Network Administration – Curs practic de Administrator de Rețea

Network administration
Tip de studiu:
Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
328
Diplome și Certificări:
MTA - Microsoft Technology Associate:
MTA: IT Infrastructure
MTA: Database
MCA - Microsoft Certified Associate
Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate
MCSA - Microsoft Certified Solutions Associate:
MCSA: Windows Server
MCSA: SQL Server
MCSE - Microsoft Certified Solutions Expert:
MCSE: Core Infrastructure
MCSE: Productivity
CompTIA A+ Certified IT Technician
CompTIA Security+ Certified IT Technician
CompTIA Linux+ Certified IT Technician
Cisco CCNA
MTCNA – MikroTik Certified Network Associate
MTCRE – MikroTik Certified Routing Engineer
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Network Administration sau Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Deveniţi expert în Windows OS (sisteme de operare Windows) şi servere Windows

Veţi dobândi cunoştinţe din domeniul instalării, configurării şi licenţierii sistemului de operare Windows. În plus, veţi învăţa reţele avansate (Networking), configurarea securităţii pentru conturile de utilizator, configurarea securităţii de reţea, configurarea pentru lucrul în mediu mobil etc.

Scopul este să dobândiţi cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru implementarea infrastructurii de reţea de bază pe servere Windows, precum şi cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru administrarea cu succes a serverului Windows şi a serviciilor de reţea.

Proiectaţi bazele de date SQL server

Veţi aplica tehnici de proiectare a schemelor bazei de date la nivel conceptual şi de implementare. Vă veţi familiariza cu principala tehnologie în domeniul bazelor de date, veţi învăţa tehnicile de proiectare a schemei bazei de date de relaţionare, proiectarea serverului SQL şi a bazei de date MySQL, mentenanţa şi administrarea serverului SQL și MySQL.

Învăţaţi sisteme de reţea avansate

Veţi asimila cunoştinţele de bază pentru lucrul cu centralele telefonice Asterisk, servicii Nagios pentru monitorizarea reţelei, Firewalls şi soluţii similare pentru asigurarea accesului la reţea.

Veţi învăţa multe despre platforma hardware şi software a calculatoarelor PC moderne. O parte din program pune accent pe hardware, pe interfeţe şi pe înţelegerea tendinţelor în proiectarea calculatoarelor PC. Unul dintre obiective este dobândirea abilităţilor pentru servisare independentă şi mentenanţa calculatoarelor PC moderne

Învăţaţi cum să automatizaţi şi să protejaţi reţeaua

Veţi dobândi abilităţi necesare pentru a păstra securitatea infrastructurii de reţea, a înţelege tipul şi modalitatea în care se desfășoară atacurile moderne asupra infrastructurii de reţea, precum şi tehnicile de criptare a datelor pentru protecţie.

Veţi putea folosi cunoştinţele pe care le obţineţi în cadrul acestui departament pentru automatizarea unor procese în compania dvs. şi ca să reduceţi timpul pentru efectuarea acestora.

Lucraţi cu routerele MikroTik şi CISCO

Veţi lucra şi cu routerele MikroTik şi CISCO. Veţi învăţa să lucraţi cu sistemul de operare MikroTik Router OS. Pe lângă administrarea de bază a routerului, veţi învăţa şi să creaţi reţele virtuale, reţele virtuale private, conectarea locaţiilor de la distanţă, asigurarea comunicării şi multe altele. 

Network Administration – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 OSW Operating Systems - Windows 10 20
2 CN Computer Networks 24
3 WS Windows Server 2016 OS 28
4 LX Linux Operating System 36
5 PC PC System Building and Maintenance 24
6 NT Network Server Services 28
7 EL1/GL1 English Language 1 / German Language A1* online

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 DBS Database and SQL Administration 16
9 ADI Active Directory Infrastructure 28
10 MNA Mikrotik Network Administration 24
11 CNA Cisco Network Administration 32
12 ANS Advanced Network Services 24
13 APA Administrative Process Automation 20
14 IIS Information System Security 24
15 MA Microsoft Azure Administrator online
16 EL2/GL2 English Language 2 / German Language A2* online
17 FCE FCE/BEC Vantage** online

* Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
** Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage pot fi parcurse doar de către cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

Acest program cuprinde 17 materii

1. Operating Systems: Windows 10
Cursul asigură cursanţilor cunoştinţe din domeniul instalării, configurării şi licenţierii sistemului de operare Windows 10. Cursanţii vor învăţa cum să gestioneze hard disk-urile în sistemul de operare şi cum să creeze volumele de tip Simple, Spanned, Stripe şi cu să optimizeze cu ajutorul acestora performanţele sistemului de fişiere. Vor învăţa să gestioneze spaţiul liber de pe disk folosind cotele. Vor lucra cu instrumentele şi serviciile Windows care servesc la descoperirea şi înlăturarea problemelor de funcţionare.  De asemenea, cursul descrie procedurile pentru configurarea calculatorului la reţea, conectarea la reţelele Ipv4, Ipv6 şi wirelles. Remote access, configurarea VPN şi scrierea script-urilor PowerShell pentru automatizarea proceselor sunt alte câteva domenii care vor fi abordate.

2. Computer Networks
Acumularea cunoştinţelor necesare pentru o administrare minimă a reţelei de Peer-uri (setarea parametrilor TCP/IP, Share mapping, lucrul cu echipamentul de bază al reţelei) în mediul Windows şi Linux. În cadrul acestui curs, cursanţii se vor familiariza cu motivele principale pentru care este creat networking-ul (partajarea resurselor), care sunt tipurile şi topologia reţelelor, care sunt mediile generale, utilizate pentru crearea unei reţele (pentru conectarea nodurilor în reţea), respectiv cablurile (coaxial, UTP, optic). Studierea detaliată a modelului OSI şi aplicarea acestuia în mediul Windows şi Linux. Bazele administrării reţelei în sistemele de operare WINXP şi Linux.

3. Windows Server 2016 OS
Scopul cursului este de a oferi cursantului cunoștințele și abilitățile necesare atât pentru operare practică în sistemul de operare Windows Server 2016, cât și pentru susținerea examenelor legate de certificarea internațională. Cursul prezintă instalarea, configurarea și instrumentele pentru gestionarea vizualizării, a dispozitivelor pentru stocarea datelor și a tehnologiilor hight availability. Respectiv, oferă cunoștințe de bază cu ajutorul cărora se poate crea un mediu virtual fără vreo breșă de securitate și de a menține un astfel de sistem fără perioada downtime.

4.  Linux Operating System
În cadrul acestui curs, cursanţii vor cunoaşte elementele importante ale sistemelor de operare şi se vor familiariza cu cele mai cunoscute sisteme de operare din zilele noastre. Unul dintre acestea este, cu siguranţă, OS Linux, care va fi folosit ca exemplu pentru a explica funcţiile şi caracteristicile sistemelor de operare. De asemenea, cursanţii vor dobândi cunoştinţele concrete de care au nevoie pentru instalarea, configurarea şi mentenanţa sistemului de operare Linux.

5. PC System Building and Maintenance
Scopul acestui curs este acumularea cunoştinţelor despre platforma hardware şi software a calculatoarelor personale (PC) moderne. În cadrul acestui curs, accentul este pus pe hardware, pe interfeţe şi pe înţelegerea tendinţelor în proiectarea calculatoarelor personale (PC). Scopul cursului constă în dobândirea abilităţilor necesare pentru efectuarea muncii în mod independent şi pentru întreţinerea calculatoarelor personale contemporane.

6. Network Server Services
Acest curs cuprinde cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru administrarea cu succes a sistemului Windows Server şi a serviciilor de reţea din cadrul său. Câteva dintre temele care vor fi abordate la acest curs sunt: automatizarea instalării sistemului de operare şi a aplicaţiilor, gestionarea utilizatorilor şi a grupurilor în Active Directory cu ajutorul politicilor de grup, Remote Access, tunelele VPN, politicile de reţea, creşterea nivelului de securitate, monitorizarea, instalarea automată a patch-urilor ş.a.m.d.

