Computer Aided Design (CAD) – Deveniţi expert în AutoCAD şi 3ds Max

Curs AutoCAD & Computer Aided Design | Invata AutoCAD Online - Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Craiova, Constanţa, Brasov, Chisinau
Tip de studiu:
Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
300
Diplome și Certificări:
AutoCAD Certified User/Professional
Autodesk 3ds Max Certified User
Autodesk Revit Architecture Certified User/Professional
LINK Academy Certified Computer Aided Designer
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

În cadrul acestui program, veţi învăţa tehnici avansate de utilizare a programelor Autodesk pentru proiectare şi desen cu ajutorul calculatorului – AutoCAD şi 3ds Max.

AutoCAD este cel mai cunoscut şi mai folosit program în domeniul desenului, proiectării şi al altor tipuri de aplicaţii pe calculator în design, arhitectură, construcţie, inginerie mecanică, electrotehnică şi alte profesii tehnice. Tot ce se desena manual până ieri se poate genera acum cu ajutorul programului AutoCAD, iar viteza şi uşurinţa cu care se creează desenele sau se modifică cu ajutorul calculatorului reprezintă avantaje substanțiale comparativ cu munca clasică.

3ds Max este cel mai puternic software pentru modelare, animaţie 3D şi randare, care vă permite să creaţi soluţii pentru jocuri video, filme, reclame, design interior şi spaţial, proiecte arhitecturale… O interfaţă simplă, studiu rapid şi principiul „tot la un loc” au făcut ca acest program să devină lider global în ce privește numărul de utilizatori şi numărul unu în lumea designului 3D.

Este suficient de spus că programele Autodesk se folosesc în toate domeniile desenului, în peste 150 de ţări. Cele mai cunoscute domenii în care se aplică sunt:

 • desene arhitecturale şi urbanistice de toate tipurile,
 • designul spaţiilor de interior, 
 • designul produselor industriale, 
 • desene din domeniul electrotehnicii, al construcţiilor, al ingineriei mecanice şi al aeronauticii, 
 • construirea de logotipuri şi a altor tipuri de desene artistice, 
 • film, TV şi mass-media digitală, 
 • jocuri de calculator, 
 • design 3D, desen digital, fotografie, prezentări,
 • obiecte de uz zilnic, 
 • animaţie digitală. 

Cui se adresează acest program?

Dacă vreţi să deveniţi expert în domeniul designului, arhitecturii sau ingineriei, în care lucrul cu programele Autodesk este de neevitat, atunci acesta este programul potrivit pentru voi.

AutoCAD şi 3ds MAx sunt programe puternice, dar odată ce asimilați bazele lucrului, devin foarte uşor de folosit. Obiectivul programului Computer Aided Design este să vă pregătească pentru munca independentă în ele. Este ideal pentru începătorii care vor să păşească în lumea designului 3D, deoarece oferă posibilitatea de a vă specializa mai târziu în celelalte programe din departamentul 3D Design & CAD, dar şi pentru cei care deja aveţi experienţă în acest domeniu, fie că sunteţi student, designer profesionist sau un meşter.

Învăţaţi AutoCAD şi desenul 2D

În cadrul programului Computer Aided Design, veţi învăţa elementele de bază necesare pentru realizarea de desene bidimensional (2D) în programul AutoCAD. Veţi învăţa cum să folosiţi la maxim noua interfaţă grafică, cum să desenaţi proiectul, să-l pregătiţi pentru tipar şi să-l împachetaţi. Veţi cunoaşte noi posibilităţi pentru text, standarde, securitate şi publicarea pe web, numeroase comenzi în AutoCAD pentru desenarea şi rasterizarea formelor 2D, veţi asimila tehnicile de cotare şi de îmbunătăţire a desenului, veţi învăţa să folosiţi blocurile, atributele şi bazele de date externe pentru lucrul cu desenele.

Învăţaţi 3ds Max şi modelarea 3D

În cadrul acestui departament, vă veţi pregăti pentru lucrul în programul 3ds Max, programul de top pentru modelarea 3D şi animaţie. Veţi învăţa modelarea, animaţia 3D, deformările de spaţiu, lucrul cu materiale şi hărţi, modificatori, lumini şi obiecte complexe. Veţi învăţa bazele vizualizării, precum: crearea stilurilor pentru prezentare, atribuirea materialelor, definirea iluminării şi animaţia în jurul modelelor şi prin ele. Tot ce vă trebuie ca să deveniţi un modelator de succes 3ds Max.

