Video Editing Design (Adobe Premiere)

Prin intermediul progresului tehnologiei moderne, conținuturile multimedia au primit mult mai mult spațiu decât au avut înainte. Astăzi, când camera foto este la dispoziția fiecărui utilizator de smartphone, înregistrările video au devenit un fenomen în masă întâlnit la fiecare pas. Toate acestea au influenţat ca înregistrările audio și video să devină principalele materiale de promovare, iar cererea de profesioniști care sunt responsabili pentru crearea și editarea lor crește în mod drastic.

Dacă ați fost atrași întotdeauna de montajul conținutului audio sau video, acest curs vă va oferi cunoștințele necesare pentru a vă ocupa cu aceasta. Atenția acestui curs va fi orientată către software-ul Adobe Premiere CC și către asimilarea opțiunilor sale pentru montaj video, producție audio, crearea graficii și folosirea de efecte video și tranziție. Programul menționat este cel mai răspândit atunci când vorbim despre software pentru montaj video și este accesibil pentru utilizatorii sistemelor de operare Windows sau Mac.

Cursul este adaptat pentru diferite niveluri de cunoştinţe, ceea ce înseamnă că, indiferent de nivelul cu care veniți la prima lecţie, veți fi capabil să asimilaţi conținutul întregului curs. 

Parcurgerea cu succes a cursului vă va califica drept un expert care cunoaște tehnicile de editare și de asamblare video și audio într-un mod atractiv.

Cunoștințele pe care le veți obține în acest curs, precum și în alte cursuri pentru programele Video & Sound Production și New Media Design, vă oferă posibilitatea de a vă crea o carieră de succes în domenii bine plătite.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Video & Motion Graphic Design şi New Media Design.

Descrierea și scopul cursului Video Editing Design

În timpul cursului Video Editing Design, pe care îl puteți frecventa online, fiind parte componentă a programelor corelate, o să vă familiarizați cu toate detaliile necesare pentru lucrul în programul Adobe Premiere CC (Creative Cloud). Cursanţii vor avea posibilitatea de a parcurge lecţiile ce vor aborda toate funcțiile programului menţionat: de la introducerea materialelor în calculator, prelucrarea de bază a conținutului audio și video, efectele și procesare grafică, până la crearea completă a înregistrării video, adică a exportării lui. 

Având în vedere că vorbim despre un curs la nivel de începători, care nu necesită cunoştinţe în domeniu, pentru a facilita adoptarea de noi cunoștințe, întregul material este împărțit în nouă module. Astfel, toți cei care doresc să asimileze numeroasele posibilități ale programului vor parcurge cursul treptat și fără dificultăți. În timpul cursului, cursanții vor lucra în software-ul Adobe Premiere, vor cunoaște estetica producției audio și video și a postproducției.

Coordonatorii cu o vastă experiență vă vor explica, prin diferite exemple, acțiunile de bază și cele complexe, precum și procedurile de bază în producția materialelor video. Atenția specială a cursului va fi îndrumată către utilizarea acestui program pentru nevoile de editare video și montaj, producția sunetului, crearea graficii și utilizarea de efecte video și de tranziție.

Primele lecţii îi vor ajuta pe cursanți să cunoască oportunitățile programului în care vor lucra și să învețe funcțiile de bază din mediul de lucru. Următorul modul va permite cursanților să își aleagă stilul de muncă și să învețe bazele editării și montajului. Viitorii editori vor învăța în continuare cum să folosească instrumentele speciale și sincronizarea și cum parametrii de timp influențează eficiența clipului video.

În cea de-a doua parte a cursului accentul se va pune pe adoptarea abilităţilor complexe, iar cursanții vor învăța să execute tranziții video și crearea de subtitrări. Pe măsură ce ne apropiem de sfârșit, vom trece și prin materialul referitor la utilizarea de efecte video, precum și la prelucrarea conținutului audio, adică finalizarea proiectului. După finalizarea cursului și verificarea tehnicilor în practică, vom putea să montăm independent materialul video, să procesăm sunetul la nivel profesional și să creăm componente grafice, pe care le vom incorpora în videoul de probă.

Cursul Video Editing Design (Premiere) vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este videoul?

Astăzi, oricine poate să creeze foarte simplu un videoclip. Toate telefoanele mobile, tabletele sau laptopurile au posibilitatea înregistrării video și este suficientă apăsarea unui buton pentru a începe înregistrarea mediului înconjurător. Videoclipul este un mijloc modern de comunicare.

Regizori, cameramani, creatori de film și de videoclipuri încearcă de 100 de ani să transmită mesaje care să fie vizualizate de un număr cât mai mare de spectatori. Noi suntem martori că fiecare dintre noi are posibilitatea să trimită un număr nelimitat de mesaje video. Este suficient să facem un videoclip și să trimitem fișierul prin internet, unui individ, sau unui grup de oameni, sau mai simplu, să fie public, adică să le fie permis tuturor să îl vadă.

2. Cum să începem un proiect video în postproducție?

Pentru ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți spectatori, trebuie să fie atractiv din punct de vedere vizual și să aibă un design modern. Programul Adobe Premiere permite prelucrarea materialelor video filmate cu diverse dispozitive, de la camere profesionale care sunt folosite în producția filmelor și producţiei video, până la cele mai simple telefoane mobile și camere de supraveghere.

Programul Adobe Premiere funcționează după principiul proiectelor care se creează și în care se pot edita diferite conținuturi video, dar și elemente grafice sau audio, începând de la fotografii și documente scanate până la efecte audio sau piese muzicale. Proiectul video combină toate elementele pe care le introducem în producția video și doar imaginația este limita muncii noastre.