7. English Language 1 / German Language A1
În cadrul acestui curs, cursanţii vor lucra după una din următoarele programe:

 • Pre-Intermediate/curs intermediar pentru începători care facilitează cursanţilor dobândirea unei game variate de funcţii ale limbii engleze. Cu acest nivel de cunoştinţe veţi fi capabili să folosiţi singuri limba engleză, în forma sa orală sau scrisă, la nivelul folosirii limbii engleze ca limbă străină.
 • Intermediate/curs intermediar care facilitează cursanţilor dobândirea unei game variate de funcţii ale limbii engleze, în forma sa orală şi scrisă, precum şi capacitatea de a înţelege şi de a participa la conversaţii cu vorbitori nativi ai limbii engleze.

Cursanții pot alege, de asemenea, cursul Limba germană A1, care este un curs de limbă germană la nivel de începători, care își propune să facă față și să trateze situații simple de comunicare din viața de zi cu zi.

8. Database şi SQL Administration 
Instruirea cursanţilor în aplicarea tehnicilor de proiectare a schemelor bazei de date, la nivel conceptual şi de implementare. Familiarizarea cu terminologia generală din domeniul bazelor de date şi studierea tehnicilor de proiectare a schemei bazei de date relaţionale, proiectarea bazei de date SQL Server, întreţinerea şi administrarea serverului SQL. Se dobândesc cunoştinţe complete de programator, în ceea ce priveşte implementarea proiectelor sau a aplicaţiilor care utilizează baze de date.

9. Active Directory Infrastructure  
Acest curs oferă cunoştinţele şi competenţele necesare cursanţilor pentru gestionarea serviciilor avansate pentru Active Directory în Windows Server 2016, la nivelul mediului corporativ. Prin finalizarea cu succes a acestui curs, veţi învăţa cum să instalaţi şi să configuraţi Active Directory, cum să-l gestionaţi şi cum să gestionaţi serviciile suplimentare în Windows Server 2016.

10. Mikrotik Network Administration
În cadrul acestui curs, cursanţii vor învăţa bazele lucrului cu routerele şi cu switch-urile MikroTik. Vor învăţa să lucreze cu sistemul de operare MikroTik OS. Pe lângă administrarea de bază a routerului, vor învăţa şi crearea reţelelor virtuale, a reţelelor virtuale private, conectarea locaţiilor de la distanţă, asigurarea comunicării etc.

11. Cisco Network Administration
Cursanţii vor învăţa bazele lucrului cu routerele şi switch-urile CISCO şi se vor pregăti să devină administratori CISCO. Pe lângă principala administrare a routerului, veţi învăţa şi să creaţi reţele virtuale, reţele virtuale private, conectarea locaţiilor de la distanţă, asigurarea comunicării etc.

12. Advanced Network Services
Obiectivul acestui curs este introducerea cursanţilor în lumea serviciilor de reţea avansate destinate monitorizării, îmbunătăţirii şi mentenanţei reţelei şi a serviciilor de reţea. În cadrul cursului, cursanţii vor dobândi cunoştinţe de bază pentru lucrul cu centralele telefonice Asterisk, serviciu Nagios pentru monitorizarea reţelei, a Firewalls şi soluţiilor similare pentru asigurarea accesului la reţea.

13. Administrative Process Automation
Obiectivul acestui curs este introducerea cursanţilor în servicii de automatizare a mediului de afaceri. Cursanţii folosesc cunoştinţele dobândite la curs pentru a putea să automatizeze unele procese din compania lor şi de a-şi reduce timpul necesar pentru prelucrarea acestora.

14. Information System Security
Dobândirea cunoştinţelor necesare pentru securitatea infrastructurii de reţea. Înţelegerea tipurilor şi modurilor de atacuri contemporane asupra infrastructurii de reţea. Familiarizarea cu modurile de îmbunătăţire şi instrumentele de luptă împotriva atacurilor de reţea. Observarea slăbiciunilor de securitate. Pregătirea pentru setarea individuală a programelor pentru lupta împotriva atacurilor de reţea. Modurile controlului software şi hardaware de acces la date şi resurse. Tehnicile de criptare a datelor pentru securitate.

15. Microsoft Azure Administrator
Cursul Administrarea Microsoft Azure acoperă structura de bază a platformei Azure și explică mecanismul de facturare. Platforma Azure se bazează pe abonamente, iar modelele de abonare sunt explicate în curs. 

