Microsoft Mobile Apps Development – în același timp, dezvoltați aplicații și pentru dispozitive iOS, și pentru Android

Microsoft Mobile Apps Development Program
Tip de studiu:
Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
312
Diplome și Certificări:
Microsoft Certified: Azure Fundamentals
Unity Certified User: Programmer
Cambridge International A&AS Level Computer Science
Certified Mobile Applications Developer
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Lumea de azi, fără niciun dubiu, funcționează cu ajutorul aplicațiilor mobile. Dispozitivele mobile și aplicațiile au schimbat modul în care comunicăm, lucrăm, învățăm, ne distrăm… Aplicarea pe plan larg a software-ului în fiecare domeniu din viața noastră generează o creștere continuă a pieței aplicațiilor mobile, cu care cresc și cererile de programatori de calitate din acest domeniu.

Oricum, se pare că nu există un moment mai bun de a deveni mobile developer. Indiferent dacă vă căutați locul în lumea IT sau aveți deja experiență în programare și vreți un venit suplimentar. Alegerea este tot mai mare, platformele sunt tot mai bune, iar utilizatorii sunt tot mai mulți. Puteți începe chiar de astăzi.

Dar, aici apare o întrebare foarte importantă – să alegeți dezvoltarea aplicațiilor iOS sau Android?

Ceva ce se numește Xamarin vă poate ajuta foarte mult în luarea acestei decizii.

Xamarin – curs gratuit, cross-platform, open-source pentru crearea aplicațiilor mobile cu ajutorul celor mai moderne tehnologii Microsoft

Xamarin este un instrument foarte puternic care vă permite dezvoltarea cross-platform a aplicațiilor mobile native și pentru Android, și pentru iOS, utilizând platforma Microsoft .NET și limbajul de programare C#. Nu doar că aceasta vă oferă posibilitatea de a dobândi mult mai repede abilitățile necesare pentru mobile development (nu trebuie să învățați limbaje de programare și numeroase instrumente specifice pentru Android și special pentru iOS), ci vă și economisește mult timp și resurse pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru ambele platforme.

Xamarin este gratuit și îl puteți folosi pe sistemele de operare Windows și iOS. Acesta este open-source, deoarece face parte din platforma .NET, iar la dezvoltarea sa participă peste 100.000 de programatori și 3.700 de companii, iar comunitatea foarte unită a programatorilor Xamarin vă poate ajuta să dobândiți și mai ușor cunoștințele necesare și să rezolvați fiecare problemă pe care o veți întâmpina.

Accesul „Write once, run anywhere”

Cu Xamarin veți folosi abordarea „write once, run anywhere” în programare – aplicațiile voastre pentru iOS și Android vor fi scrise în limbajul de programare C# și vor avea peste 75% de cod comun.

Pe lângă asta, Xamarin oferă acces complet la interfețele de programare aplicative sursă, iar aplicațiile create vor avea un spectru complet de funcționalități specifice pentru platforma mobilă pe care se execută. Având în vedere că aplicațiile au și native performance, utilizatorii nu vor avea cum să observe diferența dintre aplicațiile create cu ajutorul lui Xamarin și aplicația scrisă în limbajul de programare native pentru o platformă individuală.

Instrumente ușor de asimilat pentru crearea aplicațiilor rentabile

Pe lângă Xamarin, la programul Microsoft Mobile Apps Development de la LINK Academy, veți asimila și abilități pentru proiectarea, implementarea, dezvoltarea și elaborarea aplicațiilor mobile folosind limbajul de programare C# și cele mai noi instrumente și tehnologii, precum Visual Studio, SQL Server, .NET, Xamarin.Forms etc.

Veți învăța să proiectați, să construiți, să testați și să întrețineți aplicații și servicii cloud cu Microsoft Azure, precum și să folosiți Unity Engine − cea mai populară platformă din lume pentru crearea jocurilor și aplicațiilor 2D, 3D și VR.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Microsoft Mobile Apps Development Program.

