De ce să pui bani deoparte pentru o educație IT de calitate (dacă pe internet există materiale gratuite?)

Problema principală a celor care vor să pășească în IT și vor o carieră în acest sector profitabil este cum să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare.

Având în vedere că sectorul IT este unul dintre cele mai profitabile și promițătoare, popularitatea sa este în creștere, iar cineva care se gândește la o carieră în acest domeniu, are în prezent la dispoziție mai multe modalități pentru a dobândi cunoștințele necesare.

Unul dintre cele mai populare și mai simple este YouTube-ul, dar există și numeroase alte site-uri cu materiale gratuite. Mulți începători aleg acest tip de pregătire individuală, iar unii programatori de succes și-au început călătoria în IT exact aici.

Cursuri IT

Materialele gratuite pe care le puteți găsi pe internet pot fi un început bun deoarece vă oferă posibilitatea să vă familiarizați gratuit cu bazele diferitelor limbaje de programare, tehnologii și domenii IT. Astfel, veți vedea foarte repede ce vă place, ce nu, care limbaj de programare vi se potrivește mai bine sau care domeniu de design este potrivit pentru voi. Cu siguranță, veți dobândi multe cunoștințe și abilități utile.

Dacă doriți să vă extindeți cunoștințele și experiența și să aveți o carieră serioasă în IT, probabil nu vă veți limita numai la materiale gratuite. De fapt, majoritatea profesioniștilor IT de succes și-au dobândit cunoștințele și abilitățile printr-o educație corespunzătoare, iar mulți au făcut asta urmând cursuri profesionale. Această formă de studiu se poate desfășura în totalitate online sau în sala de clasă, durează o anumită perioadă, de obicei șase luni sau un an, după care cursantul dobândește cunoștințele care îi permit să înceapă sau să-și îmbunătățească drumul profesional în IT.

Mulți începători au o dificultate în a alege forma de învățare. Însă, ambele moduri de învățare au valoarea și locul lor, așadar trebuie văzute ca fiind complementare, nu în opoziție. Materialele gratuite creează o bază foarte bună, dar completarea cunoștințelor prin cursuri IT plătite este necesară deoarece oferă o formă structurată de învățare, schimb de experiență, suport permanent din partea coordonatorului, posibilitatea de a dobândi certificate oficiale etc.

Cursanții care, înainte de a urma cursuri plătite, au parcurs materiale gratuite, pot învăța mai rapid materia, dar și cei care au început direct cu școlarizarea plătită își vor îmbunătăți cunoștințele dacă, pe lângă acestea, folosesc resurse gratuite. Simplu: în lumea IT perfecționarea este un imperativ și de aceea, trebuie folosită fiecare ocazie de învățare.

Astfel, rezultatele școlarizării voastre vor corespunde cererilor înalte din domeniul IT.

Cum se stabilește prețul școlarizării și cum estimați care este cea mai bună opțiune pentru voi?

Condițiile calitative și echipamentul tehnic, planul și programa acreditate care permit dobândirea titlurilor și diplomelor oficiale, lucrul cu coordonatori experți, certificați în domeniile lor, un sistem e-Learning dezvoltat, posibilitatea de a participa la proiecte reale pe durata școlarizării, precum și suport la angajare după finalizarea ei, sunt elementele principale care stabilesc prețul și în același timp vă garantează că veți economisi mult timp și veți dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru angajare.

Cele mai bune școli, facultăți și colegii IT vă vor oferi toate cele menționate la un preț care la început vi se poate părea prea mare. Totuși, cei care aleg această formă de perfecționare, de cele mai multe ori își dau seama că au făcut o investiție rentabilă atunci când obțin joburi foarte bine plătite.

Este simplu – gândiți-vă la pregătirea voastră ca la un proiect de afaceri și calculați dacă investiția inițială vă va aduce profit pe viitor.

Iată de ce este mai bine să alegeți o școală IT de succes dacă doriți cu adevărat o carieră IT profesională.

 Cursuri IT la LINK Academy

10 avantaje ale școlarizării IT de calitate comparativ cu cursurile online gratuite

 1. Taskuri și obligații clar definite

  O structură bine definită este foarte importantă pentru a învăța cu succes. Asimilarea cunoștințelor noi nu este niciodată ușoară, mai ales când trebuie să o faceți singuri, fără niciun fel de orar și plan. Deși școlarizarea de calitate se adaptează vouă și obligațiilor voastre, totuși vă stabilește obiective și termene pe care trebuie să le respectați. Astfel, studiul vostru va avea o structură ceea ce vă va ajuta să rămâneți dedicați și să progresați în continuu. Exact aceste direcții externe sunt ceea ce lipsește tutorialelor: o zi le vizionați, alta nu, le întrerupeți din cauza altor lucruri importante pierzând astfel ritmul și organizarea, iar în final renunțați de tot să le mai urmăriți.

 2. Când plătiți o școlarizare, vreți și să o terminați

  Adesea, ceea ce este gratuit nu este și obligatoriu, motiv pentru care numărul persoanelor care renunță la cursurile gratuite este foarte mare. Însă, când voi și părinții voștri puneți deoparte bani pentru o școlarizare de calitate, atunci sunteți și motivați să o finalizați deoarece vreți ca această investiție să renteze.

 3. Aveți suport permanent din partea unor coordonatori dedicați și experți

  În prezent, toată lumea face tutoriale, dar asta ne face să punem sub semnul întrebării cunoștințele oamenilor care le fac. Pe de altă parte, o școlarizare IT bună garantează cei mai buni experți în acest domeniu care, pe lângă cunoștințe, vă transmit și experiența lor reală dobândită în timpul lucrului în sectorul IT, pregătindu-vă pentru ceea ce vă așteaptă după școlarizare.

