Ce face un expert CAD?

Computer-aided design este un instrument puternic în mâinile unui designer modern, iar viteza și ușurința cu care se fac desenele sau se modifică cu ajutorul software-ului reprezintă un mare avantaj în comparație cu modul tradițional de lucru. Tot ce se putea desena până ieri în modul vechi, se poate genera acum cu ajutorul calculatoarelor și software-urilor moderne.

ce face un expert CAD

Unde își pot aplica cunoștințele viitorii experți CAD?

Experții CAD își folosesc cunoștințele dobândite de design, desenare, planificare și calculatoare pentru a crea desene complexe și modele 3D ale viitoarelor produse, obiecte și prototipuri. Serviciile lor se folosesc în diferite sfere: arhitectură, construcții, mecanică, industria IT, aeronautică, artă, matematică.

Viteza și precizia cu care specialiștii CAD creează modele, precum și reducerea mare a costurilor în procesul de muncă, sunt principalele motive care fac din CAD un instrument de neevitat în majoritatea companiilor moderne care se ocupă cu proiectarea, producerea și planificarea.

Absolvind programul la departamentul CAD, veți avea posibilitatea să efectuați un spectru larg de joburi responsabile, provocatoare și foarte căutate. Experții CAD colaborează cu arhitecți, ingineri, programatori, designeri și alți profesioniști care participă la elaborarea planurilor și a modelelor. Ca viitori experți CAD vă puteți aștepta la un salariu foarte bun și la proiecte pentru designul obiectelor, produselor, mașinilor, automobilelor, jocurilor, filmelor...

Abilități necesare

Deși în timpul lucrului folosesc de obicei calculatorul, experții CAD sunt foarte talentați la desen. Comunicarea, munca în echipă și respectarea termenelor sunt foarte importante în munca lor. De asemenea, au un mare simț pentru detalii și abilități dezvoltate de vizualizare și conceptualizare.

Cunoștințele de geometrie și topologie sunt necesare în munca experților CAD, deoarece procesul de design presupune lucrul cu formele complexe și înțelegerea interacțiunii lor reciproce. Experții CAD sunt întotdeauna la curent cu inovațiile din domeniul soluțiilor software și își îmbunătățesc în permanență cunoștințele din domeniile în care lucrează.

Ce vor învăța viitori experți CAD la LINK Academy?

În cadrul programului Computer Aided Design veți învăța elementele de bază necesare pentru desenarea bidimensională (2D) și diferite concept de modelare 3D.

Veți învăța opțiuni noi pentru text, standarde, securitate și publicarea pe web. Veți asimila bazele vizualizării, modelarea, animația 5D, deformări de spațiu, desen tehnic, lucrul cu materiale și mape, lumi și obiecte complexe, principalele elemente ale obiectelor arhitecturale, realizarea prototipurilor digitale și folosirea elementelor arhitecturale și de construcții.

Certificarea internațională Autodesk încoronează la final munca voastră.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te