Adobe Audition

Prelucrarea sunetului este parte componentă a procesului de montaj. Sunetul şi imaginea sunt parteneri inseparabili încă de la prima emisie a filmului cu tonul care a depăşit până atunci filmele fără sunet. Prelucrarea sunetului este foarte importantă pentru multe ramuri ale industriei, dar cu siguranţă se foloseşte cel mai mult în showbiz pentru filme, seriale, spoturi video, dar şi în mass-media, care se bazează pe sunetul prelucrat calitativ precum staţii de radio, concerte etc. 

Tocmai aceasta este tema cursului Adobe Audition. Prin intermediul lecţiilor interesante în care este explicată utilizarea acestui program, veţi învăţa prelucrările de bază ale sunetului: introducerea materialului audio în calculator, înregistrarea sunetului (indiferent că este vorba de o înregistrare pe un canal sau multicanal), prelucrarea de bază a materialului video, montajul, efecte audio, mixarea şi producţia părţii audio finale. 

Adobe Audition este software-ul care ne permite o prelucrare completă a semnalului audio. Sunetul apare prin oscilaţie mecanică şi se transmite prin aer sub formă de undă. Intensitatea sunetului se exprimă în decibeli (dB), care reprezintă relaţii logaritmice între semnalele audio. Culoarea sunetului este caracteristica definită prin frecvenţa de oscilaţie a obiectului care creează sunetul. 

Cursul prezintă nu doar funcţionarea lui Adobe Audition software, ci şi estetica post-producţiei. În multe exemple se prezintă lucrările de bază, dar şi cele complexe şi paşii în producţia şi prelucrarea sunetului. Deoarece este vorba de un curs iniţial, nu este nevoie de alte cunoştinţe în avans. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Video & Sound Production.

Descrierea şi scopul cursului Adobe Audition

Pe parcursul cursului Adobe Audition, pe care îl puteţi parcurge online, care face parte din programele corelate, veţi cunoaşte toate detaliile necesare pentru montajul audio. Asimilând acest curs, vi se va deschide uşa multor studiouri de muzică şi staţii radio, dar veţi putea lucra şi ca freelancer cu un câştig foarte bun în companii internaţionale. 

Scopul cursului este de a pregăti în totalitate cursantul pentru lucrul individual în Adobe Audition software. Prin urmare cursantul va putea să introducă singur materialul audio în calculator, respectiv în programul Adobe Audition, ca fişier importat sau să înregistreze sunetul în calculator. Cursul oferă posibilitatea cursantului de a crea, monta şi prelucra sunetul în mod profesional pentru nevoile oricărei părţi audio- vizuale. 

Acest curs are două lecţii care acoperă spectrul temelor de care se ocupă modulele folosind acest program: de la introducerea materialului în calculator, prelucrarea de bază a materialului audio, efecte-audio, mixare, până la producţia părţii audio finale. Treptat, cursul prezintă utilizatorului nu doar funcţionarea programului Adobe Audition, ultima versiune, ci şi lucrul mai complex şi proceduri în producţia şi prelucrarea sunetului. 

În Adobe Audition există două metode de lucru cu fişierele audio. Metoda desctructivă se face în Wave mode, care schimbă fişierele pe o perioadă mai lungă de timp adaptându-le nevoilor noastre. Metoda nedestructivă foloseşte Multitrack mode unde, indiferent dacă folosim fişiere audio la care schimbăm parametrii sunetului sau îi folosim fără modificări, doar în corelaţie cu alte fişiere audio, trebuie să facem un fişier nou astfel încât fişierele audio pe care le folosim să rămâne neatinse. Datorită acestei caracteristici a păstrării fişierelor audio de bază pe care le folosim pentru lucru, numim această metodă nedestructivă. 

În cadrul planului şi programei cursului Adobe Audition, pe lângă fişierele audio menţionate, veţi învăţa mai multe despre spaţiul de lucru al programului, despre bazele producţiei audio, prelucrarea multicanal a sunetului, egalizatoare şi filtre, dar şi instrumente speciale care sunt de neînlocuit în prelucrarea sunetului.

Cursul Adobe Audition

Planul şi programa cursului:

1. Introducere în Adobe Audition CC – bazele prelucrării sunetului

 • Ce este audio 
 • Spaţiu de lucru în programul Adobe Audition CC
 • Formate audio 

2. Producţia audio – cum se abordează calitativ fişierele audio 

 • Waveform mode (Edit view)
 • Prelucrarea multicanal a sunetului 
 • Înregistrarea în Waveform mode şi montajul 
 • Înregistrarea în Multitrack mode şi mixarea

3. Lucrul cu efectele – lucrul la efectele care îmbunătăţesc fişierul original 

 • Efecte de intensitate a sunetului
 • Efectele ecoului şi procesarea audio spaţială 
 • Egalizatoare şi filtre 
 • Reducerea sunetului

4. Instrumente specifice şi finalizarea – cum se modifică suplimentar fişierul audio şi cum se completează proiectul 

 • Diagnostics 
 • Karaoke, acapella şi distribuţia spaţială a clipului audio 
 • Modulaţia, viteza şi timpul sunetului 
 • Mixdown, Batch process, Export şi Save

Cursul Adobe Audition

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2021/22 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.