Angajaţi-vă ca expert Autodesk, designer şi tehnician

Nevoia de experţi care dețin abilităţi pentru lucrul în programele CAD şi certificatul Autodesk oficial este existentă în majoritatea companiilor de azi, care se ocupă cu designul, arhitectura, proiectarea, modelarea, animaţia, producţia de mobilier, producţia de obiecte utilizate zi de zi, planificarea şi construirea diferitelor entități.

Realizarea desenelor 2D şi a modelelor 3D, vizualizarea şi animaţia au devenit parte constitutivă a fiecărui proiect tehnic, în timp ce comunicarea prin internet accelerează procesul de proiectare şi îmbunătăţeşte coordonarea dintre toţi membrii de echipă, aşadar, sunt tot mai mulţi cei care se ocupă cu succes cu această muncă, inclusiv freelance, colaborând cu clienţii din întreaga lume.

Lucrați la proiecte de top din cadrul LINK Academy DesignStudio

LINK Academy DesignStudio – Lucrările cursanților

LINK Academy DesignStudio este locul unde, în scurt timp, veți dobândi experiență, veți primi recomandări de la companii de renume și veți stabili legături cu clienții cu care veți continua să colaborați în viitor.

Lucrând concret la proiecte de top, veți înțelege cum se adaptează abilitățile învățate la sarcini individuale, cum se comunică cu clienții și cum se dau cele mai bune răspunsuri la cererile lor.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Computer Aided Design Program.

Computer Aided Design – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 DRW Drawing 16
2 TEC Technical Drawing (with details) 16
3 HD History of Design 8
4 TD Theory of Design 12
5 DGP Descriptive Geometry and Perspective 16
6 IL Adobe Illustrator** online
7 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 C2D Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D) 36
9 C3D 3D AutoCAD Modeling 24
10 MC Materials & Colors 12
11 3MM 3ds Max Modeling 36
12 VIS 3ds Max Visualization 24
13 ILD Introduction to Lighting Design 16
14 ARA Autodesk Revit Architecture** online
15 IDD Interior Design & Decoration*** 32
15 IND Industrial Design*** 32
16 ARM Architectural Project Management** 8
17 DP Digital Photography** online
18 LF Lucrare finală - Computer Aided Design 12
19 EL2/GL2 English Language 2 / German Language 2* online
20 FCE FCE/BEC Vantage**** online

* Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
** Curs bonus.
*** Materie la alegere.
**** Cursurile de pregătire pentru susţinerea examenului FCE sau BEC Vantage pot fi parcurse doar de către cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Computer Aided Design: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Computer Aided Design primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 20 materii

1. Drawing
Cursanţii vor fi inițiați în tehnici şi metode de desen, perspectivă, compoziţie, material şi instrument, precum şi în alte elemente de desen. Obiectivul este de a elibera cursanţii de frica legată de suprafaţa albă a hârtiei şi de a-i pregăti pentru folosirea instrumentelor şi tehnicilor de bază cu ajutorul cărora vor putea să-şi transmită ideea pe hârtie sub formă de desen. Cursul introduce treptat cursanţii în problematica desenului, cu accent pe principalele întrebări şi probleme.

2. Technical Drawing (with details)
La acest curs se abordează tehnicile şi modelele desenului tehnic. Se analizează standardizarea, proiectarea, secţiunea, cotarea, toleranţa şi editarea desenelor complexe. Cursantul se pregăteşte pentru aplicarea cu succes a desenului tehnic, pentru o înţelegere mai bună a spaţiului şi pentru lucrul în diferite aplicații CAD.

3. History of Design
Acest curs vorbește despre delimitarea designului de artă, despre direcţiile în designul grafic şi industrial şi despre impactul lor asupra tendințelor moderne. De asemenea, cursul este îmbogăţit şi cu analiza numeroaselor exemple din istoria designului.

