photography
Cursul se ocupă cu tehnicile de bază ale fotografiei şi înregistrării. Cursanţii se familiarizează cu setarea compoziţiei, cu găsirea unghiului de înregistrare, a luminii și momentului potrivit… La curs se vor studia şi diferite forme de încadrare, precum şi tematica fotografiei digitale.

18. Lucrare finală - Interior Design

19. English Language 2 / German Language 2
Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

20. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
Cursurile de pregătire pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu fac parte din planul şi programa educaţională regulată. Cursanţii aleg care dintre certificatele menţionate vor să le obţină şi pe baza acestei alegeri parcurg unul dintre aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs de pregătire pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi certificatul recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi colegii, organe de specialitate şi organe de minister şi de apărare din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan larg în economie şi industrie și vă oferă un mare avantaj dacă intenţionaţi să aplicaţi pentru joburile care includ munca cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aviatică, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, la şcoli înalte şi alte instituţii, aşadar, reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia voastră continuă şi pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor lingvistice.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage), de asemenea, reprezintă un curs de pregătire pentru obţinerea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge în lumea de afaceri. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ la potenţialii angajatori şi la partenerii de afaceri, fiind dovada cunoştinţelor voastre de limba engleză şi a posibilităţii de comunicare la un nivel ridicat în lumea afacerilor. Este recunoscut de toate companiile mondiale, instituţiile academice şi de afaceri, deoarece reprezintă un document unic privind capacităţile voastre avansate de înţelegere, vorbire şi scriere în limba engleză.

Cum se desfășoară cursurile?

Prelegerile la acest program LINK Academy le puteți parcurge prin internet prin intermediul platformei e-Learning dezvoltate. Aceasta înseamnă că puteți ajunge la competențe IT căutate indiferent că vă aflați în București, Brașov, Ploiești, Constanța, Craiova, Galați, Timișoara, Cluj, Brăila, Chișinău sau în alt oraș din România și Republica Moldova.

Aveți nevoie doar de conexiune la internet pentru a asimila cunoștințe practice cu minimum de teorie necesar. Cursurile sunt create în așa fel încât, indiferent de cunoștințele deținute, să vă permită o școlarizare eficientă și să vă pregătească pentru o carieră nouă. Învăţând programele Autodesk de top, cursanţii se vor ocupa în primul rând de crearea soluţiilor reale de design, aceasta fiind munca de zi cu zi a designului de interior. Astfel, veţi fi pregătiţi pentru o viaţă profesională de succes.

Obțineți certificate recunoscute pe plan internaţional:

După finalizarea unuia dintre programele acestui departament, puteţi obţine unul dintre următoarele certificate Autodesk care atestă cunoştinţele dvs. despre instrumentele, caracteristicile şi sarcinile avansate care se pot efectua în AutoCAD:

  • AutoCAD Certified User/Professional
  • Autodesk 3ds Max Certified User
  • Autodesk Revit Architecture Certified User/Professional

De asemenea, după completarea programului Architectural Design la LINK Academy, puteţi să obţineţi şi unul din două certificate:

  • Certificatul LINK Academy de frecventare a programului Architectural Design. 
  • Certificatul LINK Academy Certified Interior Designer.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te