Sărbătorim SysAdmin Day: Reducere de peste 605€ pentru toți viitori administratori
Adobe Illustrator. Curs avansat de grafică vectorială.

Cursul Vector Graphics (Illustrator)

Illustrator este un program al cărui rol principal este crearea şi prelucrarea tuturor elementelor vectoriale primare, dar, în plus, acest program oferă utilizatorilor posibilitatea de a utiliza elemente de tip raster. Prima versiune a acestui program a fost publicată în anul 1987 şi a fost disponibilă numai pentru calculatoarele Macintosh.

Doi ani mai târziu, a apărut şi versiunea Illustrator 2.0, care se putea utiliza în sistemul de operare cel mai răspândit, Windows. Cea mai recentă versiune a acestui program pe care a lansat-o compania Adobe este cea din anul 2015 sub numele de Illustrator CC (Creative Cloud).

Acest program oferă utilizatorilor câteva instrumente pentru desenarea formelor geometrice simple, prin a căror combinaţie şi transformare se pot obţine desene foarte interesante. Illustrator este unul dintre programele mai complexe, care oferă o alegere foarte mare de opţiuni, specificaţii şi posibilităţi suplimentare de editare. Tocmai datorită avantajelor sale, acest program este foarte important în lumea designului grafic, devenind programul fără de care este aproape imposibil să se demonstreze expertiza şi să se atingă cele mai înalte obiective.

În cadrul cursului Illustrator vă veţi familiariza cu acest program şi veţi fi pregătiţi să creaţi modele conceptuale pentru logouri, să desenaţi diverse obiecte, să creaţi ilustraţii şi să realizaţi toate sarcinile unui designer. Indiferent de cunoştinţele pe care le aveţi atunci când începeţi să frecventaţi cursul, lecţiile din cadrul lui vă vor ajuta să dobândiţi cunoştinţe practice şi competenţe utile care vă vor ajuta să vă ocupaţi cu multe profesii creative.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Web DesignProduct DesignArchitectural DesignPrint & Graphic DesignComputer Aided Design.

Descrierea şi scopul cursului Vector Graphics (Illustrator)

Acest curs Illustrator, pe care îl puteţi frecventa atât online, cât şi în mod tradiţional, vă va asigura învăţarea tuturor tehnicilor necesare şi familiarizarea cu toate instrumentele de care aveţi nevoie pentru operarea cu Adobe Illustrator CC. Cu cunoştinţele acumulate, veţi avea posibilitatea să vă exprimaţi creativitatea şi să prezentaţi în mod artistic desigul vostru, pe care îl veţi ilustra prin grafica vectorială.

La începutul cursului vă veţi familiariza cu cele mai de bază segmente, cum ar fi aspectul spaţiului de lucru şi crearea documentelor noi. Veţi afla ce este rasterul, care sunt diferenţele între acesta şi vector, precum şi modul în care puteţi redimensiona obiectele vectoriale fără pierderea calității. Apoi, vă veţi familiariza în detaliu cu conceptele, cum ar fi rezoluţia, RGB şi CMYK.

În timpul cursului Illustrator, veţi învăţa şi ce sunt panourile, unde se găsesc şi modul în care acestea pot fi grupate. În plus, veţi învăţa tehnicile care vă vor permite să definiţi şi să personalizaţi singuri spaţiul de lucru conform necesităţii.

În cadrul desfășurării cursului, profesorii vă vor explica treptat toate instrumentele mai complicate de desenat, colorare şi instrumentele pentru obţinerea diferitor altor efecte. După aceea, este abordată transformarea şi editarea obiectelor vectoriale, precum şi inserarea, editarea textului şi a documentelor raster. 

În această parte a cursului veţi învăţa să utilizaţi instrumentele pentru inserarea textului, apoi veţi afla cum să inseraţi grafica raster şi modul în care se transformă în căile vectoriale. La sfârşitul cursului veţi afla modul în care documentele editate în Illustrator se pregătesc pentru tipar în aşa fel încât să-şi menţină calitatea dorită.

Ca să fiţi cât mai eficienţi şi mai productivi în muncă, profesorii vă vor dezvălui o serie de scurtături de tastatură care vă vor permite să faceţi faţă tuturor sarcinilor. Toate aceste competenţe, pe care le veţi dobândi în cadrul cursului, veţi avea posibilitatea să le aplicaţi şi în practică, iar profesorii vă vor da sfaturi cu privire la îmbunătăţirea şi perfecţionarea lucrărilor voastre.