4. Theory of Design
În cadrul acestui curs, va fi abordată teoria designului şi bazele sale. Se vor analiza principalele elemente grafice, linii, suprafeţe şi culori, precum şi influenţa lor psihologică asupra personalităţii. În afara de acestea, se vor prezenta principiile de bază ale tipografiei, care se aplică în scopul luării deciziilor celor mai potrivite în alegerea tipografiei.

5. Descriptive Geometry and Perspective
În cadrul acestui curs, vă veţi familiariza cu bazele geometriei, a geometriei descriptive şi a perspectivei. Veţi analiza utilizarea punctului, a liniei şi planului în spaţiu, precum şi a formelor geometrice în spaţiu. Cursanţii, pe lângă aceasta, se vor familiariza cu desenul în proiecţie oblică, precum şi cu desenul în perspectivă.

6. Adobe Illustrator
La curs se abordează elementele de bază pentru lucrul în programul Adobe Illustrator, desenarea formelor simple şi complexe folosind diferite instrumente şi palete, familiarizarea cu regimul de culori şi colorarea cu ajutorul paletei Color, Swatches şi Gradient, familiarizarea cu posibilităţile de manipulare a textului în Illustrator. În afară de tehnicile de lucru în Illustrator, se va lucra şi la soluţii de design reale.

7. English Language 1 / German Language 1
La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

8. Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D)
Pregăteşte cursanţii pentru realizarea desenului pe calculator cu ajutorul programului AutoCAD. Îi familiarizează cu modalităţile de utilizare a instrumentelor pentru desenarea şi modoficarea obiectelor 2D, cu mediul de utilizator, lucrul cu textul pe desen, blocuri, cotarea, obţinerea datelor despre obiecte şi tipărirea desenului. După finalizarea cu succes a acestui curs, cursanţii vor putea să lucreze independent la desene în programul AutoCAD, să le editeze şi să le tipărească.

9. 3D AutoCAD Modeling
Deveniţi expert pentru modelare tridimensională în programul AutoCAD şi învăţaţi toate instrumentele necesare în acest scop. În cadrul acestui curs, se abordează modelarea formelor simple şi complexe, utilizarea formelor spaţiale de bază, a suprafeţelor abstracte şi curbate, modalităţile de aplicare a materialelor şi mapelor, tipurile şi aplicarea luminilor, setarea camerelor şi rendering-ul.

10. Materials & Colors

Cursul a fost creat astfel încât să ofere cursanţilor toate cunoştinţele de bază legate de materiale şi culori folosite în arhitectură, design de interior şi designul produselor industriale. Cursanţii se vor familiariza cu caracteristicile şi aplicările de culori, cu parametrii şi cu proprietăţile materialelor, precum şi cu influenţele optice, experimentale şi emoţionale ale materialelor şi culorilor asupra oamenilor.

11. 3ds Max Modeling
Obiectivul acestui curs este pregătirea cursanţilor pentru utilizarea funcţională a software-lui Autodesk 3ds Max . Pe lângă aceasta, cursanţii vor învăţa cum să folosească instrumentele de bază cu ajutorul cărora se creează atât modele 3D simple, cât şi cele complicate, cum să lucreze cu camerele, cu bazele animaţiilor şi cum să transforme soluţia de design în model 3D.

12. 3ds Max Visualisation
Cursanţii dobândesc cunoştinţe şi experienţă în lucrul cu instrumentele de bază pentru vizualizare în programul 3ds Max şi suplimentele sale, precum și în aplicarea materialelor, a luminii şi a camerei în vizualizare. În afara de aceasta, se vor familiariza şi cu bazele şi cu modalităţile de randare.

13. Introduction to Lighting Design

Cursul a fost creat astfel încât să familiarizeze cursanţii cu tipurile de distribuţie a luminii artificiale, cu efectele de lumină obţinute prin iluminare, cu funcţia de iluminat în mediul de lucru, de acasă şi public.

14. *Autodesk Revit Architecture
În cadrul cursului, se abordează elementele de bază pentru lucrul în programul Autodesk Revit Arhitecture, modelarea şi prezentarea elementelor. Cursanţii sunt inițiați în desenarea planurilor, calculul suprafeţelor şi prezentarea de bază a instalaţiilor în construcţii.

