Network Administration – 5 domenii profitabile, pentru administratorii care vor să știe tot

Network administration
Tip de studiu:
Online sau Tradițional
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
248
Diplome și Certificări:
Microsoft Certified: Azure Administrator Associate
CompTIA A+ Certified IT Professional
CompTIA Network+ Certified IT Professional
CompTIA Security+ Certified IT Professional
Cisco CCNA
Junior Level Linux Professional (LPIC-1)
Advanced Level Linux Professional (LPIC-2)
LINK Academy Certified Computer Network Administrator
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Network Administration sau Administrarea de reţea este departamentul care vă va pregăti să lucrați în 8 domenii în cadrul administrării de reţea şi sistem.

Deveniți expert pentru Windows SO, servere Windows și Microsoft Cloud – Azure

Veți dobândi cunoștințe din domeniul de instalare, configurare și licențiere a sistemului de operare Windows, precum și configurarea și mentenanța soluției cloud MS Azure. În plus, veţi învăţa reţele avansate (Networking), configurarea securităţii pentru conturile de utilizator, configurarea securităţii de reţea, configurarea pentru lucrul în mediu mobil etc.

Scopul este să dobândiţi cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru implementarea infrastructurii de reţea de bază pe servere Windows, precum şi cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru administrarea cu succes a serverului Windows şi a serviciilor de reţea.

Proiectaţi bazele de date SQL server

Veţi aplica tehnici de proiectare a schemelor bazei de date la nivel conceptual şi de implementare. Vă veţi familiariza cu principala tehnologie în domeniul bazelor de date, veţi învăţa tehnicile de proiectare a schemei bazei de date de relaţionare, proiectarea serverului SQL şi a bazei de date MySQL, mentenanţa şi administrarea serverului SQL și MySQL.

Învăţaţi sisteme de reţea avansate

Veţi asimila cunoştinţele de bază pentru lucrul cu centralele telefonice Asterisk, servicii Nagios pentru monitorizarea reţelei, Firewalls şi soluţii similare pentru asigurarea accesului la reţea.

Veţi învăţa multe despre platforma hardware şi software a calculatoarelor PC moderne. O parte din program pune accent pe hardware, pe interfeţe şi pe înţelegerea tendinţelor în proiectarea calculatoarelor PC. Unul dintre obiective este dobândirea abilităţilor pentru servisare independentă şi mentenanţa calculatoarelor PC moderne

Învăţaţi cum să automatizaţi şi să protejaţi reţeaua

Veţi dobândi abilităţi necesare pentru a păstra securitatea infrastructurii de reţea, a înţelege tipul şi modalitatea în care se desfășoară atacurile moderne asupra infrastructurii de reţea, precum şi tehnicile de criptare a datelor pentru protecţie.

Veţi putea folosi cunoştinţele pe care le obţineţi în cadrul acestui departament pentru automatizarea unor procese în compania dvs. şi ca să reduceţi timpul pentru efectuarea acestora.

Lucraţi cu routerele CISCO

Veţi lucra şi cu routerele CISCO. Pe lângă administrarea de bază a routerului, veţi învăţa şi să creaţi reţele virtuale, reţele virtuale private, conectarea locaţiilor de la distanţă, asigurarea comunicării şi multe altele. 

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Network Administration Program.

Network Administration – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 OSW Operating Systems Windows 11 20
2 CN Computer Networks 24
3 WSOS Windows Server OS 24
4 LOS Linux Operating System 28
5 PC PC Architecture, Building and Maintenance 16
6 NSS Network Server Services 24
7 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 SSA SQL Server Administration** online
9 MNA Mikrotik Network Administration 20
10 ADI Active Directory Infrastructure 24
11 CNA Cisco Network Administration 24
12 ANS Advanced Network Services 20
13 APA Administrative Process Automation 12
14 ISS Information System Security 12
15 MAA Microsoft Azure Administrator online
16 EL2/GL2 English Language 2 / German Language 2* online
17 FCE FCE/BEC Vantage*** online

* Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
** Curs bonus.

*** Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage pot fi parcurse doar de către cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Network Administration: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Network Administration primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 17 materii

1. Operating Systems: Windows 11
Cursul asigură cursanţilor cunoştinţe din domeniul instalării, configurării şi licenţierii sistemului de operare Windows 11. Cursanţii vor învăţa cum să gestioneze hard disk-urile în sistemul de operare şi cum să creeze volumele de tip Simple, Spanned, Stripe şi cu să optimizeze cu ajutorul acestora performanţele sistemului de fişiere. Vor învăţa să gestioneze spaţiul liber de pe disk folosind cotele. Vor lucra cu instrumentele şi serviciile Windows care servesc la descoperirea şi înlăturarea problemelor de funcţionare.  De asemenea, cursul descrie procedurile pentru configurarea calculatorului la reţea, conectarea la reţelele Ipv4, Ipv6 şi wirelles. Remote access, configurarea VPN şi scrierea script-urilor PowerShell pentru automatizarea proceselor sunt alte câteva domenii care vor fi abordate.

2. Computer Networks
Acumularea cunoştinţelor necesare pentru o administrare minimă a reţelei de Peer-uri (setarea parametrilor TCP/IP, Share mapping, lucrul cu echipamentul de bază al reţelei) în mediul Windows şi Linux. În cadrul acestui curs, cursanţii se vor familiariza cu motivele principale pentru care este creat networking-ul (partajarea resurselor), care sunt tipurile şi topologia reţelelor, care sunt mediile generale, utilizate pentru crearea unei reţele (pentru conectarea nodurilor în reţea), respectiv cablurile (coaxial, UTP, optic). Studierea detaliată a modelului OSI şi aplicarea acestuia în mediul Windows şi Linux. Bazele administrării reţelei în sistemele de operare WINXP şi Linux.

3. Windows Server OS
Scopul cursului este de a oferi cursantului cunoștințele și abilitățile necesare atât pentru operare practică în sistemul de operare Windows Server, cât și pentru susținerea examenelor legate de certificarea internațională. Cursul prezintă instalarea, configurarea și instrumentele pentru gestionarea vizualizării, a dispozitivelor pentru stocarea datelor și a tehnologiilor hight availability. Respectiv, oferă cunoștințe de bază cu ajutorul cărora se poate crea un mediu virtual fără vreo breșă de securitate și de a menține un astfel de sistem fără perioada downtime.

4.  Linux Operating System
În cadrul acestui curs, cursanţii vor cunoaşte elementele importante ale sistemelor de operare şi se vor familiariza cu cele mai cunoscute sisteme de operare din zilele noastre. Unul dintre acestea este, cu siguranţă, OS Linux, care va fi folosit ca exemplu pentru a explica funcţiile şi caracteristicile sistemelor de operare. De asemenea, cursanţii vor dobândi cunoştinţele concrete de care au nevoie pentru instalarea, configurarea şi mentenanţa sistemului de operare Linux.

5. PC Architecture, Building and Maintenance
Scopul acestui curs este de a oferi cursantului toate cunoștințele necesare din domeniul arhitecturii, construirii și mentenanței unui sistem informatic, care sunt necesare pentru găsirea cu succes a unui job în domeniul prestării de servicii de reparații sau servicii de suport tehnic de prim nivel.

6. Network Server Services
Acest curs cuprinde cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru administrarea cu succes a sistemului Windows Server şi a serviciilor de reţea din cadrul său. Câteva dintre temele care vor fi abordate la acest curs sunt: automatizarea instalării sistemului de operare şi a aplicaţiilor, gestionarea utilizatorilor şi a grupurilor în Active Directory cu ajutorul politicilor de grup, Remote Access, tunelele VPN, politicile de reţea, creşterea nivelului de securitate, monitorizarea, instalarea automată a patch-urilor ş.a.m.d.

7. English Language 1 / German Language 1
La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

8. SQL Server Administration 
Cursul SQL Server Administration are drept scop oferirea de cunoștințe și abilități necesare cursantului pentru instalarea și setarea SQL Server 2019, planificarea, designul și dezvoltarea bazelor de date și utilizarea limbajului Transact-SQL (T-SQL). De asemenea, cursanții se vor familiariza cu diferite tipuri de baze de date, cu tipurile de date și cu limitările în SQL Server.

9. Mikrotik Network Administration
În cadrul acestui curs, cursanţii vor învăţa bazele lucrului cu routerele şi cu switch-urile MikroTik. Vor învăţa să lucreze cu sistemul de operare MikroTik OS. Pe lângă administrarea de bază a routerului, vor învăţa şi crearea reţelelor virtuale, a reţelelor virtuale private, conectarea locaţiilor de la distanţă, asigurarea comunicării etc.

10. Active Directory Infrastructure  
Acest curs oferă cunoştinţele şi competenţele necesare cursanţilor pentru gestionarea serviciilor avansate pentru Active Directory în Windows Server, la nivelul mediului corporativ. Prin finalizarea cu succes a acestui curs, veţi învăţa cum să instalaţi şi să configuraţi Active Directory, cum să-l gestionaţi şi cum să gestionaţi serviciile suplimentare în Windows Server.

