Vrei un loc de muncă stabil? Fii Administrator de Rețea sau Sistem

Administration Department

Administration Department

CURSURI
Tradițional sau Online 
DURATĂ
2 semestre
SPECIALIZARE
Network Administration
Microsoft Administration
DIPLOME ȘI CERTIFICATE
Microsoft MCA (Azure Administrator Associate, Teams Administrator Associate, Messaging Administrator Associate)
Linux Professional Institute Certification (LPIC1 şi LPIC2)
CompTIA (A+, Network+, Security+, Linux+)
Cisco (CCNA)
LINK English, LINK German
LINK Academy Certified Professional
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Studiul în cadrul departamentului Administration vă va pregăti să lucraţi la întregul proces de planificare, proiectare, configurare, implementare şi întreţinere a întregii infrastructuri a reţelei, sub sistemele de operare Microsoft Windows Server sau Linux.

Şcolarizarea presupune învăţarea lucrului în mediile de reţea, iar accentul principal este pus pe administrarea de sistem şi de reţea, dar şi pe o utilizare cât mai eficientă a infrastructurii de reţea, care este una dintre cele mai valoroase resurse IT de astăzi.

LINK Academy este Microsoft Gold Partner, CompTIA Authorized Partner și Linux Professional Institute Approved Academic Partner, ceea ce garantează cursanților cea mai modernă pregătire și cea mai rapidă modalitate de a se pregăti pentru dobândirea certificatelor recunoscute la nivel global și de a începe sau de a-și îmbunătăți cariera IT.

Planul şi programa din cadrul departamentului Administration cuprinde subiecte din domeniul planificării, proiectării, configurării, implementării şi întreţinerii infrastructurii reţelelor, utilizând un şir de tehnologii contemporane. În funcţie de programul pe care îl veţi alege, veţi învăţa şi veţi deveni capabili să lucraţi cu sistemele de operare Microsoft Windows Server (Directory Services, Active Directory, DHCP, DNS, Routing, IPSec, IP monitoring) sau cu sistemele de operare Linux (Apache Web Server, Bind, Samba, Postfix).

Cursatul se familiarizează, de asemenea, cu bazele de date şi dobândeşte cunoştinţele necesare pentru administrarea serverelor Web, Linux şi Windows.

Pe lângă toate acestea, cursanţii vor avea ocazia să lucreze cu bazele de date, cu instrumentele contemporane pentru protecţia reţelei, precum şi cu administrarea Microsoft SQL Server, respectiv administrarea serverului MySQL.

Studiul în cadrul departamentului Administration se derulează în cadrul următoarelor programe:

Network Administration

Acest departament complex vă oferă training în 5 domenii din administrarea de rețea și de sistem. Veți deveni expert în servere Windows OS and Windows; veți stăpâni procesul de instalare, configurare și licențiere a sistemului de operare Windows și de proiectare a bazelor de date ale serverului SQL; veți învăța cum să automatizați și să protejați rețelele, să lucrați cu router-ele CISCO, și pe lângă administrarea de bază a routerelor, veți stăpâni procesul de creare a rețelelor virtuale, a rețelelor virtuale private, procesul de conectare a locațiilor de la distanță, de creare a comunicării și multe altele. Veți fi complet pregătiți să lucrați independent pe un salariu mare.

Microsoft Administration

Pe parcursul acestei programe vă veţi familiariza cu modurile de networking şi cu tipurile de reţele. Scopul acestei programe este dobândirea cunoştinţelor avansate referitoare la administrarea reţelei în mediul Microsoft Windows Server. În cadrul acestei programe, pe lângă celelalte domenii, se studiază şi instalarea serverului Microsoft Windows, implementarea Active Directory şi setarea dreptului de acces în mediul de reţea. De asemenea, veţi dobândi cunoştinţe despre întreţinerea sistemului hardware – PC servicing. Veţi învăţa să administraţi şi să lucraţi cu bazele de date, veţi învăţa să creaţi o infrastructură de reţea şi să protejaţi reţeaua.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Administration Department.

Ce veți învăța?

Abilitățile pe care le veți dobândi după terminarea acestei programe sunt:

  • diagnosticarea problemelor de hardware și software, schimbarea componentelor deteriorate
  • backup-ul datelor și recuperarea datelor deteriorate
  • întreținerea calculatoarelor individuale și a rețelei de calculatoare
  • planificarea, coordonarea și implementarea măsurilor de securitate la rețeaua de calculatoare
  • monitorizarea performanțelor rețelei în scopul optimizării acesteia
  • configurarea și testarea componentelor calculatorului

Unde puteți lucra și pe ce post

La finalizarea acestei programe veți fi capabil să lucrați în lumea modernă a afacerilor într-o gamă largă de activităţi, de la nivelul iniţial de administrator până la proiectant și designer expert de reţea.

Tot mai multe companii de profiluri diferite, care se decid pentru introducerea reţelelor de calculatoare în activitatea lor, creează noi locuri de muncă cu scopul de a menţine şi de a gestiona astfel de sisteme. În următorii câţiva ani, trebuie să ne aşteptăm la tranziția completă în mediile de reţea a activității tuturor agenţilor economici orientaţi pe IT, ceea ce va mări şi mai mult cererea pentru un astfel de profil.

Selecţia şi achiziţionarea de calculatoare şi echipamente de reţea, proiectarea infrastructurii de reţea, configurarea şi întreţinerea reţelelor, precum şi asistența de hardware și software pentru clienţi sunt doar câteva din sarcinile care intră în fișa postului unui administrator de infrastructură IT. 

Profesori de calitate

Profesorii de la LINK Academy au două caracteristici importante: sunt experți în domeniul lor și știu cum să transmită cunoștințe. Echipa noastră se laudă cu o experiență de zeci de mii de ore în dezvoltarea proiectelor de IT. Fiecare dintre profesori va aborda cu plăcere orice întrebare sau nelămurire a cursanților. Vor fi mereu dispuși să-și ofere sfaturile și ajutorul necesare în învățare.

Cum arată prelegerile?

Prelegerile pentru această programă se desfăşoară în versiune tradiţională şi online. Metoda tradiţională presupune prezenţa în sălile de curs ale LINK Academy. Pentru aceia care, din cauza obligațiilor sau a distanţei fizice, nu pot să participe la prelegerile tradiţionale, varianta online este alegerea potrivită.

Prelegerile sunt foarte interesante şi sunt adaptate nivelului de cunoştinţe anterioare ale studenţilor. Accentul nu se pune pe teorie, ci pe activităţi practice, cu o mulţime de exemple interesante, pentru ca studentul să fie pregătit să lucreze imediat după absolvire.

Pachet de abilități bonus pentru cariera voastră desăvărșită – Personal Development Program

În cadrul școlarizării la LINK Academy, pe lângă cunoștințe de specialitate, veți primi și un pachet special de abilități care vă vor ajuta în orice job și care sunt cele mai importante pentru succesul în carieră, Personal Development Program (PDP)

Veți primi pregătire practică pe mai multe luni, unde veți dezvolta abilități transversale care vă vor deosebi pe piața muncii, pachet de workshopuri din diferite domenii de dezvoltare personală și profesională, muncă de mentorship cu profesori și consultanți, plan de dezvoltare al carierei, certificat oficial care să ateste finalizarea programului și abilitățile dobândite, recomandarea mentorului și 12 luni de suport de consultanță în dezvoltarea carierei.

Ce urmează?

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te