Print & Graphic Design - pentru creatorii care vor să dea viață ideilor personale

Invata Print and Graphic Design
Tip de studiu:
Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
276
Diplome și Certificări:
Adobe Certified Professional:
Visual Communication (Adobe Photoshop)
Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign)
Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator)
LINK Academy Certified Print & Graphic Designer
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

În cadrul programului Print & Graphic Design, veți învăța totul despre designul materialului promoțional tipărit, afișe, panouri publicitare, mercerie pentru afaceri, ambalaje, apoi despre designul aplicațiilor textile, pregătirea presei, designul identității corporative, aspectul cărții și broșuri, echipamentul grafic pentru cărți.

Programul gestionează toate elementele pentru a lucra cu software-uri puternice, cum ar fi Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Acrobat și multe alte instrumente populare în prezent.

În plus, veți asimila și cele mai noi instrumente AI utilizate de designeri și artiști multimedia de top din lume.

Crearea identității corporative a firmei

Prin frecventarea acestui program, veți putea crea tot ceea ce alcătuiește imaginea unei firme, adică identitatea sa corporativă (crearea unui logo, a cărții de standarde, a designului grafic, a designului de material promoțional complet, precum broșuri, afișe, pamflete, cataloage, fluturași). Veți învăța cum se creează și se menține un brand.

Creați pagini din reviste precum Vogue, National Geographic

În acest program vă veți familiariza cu detaliile de care aveți nevoie pentru a edita în mod eficient paginile documentelor tipărite, folosind Adobe InDesign, cel mai bun program pentru împărțirea textului. Acest program este destinat, în primul rând, procesării și inserării textului, precum și îmbinării textului cu elemente grafice.

Vă veți familiariza cu potrivirea textului și a imaginilor într-o pagină. De asemenea, veți învăța să proiectați coperți de reviste precum Cosmopolitan, Vogue, NIN, National Geographic...

Creați ambalajul

Ambalajul vinde produsul. Designul grafic sau designul ambalajului este cea mai solicitantă și importantă parte a procesului de proiectare a ambalajului. În acest program, veți asimila toate detaliile legate de designul ambalajelor, indiferent că este vorba de ambalaje din carton sau PVC, alimente sau alte produse de larg consum.

Creați un panou pe care îl vor observa și îl vor reține toți

Probabil că ați observat panouri interesante în oraș și v-ați adus aminte de cele mai bune. Panourile publicitare sunt cunoscute în lume de zeci de ani ca o formă de publicitate de înaltă calitate și foarte profitabilă. Sunt amplasate în poziții vizibile și au un format mare. Nu ne putem imagina orașe mari fără panouri mari. Deveniți un expert în design de panouri publicitare și asigurați-vă un loc de muncă bine plătit.

Învățați instrumente AI care vă vor deosebi de 99% dintre designeri

Inteligența artificială introduce designul într-o nouă eră. Instrumentele AI restructurează modul în care artiștii și designerii își exprimă creativitatea, permițându-le să creeze mai multe lucrări unice în mai puțin timp.

Prin urmare, la acest program abordăm și capabilitățile revoluționare AI din cea mai recentă versiune a Photoshop-ului, alimentată de Adobe Firefly AI generativ, permițându-vă să adăugați, să extindeți sau să eliminați conținut din fotografii și imagini, folosind interogări simple de text pentru a obține rezultate realiste.

Lucrați la proiecte de top din cadrul LINK Academy DesignStudio

LINK Academy DesignStudio – Lucrările cursanților

LINK Academy DesignStudio este locul unde, în scurt timp, veți dobândi experiență, veți primi recomandări de la companii de renume și veți stabili legături cu clienții cu care veți continua să colaborați în viitor.

Lucrând concret la proiecte de top, veți înțelege cum se adaptează abilitățile învățate la sarcini individuale, cum se comunică cu clienții și cum se dau cele mai bune răspunsuri la cererile lor.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Print and Graphic Design Program.