11. Cisco Network Administration
Cursanţii vor învăţa bazele lucrului cu routerele şi switch-urile CISCO şi se vor pregăti să devină administratori CISCO. Pe lângă principala administrare a routerului, veţi învăţa şi să creaţi reţele virtuale, reţele virtuale private, conectarea locaţiilor de la distanţă, asigurarea comunicării etc.

12. Advanced Network Services
Obiectivul acestui curs este introducerea cursanţilor în lumea serviciilor de reţea avansate destinate monitorizării, îmbunătăţirii şi mentenanţei reţelei şi a serviciilor de reţea. În cadrul cursului, cursanţii vor dobândi cunoştinţe de bază pentru lucrul cu centralele telefonice Asterisk, serviciu Nagios pentru monitorizarea reţelei, a Firewalls şi soluţiilor similare pentru asigurarea accesului la reţea.

13. Administrative Process Automation
Obiectivul acestui curs este introducerea cursanţilor în servicii de automatizare a mediului de afaceri. Cursanţii folosesc cunoştinţele dobândite la curs pentru a putea să automatizeze unele procese din compania lor şi de a-şi reduce timpul necesar pentru prelucrarea acestora.

14. Information System Security
Dobândirea cunoştinţelor necesare pentru securitatea infrastructurii de reţea. Înţelegerea tipurilor şi modurilor de atacuri contemporane asupra infrastructurii de reţea. Familiarizarea cu modurile de îmbunătăţire şi instrumentele de luptă împotriva atacurilor de reţea. Observarea slăbiciunilor de securitate. Pregătirea pentru setarea individuală a programelor pentru lupta împotriva atacurilor de reţea. Modurile controlului software şi hardaware de acces la date şi resurse. Tehnicile de criptare a datelor pentru securitate.

15. Microsoft Azure Administrator
Cursul Administrarea Microsoft Azure acoperă structura de bază a platformei Azure și explică mecanismul de facturare. Platforma Azure se bazează pe abonamente, iar modelele de abonare sunt explicate în curs. 

16. English Language 2 / German Language 2
Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

17. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu sunt incluse în programa obișnuită. Cursanţii aleg pe care dintre certificatele menţionate vor să-l obţină şi pe baza aceasta parcurg unul din aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs pregătitor pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi un certificat recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi scoli superioare, organe profesionale, ministere şi organe gunernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan internațional în economie şi industrie, ceea ce vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenţionaţi să aplicaţii pentru posturi care implică lucrul cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aeriană, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, şcoli superioare şi alte instituţii, aşadar reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia dvs. viitoare şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este de asemenea un curs pregătitor pentru dobândirea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ în fața potenţialilor angajatori şi parteneri de afaceri, deoarece confirmă cunoştinţele dvs. de limbă engleză de afaceri şi posibilitatea de a comunica în lumea de afaceri la un nivel avansat. Este recunoscut de către toate companii mondiale, instituţiile academice şi de afaceri și reprezintă un document unic care dovedește abilităţile dvs. avansate de înţelegere, scriere și vorbire a limbii engleze.

Aflați mai multe dacă vă interesează ce face un administrator de rețea.

Cum arată cursurile?

În calitate de cursant la LINK Academy veți alege singuri cum să vă școlarizați. Pentru cursanții tradiționali de la București, clasele din cadrul LINK Academy sunt dotate cu cel mai modern echipament, în timp ce cursanții care aleg școlarizarea online pot ajunge de acasă la cunoștințe practice, indiferent de orașul în care s-ar afla – Craiova, Galați, Brașov, Ploiești, Brăila, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Chișinău etc.

Cursurile sunt adaptate la nivelul diferit de cunoștințe al cursanților, așadar, indiferent de cunoștințele voastre, veți putea asimila competențe dintre cele mai căutate pentru un job sigur în sectorul IT.

Obţineţi certificate recunoscute pe plan internaţional:

CERTIFICAREA MICROSOFT

Certificatele Microsoft reprezintă un spectru larg şi diversificat de funcţii şi responsabilităţi de afaceri. Dobândind acreditările specifice, veţi deţine dovada obiectivă a abilităţii de a executa cu succes funcţii critice în IT. Susţinută de profesionişti din întreaga lume, certificarea Microsoft rămâne unul dintre cele mai eficiente modalităţi de a atinge obiectivele unei cariere de succes şi cel mai bun mod pentru companii de a dezvolta şi de a păstra resurse umane de valoare.