Microsoft Mobile Apps Development – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 ITP Introduction to Programming in C# 28
2 AP Advanced C# Programming  20
3 ATD Application Testing and Debugging 32
4 SQL SQL Programming and Administration 24
5 MDA Microsoft Data Access 32
6 HJC Programming HTML5 with JavaScript and CSS3 24
7 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 MWS Microsoft Web Services 32
9 UGD Unity Game Development 32
10 AAD Azure Fundamentals 32
11 IAX iOS and Android Apps Development using Xamarin 40
12 SWE Software Engineering 12
13 BT Blockchain Technologies 4
14 CCS Cambridge Computer Science** online
15 EL2/GL2 English Language 2 German Language 2* online
16 FCE FCE/BEC Vantage*** online

* Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
** Materie opţională.
*** Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage pot fi parcurse doar de către cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Microsoft Mobile Apps Development: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Microsoft Mobile Apps Development primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 16 materii

1. Introduction to Programming in C#
Cursul oferă o prezentare a conceptului de bază al programării .NET folosind limbajul de programare C#. Cursanții se vor familiariza cu bazele limbajului C#, asimilând noțiuni ca tipuri de date, operatori, șiruri, controlul fluxului, bucle, obiecte, clase, metode, excepții, enumerări… Scopul cursului C# este familiarizarea cursanților cu noțiunea de platformă .NET și implementările ei Windows ale .NET, precum și asimilarea postulatelor de bază ale limbajului de programare C#.

2. Advanced C# Programming
Cursul Advanced C# Programming a fost conceput ca o continuare logică a cursului introductiv Introduction to Programming in C#. Pe durata cursului, cursanții se vor familiariza cu diferite concepte avansate ale platformei .NET, cu programarea folosind limbajul C#. Veți învăța cum să controlați ciclul de viață al obiectelor .NET și cum să manipulați memoria folosind .NET, ce sunt delegații, expresiile lambda și metodele anonime. Cursul se ocupă și cu colecții, precum și cu diferite tipuri generice de date. Cursanții vor învăța cum să folosească reflexia, cum să genereze codul în timpul executării aplicațiilor folosind programarea dinamică. Ultima parte a cursului este dedicată diferitelor tehnici de gestionare a fișierelor și a folderelor.

3. Application Testing and Debugging
Cursul Application Testing and Debugging se ocupă cu diferite abordări de detectare și rezolvare a erorilor și testare a aplicațiilor .NET. Mai întâi, cursanții au posibilitatea să citească despre diferite tipuri de erori software care pot apărea atunci când creăm și executăm aplicații .NET și să învețe abordări relevante pentru detectarea și rezolvarea lor rapidă. În acest proces, o atenție deosebită este dedicată instrumentului Visual Studio Debugger. Este vorba despre un instrument care ajută la detectarea erorilor, permițând astfel oprirea și controlarea executării codului. Cursul abordează și diferite tipuri de teste care asigură funcționarea corectă a aplicațiilor .NET. Cursanții au ocazia să se familiarizeze cu crearea lor folosind exemple de aplicații .NET reale.

4. SQL Programming and Administration
Ultima parte a cursului SQL presupune completarea cunoștințelor pentru programatori sau administratori cu scopul de a transpune un sistem real concret în baza de utilizator SQL Server și de a crea aplicația. Folosind caracteristicile serverului SQL, la acest curs, participanții vor învăța limbajul TRANSACT-SQL (Structured Query Language), vor învăța să creeze SQL Server pentru baze de date, să întrețină și să administreze serverele SQL.

5. Microsoft Data Access
În curs sunt prezentate principalele tehnici de lucru cu date folosind tehnologiile Microsoft. În acest fel sunt abordate bazele ADO.NET ale cadrului pentru lucru cu datele în mediu conectat sau deconectat la internet. În curs este explicată şi folosirea limbajului specializat care permite o verificare uşoară a datelor în diferite forme – LINQ. Noţiunii de mapare obiectual-relaţională îi este dedicată o parte semnificativă, iar un accent special se pune pe folosirea tehnologiei Entity Framework. Deci, cursanţii vor învăţa cum se manipulează datele aplicând tehnologia eF, ce este accesul Code First, dar şi care sunt tehnicile avansate pentru lucru cu datele.

