Învăţarea prin Internet

Învăţarea prin Internet poate fi definită ca o formă de învăţământ în care se prezintă studenţilor un conţinut de instruire prin Internet. De aceea, condiţia de bază impusă participanţilor în procesul de învăţare este posedarea unui calculator şi o conexiune la Internet. 

Când vine vorba de a sprijini programa care se foloseşte în educaţia prin internet, de cele mai multe ori se folosesc aşa-numitele instrumente de curs, care permit stocarea de conţinut educaţional pe un server Web, crearea de reţele de comunicare între participanţii la procesul de educaţie, de învăţare şi de gestionare, permiţând testarea independentă a cunoştinţelor lor prin intermediul diferitelor teste. 

Training-ul bazat pe Web şi WBT-Web based training-ul se face pe baza  publicării conţinutului pentru învăţarea pe site-ul instituţiei de învăţământ. Avantajele acestei metode de distribuire de materiale didactice sunt următoarele: distribuirea mai rapidă, prin accesarea www cursanţii pot intra în posesia materialelor didactice, este posibilă inserarea materialelor hiper mediatizate, serviciul poate fi folosit de către una sau mai multe persoane sau grupuri în acelaşi timp, posibilitatea de legare, multimedierea conţinutului, uşurinţa de reînnoire şi publicare a conţinutului, posibilitatea administrării de acces, conţinuturi interactive ş.a.m.d. 

E-mailul este cea mai simplă formă de interacţiune asincronă şi de cele mai multe ori este folosit doar ca un supliment pentru/pe lângă alte forme de comunicare. Avantajele prin e-mail: simplitate în utilizare, comunicarea este privată, permite suficient timp pentru reflecţie şi reacţie la răspuns.

Listele de mail sunt un serviciu cu o formă similară de interacţiune. Avantajele şi dezavantajele sunt aceleaşi ca şi la e-mail, asigurând astfel utilizarea lor cu uşurinţă, adaptarea la lucru cu grupul, permite împărţirea studenţilor şi a secţiilor în mai multe grupuri mici, fiecare grup fiind format din participanţi cu caracteristici/specializări comune.  

Forum-urile şi listele online permit dezbateri deschise, se pot trimite întrebări, răspunsuri, se fac schimburi de opinii şi impresii, este posibilă crearea unui nou topic, pentru grup, pe un subiect pe care Dvs. îl alegeţi. Această metodă de comunicare permite ca fişierele de dimensiuni mari să nu se stocheze pe unităţile noastre, permit învăţarea prin duplicare/copiere, uz de transfer de fişiere pentru transferarea materialelor de curs şi formarea tabelelor pentru comunicarea cu profesorul.       

Internet relay chat (IRC) este o comunicare sincronă bazată pe mesaje text prin Internet sau Intranet în timp real şi permite conectarea studenţilor cu cunoştinţe aproximativ egale, evaluarea obiectivă a unui conţinut şi posibilitatea de recuperare a unei informaţii omise.  

Video conferinţe
Aplicaţiile divizate (Whiteboards) sunt o modalitate de interacţiune sincronă, în care studenţii participă lucrând în echipă pe aplicaţia software. Există două moduri de folosire a aplicaţiei distribuite/divizate: ca un mijloc de a învăţa cum să utilizaţi aplicaţia în sine dar şi pentru învăţarea de concepte şi competenţe. Avantajele acestui mod de interacţiune sunt simularea realităţii  şi încurajarea învăţării în grup.

Decizia LINK Academy de a folosi transmiterea hibridă, care acoperă parţial utilizarea de Web, a serviciilor de Internet mai sus enumerate, precum şi materialul de pe hard disk pentru transfer de fişiere, face din acestea un sistem de calitate ce oferă ce-i mai bun din CBT şi WBT şi în acelaşi timp minimalizând dezavantajele fiecărei abordări.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.