Cursul Introducere în JavaScript pentru Adobe After Effects

Acest curs este destinat celor care au finalizat Adobe After Effects sau au cunoștințe de motion graphics (grafică în mișcare) și folosesc programul After Effects. Într-un limbaj simplu, cursul prezintă artiștilor grafici și video care se ocupă cu editarea, compunerea și grafica dinamică, limbajul de programare JavaScript care se folosește în programul Adobe After Effects. Cursul ne introduce în conceptele și sintaxa JavaScript și ne arată cum se folosește în grafica dinamică. Prin exemple, în programul Adobe After Effects învățăm cum să activăm și se folosim consola JavaScript la nivel de strat și cum să legăm și să controlăm proprietățile individuale în secțiunea Expression a programului After Effects pentru a obține efectele dorite în animație.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Video & Motion Graphic Design Nou.

Descrierea și scopul cursului Introduction to JavaScript for After Effects

Scopul acestui curs este familiarizarea cursanților cu bazele programării în limbajul JavaScript care este strâns legat de și folosit în programul Adobe After Effects. Scopul este ca studenții să devină independenți și să creeze animații și grafică în mișcare cât mai bună utilizând JavaScript Expression în straturile animației, ceea ce face munca mai flexibilă pentru lucrul în grup. Munca în grup este inevitabilă la animațiile motion graphics și la producțiile de film și televiziune, unde viteza de lucru și flexibilitatea în luarea deciziilor sunt extrem de apreciate. Scopul cursului este realizarea avansată a animațiilor folosind metodele JavaScript de bază care oferă viteza și flexibilitatea necesare în muncă.

Cursul Introduction to JavaScript for After Effects răspunde la întrebările:

De ce programare în After Effects?

Astăzi, nu ne mai putem imagina producția video fără efecte vizuale sau grafică în mișcare. Știm să folosim Adobe After Effects și toate funcțiile sale. Folosim keyframes și animăm, dar dacă vrem să o facem cât mai repede, mai simplu și mai flexibil, pentru toate modificările inevitabile în procesul de producție, trebuie să folosim un instrument care ne permite asta. Viteza și flexibilitatea se obțin prin programarea proprietăților pe care le folosim pentru animații și prin simple operații matematice obținem maximum. Pentru că nu lucrăm singuri în procesul de creare a unui proiect video, corectarea aspectului animației trebuie să fie foarte simplă, iar ceea ce ne permite asta sunt tocmai relațiile dintre elementele animației din codul de programare.

De unde începem să programăm?

Adobe After Effects nu cere cunoașterea completă a limbajului de programare pentru a face lucrul la proiect mai comod în sensul de a ușura realizarea și a crește flexibilitatea cu care facem modificările. Cu doar câteva comenzi pe care le vom învăța imediat, animațiile care aveau nevoie de mult timp de realizare, vor deveni realizabile instant. Desigur, vom lua de la început programarea în Adobe After Effects, vom începe cu definirea obiectelor, a proprietăților și a valorilor. Încetul cu încetul ne vom familiariza cu modalitatea de a utiliza Expression editor, cu opțiunile oferite și cu modul în care sunt legate elementele în cadrul programului After Effects. Pas cu pas ne vom familiariza cu cele mai comune metode pe care le folosim zilnic în animații și care ne ajută să lucrăm mai rapid. La final ne vom familiariza cu animațiile Data driven care folosesc date curente pentru a face animații din diferite surse precum tabelele și fișierele de date. 

Dar dacă nu îmi place programarea?

Designerii și animatorii de motion graphics pot să evite programarea pentru a-și îmbunătăți animațiile. Multă matematică, puțină creativitate. Atunci când folosim limbajul de programare JavaScript în Adobe After Effects, este suficient să cunoaștem doar modalitățile de aplicare, restul, adică codul de programare, îl primim din altă sursă. Nu trebuie să facem prea multă programare ca să ne îmbunătățim munca la proiecte. Este suficient să știm ce ne trebuie și cum să implementăm asta în proiectul nostru, iar comunitatea online de programatori After Effects ne va ajuta să găsim cele mai complexe coduri de programare care ne îmbunătățesc animația. În acest curs ne vom familiariza cu modalitatea de a aplica codul de programare în animații, cod pe care îl primim de la programatorii care împart cu noi metodele și procedeele de îmbunătățire a animației.

Introducere în JavaScript pentru After Effects

De ce am nevoie pentru a stăpâni programul Introduction to JavaScript for After Effects?

Tot ce vă trebuie este un calculator cu sistemul de operare Windows sau Mac și programul Adobe After Effects.

Planul și programa

1. Introducere în JavaScript

2. Lucrul cu variabilele

3. Animație pe steroizi

4. If else

5. Animațiile Audio și Data driven

Introducere în JavaScript pentru Adobe After Effects

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2022/23 se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.