Învață să fii designer acreditat.

Curs practic de Design – Design and Multimedia Department

Design & Multimedia Department

CURSURI
tradiţionale sau online
DURATĂ
2 semestre
SPECIALIZARE
Print & Graphic Design Program
Web Design Program
Video & Motion Graphic Design Program
New Media Design Program
DIPLOME ȘI CERTIFICATE
Adobe Certified Professional (Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects, Adobe Animate)
Adobe XD Credential
LINK English, LINK German
LINK Academy Certified Professional
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Şcolarizarea la departamentul Design and Multimedia din cadrul LINK Academy vă va pregăti pentru lucrul creativ cu ajutorul calculatorului şi a celor mai noi programe de design.

Programa acestui departament include domenii precum design grafic, comunicare vizuală, multimedia, interactivitate, producţie şi principii vizuale dinamice.

Veţi învăţa metode şi tehnici avansate de prelucrare a imaginilor digitale, a sunetului şi a videourilor, dar şi tehnici de creare a ilustraţiilor, a animaţiilor şi de compunere a unui conţinut multimedia interactiv.

Departamentul Design and Multimedia cuprinde 4 programe:

Web Design

În cadrul acestui program veţi studia moduri de creare şi publicare a prezentărilor web. După o introducere teoretică, urmează lucrul concret cu instrumente pentru realizarea site-urilor. Veţi crea prezentări cu ajutorul programului Adobe Dreamweaver şi, de asemenea, vă veţi familiariza cu bazele limbajului HTML, cu stilurile CSS şi cu Java Script. Scopul programului este să vă înveţe să realizaţi singuri site-uri web atractive, să le publicaţi, să le optimizaţi din punct de vedere al motoarelor de căutare (SEO) şi să le întreţineţi.

Print & Graphic Design

În cadrul acestui program veţi învăţa totul despre designul materialelor promoţionale tipărite: afişe, billboard-uri, accesorii de birou, ambalaje, aplicaţii pentru materiale textile, crearea fonturilor, pregătirea pentru tipar, designul imaginii corporative, paginarea cărţilor şi broşurilor, echipamentul grafic pentru cărţi etc. Se mai studiază şi elementele de bază pentru lucrul cu Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Acrobat şi cu multe alte instrumente foarte populare astăzi.

Video & Motion Graphic DesignNou

În cadrul acestui program vă veți familiariza cu metodele moderne de montaj video, postproducție a reclamelor și cu părțile introductive. Veți învăța să creați efecte speciale, Motion Graphic și animație video. Pe lângă aceste abilități, vă veți familiariza cu teoria imaginilor mobile și limbajul vizual care se folosește la film, televiziune și arta video. Toate acestea le veți face în cele mai moderne programe de editare video și a sunetului: Adobe Premiere și After Effects.

New Media Design

Programul vă introduce în teoria artei multimedia, însă şi în practica producţiei TV, radio şi web. Veţi studia şi web design, precum şi prelucrarea materialului video. În cadrul programului New Media Design veţi învăţa să creaţi animaţii simple şi complexe. Veţi studia metode moderne de montaj video şi veţi lucra la proiecte de post-producţie a reclamelor şi a intro-urilor. Nu în ultimul rând, veţi crea animaţii şi efecte speciale în programul Adobe Premiere.

Ce veţi învăţa

Abilitățile pe care le veți dobândi după terminarea acestei programe sunt:

• realizarea conceptelor şi soluţiilor de design cu ajutorul calculatorului şi a programelor de specialitate
• posibilitatea exprimării creative multimedia prin utilizarea tehnologiilor digitale
• nararea interactivă și vizualizarea dinamică în mediul interactiv
• realizarea materialelor pentru comunicarea vizuală precum realizarea de broșuri, pliante promoționale, cărți, reviste, prezentări multimedia, pagini Web 

Cum arată cursurile?

Cursurile pentru această programă se desfăşoară în versiune tradiţională şi online. Metoda tradiţională presupune prezenţa în sălile de curs ale LINK Academy, săli dotate cu echipamente de ultimă generaţie pentru dobândirea cu succes a cunoştinţelor din domeniul tehnologiilor informatice.

Cursurile online permit studenților să-şi aleagă singuri locul, timpul și ritmul de studiu care se desfășoară prin intermediul platformei noastre Distance Learning, disponibilă 24 de ore din 24.

Cursurile sunt concepute astfel încât pe lângă aptitudinile practice de lucru în programe, precum Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Acrobat sau Adobe Dreamweaver, cursanţii să obțină și cunoștințe teoretice despre design, animație digitală sau despre conceptul de interactivitate multimedia în mediul digital.

Scopul programei este să stăpâniţi arta comunicării care utilizează imagini pentru a transmite informația și pentru a atrage grupul dorit de clienți. Certificatele internaționale Adobe vor fi răsplata muncii dumneavoastră.

Perfecționare la LINK Academy DesignStudio

În calitate de cursanți în departamentul Design & Multimedia, veți avea posibilitatea de a vă perfecționa la LINK Academy DesignStudio și de a obține experiență necesară de lucru independent cu clienți de renume.

În cadrul DesignStudio veți lucra la numeroase proiecte și veți participa la elaborarea soluțiilor de design de top, cu ajutor constant din partea mentorilor și coordonatorilor LINK Academy. Astfel veți învăța și cum se construiește o carieră, și cum se devine un designer căutat și apreciat. Aflați mai multe despre LINK Academy DesignStudio »

Unde veţi putea să vă angajaţi

Există tot mai multe joburi în IT care au o strânsă legătură cu designul și care necesită cunoașterea acestui domeniu.

Veți avea posibilitatea să vă angajaţi într-o agenție de marketing pe post de designer, art director sau production artist. Sau vă puteți găsi un loc de muncă la o editură, tipografie sau în post-producție. De asemenea, sunt căutate şi profesiile de editor de montaj, sunet, efecte speciale, designer web ş.a.m.d.

Nu în ultimul rând, veți putea să vă înființați propriul studio de design sau să vă angajați în cadrul unui astfel de studio renumit și să realizați prezentări web sau să vă ocupați de designul pentru web.

Profesori de calitate

Profesorii de la LINK Academy au două caracteristici importante: sunt experți în domeniul lor și știu cum să transmită cunoștințe. Echipa noastră se laudă cu o experiență de zeci de mii de ore în dezvoltarea proiectelor de software și design. Fiecare dintre profesori va aborda cu plăcere orice întrebare sau nelămurire a cursanților. Vor fi mereu dispuși să-și ofere sfaturile și ajutorul necesare în învățare.

Pachet de abilități bonus pentru cariera voastră desăvărșită – Personal Development Program

În cadrul școlarizării la LINK Academy, pe lângă cunoștințe de specialitate, veți primi și un pachet special de abilități care vă vor ajuta în orice job și care sunt cele mai importante pentru succesul în carieră, Personal Development Program (PDP)

Veți primi pregătire practică pe mai multe luni, unde veți dezvolta abilități transversale care vă vor deosebi pe piața muncii, pachet de workshopuri din diferite domenii de dezvoltare personală și profesională, muncă de mentorship cu profesori și consultanți, plan de dezvoltare al carierei, certificat oficial care să ateste finalizarea programului și abilitățile dobândite, recomandarea mentorului și 12 luni de suport de consultanță în dezvoltarea carierei.

Ce urmează?

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2023/24. se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.