Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Modelul învățământului la distanță

Învățământul la distanță depășește granițele învățământului tradițional. Studenţii sunt eliberaţi de obligaţia de a veni în sala de curs pentru o oră clasică. În schimb, utilizează celălalte resurse disponibile, materiale didactice, exerciţii şi altele  prin intermediul mijloacelor adecvate (Internet, software pentru studiere cu CD sau DVD etc).

Fata în fața laptopului

Această modalitate de învăţare poate să fie și interactivă, cu sesii de orientare, ore oficiale sau examinări supravegheate. Studenților se oferă posibilitatea pregătirii după dinamica proprie, precum și consultații individuale prin poșta electronică, serviciul Chat, a conferințelor electronice și a conferențierii sincron, cu ajutorul rețelei locale sau a domain-ului multiutilizator. La un astfel de model, profesorii pot să folosească transmisiunea video cu ajutorul Internetului care devine tot mai accesibil odată cu dezvoltarea tehnologiei şi infrastructurii. Sloganul „Învaţă oriunde şi oricând” este valabil în această situaţie. Prin folosirea acestei tehnologii, studenţii pot să participe la cursuri din orice locaţie geografică.

Noţiunea de învăţământ la distanţă, a fost legată în trecut de sistemul de şcoli prin corespondenţă sau de o varietate de programe educaţionale prin video sau televiziune, iar azi este în primul rând asociată cu diferite forme de educaţie prin Internet. Numeroase avantaje ale unei astfel de forme de învăţământ, cum ar fi independenţa de timp si locul de predare, o individualizare mai mare a formei de predare şi un acces mai bun la conţinutul educaţional, au dus la popularizarea "învăţării prin Interneti" şi de multe ori devine alternativa altor programe educaţionale clasice.

În cazul învăţământului la distanţă tehnologia este folosită pe post de  mediator în relaţiile dintre profesori şi studenţi.

Carateristiciile modelului de învăţământ la distanţă.

Caracteristiciile de bază ale învăţământului la distanţă:

 • Educarea sau pregătirea este oferită studenţilor la diferite locaţii (pentru persoanele aflate la distanţă) de către profesori sau alte izvoare de informaţii.
 • Programele şi cursurile de învăţământ la distanţă pot fi adaptate diferitor caracteristici ale elevilor şi se pot diferi după tehnologia utilizată, structura programei (cursului), gradul de supraveghere a studenţilor.
 • Participanţii la învăţământul la distanţă: persoane care creează şi distribuie materiale de învăţare şi  elevii.
 • Organizatorii de cursuri sau de programe: instituţiile de învăţământ şi ştiinţifice pentru elevii şi studenţii propri (şi altele).
 • Companiile sau departamente ale acestora pentru angajaţii lor, persoane fizice: consultanţi, profesori...
 • Studenţii cursului (programei):
  - adulţii - "studenţi non-tradiţionali"
  - angajaţii care nu au posibilitatea să participe la prelegeri
  - persoane care au nevoie de mai multe activitaţi de învăţare şi de interacţiune
  - persoanele cu handicap fizic sau cu limitări
  - persoanele îndepărtate din punct de vedere geografic de centrele educaţionale

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te