6. Programming HTML5 with JavaScript and CSS3
Cursul abordează tehnologiile HTML5, CSS3 şi JavaScript, care reprezintă baza pentru dezvoltarea aplicaţiilor Web şi Store Microsoft. De asemenea, cursanţii vor învăţa cum să implementeze şi să manipuleze structura unui document HTML şi obiectele acestuia. Cursul prezintă şi modalitățile în care limbajul CSS se poate folosi pentru stilizarea şi selectarea elementelor, dar şi pentru crearea unei interfeţe cu utilizatorul animate şi adaptabile. La final, cursul abordează bazele limbajului JavaScript, precum şi utilizarea sa pentru manipularea structurii şi datelor documentului HTML.

7. English Language 1 / German Language 1
La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

8. Microsoft Web Services
Cursul Microsoft Web Services se ocupă cu dezvoltarea aplicațiilor orientate pe servicii folosind arhitectura SOAP și RESTful. Cursanții vor învăța cum să creeze aplicații distribuite, care rulează pe mai multe calculatoare diferite, care pot fi chiar alimentate de diferite sisteme de operare. Cursul abordează tehnologia Windows Communication Foundation (WCF) de creare a serviciului în conformitate cu protocolul SOAP, dar și a serviciilor care dețin arhitectura RESTful. Materia cursului cuprinde crearea serviciului WCF, diferite tehnici pentru găzduirea și consumarea lor, precum și instrucțiuni extinse pentru configurarea lor.

9. Unity Game Development
Unity este unul dintre cele mai populare engines pentru crearea jocurilor 2D și 3D. Folosind Unity se pot crea jocuri pentru aproape toate platformele relevante și console video. Pentru scrierea logicii jocurilor Unity, se folosește limbajul de programare C#, ceea ce pentru cursanții de la departamentele Microsoft Development reprezintă o împrejurare imensă ajutătoare datorită faptului că este vorba de limbajul de care se ocupă departamente complete. Pe lânggă limbajul C#, mediul primar de dezvoltare pntru crearea jocurilor Unity este Visual Studio, ceea ce la final permite cursanților să pășească foarte ușor în lumea creării locurilor 2D și 3D. 

10. Azure Fundamentals
Azure este platforma cloud a companiei Microsoft, care este destinată creării, testării, publicării și gestionării aplicațiilor și a serviciilor. Infrastructura completă pentru efectuarea acestui serviciu a fost realizată de către compania Microsoft și arhivată în Azure. De aceea nici nu este de mirare că în prezent, în lumea trecerii generale la tehnologiile cloud, Azure este unul dintre cele mai importante produse ale companiei Microsoft. La cursul Azure Fundamentals, participanții au șansa de a se familiariza cu conceptele de bază ale acestei platform și de a învăța cum să folosească Azure pentru a îmbunătăți aplicațiile dezvoltate local. 

11. iOS and Android Apps Development using Xamarin
iOS și Android sunt două dintre cele mai populare platforme din prezent, cu câteva miliarde de utilizatori activi în fiecare zi. Fiecare platformă deține propriul set de tehnologii și instrumente pentru dezvoltarea aplicațiilor. Totuși, pe lângă abordarea native pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile, acestea se pot crea și folosind un set special de tehnologii, dezvoltat inițial de către compania Microsoft. Este vorba despre un set de tehnologii adunate sub denumirea de Xamarin. Odată cu dezvoltarea acestui tip de aplicație, veți avea posibilitatea să vă familiarizați și cu iOS and Android Apps Development using Xamarin.

12. Software Engineering
Reprezintă designul, dezvoltarea, administrarea şi documentarea software, aplicând tehnologia stiinţei informatice, tehnicile managementului de proiect, ingineria, designul şi alte discipline. Se mai poate defini şi ca dezvoltarea, administrarea şi întreţinerea software-ului într-un mod sistematic şi controlat, având metodologia şi planurile clar definite.

