Linux Professional Institute Certification la LINK Academy

După finalizarea şcolarizării, pentru o carieră de succes în domeniul administrării IT sau programare, LINK Academy le asigură tuturor cursanţilor susţinerea gratuită a examenului pentru obţinerea certificării Linux Professional Institute (LPI), recunoscută pe plan mondial.

Prin urmare, LINK Academy este LPI Approved Academic Partner, ceea ce garantează cel mai înalt nivel de expertiză în lucrul cu tehnologiile Linux și open-source.

Certificarea LPIC

Parteneriatul dintre LINK Academy şi Linux Professional Institute înseamnă că LINK Academy a îndeplinit toate condiţiile programului LPI, asigurând astfel cursanţilor săi cea mai modernă formare susţinută de acest institut. 

The Linux Professional Institute Certification – LPIC este cel mai înalt grad de confirmare a cunoştinţelor şi abilităţilor pe care ar trebui să le aibă un profesionist IT în lucrul cu sistemele de operare Linux. Pe lângă faptul că reprezintă un standard global pentru emiterea certificatelor şi o organizaţie care este un adevărat suport în cariera profesioniştilor care se ocupă cu software-urile cu sursă deschisă, Linux Professional Institute (LPI) este primul şi cel mai mare organism de certificare pentru Linux şi cel mai mare software cu sursă deschisă din lume, el fiind şi independent de producătorii de software. Cât este de popular ne arată şi faptul că LPI a ţinut până acum peste 700.000 de examene şi a emis certificate profesioniştilor din peste 180 de ţări.

Că posesia acestei certificări vă va oferi un loc de muncă sigur şi bine plătit, o arată şi faptul că, chiar 92% dintre angajatori oferă experţilor IT certificaţi salarii iniţiale mai mari. În plus, observat la nivel global, cei care deţin certificatul LPIC-2 sunt pe primul loc şi au cel mai mare salariu comparativ cu cei care au alte certificate Linux, în timp ce cei cu certificatul LPIC-1 sunt pe locul al doilea.

În funcție de domeniul asimilat, puteți alege una din următoarele certificări:

Certificarea The Linux Professional Institute pentru administratori

După absolvirea şcolarizării în cadrul departamentului de Administrare, aveţi posibilitatea să susţineţi examene pentru două niveluri de certificare LPIC, şi anume:

  • Junior Level Linux Professional (LPIC-1)
  • Advanced Level Linux Professional (LPIC-2)

Certificarea LPIC - LPIC-1LPIC-1

Certificatul LPIC-1 vă asigură verificarea cunoştinţelor datorită lucrului în linia de comandă Linux, precum şi datorită interfeţei grafice cu utilizatorul (GUI). Veţi efectua sarcini de mentenanţă a sistemului: asistenţă pentru utilizatori, adăugarea utilizatorilor într-un sistem mai mare, backup şi restaurarea datelor etc.

Pentru a obţine certificarea LPIC-1, trebuie susţinute cu succes două examene: Exam 101 şi Exam 102. Aceste examene acoperă o multitudine de cunoştinţe şi abilităţi pe care trebuie să le deţină un profesionist IT în lucrul cu sistemele de operare Linux.

LPIC-2

Certificarea LPIC - LPIC-2

Certificatul LPIC-2 presupune că aţi stăpânit administrarea sistemului de operare Linux şi că aţi dobândit cunoştinţe avansate în acest domeniu. Acest certificat verifică cunoştinţele voastre din domeniul de administrare a serverului web Linux de orice dimensiune, apoi planificarea, implementarea, mentenanţa şi grija pentru securitatea reţelelor mixte (Windows şi Linux). De asemenea, acest certificat acoperă şi domeniile de server LAN (Samba), serviciul Internet Gateway, precum şi un server de internet, cum ar fi serverul web şi serverul FTP.

Pentru obţinerea certificării LPIC-2, trebuie susţinute cu succes două examene: Exam 201 şi Exam 202. Pentru a obţine această certificare, trebuie să susţineţi cu succes şi examenele pentru certificarea LPIC-1. Ordinea susţinerii examenelor nu este condiţionată. Aceste examene acoperă cunoştinţe şi abilităţi avansate pe care ar trebui să le deţină fiecare profesionist în lucrul cu sistemele de operare Linux.

Certificarea The Linux Professional Institute pentru programatori

După finalizarea școlarizării în cadrul departamentelor de programare PHP Web Development sau Frontend JavaScript Development la LINK Academy, dobândiți cunoștințe necesare pentru susținerea examenului în cadrul Linux Professional Institute și obținerea certificatului:

  • Linux Professional Institute Web Development Essentials.

LINUX PROFFESIONAL INSITUTE WEB DEVELOPMENT ESSENTIALS

Certificatul Linux Professional Institute Web Development Essentials confirmă cunoașterea celor mai importante aspecte privind dezvoltarea aplicațiilor web. De asemenea, cu acest certificat demonstrați înțelegerea fundamentală a platformei open-source și a tehnologiilor precum HTML, CSS, JavaScript, Node.js și SQL.

Examenul susținut pentru certificatul LPI Web Development Essentials durează 60 de minute și are 40 de întrebări din următoarele domenii: dezvoltarea software și tehnologia web, marcarea documentului HTML, stilizarea conținutului CSS, programare JavaScript și programare de server Node.js.

Aceste cunoștințe le obțineți la departamentele de programare din cadrul LINK Academy, iar certificarea Linux Professional Institute Web Development Essentials va reprezenta o dovadă importantă a abilităților voastre cu care veți putea să vă prezentați angajatorului și care vă va deosebi de concurență pe piața muncii.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te