  Pe lângă asta, a avea coordonatori care au grijă de voi este ca și cum ați exersa în sala de sport cu un antrenor personal. Sarcina sa este de a vă spune ce veți exersa și de a vă motiva la fiecare antrenament și ca atare, vă poate ajuta să vă atingeți scopul stabilit. La fel, spre deosebire de cursuri online gratuite, coordonatorul vostru este aici nu doar ca să vă transmită cunoștințele, ci și ca să vă încurajeze și să vă motiveze la greu, să vă ajute să rezolvați taskurile care vă fac probleme și să vă răspundă la întrebări.

 4. Alăturați-vă comunității IT

  Spre deosebire de tutorialele online, școlarizarea plătită vă permite să faceți schimb de idei, materiale și sfaturi cu colegii. Fie că îi întâlniți în clasă sau online, puteți comunica cu ei rapid și eficient, ceea ce este foarte important pentru înțelegerea aprofundată a materialelor. De asemenea, dacă lucrați într-o companie, vă puteți înțelege și să studiați împreună. Contactele pe care le faceți în timpul școlarizării pot fi decisive pentru angajarea ulterioară.

 5. Cunoștințe și obligații adaptate vouă

  Cunoștințele asimilate din tutorialele online sunt adesea rodul inspirației individului și determinării sale de a încărca videouri, de aceea nu sunt structurate suficient. În plus, toată lumea primește același conținut. Pe de altă parte, cunoștințele dobândite prin intermediul școlarizării de calitate sunt adaptate vouă. Programul structurat este creat în așa fel încât să asimilați cunoștințe IT în cel mai eficient mod. Coordonatorii vor avea grijă ca acest program să fie adaptat afinităților, obligațiilor și nevoilor voastre, asigurându-se astfel că îl veți asimila în totalitate.

  De asemenea, mulți începători consideră că nu au timp pentru frecventarea tradițională a cursurilor și că tutorialele corespund cel mai bine orarului lor. Însă, școlarizarea IT plătită poate fi, de asemenea, online, doar că spre deosebire de tutoriale oferă toate beneficiile școlarizării clasice: suport și consultații cu coordonatorii, colegii, monitorizarea cursurilor prin live stream și adresarea întrebărilor în timp real, teste și proiecte pentru verificarea cunoștințelor. Deci, școlarizarea de calitate se adaptează în totalitate obligațiilor voastre.

 6. Cunoștințe de calitate și acreditate

  De obicei, tutorialele gratuite oferă cele mai simple lucruri și cunoștințe care nu vă vor ajuta să obțineți un job. De asemenea, nu puteți nici să vă lăudați angajatorului că ați finalizat un curs gratuit și nici să vă treceți acest curs în CV. Pe de altă parte, școlarizarea de calitate vă oferă cunoștințe valoroase și utile care vă vor permite să vă angajați în sectorul IT. Această școlarizare este acreditată de una dintre cele mai relevante instituții internaționale, iar în cadrul ei puteți dobândi dovezi și certificate valoroase apreciate de orice angajator.

 7. Niciodată nu sunteți singuri

  Când învățați ceva nou și provocator cum este programarea, vă veți afla des în situația de a nu putea rezolva o anumită problemă. De obicei, nu puteți intra în contact cu creatorii tutorialelor, iar lecțiile urcate au un caracter general și nu vă oferă răspunsuri la întrebările concrete cu care vă confruntați. Pe de altă parte, școlarizarea IT în cadrul unei instituții educaționale vă oferă posibilitatea de a vă prezenta nelămuririle coordonatorilor sau colegilor și de a ajunge la cele mai bune soluții împreună cu ei. Suportul primit continuă și după școlarizare, iar în IT acesta este un factor decisiv pentru succes.

 8. Sunteți întotdeauna la curent cu propriul progres

  Multe tutoriale nu vă oferă șansa de a verifica într-adevăr cât știți. Pe de altă parte, școlarizarea plătită vă oferă numeroase teste și proiecte care evaluează în orice moment cât ați învățat, în ce ritm progresați, respectiv vă va pune în situația în care trebuie să vă aplicați cunoștințele, iar acesta este cel mai bun mod de a nu uita ce învățați.

 9. Lucrul într-un mediu real

  În cel mai bun caz, tutorialele gratuite vă demonstrează cum să faceți un lucru. Însă, se pare că în IT asta nu este suficient. Școlarizarea de calitate vă permite să vă folosiți cunoștințele dobândite într-un mediu cât mai apropiat de condițiile reale și proiectele IT educaționale. Astfel, progresați cel mai rapid, iar după finalizarea școlarizării sunteți complet pregătiți să lucrați în condiții reale.

 10. Aveți totul într-un singur loc

  Învățarea prin intermediul tutorialelor online gratuite presupune, de regulă, ore și zile pierdute pe internet doar în căutarea unui material relevant. Deseori, după căutări infinite înțelegeți că astfel de tutoriale nici nu există. Pe lângă asta, dacă sunteți începător, nici nu știți la ce trebuie să fiți atenți când vine vorba de un limbaj de programare concret sau un alt domeniu din IT pe care îl studiați.

  Pe de altă parte, școlarizarea IT de calitate vă oferă toate materiale relevante într-un singur loc. Acestea sunt aranjate frumos, pot fi accesate oricând, dar vă vor oferi toate cele necesare când vine vorba de domeniul pe care îl studiați.

Pe lângă toate acestea, la LINK Academy obțineți și:

În timpul și după școlarizarea la LINK Academy, obțineți complet GRATUIT și un șir de beneficii care vă vor ajuta să ajungeți cel mai rapid la cunoștințe necesare pentru o carieră de succes în IT. Aveți la dispoziție:

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te