Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Cursul Introducere în JavaScript pentru Adobe After Effects

Acest curs este destinat celor care au finalizat Adobe After Effects sau au cunoștințe de motion graphics (grafică în mișcare) și folosesc programul After Effects. Într-un limbaj simplu, cursul prezintă artiștilor grafici și video care se ocupă cu editarea, compunerea și grafica dinamică, limbajul de programare JavaScript care se folosește în programul Adobe After Effects. Cursul ne introduce în conceptele și sintaxa JavaScript și ne arată cum se folosește în grafica dinamică. Prin exemple, în programul Adobe After Effects învățăm cum să activăm și se folosim consola JavaScript la nivel de strat și cum să legăm și să controlăm proprietățile individuale în secțiunea Expression a programului After Effects pentru a obține efectele dorite în animație.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Video & Motion Graphic Design.

Descrierea și scopul cursului Introduction to JavaScript for After Effects

Scopul acestui curs este familiarizarea cursanților cu bazele programării în limbajul JavaScript care este strâns legat de și folosit în programul Adobe After Effects. Scopul este ca studenții să devină independenți și să creeze animații și grafică în mișcare cât mai bună utilizând JavaScript Expression în straturile animației, ceea ce face munca mai flexibilă pentru lucrul în grup. Munca în grup este inevitabilă la animațiile motion graphics și la producțiile de film și televiziune, unde viteza de lucru și flexibilitatea în luarea deciziilor sunt extrem de apreciate. Scopul cursului este realizarea avansată a animațiilor folosind metodele JavaScript de bază care oferă viteza și flexibilitatea necesare în muncă.

Cursul Introduction to JavaScript for After Effects vă va răspunde la următoarele întrebări:

De ce programare în After Effects?

Astăzi, nu ne mai putem imagina producția video fără efecte vizuale sau grafică în mișcare. Știm să folosim Adobe After Effects și toate funcțiile sale. Folosim keyframes și animăm, dar dacă vrem să o facem cât mai repede, mai simplu și mai flexibil, pentru toate modificările inevitabile în procesul de producție, trebuie să folosim un instrument care ne permite asta. Viteza și flexibilitatea se obțin prin programarea proprietăților pe care le folosim pentru animații și prin simple operații matematice obținem maximum. Pentru că nu lucrăm singuri în procesul de creare a unui proiect video, corectarea aspectului animației trebuie să fie foarte simplă, iar ceea ce ne permite asta sunt tocmai relațiile dintre elementele animației din codul de programare.

De unde începem să programăm?

Adobe After Effects nu cere cunoașterea completă a limbajului de programare pentru a face lucrul la proiect mai comod în sensul de a ușura realizarea și a crește flexibilitatea cu care facem modificările. Cu doar câteva comenzi pe care le vom învăța imediat, animațiile care aveau nevoie de mult timp de realizare, vor deveni realizabile instant. Desigur, vom lua de la început programarea în Adobe After Effects, vom începe cu definirea obiectelor, a proprietăților și a valorilor. Încetul cu încetul ne vom familiariza cu modalitatea de a utiliza Expression editor, cu opțiunile oferite și cu modul în care sunt legate elementele în cadrul programului After Effects. Pas cu pas ne vom familiariza cu cele mai comune metode pe care le folosim zilnic în animații și care ne ajută să lucrăm mai rapid. La final ne vom familiariza cu animațiile Data driven care folosesc date curente pentru a face animații din diferite surse precum tabelele și fișierele de date. 

Dar dacă nu îmi place programarea?

Designerii și animatorii de motion graphics pot să evite programarea pentru a-și îmbunătăți animațiile. Multă matematică, puțină creativitate. Atunci când folosim limbajul de programare JavaScript în Adobe After Effects, este suficient să cunoaștem doar modalitățile de aplicare, restul, adică codul de programare, îl primim din altă sursă. Nu trebuie să facem prea multă programare ca să ne îmbunătățim munca la proiecte. Este suficient să știm ce ne trebuie și cum să implementăm asta în proiectul nostru, iar comunitatea online de programatori After Effects ne va ajuta să găsim cele mai complexe coduri de programare care ne îmbunătățesc animația. În acest curs ne vom familiariza cu modalitatea de a aplica codul de programare în animații, cod pe care îl primim de la programatorii care împart cu noi metodele și procedeele de îmbunătățire a animației.