Print and Graphic Design – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 RG Raster Graphics (Photoshop) 44
2 D Drawing 16
3 TD Theory of Design 12
4 HD History of Design 4
5 C Copyrights 4
6 IL Adobe lllustrator 44
7 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 BR Branding 8
9 CID Corporate Identity Design 32
10 GD Graphic Design Projects 28
11 PP Print Media Technologies 12
12 DP Digital Publishing 8
13 AA Adobe Acrobat 4
14 DP Digital Photography 16
15 ED Editorial Design (InDesign) 36
16 LF Lucrarea finală – Print & Graphic Design 8
17 EL2/GL2 English Language 2 / German Language 2* online
18 FCE FCE/BEC Vantage** online

*Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
* Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage pot fi parcurse doar de către cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Print and Graphic Design: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Print and Graphic Design primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 18 materii

1. Raster Graphics (Photoshop)
Scopul cursului Photoshop este de face cursanții independenți în sarcinile legate de procesarea fotografiilor pentru web, retușare și, în general, procesarea graficelor raster. La curs se studiază instrumentele și filtrele Photoshop CC și se explică logica straturilor, manipularea textului și a culorii într-o fotografie. De asemenea, se abordează și cele mai recente opțiuni Generative Fill și Generative Expand AI, alimentate de inteligența artificială generativă Adobe Firefly.

2. Drawing
Cursul de Desen se ocupă cu arta desenării prin care iluzia realității sau percepţia naturii este transpusă pe foaie în mod direct. Cursanții vor învăța despre tehnici și metode de desen, despre perspectivă, compoziție, materiale și rechizite și alte elemente ale desenului. Importanța acestui curs se oglindește în faptul că libertatea de desenare rezultată din stăpânirea acestui meşteşug, fiind premisa principală pentru exprimarea și crearea soluțiilor calitative de design.

3. Theory of Design
În cadrul acestui curs se va studia teoria designului şi principiile de bază ale teoriei designului. Se studiază elementele grafice generale: liniile, suprafeţele, culoarea, precum şi influenţa psihologică a acestora asupra personalităţii. În plus, se vor studia şi principiile generale ale tipografiei, principii care se aplică în scopul alegerii adecvate a tipografiei pentru diferite soluţii.

4. History of Design
Cursul vorbește despre separarea designului de artă, despre curentele din designul grafic și din cel industrial și despre impactul lor asupra tendințelor contemporane. Acest curs presupune şi analiza exemplelor din istoria designului.

5. Copyrights
Acest curs oferă cursanţilor noţiuni despre drepturile de autor și despre modurile în care îşi pot proteja propriile drepturi de autor. Cursul se axează pe protejarea designului industrial și a soluțiilor artei plastice, dar și a mărcilor care sunt reprezentate, din punct de vedere al designului, sub formă de logotip.

6. Adobe Illustrator
În Illustrator curs se vor studia elementele de bază pentru lucrul cu programul Adobe Illustrator; desenarea formelor simple și complexe prin utilizarea a diverse instrumente și palete; cunoaşterea regimului culorilor și colorarea cu ajutorul paletelor Color, Swatches și Gradient; cunoaşterea posibilităţilor de gestionare a textului în Ilustrator. În afara tehniciilor de lucru cu Illustrator, se va lucra și la soluții concrete de design.

7. English Language 1 / German Language 1
La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

8. Branding 

Brand-ul e ideea pe care o creem la utilizator. El e cel mai puternic mijloc în învingerea competiției. În cadrul cursului se studiază principiile de bază ale branding-ului care se vor aplica pe un proiect de cercetare real.

9. Corporate Identity Design
Designul de identitate corporativă e baza în crearea unui brand puternic. În cadrul cursului  se va lucra pe proiectul creării identității corporative și se vor acoperi produse diverse asupra căror se vor aplica designul corporativ. Cursul se finalizează cu cartea de standarde.

10. Graphic Design Projects
Împachetarea este cea mai importantă parte a promoției, dar și cea mai complexă formă a designului grafic. Cursanții vor primi sarcini practice pentru diferite tipuri de ambalaj pe care le vor proiecta.

11. Print Media Technologies
Designerii sunt responsabili pentru produsul tipărit și în legătură cu aceasta este necesar ca ei să cunoască echipamentul pentru modurile de tipărire diferite, precum și tehnologia tiparului. Pe lângă aceasta, cursul familiarizează cursanții cu dicționarul de tipar și tehnologia de finisare.

