Certificarea LPIC

LINK group este primul şi unicul Linux Professional Institute (LPI) training center acreditat din România, Serbia şi Boznia şi Herţegovina. Prin urmare, cursanţii LINK Academy de la departamentul de Administrarea Reţelelor au mai multe şanse de succes la examenele LPI, cea mai importantă autoritate în ceea ce priveşte confirmarea cunoştinţelor pe care orice specialist IT ar trebui să le aibă în domeniul sistemelor de operare Linux.

Vă punem la dispoziţie două niveluri de certificare LPIC:

  • Junior Level Linux Professional (LPIC-1)
  • Advanced Level Linux Professional (LPIC-2)LPIC-1

Certificatul LPIC-1 vă permite verificarea cunoştinţelor din domeniul lucrului cu linia de comandă Linux, dar şi cu interfaţa grafică de utilizator (GUI). Se vor efectua sarcini legate de menetenanţa sistemului: suport pentru utilizatori, adăugarea utilizatorilor într-un sistem mai mare, backup-ul şi restaurarea datelor.

Pentru a obţine certificatul LPIC-1, trebuie să susţineţi două examene: Exam 101 şi Exam 102. Aceste examene acoperă o varietate de cunoştinţe şi competenţe pe care un profesionist IT trebuie să le posede în lucrul cu sistemele de operare Linux.

 

LPIC-2

Certificatul LPIC-2 atestă faptul că deţineţi cunoştinţe şi aptitudini avansate de administrare a sistemului de operare Linux. Acest certificat verifică cunoştinţele de administrare a unui Linux Web Server de orice dimensiune: planificare, implementare, mentenanţă şi menţinerea securităţii unor reţele mixte (Linux şi Windows). De asemenea, acest certificat mai acoperă şi sfera de LAN Server (Samba), Internet Gateway Service sau Internet Server, precum servere web şi servere FTP. 

Pentru a obţine certificatul LPIC-2, trebuie să susţineţi două examene: Exam 201 şi Exam 202. De asemenea, pentru a obţine acest certificat, trebuie să susţineţi şi examenul pentru certificatul LPIC-1. Ordinea în care se susţin examenele nu este condiţionată. Aceste examene acoperă cunoştinţe şi abilităţi avansate de lucru cu sistemele de operare Linux.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2020/21 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.