15.** Interior Design & Decoration
Cursul Design de interior şi de decorare va familiariza cursanţii cu elementele şi principiile designului de interior, cu lucrul asupra bazelor, perspectivelor și spațiului 3D în 3ds Max. Obiectivul cursului este asimilarea bazelor de planificare şi a designului de interior a spaţiilor publice şi private.

15.** Industrial Design
Designul industrial reprezintă un tip de design tot mai răspândit, iar designul funcţional influenţează în mod decisiv recognoscibilitatea şi succesul pe piaţă ale brandului. Tocmai de aceea, cursanţii vor învăța bazele designului industrial, scurta sa istorie privind dezvoltarea, procesul de design şi posibilităţile de aplicare a cunoştinţelor din acest domeniu, precum şi modalitățile ca soluţiile lor să fie cât mai funcţionale.

16. Architectural Project Management
Cursul abordează bazele managementului: planificarea, organizarea, controlul şi motivarea membrilor organizaţiei. Pe lângă aceasta, cursantul va învăţa principiile de bază ale cantităţilor şi de calcul a tuturor lucrărilor de construcţie, astfel încât după curs va putea să estimeze cantitatea lucrărilor necesare şi să facă un calcul al preţului final de efectuare a acestora.

17. Digital Photography*
Cursul se ocupă cu tehnicile de bază ale fotografiei şi înregistrării. Cursanţii se familiarizează cu setarea compoziţiei, cu găsirea unghiului de înregistrare, a luminii și momentului potrivit… La curs se vor studia şi diferite forme de încadrare, precum şi tematica fotografiei digitale.

18. Lucrare finală - Computer Aided Design

19. English Language 2 / German Language 2
Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

20. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
Cursurile de pregătire pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu fac parte din planul şi programa educaţională regulată. Cursanţii aleg care dintre certificatele menţionate vor să le obţină şi pe baza acestei alegeri parcurg unul dintre aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs de pregătire pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi certificatul recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi colegii, organe de specialitate şi organe de minister şi de apărare din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan larg în economie şi industrie și vă oferă un mare avantaj dacă intenţionaţi să aplicaţi pentru joburile care includ munca cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aviatică, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, la şcoli înalte şi alte instituţii, aşadar, reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia voastră continuă şi pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor lingvistice.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage), de asemenea, reprezintă un curs de pregătire pentru obţinerea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge în lumea de afaceri. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ la potenţialii angajatori şi la partenerii de afaceri, fiind dovada cunoştinţelor voastre de limba engleză şi a posibilităţii de comunicare la un nivel ridicat în lumea afacerilor. Este recunoscut de toate companiile mondiale, instituţiile academice şi de afaceri, deoarece reprezintă un document unic privind capacităţile voastre avansate de înţelegere, vorbire şi scriere în limba engleză.

Aflați mai multe dacă vă interesează ce face un expert CAD.

Cum se desfășoară cursurile?

Cursurile de la acest program educațional LINK Academy se desfășoară exclusiv după modelul online. Aceasta înseamnă că cele mai căutate cunoștințe din domeniul IT le puteți dobândi prin intermediul platformei e-Learning de pe internet.

Acest mod de școlarizare vă va oferi cunoștințe practice, indiferent că vă perfecționați din Timișoara, Craiova, Galați, Brașov, Cluj, Constanța, București, Iași, Ploiești, Brăila, Chișinău etc. În timpul cursurilor, accentul va fi pus pe asimilarea competențelor practice și a cunoștințelor teoretice de bază. Temele cuprinse de acest program pregătesc cursanţii pentru cereri reale ale pieţei profesionale, precum desenarea 2D şi modelarea 3D, cotarea şi maparea.

Obțineți certificate recunoscute pe plan internaţional

După finalizarea unuia dintre programele acestui departament, puteţi obţine unul dintre următoarele certificate Autodesk care atestă cunoştinţele dvs. despre instrumentele, caracteristicile şi sarcinile avansate care se pot efectua în AutoCAD:

 • AutoCAD Certified User/Professional
 • Autodesk 3ds Max Certified User
 • Autodesk Revit Architecture Certified User/Professional

De asemenea, după completarea programului Architectural Design la LINK Academy, puteţi să obţineţi şi unul din două certificate:

 • Certificatul LINK Academy de frecventare a programului Architectural Design. 
 • Certificatul LINK Academy Certified Computer Aided Designer.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te