13. Blockchain Technologies
La acest curs, participanții dobândesc cunoștințe de bază din domeniul Blockchain Technologies, se familiarizează cu noțiunea și cu tipurile de criptovalute, cu rolul și semnificația acestui concept în economia modernă și cu perspectivele și tendințele ei de dezvoltare. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a se familiariza cu Blockchain Security, Blockchain Arhitecture și cu posibilitatea de aplicare a acestei tehnologii în proprietatea proiectului start-up.

14. Cambridge Computer Science
Cursul a fost gândit şi conceput  ca să ne familiarizeze în mod corect cu diferite tehnologii de calculator susţinute de Cambridge University. Este împărţit în module şi unităţi care abordează teme începând cu afișarea cifrelor, a conținutului multimedia, a diferitor tipuri de software și terminând cu hardware-ul. Partea de hardware este legată de arhitectura şi de funcţionarea procesorului. În continuarea cursului se abordează securitatea şi protecţia datelor, iar în ultima parte structura datelor şi a algoritmilor.

15. English Language 2 / German Language 2
Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

16. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu sunt incluse în programa obișnuită. Cursanţii aleg pe care dintre certificatele menţionate vor să-l obţină şi pe baza aceasta parcurg unul din aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs pregătitor pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi un certificat recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi scoli superioare, organe profesionale, ministere şi organe guvernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan internațional în economie şi industrie, ceea ce vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenţionaţi să aplicaţi pentru posturi care implică lucrul cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aeriană, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, şcoli superioare şi alte instituţii, aşadar reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia dvs. viitoare şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este de asemenea un curs pregătitor pentru dobândirea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ în fața potenţialilor angajatori şi parteneri de afaceri, deoarece confirmă cunoştinţele dvs. de limbă engleză de afaceri şi posibilitatea de a comunica în lumea de afaceri la un nivel avansat. Este recunoscut de către toate companiile mondiale, instituţiile academice şi de afaceri și reprezintă un document unic care dovedește abilităţile dvs. avansate de înţelegere, scriere și vorbire a limbii engleze.

Cum arată cursurile?

Cursurile de la acest program se desfășoară exclusiv în varianta e-Learning.

Acest program nu are nevoie de niciun fel de cunoștințe – cursurile sunt concepute astfel încât să le poată urmări toțicursanții, indiferent de experiență precedentă. La curs, focusul va fi orientat pe abilități practice necesare pentru lucru cu tehnologii și instrumente pentru mobile development, cu minim de teorie. Cunoștințe utile le veți asimila cu ușurință, având în vedere că lecțiile sunt create astfel încât să vă poarte către concepte de programare avansate pas cu pas.

Asigurați-vă certificate recunoscute pe plan internațional:

CERTIFICATUL MICROSOFT

După finalizarea programului Microsoft Mobile Apps Development, veți putea susține examenul pentru certificatul Microsoft:

  • Microsoft Certified: Azure Fundamentals

Acest certificat reprezintă dovada recunoscută pe plan internațional că ați învățat să programați aplicații folosind concepte cloud, servicii Azure și colecții Azure workloads, precum și că știți bine conceptele de securitate și de confidențialitate în cadrul platformei Azure.

CERTIFICATUL UNITY

De asemenea, veți putea susține examenul pentru certificatul companiei Unity Technologies, lider în dezvoltarea instrumentului software pentru crearea jocurilor video 2D și 3D, după care veți obține titlul profesional:

  • Unity Certified User: Programmer

CERTIFICATE CAMBRIDGE

Cursanții de la programul Microsoft Mobile Apps Development au posibilitatea de a susține examenul pentru obținerea certificatului Cambridge International cu cel mai înalt nivel de expert, care reprezintă o garanție recunoscută internațional de cunoștințe relevante în domeniul tehnologiei informației:

  • Cambridge International A&AS Level Computer Science

De asemenea, după finalizarea programului Microsoft Mobile Apps Development la LINK Academy, puteți obține încă unul din aceste două certificate:

  • Certificatul LINK Academy care atestă programul frecventat Microsoft Mobile Apps Development
  • Certified Mobile Applications Developer

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te