Cu ce se ocupă programatorul web

În ultimii ani, dezvoltarea rapidă a Internetului  a dus la apariţia unui număr din ce în ce mai mare de noi servicii online. De la serviciile de bază, care au stat la dispoziţia utilizatorilor (Mail şi Web), Internetul a crescut într-o imensă reţea globală, cu o varietate de servicii noi, soluţii tehnologice şi spaţiul în care se întâlnesc aproape toate entităţile economice din întreaga lume. 

În acest sens, Internetul oferă posibilităţi care, în afacerile din zilele noastre nu se pot compara cu nicio altă afacere anterioară. Spaţiul şi oportunităţile de afaceri sunt  aceleaşi pentru toţi oamenii de afaceri în orice parte a lumii s-ar afla. Nu există nici un fel de piedici, în lumea Internetului toţi oamenii sunt egali.

programatorul web

Acesta este motivul pentru care aproape în fiecare zi apar noi produse de Internet, noi soluţii software, aparatură şi tehnologie web, locuri online pentru vânzare-cumpărare, locuri în care oamenii văd o şansă de realizare. Dezvoltarea rapidă a Internetului va conduce inevitabil la căutarea de noi competenţe şi la apariţia unor noi locuri de muncă.   

Care vor fi atribuţiile unui programator web în viitorul apropiat?

În sec. XXI, din ce în ce mai multe companii folosesc e-business-ul, deschid domenii corporative,  fac prezentări web, îsi promovează produsele pe Internet, lansează vânzări online, creând astfel premisele pentru afaceri de succes.

Pe partea tehnică, rolul principal îl vor avea programatorii web şi dezvoltatorii. Sarcina lor este să construiască site-uri web, să le conecteze la o bază de date potrivită, să permită automatizarea de publicare a conţinutului, să creeze Content Management Server, să scrie servere Web, să realizeze o bună comunicare pe Internet, să creeze aplicaţii web cu scopuri diferite, să realizeze condiţii tehnice pentru vânzare şi promoţii online, să facă scripturi web ş.a.m.d.

Ce vor învăța viitori programatori la LINK Academy?

După terminarea şcolarizării la LINK Academy, viitorii programatori web vor stăpâni un spectru larg de cunostinţe şi limbaje de programare:

  • Visual Studio.NET
  • C#
  • ADO.NET
  • ASP.NET 2.0
  • SQL
  • Java
  • PHP
  • WPF


Cunoaşterea aprofundată a acestor programe şi stăpânirea instrumentelor lor vă vor situa în rândul programatorilor web de vârf şi programatorilor în general. La finalul cursurilor pe care noi le propunem, va veti castiga statul de programator, venind chiar si din pozitia unui incepator in acest domeniu. Spre exemplu cursul de programare php va va introduce intr-un mediu de programare extrem de simplu, dar cu instrumente foarte puternice, absolut necesare unui expert in programare.

ce face un programator

Viitorul în programarea web

Există un număr din ce în ce mai mare de clienţi care folosesc unele dintre conexiunile broadband la Internet (prin cablu, xDSL, prin satelit, etc) prin care se elimină lipsurile conexiunilor prin modem permiţând un acces mai bun la web inclusiv de la domiciliu, spre deosebire de trecut, când conexiunea de acasă se folosea doar pentru Mail si Web. 

Ultimele tendinţe arată că s-a trecut complet la Web bazat pe soluţii software. Aplicaţile de desktop vor fi păstrate în domeniile în care este nevoie, în timp ce în toate celelalte cazuri se va căuta să se mute în mediul web. Imaginaţi-vă că pentru toate acestea aveţi nevoie doar de un browser şi de o conexiune bună la Internet.

Citirea la distanţă a consumului de energie şi gaz, gestionarea operaţiunilor de la distanţă prin Internet, muncă la distanţă de acasă, sunt doar câteva exemple de noi tehnologii care vor apărea într-un viitor apropiat. Fiecare dintre aceste tehnologii va necesita un  personal extrem de profesionist şi competent pentru punerea în aplicare şi întreţinerea acestora, gata să îndeplinească toate cerinţele de afaceri moderne.  

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te