Cum arată 7 zile din viața unui cursant LINK Academy?

Pentru a obține cât mai mult de la școlarizarea la LINK Academy și pentru a asimila în 12 luni toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru viitorul job, trebuie să aveți o rutină de studiu pe care să o respectați în fiecare zi.

Având în vedere că la LINK Academy folosește o metodologie de studiu specială – Arhitectura cunoștințelor, asta înseamnă că puteți face progrese uriașe cu doar câteva ore pe zi.

Dacă folosiți în mod corect toate resursele pe care le aveți la dispoziție la LINK Academy, succesul va fi garantat, iar cariera voastră în IT va putea începe imediat după școlarizare. De aceea, străduiți-vă ca în fiecare zi din săptămână să vă dedicați uneia dintre aceste activități.

Cursant LINK Academy

1. Urmărirea lecțiilor și a cursurilor online

Dacă frecvențati cursurile în clasă, ar trebui să veniți cu regularitate la cursurile care se țin de 2 până la 3 ori pe săptămână. Dar este important să știți că nu este suficient doar să fiți prezenți în clasă, ci trebuie să și participați activ și, când deja v-ați făcut timp să veniți la curs, să fiți concentrați și dedicați la maxim materiei pe care o parcurgeți cu profesorul. Astfel, veți asimila cunoștințele mai repede și mai eficient, iar timpul petrecut la cursuri va fi folosit pe deplin. Dacă se întâmplă să nu aveți posibilitatea să veniți la vreun curs, întotdeauna îl puteți urmări pe platforma Distance Learning, live – prin Live stream, sau mai târziu  – vizionând înregistrarea din arhiva video.

Dacă frecvențați cursurile la distanță, aveți, de asemenea, posibilitatea de a urmări cursurile online, de a adresa întrebări și de a participa activ la curs. Pentru voi, cursurile din clasă nu sunt obligatorii, dar pot reprezenta o completare foarte utilă pentru cursurile online pe care le parcurgeți. Principalul avantaj al școlarizării online este faptul că puteți alege când veți accesa platforma Distance Learning și să parcurgeți cursurile online. Însă, feriți-vă de amânări. Încercați să stabiliți o oră și perioada din zi în care vă veți ocupa de asta. În acest fel, vă veți forma un obicei și o rutină și nu veți întâlni probleme de amânare a obligațiilor.

2. Rezolvarea taskurilor și exersarea

Învățarea la LINK Academy presupune și verificarea regulată a cunoștințelor voastre. De aceea, deseori veți primi taskuri practice și teste. Străduiți-vă să terminați taskurile pe care le-ați primit de la profesor sau în cadrul cursurilor online la timp, pentru a fi siguri că ați asimilat cu succes materia parcursă și că sunteți pregătiți să parcurgeți următorul domeniu din cadrul materiei.

Când parcurgeți materia și rezolvați toate taskurile, întotdeauna este o idee bună să exersați ce ați învățat. Puteți cere materiale suplimentare pentru exercițiu de la profesori, dar le puteți găsi și singuri, cu ajutorul internetului. Mulți cursanți LINK Academy decid ca, prin exercițiu, în timpul școlarizării să-și facă un portofoliu cu lucrări și proiecte care ulterior vor reprezenta o recomandare excelentă la un concurs pentru job sau stagiu.

3. Lucru la cursurile bonus

Motivul pentru care LINK Academy este unică îl reprezintă faptul că, pe lângă asimilarea cunoștințelor strâns legate de specialitatea din domeniul IT ales, puteți asimila și numeroase abilități suplimentare care vă vor fi foarte importante pentru carieră indiferent de domeniul în care vă perfecționați. 

De aceea, când aveți timp, completați cursurile gratuite BONUS, precum cele din cadrul programului Personal Development, prin care veți asimila abilități transversale utile (motivație, concentrare, muncă în echipă, creativitate, gândire critică și capacitatea de rezolvare a problemelor), sau cursurile de limba engleză și germană, care vă vor face mai accesibilă bogata literatură universală și vă vor aduce mai multe șanse de a lucra cu companii și clienți străini.

4. Contact cu colegii

Conectarea cu colegii, schimbul de experiențe și învățarea comună pot crește semnificativ asimilarea cunoștințelor. Pe lângă asta, și socializarea vă va oferi odihna și relaxarea necesare. De aceea, fiți în contact cu colegii voștri: ajutați-vă reciproc, faceți schimb de experiențe, păreri, impresii și materiale de studiu fie la cursuri folosind EduWall pe platforma DL, fie prin intermediul grupului oficial de Facebook pentru cursanții de la departamentul vostru.

5. Utilizarea bibliotecii bogate

În IT, cel mai important este să fiți la curent cu toate actualizările și cunoștințele din acest domeniu dinamic. De aceea, pe lângă faptul că obțineți bibliografia completă pentru programul ales, LINK Academy vă oferă, complet GRATUIT, și accesul la biblioteca cu peste 500 de cele mai noi titluri de specialitate din toate domeniile pe care le acoperă școlarizarea la LINK Academy. De asemenea, aici este Ebook Central – biblioteca electronică avansată cu peste 700.000 de titluri de cea mai bună calitate din domeniul IT, business, marketing… Folosind aceste biblioteci bogate, veți rezolva mai bine taskurile, veți cita literatura relevantă atunci când vă creați lucrările și veți fi la curent cu ultimele informații din IT, cu care vă veți îmbunătăți semnificativ cunoștințele.

6. Lucru la proiecte

Lucrând la proiecte reale, nu doar că veți dobândi experiență valoroasă, ci vă veți îmbogăți portofoliul și vă veți crește semnificativ șansele la concursuri pentru un job. Școlarizându-vă la LINK Academy, aveți posibilitatea de a accesa programele ProgrammingFactory și DesignStudio unde, lucrând la proiecte reale, cu sprijinul mentorului, puteți dobândi abilități practice, experiență valoroasă și puteți vedea din prima mână cum arată lucrul în cele mai mari companii de IT.

De asemenea, ar fi bine să căutați și singuri proiecte la care puteți lucra prin intermediul platformei freelance, unde, pe lângă faptul că veți câștiga experiență, puteți și să câștigați sau să participați la proiecte open-source, unde, cu sprijinul colegilor cu experiență, câștigați experiență și stabiliți contacte.

Pas cu pac către succes...

Lao Tse a spus că o călătorie de o mie de mile începe cu primul pas, așa cum și rezultatul școlarizării voastre de 12 luni depinde de cum vă organizați fiecare zi. De aceea, străduiți-vă să profitați la maxim de fiecare zi, deoarece doar așa veți atinge obiectivul stabilit și veți deveni un expert IT de succes.

Succes!

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te