Introducere în JavaScript pentru After Effects

Cât este de important acest curs pentru munca mea de zi cu zi?

Sincer, fără cunoștințele pe care le aduce acest curs, puteți să lucrați în continuare în Adobe After Effects ca și până acum. Dar cu cunoștințele de utilizare a JavaScript, veți putea face sarcini de zi cu zi în producția de animații de orice tip mult mai rapid. Indiferent dacă vă ocupați cu animația de bază 2D a textului sau a obiectelor sau compunerea și corectarea culorilor, cunoașterea utilizării JavaScript în programul Adobe After Effects vă va ajuta mai mult să rezolvați problemele de zi cu zi folosind codul. Folosirea codului JavaScript vă va oferi viteză și, în timp, pe măsură ce veți asimila limbajul de programare, noi oportunități în munca creativă.

Cunoștințele dobândite pot fi folosite și în afara After Effects?

În cursul JavaScript pentru After Effects, ne familiarizăm cu elementele de bază ale limbajului de programare JavaScript. Deși acest curs este conceput special pentru a lucra cu programe de animație și compoziție, limbajul de programare folosit în el este folosit și în alte aplicații și în alte scopuri decât la ajutarea în lucrul cu animații. Cu siguranță puteți folosi cunoștințele de bază dobândite în acest curs dacă doriți să scrieți un cod în JavaScript pentru a crea pagini web sau aplicații folosite pe diferite platforme sau dispozitive. Datorită vitezei și consumului redus de memorie JavaScript în comparație cu alte limbaje de programare, acest limbaj de programare are aplicații din ce în ce mai diferite în dispozitivele de programare, precum roboții, și în dezvoltarea aplicațiilor IoT (Internet of Things).

Ajută cunoașterea altor limbaje de programare?

Încă din școala primară întâmpinăm diferite limbaje de programare și fiecare dintre ele, oricât de diferite ar fi, seamănă cu celelalte prin structură sau comenzile individuale. JavaScript este un limbaj de programare care reprezintă una dintre tehnologiile de bază pentru crearea paginilor web. Acest limbaj este parțial orientat pe obiecte, așadar seamănă mult cu alte limbaje orientate pe obiecte. Programarea orientată pe obiecte este un tip de programare în care obiectele sunt folosite ca blocuri de construcție.

Deoarece există mai multe variante de programare orientată pe obiecte, există și diferite forme de existență și abordare a obiectelor, iar orice limbaj de programare care utilizează o structură orientată pe obiecte vă poate ajuta să învățați JavaScript. Structura scrierii și comunicării între utilizator și dispozitiv provine din dezvoltarea istorică a limbajelor de programare, așa că este ușor să vă reorientați spre scrierea codului de programare JavaScrip chiar dacă nu ați avut contact direct cu acesta.

Cât de greu se învață programarea?

JavaScript este unul dintre cele mai ușor de învățat și de folosit limbaj; sintaxa sa este asimilată și adoptată foarte repede. Dar nici alte limbaje de programare nu sunt mult mai dificile. Fiecare limbaj de programare are părțile sale mai ușoare și mai grele, precum și avantajele și dezavantajele sale. Structura lexicală a unui limbaj de programare este un set de bază de reguli care dictează modul în care este scris codul programului. Structura lexicală se referă la regulile de scriere, adică sintaxa, dar și la modul în care diferitele expresii lingvistice sunt combinate și structurate pentru a obține efectul dorit.

Dacă gândim așa, vom învăța cum să spunem ceva într-un limbaj de programare. Prin urmare, răspunsul la întrebarea dacă este dificil să programați într-un limbaj depinde, de fapt, de ceea ce dorim să obținem cu programarea. Uneori programele pot fi banale, cu cerințe minime și criterii de ieșire, iar atunci producția lor nu este complicată. Uneori, pe de altă parte, cerințele de programare nu sunt atât de simple, ceea ce face ca producția în sine, care în cazul JavaScript presupune programare, să fie puțin mai dificilă.

Planul și programa cursului:

Modulul 1: Expressions

  • Introducere în JavaScript
  • Lucru cu variabile
  • Animație pe steroizi
  • If-else
  • Animații audio și data-driven

Modulul 2: Application scripting

  • Introducere în application scripting
  • Crearea UI
  • Crearea elementelor AE
  • Crearea funcțiilor, if-else și a buclelor

Introducere în JavaScript pentru Adobe After Effects

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te