Frecventând acest curs veţi învăţa să operaţi cu instrumente utile şi puternice pe care le veţi putea folosi şi valoriza în domeniul designului sau al artei. Veţi fi pregătiți să creaţi logouri, să proiectaţi conţinuturi şi să le pregătiţi pentru tipărire sau să realizaţi alte sarcini care intră în fişa postului de designer grafic.

Cursul Vector Graphics (Illustrator) vă răspunde la următoarele întrebări:

1.Care este diferenţa dintre Illustrator şi Photoshop?

Principala diferenţă între aceste două programe este că Photoshop este creat pentru operarea cu grafica raster, în timp ce programul Illustrator se foloseşte pentru crearea şi editarea elementelor vectoriale. Cu toate acestea, aşa cum Photoshop are posibilitatea de creare a anumitor elemente vectoriale, aşa şi Illustrator are opţiunea de utilizare a elementelor raster, însă aplicarea sa principală este în timpul operării cu elementele vectoriale.

În timp ce Photoshop este folosit în general pentru editarea fotografiilor şi prelucrarea acestora, Illustrator ne ajută să concepem şi să desenăm designul în formă de logo, etichetă, banner sau intreaga identitate vizuală a companiei. În plus, designul creat în acest program se poate pregăti şi pentru tipărit, iar toate aceste caracteristici au influenţat faptul ca Illustrator să devină astăzi unul dintre cel mai des folosite programe vectoriale.

2. Sunt necesare cunoştinţe pentru operarea în Illustrator pentru a deveni un adevărat designer?

Illustrator este programul care în ziua de astăzi, pe lângă Photoshop, este considerat drept instrument principal pentru activitatea fiecărui designer. Acest program a câştigat popularitate, deoarece este proiectat pentru a fi uşor de utilizat. Este important să subliniem faptul că acesta este un program vectorial, ceea ce înseamnă că are un mare avantaj faţă de Photoshop.

Desenul vectorial vă permite să măriţi afişarea fiecărui design, care a fost realizat în Illustrator, fără pierderea calităţii şi a clarității afişării. Acest lucru înseamnă că, spre deosebire de fotografii sau de un alt obiect raster care îşi pierde din calitate, desenul vectorial se poate adapta oricărui tip de design, fără să piardă din calitate. Tocmai de aceea, acest program se consideră esenţial pentru activitatea fiecărui designer de succes.

3. La ce se foloseşte Illustrator?

Acest program are un număr mare de opţuni pe care le putem folosi pentru a obţine soluţii grafice foarte creative şi interesante. Illustrator se poate folosi pentru crearea de diverse logouri şi pentru desenarea de diverse obiecte, iar pe lângă aceasta, îl putem folosi pentru crearea iconiţelor şi a altor obiecte grafice.

Pentru a deveni în ziua de astăzi un designer recunoscut, trebuie să ştiţi să operaţi în acest program. În el puteţi crea şi proiecta broşuri şi pliante, ilustraţii, bannere şi multe altele. După ce învăţaţi cum funcţionează instrumentele din cadrul acestui program, veţi fi pregătiţi să le combinaţi şi să vă prezentaţi creativitatea în cel mai bun mod posibil. După ce învăţaţi tehnicile de bază pe care le puteţi aplica în acest program veţi putea şi să prezentaţi designul vostru prin desenarea graficii vectoriale.

Cursul Vector Graphics (Illustrator)

4. Ce veţi învăţa în cadrul acestui curs?

În cadrul acestui curs veţi învăţa cum să desenaţi o grafică vectorială, cum puteţi obţine forme  noi şi interesante din nişte forme geometrice simple şi prin panoul Pathfinder, forme pe care le veţi utiliza în proiectarea logoului sau a iconiţelor.

În plus, veţi învăţa cum să utilizaţi instrumentele Pen, Pencil şi Curvature destinate desenului, cum să editaţi obiectele text şi multe altele. Tot ceea ce veţi învăţa în cadrul acestui curs veţi putea să aplicaţi în proiecte reale, cum ar fi designul de afişe, etichete, bannere, materiale promoţionale, precum şi în designul pentru site-uri. Acest curs vă ajuta să învăţaţi bazele programului Illustrator, fiind astfel pregătiţi să creaţi diverse soluţii creative şi moderne.

