Istoria designului. Un curs necesar pentru o cultură adecvată în design.

Cursul Istoria designului

După cum sugerează şi numele, acest curs se va ocupa cu istoria designului, adică cu familiarizarea cursanţilor cu tot ceea ce include acest domeniu. Cunoştinţele acumulate în timpul acestui curs vor contribui la înțelegerea mai bună a domeniului pe care îl studiaţi, ca să găsiţi idei noi şi creative şi să vă construiţi propriul stil atunci când vine vorba de design.

Familiarizându-vă cu diversele direcţii de design, veţi fi capabili să asociaţi expresia voastră în calitate de designer cu circumstanţele sociale ale timpului căruia îi aparţin aceste direcţii. După finalizarea cu succes a cursului, fiecare cursant va putea să-şi aplice cunoştinţele dobândite în timpul conceperii soluţiilor grafice.

Cât de important este conţinutul acestui curs cel mai bine ne ilustrează faptul că cursanţii tuturor programelor din cadrul departamentului Design & Multimedia şi 3D Design & CAD trebuie să frecventeze şi acest curs ca să devină experţi în domeniile lor.

Indiferent în ce domeniu de design planificaţi să vă specializaţi, acest curs vă va familiariza cu întreaga istorie a designului, de la începuturile sale până la designul contemporan din ziua de astăzi. De asemenea, în timpul cursului se va vorbi şi despre societatea de consum, dar şi despre schimbările pe care le-a suferit designul din cauza acesteia. După ce vă faceţi o imagine de ansamblu a designului, vă va fi mult mai uşor să dobândiţi competenţe noi şi să creaţi soluţii noi prin care veţi demonstra talentul vostru.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Computer Aided DesignPrint & Graphic DesignWeb DesignVideo & Motion Graphic DesignProduct Design.

Descrierea şi scopul cursului Istoria designului

În acest curs veţi avea ocazia să vă familiarizaţi cu istoria completă a designului, adică cu separarea acestuia de artă, precum şi cu direcţiile în designul industrial şi grafic. În plus, vă vor fi prezentate domeniile cum ar fi designul interior, arhitectura, precum şi impactul acestora asupra tendinţelor moderne în design şi artă.

Prin frecventarea acestui curs veţi dobândi cunoştinţe utile din istoria designului şi artei, care vă vor permite să recunoaşteţi singuri din ce perioadă este o anumită lucrare de artă sau o operă de design. În timpul cursului, veţi putea, printre altele, să învăţaţi caracteristicile generale ale direcţiilor cu care se va ocupa cursul, precum şi să cunoaşteţi starea societăţii dintr-o anumită perioadă, care a avut impact semnificativ asupra artiştilor şi designerilor de-a lungul istoriei.

Prin familiarizarea cu diferite direcţii istorice ale artei, vă va fi mult mai uşor să analizaţi şi impactul lor asupra designului. În plus, acest curs vă va prezenta şi unele descoperiri istorice semnificative care au contribuit la dezvoltarea generală a civilizaţiei şi a culturii umane. Veţi învăţa cum să identificaţi diferite direcţii artistice, precum şi perioadele când acestea au fost actuale. Cunoştinţele dobândite vă vor permite să vă faceţi o imagine de ansamblu a dezvoltării sistemelor de scris şi a limbilor,  precum şi să vă creaţi o bază excelentă pentru perfecţionarea în domeniul designului industrial şi al arhitecturii.

Cursul Istoria designului este conceput astfel încât să poată fi frecventat de oricine, indiferent de cunoştinţele anterioare pe care le aveţi atunci când începeţi acest curs. Cu toate acestea, ca să nu aveţi dificultăţi în ceea ce priveşte frecventarea cursului, acesta este împărţit în câteva module care vă permit acumularea treptată a cunoştinţelor necesare.

La începutul cursului vă aşteaptă modulul în care vom aborda bazele istorice şi designul de la revoluţia industrială până la mişcarea Arts&Crafts. În lecţiile din acest modul veţi învăţa şi cum arăta dezvoltarea tiparului şi formarea grafică a cărţilor. Modulul următor va aborda începutul secolului XX, adică perioada pe care Primul Război Mondial și-a lăsat amprenta.

În lecţiile în care sunt abordate unităţile tematice menţionate, vă veţi familariza cu stilurile de afişe şi cu propaganda de război. În a doua parte a cursului urmează modulele al căror accent va fi pus pe mişcarea avangardistă şi pe dezvoltarea designului, precum şi pe designul după cel de-al Doilea Război Monidal. Dacă parcurgeţi cu succes acest curs veţi dobândi cunoştinţe utile pe baza cărora, cu noile competenţele dobândite la alte cursuri, veţi putea să le aplicaţi în practică şi astfel să vă construiţi o carieră de succes.

Cursul Istoria designului

Profesoara noastră, Alexandra Bardan, vă prezintă pe scurt importanța cursului Istoria Designului.

Cursul Istoria designului

Planul şi programa cursului:

1.Bazele istorice ale designului de la evoluţia industrială până la mişcarea Arts &Crafts

 • Introducere în istoria designului
 • Cum a influenţat designul dezvoltarea tiparului şi designul grafic al cărţilor? 
 • Familiarizarea cursanţilor cu Revoluţia industrială şi cu mişcarea Arts&Crafts

2. Începutul secolulului XX şi al Doilea Război Mondial

 • Art Nouveau – Secesionismul
 • Art Nouveau - Designul industrial şi arhitectura
 • Plakatstil şi propaganda de război din Primul Război Mondial

3. Mişcările avangardiste şi dezvoltarea designului

 • Mişcările avangardiste în secolul XX
 • Constructivismul
 • Bauhaus
 • De Stijl
 • Art Deco

4. Designul după cel de-al Doilea Război Mondial

 • Cum a arătat designul anilor ‘50?
 • Noul funcţionalism si antidesignul
 • Epoca psihedelică, revoluţiile şi cultura pop
 • Anii ’80, ’90 şi designul contemporan

Cursul Istoria designului

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te