Sărbătorim SysAdmin Day: Reducere de peste 605€ pentru toți viitori administratori

Ce face un programator de aplicații mobile?

Lumea modernă funcționează, fără îndoială, cu ajutorul aplicațiilor mobile. Dispozitivele mobile și aplicațiile au schimbat modul în care comunicăm, lucrăm, învățăm, ne distrăm...

Aplicarea pe plan larg a software-ului în fiecare domeniu al vieții noastre generează creșterea continuă a pieței de aplicații mobile, care, la rândul ei, duce la creșterea nevoii de programatori de calitate în acest domeniu.

Ce face un programator de aplicații mobile

Jobul viitorului!

Datorită popularității telefoanelor și tabletelor inteligente, se așteaptă ca valoarea pieței de aplicații mobile să ajungă în anii următori până la 50 de miliarde de dolari.

Numărul aplicațiilor descărcate crește de la an la an. În 2008 au avut loc peste 2 miliarde de descărcări. Până în 2010 acest număr a crescut cu 300%, la 8,2 miliarde, în 2011 la 8,2 miliarde, 2016 la 90 de miliarde, iar estimările arată că în 2021 numărul total al aplicațiilor descărcate va ajunge la 352 de miliarde.

Cunoștințele de dezvoltare a aplicațiilor mobile sunt foarte căutate și rentabile - indiferent dacă vă vindeți propria aplicație sau vă folosiți cunoștințele pentru a implementa ideilor altora și a realiza aplicații în cadrul unei companii de IT.

Care sunt abilitățile necesare unui programator de aplicații mobile?

Programatorii de aplicații mobile creează și dezvoltă programe pentru telefoanele inteligente și pentru alte dispozitive mobile. Ei se specializează în designul dispozitivelor electrice cu ecrane mici, în lucrul cu conținuturi multimedia și în programarea în cadrul diferitelor sisteme de operare mobile.

Cele mai populare sisteme de operare pentru dispozitivele mobile sunt Android și iOS. Fiecare dintre aceste sisteme de operare are propriile specificații, la fel și piețele cărora le sunt destinate aplicațiile și sistemele de operare (SO), însă, abilitățile căutate sunt mai mult sau mai puțin aceleași, indiferent de sistemul de operare ales.

Orice poate deveni programator de aplicații mobile, trebuie doar să aveți idei bune și să dobândiți abilitățile și cunoștințele necesare din 4 domenii cheie.

Design: Programatorii de aplicații mobile trebuie să rețină că interfața cu utilizatorul de pe dispozitivele mobile este foarte specifică. Dimensiunea ecranului, conținutul și comportamentul utilizatorilor care folosesc dispozitivele mobile sunt diferite de cele de pe alte dispozitive și calculatoare. De aceea, trebuie să știți cum să creați o interfață cu utilizatorul ușor de folosit și care are un aspect modern.

Informatică: Trebuie să aveți cunoștințe de bază de informatică, în special de hardware, gestionarea bazelor de date, alocarea memoriei și securitatea sistemelor software.

Programare: În funcție de sistemul de operare pentru care creați aplicația, veți avea nevoie de cunoștințe și de pregătire pentru diferite limbaje de programare și instrumente de dezvoltare, testare și distribuire a aplicațiilor gata făcute. Cele mai căutate limbaje de programare pentru crearea aplicațiilor mobile sunt Java, Objective-C și Swift.

Business: O aplicație de calitate nu vă garantează câștiguri însă. Aveți nevoie de gândire strategică și abilități antreprenoriale ca vă plasați aplicația corect pe piață și să câștigați cât mai mult.

Școlarizarea la LINK Academy vă oferă acces la cunoștințe și abilități suficiente cu care să creați singuri aplicații pentru diferite platforme și să le plasați pe piață.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.