Cursul Introducere în producția video

Spre deosebire de vremurile de dinainte, astăzi producţia video nu trebuie să fie un proces exclusiv profesional sau cu buget ridicat care se leagă doar de marile studiouri şi posturi de televiziune. 

Avansarea tehnologiei moderne a permis să avem producţia video acasă, având în vedere că un material video se poate înregistra doar cu ajutorul telefonului mobil sau al unui calculator cu cameră. Disponibilitatea dispozitivelor cu care se poate înregistra un material video este unul din motivele principale din cauza cărora producţia video a devenit atât de importantă în ultimii ani. 

Producţia video reprezintă procesul de creare a înregistrării video prin captarea imaginilor în mișcare. Acest domeniu se împarte în preproducţie, producţie şi postproducţie. De asemenea, producţia video se poate defini şi ca un proces integral de la ideea de bază până la finalizarea materialului video şi distribuirea acestuia la utilizatorul final. 

Tocmai de aceea principalul motor în procesul de producţie video se consideră a fi ideea de la care începe totul. De la o singură idee se poate face un reportaj de televiziune de câteva minute, dar şi un film de lungmetraj. Desigur, producţia video se deosebeşte semnificativ de scopul ei, astfel, de exemplu, producţia de film se caracterizează printr-o realizare diferită comparativ cu cea de televiziune.

Toate aceste principii, precum şi multe altele, vor fi tema principală a cursului Introducere în producţia video, astfel că după parcurgerea lecţiilor veţi cunoaşte toate elementele care formează procesul complet al producţiei video.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Video & Motion Graphic Design.

Descrierea şi scopul cursului Introducere în producţia video

Pe durata cursului Introducere în producţia video, pe care îl puteţi frecventa online, care face parte din programele aferente, veţi învăţa principiile de bază privind apariţia conținutului video. În calitate de participant la acest curs veţi avea ocazia de a vă face o imagine completă despre activitățile tuturor experţilor care participă la crearea filmului, a reclamei video sau emisiunii tv – de la ideea de bază la producţia finală. De asemenea, veţi afla și rolurile lor în procesul menţionat de apariţie a conţinutului de film, respectiv de televiziune. 

Acest curs vă va familiariza, printre altele, cu tehnologia de bază a filmării şi montajului, formatelor şi a procesului de muncă. Cursul reprezintă baza pentru înţelegerea procesului şi a condiţiilor tehnologice care permit apariţia unui material de film sau televiziune. 

Lecţiile sunt gândite în aşa fel încât cursul să poate fi parcurs fără cunoştinţe anterioare din acest domeniu. Materia este împărţită în două module, respectiv părţi, care vă vor oferi toate cunoştinţele necesare. Primul modul se va ocupa de producţia video, mai exact cu familiarizarea cursanţilor cu procesul de creare a înregistrării video înregistrând imagini în mișcare. La lecţiile din cadrul acestui modul veţi asimila cunoştinţe ce vă vor introduce în lumea producţiei video. Veţi afla ce reprezintă termenii menţionați cel mai des în acest domeniu, care este rolul tuturor persoanelor ce participă la turnarea filmelor sau realizarea emisiunilor de televiziune etc. 

În al doilea modul, accentul va fi pus pe transmiterea cunoştinţelor complexe către cursanţi. Acest modul vă va prezenta diferite tipuri de camere şi vă va familiariza cu principiile de bază privind filmarea. Pe lângă acestea, veţi afla cum s-a dezvoltat montajul de-a lungul istoriei, precum şi modul în care iluminatul şi alte soluţii tehnice pot îmbunătăţi calitatea întregii producţii video moderne. 

Scopul cursului este să dobândiţi abilităţile care vă vor pregăti pentru înţelegerea procesului de lucru în staţii de televiziune sau studiouri de film, precum şi pentru comunicarea individuală cu ceilalţi membri în lanţul de producţie al lucrărilor video. După finalizarea cu succes a cursului veţi deţine cunoştinţe care vă vor ajuta să înţelegeţi toate elementele legate de producţia video a filmului sau a emisiunii de televiziune.

Cursul Introducere în producția video

Planul şi programa cursului:

1. Producţia video. Familiarizarea cursanţilor cu producţia video ca proces de creare a înregistrării video a imaginilor în mișcare. 

  • Introducere în producţia video. Familiarizarea cursanţilor cu termenii şi procesele din producţia video. 
  • Producţia de film. Investițiile în film şi condiţiile de producţie necesare pentru crearea sa. 
  • Producţia de televiziune. Prezentarea structurii TV şi ocupaţiile incluse în producţia programului. 

2. Tehnologia filmului şi a televiziunii 

  • Dezvoltarea camerei ca mijloc de bază în producţia video. Familiarizarea cu tipurile de camere şi principiile de bază pentru înregistrarea imaginii în mișcare în diferite formate.
  • Dezvoltarea montajului şi cele mai noi soluţii tehnologice
  • Familiarizarea cu caracteristicile tehnice ale luminii şi cu alte soluţii tehnice pentru realizarea producţiei video de calitate şi moderne.

Cursul Introducere în producția video

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te