Cursul Video Postproduction

Dezvoltarea tehnologiilor moderne și ritmul accelerat al vieții au făcut ca materialele video să devină și mai importante comparativ cu, să zicem, conținutul text. Filmele, serialele, emisiunile tv, reclamele și multe alte materiale video au devenit tot mai căutate, prin urmare, și experții responsabili pentru editarea lor. 

Dezvoltarea postproducției video a intensificat utilizarea unui număr mare de diverse programe pentru editarea imaginilor și a sunetului. Însă, o astfel de situație a adus o problemă nouă în postproducție. Este vorba despre compatibilitatea materialelor audio și video și despre conexiunea diverselor programe în lanțul postproducției. Compania Adobe a rezolvat această problemă plasând pe piață propriul pachet de programe pentru postproducția video. Acest curs vă va oferi posibilitatea de a învăța tocmai acele programe care vă vor oferi o calitate estetică cât mai bună a imaginii și a tonului în procesul final de producție a materialului video. 

Învățând programele  Adobe Media Encoder, Adobe SpeedGrade și Adobe Dynamic Link veți învăța să adăugați efecte vizuale la imagine, să creați o grafică mobilă și animație, precum și să corectați culorile pentru a obține o atmosferă unică. Pe lângă aceasta, veți avea posibilitatea de a asimila și alte competențe utile, printre care sunt și tehnicile pentru setarea unui format video adecvat și o compresie corespunzătoare. Cursul Video Postproduction, împreună cu celelalte cursuri din cadrul programului Video & Sound Production, vă va oferi cunoștințe practice pentru montajul, editarea și producția materialelor sonore și video.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: New Media Design şi Video & Motion Graphic Design.

Cursul Video Postproduction – descriere și scopuri

Pe durata cursului Video Postproduction, pe care îl puteți frecventa online, care face parte din cursurile corelate, veți învăța să folosiți singuri programele  Adobe Media Encoder, Adobe SpeedGrade și Adobe Dynamic Link.

La acest curs veți avea posibilitatea să vă familiarizați cu toate elementele de producție a unui conținut video, care sunt parte componentă a fazei finale de producție a unui film sau a unei emisiuni de televiziune. În timp ce veți asimila programele menționate, veți afla și care sunt cererile de producție pentru utilizarea lui Adobe Media Encoder, precum și tot ce este important despre legăturile în cadrul pachetului de programe Adobe pentru producția audio-video. Abilitățile asimilate vă vor oferi posibilitatea de a folosi aceste programe Adobe în cel mai bun mod. 

Pentru a parcurge fără probleme acest curs, nu aveți nevoie de cunoștințe anterioare. Programele LINK Academy din care face parte cursul Video Postproduction sunt gândite în așa fel încât fiecare curs vă va pregăti pentru ce urmează, astfel încât înainte de începerea acestuia veți deține deja acele cunoștințe necesare pentru perfecționarea în continuare și pentru participarea eficientă la prelegeri. Pe lângă aceasta, materia cursului este împărțită pe module, pentru o mai bună înțelegere a lecțiilor. Aceasta înseamnă că la început vă veți familiariza cu tehnicile de bază pentru lucru în programele Adobe, iar pe perioada desfășurării cursului vă așteaptă trucuri tot mai complexe care vă vor distinge de concurență. 

Primul modul vă va introduce în Adobe Dynamic Link, respectiv vă va familiariza cu bazele conectării programelor și a materialelor video în Adobe Creative Cloud. Cu această ocazie veți învăța și ce sunt linkurile dinamice dintre programul Adobe Premiere pentru montaj și programul SpeedGrade pentru corecția culorii. Următorul modul se va ocupa în detaliu de cursul Adobe SpeedGrade și de toate posibilitățile sale, în timp ce în ultimul modul veți exersa producția unui material video. 

Scopul cursului este de a vă pregăti pentru lucru în programele Adobe Media Encoder, Adobe SpeedGrade și Adobe Dynamic Link. Pe lângă aceasta, veți asimila și categoriile estetice ale corecției culorii, finalizării conținutului video și semnificației postproducției în elaborarea unui material video de calitate și modern.

Cursul Video Postproduction

Planul și programa cursului:

1. Introducere în Adobe Dynamic Link 

  • Adobe Dynamic Link – familiarizarea cu bazele conectării programului și a materialului video în Adobe Creative Cloud 
  • Color corection. Prezentarea linkurilor dinamice dintre programul Adobe Premiere pentru montaj și programul Adobe SpeedGrade pentru corecția culorilor 
  • Familiarizarea cursanților cu elementele care constituie procesul de corecție a culorilor, precum și cu panourile și funcțiile din programul menționat 

2. Adobe SpeedGrade CC (2014) 

  • Cum să citiți elementele din instrumentul Analysis și cum să folosiți datele obținute pentru îmbunătățirea calității imaginii  
  • Native mode Adobe SpeedGrade 
  • Corecția primară. Prezentarea controalelor de bază pentru setarea parametrilor de lumină și de ton ale imaginii, precum și aplicarea lor în diferite faze 

3. Finalizarea

  • Secondary Look Layer 
  • Armonizarea cadrelor
  • Finalizarea proiectului

Cursul Video Postproduction

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te