5. De ce este programul Illustrator, pe lângă Photoshop, indispensabil în domeniul designului?

Illustrator este un program de mare importanţă pentru activitatea voastră, pentru că vă va ajuta să stăpâniţi mai rapid şi mai uşor anumite sarcini de design. În timp ce parcurgeţi materialul veţi fi mai productivi şi mai eficienţi în timpul proiectării soluţiilor grafice.

În acest program veţi învăţa să desenaţi forme geometrice simple, dar veţi învăţa şi să editaţi şi să transformaţi căi vectoriale şi puncte de ancorare şi să operaţi cu panourile Appearace, Transparency, Pathfinder şi Align. Veţi învăţa, de asemenea, şi să aplicaţi efecte la un obiect vectorial desenat anterior. Acestea sunt doar câteva dintre opţiunile care vă vor ajuta în timpul operării şi care vor contribui ca procesul vostru de design să fie mai uşor şi mai eficient.

6. Programul Illustrator este simplu de utilizat?

Acest program este unul dintre cele mai utilizate instrumente în designul graficii vectoriale, deoarece are un număr mare de opţiuni şi posibilităţi pe care le veţi învăţa în acest curs. Dacă sunteţi interesaţi de design şi sunteţi dedicaţi învăţării, nu veţi avea nicio problemă în ceea ce priveşte stăpânirea acestui program. Este importantă cunoaşterea utilizării acestui program dacă doriţi să deveniţi print sau web designer. 

Interfaţa acestui software se poate adapta la propriile nevoi, ceea ce înseamnă că puteţi seta să fie vizibile doar instrumentele pe care le utilizaţi cel mai des în timpul muncii. Ca şi în Photoshop, şi în Illustrator vă veţi descurca uşor cu spaţiul de lucru. Toate instrumentele suplimentare se găsesc în meniuri derulante pentru o organizare mai uşoară. Aceste opţiuni şi posibilităţi vor contribui să vă perfecţionaţi mai uşor în acest program. 

7. Putem folosi acest program pentru designul pentru web şi putem oare realiza pregătirea pentru tipar în el?

În acest program putem realiza şi designul pentru web, precum şi pregătirea pentru tipar. Illustrator este foarte bun atunci când proiectăm un conţinut pentru web, deoarece se bazează pe vectori şi tot ceea ce creăm în acest program se poate adapta foarte uşor la diverse dimensiuni, necesare pentru orice dimensiune a ecranului. 

Indiferent dacă creaţi un design pentru o tabletă, pentru dispozitiv mobil sau desktop, cu aceste modificări calitatea afişării rămâne aceeaşi. În plus, acest program este un instrument bun atunci când se pregăteşte un document pentru tipar, iar în acest curs veţi învăţa şi modul în care  funcţonează tipărirea pentru a obţine cel mai bun rezultat posibil al imprimării.

Planul şi programa cursului

1. Familiarizarea cu programul Illustrator

 • Bazele graficii raster şi ale graficii vectoriale
 • Organizarea spaţiului de lucru
 • Crearea, deschiderea şi salvarea documentelor
 • Navigarea în cadrul documentelor

2. Desenarea vectorială şi selectarea obiectelor vectoriale

 • Desenarea obiectelor geometrice simple
 • Selecţia căilor vectoriale şi a obiectelor
 • Desenarea cu instrumentele Pen, Pencil şi Curvature

3. Culorile – lucrul cu culorile

 • Introducere în lucrul cu culorile
 • Panourile Swatches şi Color Guide
 • Tipuri de umplere şi de contururi la căile şi obiectele vectoriale
 • Panourile Appearance şi Transparency

4. Transformarea obiectelor vectoriale

 • Editarea căilor vectoriale şi a punctelor de ancorare
 • Transformarea căilor şi a obiectelor vectoriale
 • Panourile Pathfinder şi Align
 • Distorsiunea obiectelor vectoriale

5. Brushes, Symbols & Effects (Pensule, Simboluri şi Efecte)

 • Instrumentul Paintbrush
 • Operarea cu simbolurile
 • Aplicarea efectelor pe obiectele vectoriale
 • Instrumentele Blob Brush şi Eraser

6. Operarea cu textul şi cu obiectele raster; pregătirea pentru web si print

 • Instrumentele pentru inserarea textului
 • Importarea graficii raster şi transformarea ei în căi vectoriale
 • Salvarea documentelor de diverse formate
 • Tipărirea documentelor

Cursul Vector Graphics (Illustrator)

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.