16. English Language 2 / German Language A2
În cadrul cursului English Language 2, cursanţii vor studia după una dintre următoarele programe:

 • Intermediate/curs intermediar care facilitează cursanţilor dobândirea unei game variate de funcţii ale limbii engleze, în forma sa orală şi scrisă, precum şi capacitatea de a înţelege şi de a participa la conversaţii cu vorbitori nativi ai limbii engleze.
 • Upper-Intermediate/curs intermediar avansat care permite cursanţilor o comunicare de succes (înţelegere şi exprimare orală) în limba engleză, precum şi auto-iniţiativă în conversaţii cu vorbitori nativi ai limbii engleze. Limba scrisă primeşte o formă apropiată unui vorbitor de limbă engleză ca limbă maternă.

Cursul Limba germană A2 este conceput pentru a acumula cunoștințele de gramatică necesare pentru această fază de învățare a limbii germane, pentru a vă îmbogăți vocabularul necesar pentru comunicarea de zi cu zi și pentru a vă putea exprima opinia cu privire la subiectele sociale cotidiene.

17. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu sunt incluse în programa obișnuită. Cursanţii aleg pe care dintre certificatele menţionate vor să-l obţină şi pe baza aceasta parcurg unul din aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs pregătitor pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi un certificat recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi scoli superioare, organe profesionale, ministere şi organe gunernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan internațional în economie şi industrie, ceea ce vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenţionaţi să aplicaţii pentru posturi care implică lucrul cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aeriană, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, şcoli superioare şi alte instituţii, aşadar reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia dvs. viitoare şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este de asemenea un curs pregătitor pentru dobândirea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ în fața potenţialilor angajatori şi parteneri de afaceri, deoarece confirmă cunoştinţele dvs. de limbă engleză de afaceri şi posibilitatea de a comunica în lumea de afaceri la un nivel avansat. Este recunoscut de către toate companii mondiale, instituţiile academice şi de afaceri și reprezintă un document unic care dovedește abilităţile dvs. avansate de înţelegere, scriere și vorbire a limbii engleze.

Aflați mai multe dacă vă interesează ce face un administrator de rețea.

Cum arată cursurile?

Prelegerile la acest program LINK Academy le puteți parcurge prin internet prin intermediul platformei e-Learning dezvoltate. Aceasta înseamnă că puteți ajunge la competențe IT căutate indiferent că vă aflați în București, Craiova, Brașov, Ploiești, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Brăila, Chișinău sau în alt oraș din România și Republica Moldova.

Aveți nevoie doar de conexiune la internet pentru a asimila cunoștințe practice cu minimum de teorie necesar. Cursurile sunt create în așa fel încât, indiferent de cunoștințele deținute, să vă permită o școlarizare eficientă și să vă pregătească pentru o carieră nouă.

Obţineţi certificate recunoscute pe plan internaţional:

CERTIFICAREA MICROSOFT

Certificatele Microsoft reprezintă un spectru larg şi diversificat de funcţii şi responsabilităţi de afaceri. Dobândind acreditările specifice, veţi deţine dovada obiectivă a abilităţii de a executa cu succes funcţii critice în IT. Susţinută de profesionişti din întreaga lume, certificarea Microsoft rămâne unul dintre cele mai eficiente modalităţi de a atinge obiectivele unei cariere de succes şi cel mai bun mod pentru companii de a dezvolta şi de a păstra resurse umane de valoare.

Salariile foarte bune sunt subînţelese.

Pentru acest an, LINK Academy vă oferă posibilitatea de a dobândi cele mai noi certificate Microsoft, care vor fi cele mai solicitate în următorii 4 - 6 ani:

MTA - Microsoft Technology Associate:

 • MTA: IT Infrastructure
 • MTA: Database

MCA - Microsoft Certified Associate

 • Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate

MCSA - Microsoft Certified Solutions Associate:

 • MCSA: Windows Server
 • MCSA: SQL Server

MCSE - Microsoft Certified Solutions Expert:

 • MCSE: Core Infrastructure
 • MCSE: Productivity

CERTIFICAREA CompTIA

Pentru toţi cei care doresc să obţină cunoştinţele necesare pentru a instala software şi hardware, mentenanţa şi înlăturarea problemelor din calculatoare, oferim programe de instruire CompTIA A+.