12. Digital Publishing
Scopul cursului Digital Publiching este familiarizarea cursantului cu conceptul, posibilitățile și tehnicile de creare a publicațiilor digitale. Parcurgând acest curs, veți afla totul despre posibilitățile publicațiilor digitale, precum și despre trendurile  în industria editorială. Veți asimila abilitățile necesare pentru a crea publicații care conțin elemente interactive, animații, precum și înregistrări multimedia. Pe lângă asta, veți învăța totul despre modalitățile de publicare a publicațiilor digitale, precum și despre serviciile care oferă astfel de publicații. 

13. Adobe Acrobat
În cadrul acestui curs se studiază programul Adobe Acrobat X, cu accent special pe: crearea documentelor PDF, securitatea, formele și setările din acest program. În acest curs se studiază lucrul cu documentele PDF, crearea și modificarea PDF, precum și legătura dintre PDF și alte formate de documente.

14. Digital Photography
Cursul acoperă tehnicile de bază ale fotografiei și ale înregistrării. Cursanții învață mai multe despre setarea compoziției, găsirea momentului potrivit, unghiului de înregistrare, iluminare... În cadrul cursului se va studia și cadrarea diferită și tematica fotografiei digitale.

15. Editorial Design (InDesign) 
În cadrul acestui curs, se studiază editarea revistelor, a cărţilor şi a broşurilor. Se lucrează la paginarea şi la procesarea eficientă a textului în Adobe InDesign, studiindu-se de asemenea şi echipamentul grafic al mediei scrise.

16. Portofolio
Scopul întregii programe este crearea portofoliului cu lucrări, cu ajutorul cărora veți putea în mod direct să demonstrați calitatea muncii dvs. În timpul cursului, fiecare cursant va realiza propriile lucrări şi le va da o anumită formă într-o prezentare cu care va putea să-şi găsească un loc de muncă. În funcție de specializare, cursanţii vor crea un portofoliu tipărit sau digital, Web sau multimedia.

17. English Language 2 / German Language A2
Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

18. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)
Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu sunt incluse în programa obișnuită. Cursanţii aleg pe care dintre certificatele menţionate vor să-l obţină şi pe baza aceasta parcurg unul din aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs pregătitor pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi un certificat recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi scoli superioare, organe profesionale, ministere şi organe gunernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan internațional în economie şi industrie, ceea ce vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenţionaţi să aplicaţii pentru posturi care implică lucrul cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aeriană, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, şcoli superioare şi alte instituţii, aşadar reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia dvs. viitoare şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este de asemenea un curs pregătitor pentru dobândirea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ în fața potenţialilor angajatori şi parteneri de afaceri, deoarece confirmă cunoştinţele dvs. de limbă engleză de afaceri şi posibilitatea de a comunica în lumea de afaceri la un nivel avansat. Este recunoscut de către toate companii mondiale, instituţiile academice şi de afaceri și reprezintă un document unic care dovedește abilităţile dvs. avansate de înţelegere, scriere și vorbire a limbii engleze.

Aflați mai multe dacă vă interesează ce face un designer grafic.

Cum arată cursurile?

Cursurile de la acest program educațional LINK Academy se desfășoară exclusiv după modelul online. Aceasta înseamnă că cele mai căutate cunoștințe din domeniul IT le puteți dobândi prin intermediul platformei e-Learning de pe internet.

Acest mod de școlarizare vă va oferi cunoștințe practice, indiferent că vă perfecționați din Timișoara, Craiova, București, Galați, Brașov, Iași, Cluj, Constanța, Ploiești, Brăila, Chișinău etc. În timpul cursurilor, accentul va fi pus pe asimilarea competențelor practice și a cunoștințelor teoretice de bază.

Obţineţi certificate recunoscute pe plan internaţional:

LINK Academy vă oferă posibilitatea să susţineţi examene pentru cele mai prestigioase certificate recunoscute pe plan internaţional, precum şi pentru diploma Adobe:

Adobe Certified Professional:

  • Visual Communication (Adobe Photoshop)
  • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign)
  • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator)

Certifcatul Adobe este unul dintre cele mai prestigioase certificate din domeniul designului şi din domeniul lucrului cu produsele Adobe.

De asemenea, după finalizarea programului Web Design la LINK Academy, puteţi obţine şi unul dintre următoarele două certificate:

  • Certificatul care atestă FRECVENTAREA programului LINK Academy
  • Certificatul LINK Academy Certified Print & Graphic Designer

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te