3. Este nevoie de conținut suplimentar în imaginea video?

Pentru a funcționa un videoclip cu un mesaj specific pe care dorim să îl transmitem unui individ sau unui grup de indivizi, în primul rând trebuie să fie un întreg care are început, mijloc și sfârșit. Însă, dacă mesajul pe care îl transmitem are mai multe straturi, atunci are o valoare mai mare și îl putem transmite la un număr mai mare de oameni.

Dacă la videoclip adăugăm generic la început și la sfârșit, dacă adăugăm semnăturile interlocutorilor, textul care descrie mai bine conținutul din imagine sau aduce informații noi, vom avea un număr mai mare de telespectatori la care va ajunge mesajul nostru. Întotdeauna ne străduim să îmbogățim cât mai mult imaginea brută din cameră cu conținuturi pe care le creăm sau adăugăm în producția video.

Cursul Video Editing Design (Premiere)

4. Cât de mult avem nevoie de sunet?

Sunetul este o parte componentă a videoclipului. Nu este doar dialog purtat de către actorii principali din imagine. În programul Adobe Premiere avem o întreagă parte a programului cu ajutorul căreia procesăm sunetul care a fost filmat împreună cu imaginea, dar și sunetul care se adaugă în videoclip.

Pentru a determina atmosfera, experiența imaginii, a impresiei totale a unui videoclip, este responsabil și sunetul pe care îl auzim când vizionăm vreun film, emisiune TV sau videoclip. Din relația dintre muzică și vorbe, zgomot și muzică sau sunet în depărtare și șoaptă depinde dacă mesajul nostru va ajunge la fiecare telespectator. Aceste relații se definesc în mod profesionist în programul Adobe Premiere.

5. Pot prelucra filmările VR?

Adobe Premiere este software-ul viitorului. Realitatea virtuală, videoclipul de 360 de grade sunt tehnologiile noi care duc producția video în secolul XXI. Adobe Premiere CC 2017 este adaptat pentru prelucrarea și crearea de semnal video care se poate reproduce pe dispozitive RV și pe playere 360⁰, care sunt parte componentă a player-ului YouTube și a configurărilor pentru jocuri. Videoclipul care este filmat cu camere 3D cu lentile stereoscopice se va putea edita în programul Adobe Premiere și se poate afișa pe dispozitive pentru reproducere 3D, cum sunt televizoarele 3D, proiectoarele sau ochelarii VR.

6. Ce se întâmplă dacă fac un videoclip pentru piața străină?

Internetul și globalizarea au desfinţat graniţele pentru comunicare și pentru producția video. Dacă mesajul nostru video este destinat altei pieţe, care nu aparține regiunii noastre de vorbire, instrumentul precum Adobe Premiere este ideal, căci are mai multe tipuri de metode de adaugat subtitrări ale videoclipului și se poate adapta diferitor regiuni lingvistice. Closed Caption, care se creează în program și este integrat în fișierul video, conține traducerea videoclipului în mai multe limbi și posibilitatea ca utilizatorul/telespectatorul să aleagă singur ce traducere și în ce limbă să fie afișat.

7. Cât de mult am nevoie de editare și montaj video?

Când trăim ceva, ne dorim ca această trăire să o transmitem cât mai bine persoanelor dragi, prietenilor, cunoștințelor, la toți cei la care putem ajunge. Aceasta o facem cu ajutorul cuvintelor – vorbind, scriind sau cu ajutorul fotografiilor pe care le-am făcut în vacanță sau la vreo festivitate, însă tot mai des o facem și cu filmări video. Poate nu avem nevoie azi de editare și montaj, însă dacă ne dorim să redăm cât mai bine tot ceea ce ni s-a întâmplat și ni se întâmplă, avem nevoie de editare video. 

Modul de viață modern, viteza cu care se schimbă informațiile, cer crearea de mesaje eficiente, scurte și întregi. În viitorul apropiat, mesajul video va avea prioritate în fața cuvântului și cunoașterea producției video, adică a editării, va fi o competență primară pentru a avea o comunicare de calitate.

Planul și programul cursului

1. Introducere în Adobe Premiere Pro CC 

  • Introducere în Adobe Premiere CC 
  • Începutul lucrului în Adobe Premiere CC 
  • Importarea materialelor

2. Bazele montajului 

  • Alegeți-vă stilul de lucru 
  • Lucrul cu monitorul Source 
  • Montajul cu două și trei puncte 
  • Cut

3. Instrumente specializate și sincronizarea

  • Instrumente în Adobe Premiere Pro CC 
  • Instrumentele Ripple și Rolling, Slip și Slide și lucrul cu markeri 
  • Conservarea sincronizării și nesting-ul secvenței 
  • Lucrul cu mai multe camere 

4. Parametri temporali ai clipului 

  • Efectele schimbării de tip I 
  • Efectele schimbării de tip II 

5. Setarea tranziției video 

  • Tranzițiile video 
  • Cele mai folosite tranziții video
  • Imaginea în imagine

6. Crearea subtitrărilor 

  • Lucrul cu instrumentul Title 
  • Titlurile dinamice 

7. Efectele video

  • Efectele video 
  • Filtrele Keying 

8. Audio 

  • Audio 
  • Voice-over și efectele audio 
  • Finalizarea proiectului

9. Noutăți în CC 2017 

  • Captions 
  • Lumetri Color 
  • VR

Cursul Video Editing Design (Premiere)

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te