Acest program vă va duce către certificatul de prestigiu recunoscut pe plan internaţional, care este dovada şi pentru pregătirea pentru lucru practic. Programul CompTIA A+ cuprinde instalarea software-ului şi a hardware-ului, setările de sistem, mentenanţa şi înlăturarea problemelor din calculatoare, reţeaua de securitate, criptografia şi controlul manipulării identităţii. CompTIA A+ este cel mai puternic titlu profesional pentru tehnicieni PC. Companiile precum Microsoft, Hewlett-Packard şi Cisco solicită certificarea CompTIA pentru tehnicienii lor, iar CompuCom şi Ricoh solicită această certificare drept condiţie la angajare. În cadrul acestui program, susţinând examenul pentru această certificare, obţineţi titlul:

 • CompTIA A+ Certified IT Technician

CompTIA Security+
Cea mai mare provoacare în munca administratorului de reţea este creşterea nivelului de securitate a reţelei, serverului şi serviciului. Ca să puteţi să vă ocupaţi de configurarea securităţii şi de creşterea nivelului de securitate trebuie să înţelegeţi conceptele de securitate, atac, criptografie etc.

Acest program vă va ajuta să obţineţi certificatul de prestigiu recunoscut pe plan internaţional. Pregătirea pentru susţinerea examenului CompTIA Security+ cuprinde principalele postulate ale securităţii IT şi informaţionale, a software-ului maliţios, a atacurilor, intruziunilor, apărării şi detectării lor, criptografiei, a cheilor private şi publice. În cadrul acestui program, susţinând examenul pentru această certificare, obţineţi titlul:

 • CompTIA Security+ Certified IT Technician

Comptia Linux+
Unul dintre marii concurenţi ai sistemului de operare Windows Server Microsoft, pe poziţii de sisteme de operare de client şi centrale de server este Linux. Marile companii internaţionale îşi găzduiesc serviciile pe sistemele de operare Linux şi administratorii Linux sunt foarte căutaţi. 

Acest program cuprinde lucrul cu sistemele de operare client şi servere bazate pe platforma Linux, servere, servicii de reţea... Pentru acest program, susţinând examenul pentru această certificare, obţineţi titlul de:

 • CompTIA Linux+ Certified IT Technician

CERTIFICAREA CISCO

Certificatele Cisco sunt cele mai recunoscute titluri printre administratori. Veţi avea posibilitatea de a dezvolta cunoştinţe practice despre lucrul reţelelor moderne TCP/IP, veţi învăţa comenzile şi tehnicile care se folosesc pentru rezolvarea problemelor de conexiune către host-uri, să lucraţi în switch-urile şi routerele Cisco, să faceţi backup şi fişierele de configurare restore şi să manipulaţi echipamentul de reţea, iar cea mai bună confirmare va fi certificatul Cisco:

 • Cisco CCNA

CERTIFICAREA MIKROTIK

Certificatele MikroTik reprezintă una dintre cele mai importante confirmări pentru cunoştinţele şi abilităţile din Administrare de reţea, iar cunoştinţele garantate de acestea sunt considerate necesare pentru experţii IT de top. LINK Academy asigură cursanților obţinerea certificatelor recunoscute privind posesia cunoştinţelor şi abilităţilor din domeniul manipulării şi configurării reţelei în Router OS, sistemul de operare al companiei MikroTik.

LINK Academy vă oferă posibilitatea de a susţine examenul pentru următoarele certificate de prestigiu:

 • MTCNA – MikroTik Certified Network Associate
 • MTCRE – MikroTik Certified Routing Engineer

De asemenea, după finalizarea programului Network Administration la LINK Academy, puteţi obţine şi unul dintre următoarele două certificate:

 • Certificatul care atestă FRECVENTAREA programului LINK Academy
 • Certificatul care atestă ABSOLVIREA programului LINK Academy

 

Mai există locuri disponibile pentru programa Network Administration? Verificaţi! Înscrierea este în curs:

ÎNSCRIEREPentru a afla totul despre înscriere, click aici.
Numărul de contact: +40 (314) 326 162.