Salariile foarte bune sunt subînţelese.

LINK Academy este autorizată de către Microsoft Partner Network Gold, ceea ce asigură cursanților cele mai noi tehnologii MS, date tehnice și alte avantaje. La LINK Academy aveți posibilitatea de a dobândi certificatul Microsoft solicitat:

MCA - Microsoft Certified Associate

  • Microsoft Certified: Azure Administrator Associate

CERTIFICAREA CompTIA

LINK Academy este oficial CompTIA Authorized Partner, ceea ce le garantează cursanților cea mai modernă pregătire și șansa de a asimila cele mai actuale cunoștințe și abilități pentru începerea sau avansarea carierei în IT.

Pentru toți cei care vor să dobândească cunoștințele necesare pentru instalarea de software și hardware, mentenanța și depanarea calculatoarelor, am asigurat pregătirea după programele CompTIA A+.

Acest program vă va duce către certificatul de prestigiu recunoscut pe plan internațional, dar care reprezintă, de asemenea, pregătirea pentru munca practică. Programul CompTIA cuprinde instalarea de software și hardware, setări de sistem, mentenanța și depanarea calculatoarelor PC, securitatea rețelei, criptografie și controlul gestionării identității. CompTIA A+ este cel mai puternic titlu profesional pentru tehnicienii PC. Companiile, precum Microsoft, Hewlett-Packard și Cisco, recunosc certificarea CompTIA, iar Dell, Intel, Lenovo, CompuCom, Ricoh și altele solicită această certificare ca o condiție principală și necesară la angajare. În acest program, susținând examenul pentru această certificare, obțineți titlul:

  • CompTIA A+ Certified IT Professional

Pe lângă asta, puteți alege și alte titluri CompTIA.

CompTIA Network+
Certificarea Network+ va arăta că aveți cunoștințe și abilități necesare pentru proiectarea, configurarea și mentenanța infrastructurii de rețea, precum și pentru diagnosticarea și rezolvarea problemelor acesteia. CompTIA Network+ cuprinde multe poziții de afaceri, printre care se numără și Network Administrator, Computer Technician, System Engineer, Network Support Specialist, Network Analyst. În acest program, susținând examenul pentru această certificare, obțineți titlul:

  • CompTIA Network+ Certified IT Professional

CompTIA Network+
Cea mai mare provocare în munca administratorului de rețea este creșterea nivelului de securitate a rețelei, a serverului și a serviciului. Pentru a vă putea ocupa de configurarea securității și de creșterea nivelului de securitate, trebuie să înțelegeți conceptele de securitate, atac, criptografie etc.

Acest program vă va duce către certificatul de prestigiu recunoscut pe plan internațional. Pregătirea pentru susținerea examenului CompTIA Security+ cuprinde principalele postulate ale informației și securității IT, ale malware-ului, atacului, intruziunii, apărării și detectării intruziunilor, criptografiei, cheilor private și publice. În acest program, susținând examenul pentru această certificare, obțineți titlul:

  • CompTIA Security+ Certified IT Professional

CERTIFICAREA CISCO

Certificatele Cisco sunt cele mai recunoscute titluri printre administratori. Veţi avea posibilitatea de a dezvolta cunoştinţe practice despre lucrul reţelelor moderne TCP/IP, veţi învăţa comenzile şi tehnicile care se folosesc pentru rezolvarea problemelor de conexiune către host-uri, să lucraţi în switch-urile şi routerele Cisco, să faceţi backup şi fişierele de configurare restore şi să manipulaţi echipamentul de reţea, iar cea mai bună confirmare va fi certificatul Cisco:

  • Cisco CCNA

CERTIFICARE LINUX

Linux Professional Institute (LPI) este prima organizație globală care reprezintă și ajută utilizatorii cu folosirea profesională a sistemelor de operare Linux. Certificarea lor LPIC confirmă competența și cunoștințele profesioniștilor IT în acest domeniu. Urmărește Linux Standard Base și alte standarde și convenții relevante.
Veți avea posibilitatea de a susține examenul pentru două niveluri de certificare LPIC:

  • Junior Level Linux Professional (LPIC-1)
  • Advanced Level Linux Professional (LPIC-2)

De asemenea, după finalizarea programului Network Administration la LINK Academy, puteţi obţine şi unul dintre următoarele două certificate:

  • Certificatul care atestă FRECVENTAREA programului LINK Academy
  • Certificatul LINK Academy Certified Computer Network Administrator

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te