Certificarea LPIC

Examenele The Linux Professional Institute Certification (Certificarea LPIC) sunt cel mai înalt nivel de confirmare a cunoștințelor și abilităților pe care trebuie să le aibă un profesionist IT în lucru cu sistemele de operare Linux.

Vă punem la dispoziţie două niveluri de certificare LPIC:

  • Junior Level Linux Professional (LPIC-1)
  • Advanced Level Linux Professional (LPIC-2)

 

Certificarea LPIC - LPIC-1LPIC-1

Certificatul LPIC-1 vă permite verificarea cunoştinţelor din domeniul lucrului cu linia de comandă Linux, dar şi cu interfaţa grafică de utilizator (GUI). Se vor efectua sarcini legate de menetenanţa sistemului: suport pentru utilizatori, adăugarea utilizatorilor într-un sistem mai mare, backup-ul şi restaurarea datelor.


Pentru a obţine certificatul LPIC-1, trebuie să susţineţi două examene: Exam 101 şi Exam 102. Aceste examene acoperă o varietate de cunoştinţe şi competenţe pe care un profesionist IT trebuie să le posede în lucrul cu sistemele de operare Linux.

 

LPIC-2

Certificarea LPIC - LPIC-2Certificatul LPIC-2 atestă faptul că deţineţi cunoştinţe şi aptitudini avansate de administrare a sistemului de operare Linux. Acest certificat verifică cunoştinţele de administrare a unui Linux Web Server de orice dimensiune: planificare, implementare, mentenanţă şi menţinerea securităţii unor reţele mixte (Linux şi Windows). De asemenea, acest certificat mai acoperă şi sfera de LAN Server (Samba), Internet Gateway Service sau Internet Server, precum servere web şi servere FTP. 

Pentru a obţine certificatul LPIC-2, trebuie să susţineţi două examene: Exam 201 şi Exam 202. De asemenea, pentru a obţine acest certificat, trebuie să susţineţi şi examenul pentru certificatul LPIC-1. Ordinea în care se susţin examenele nu este condiţionată. Aceste examene acoperă cunoştinţe şi abilităţi avansate de lucru cu sistemele de operare Linux.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.