Frontend JavaScript Development – obține cele mai căutate abilități pe piața IT

Frontend JavaScript Development
Tip de studiu:
Online sau Tradițional
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
252
Diplome și Certificări:
W3Schools JavaScript Developer Certificate
CIW JavaScript Specialist
Linux Professional Institute Web Development Essentials
Cambridge International A&AS Level Computer Science
LINK Academy Certified JavaScript Developer
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Dezvoltarea site-urilor web interactive și a aplicațiilor web este o ocupație foarte căutată azi, iar dezvoltarea continuă a tehnologiilor web și a internetului va contribui și mai mult la creșterea cererii de experți în programarea Frontend JavaScript.

Programatorii frontend se ocupă cu crearea, programarea și adaptarea identității vizuale complete a site-ului sau a aplicației web. Cu alte cuvinte, jobul lor este să asigure funcționalitatea și interacțiunea tuturor elementelor pe care le vedeți pe o pagină web. Pe de altă parte, rolul programatorilor frontend este să creeze și designul interfeței cu utilizatorul care va fi adaptat la diferite dispozitive, dar și la utilizatori.

De aceea, persoanele care au acest job trebuie să cunoască tehnologiile de top pentru a defini conținutul web, printre cele mai importante numărându-se HTML, CSS și JavaScript, dar și să fie îndeajuns de creativi încât ca să facă un design interactiv și funcțional.

Dacă vă interesează acest domeniu, învățând limbajul de programare JavaScript și tehnicile de dezvoltare frontend, veți face un pas important spre lumea IT și veți asimila cunoștințe pe care le veți putea aplica imediat în practică găsindu-vă un job foarte bine plătit de programator web.

Toate abilitățile de programare web într-un singur loc

În cadrul programului Frontend JavaScript Development de la LINK Academy, veți asimila cele mai avansate cunoștințe și abilități practice de programare web.

De-a lungul mai multor cursuri interesante, vă veți familiariza cu tehnologiile HTML și CSS, veți asimila limbajul de programare JavaScript, veți studia concepte avansate de programare orientată pe obiecte, precum cele mai populare trei cadre JavaScript de azi pentru crearea părții de client a aplicaților web - Vue.js, Angular și React.

Acest program abordează și utilizarea software-urilor Adobe Photoshop și Adobe Illustrator pentru crearea elementelor vizuale, tehnici de manipulare a bibliotecilor DOM și JQuery și JQuery UI pentru designul interfeței, în timp ce o parte specială este dedicată creării jocurilor web cu ajutorul lui JavaScript.

Pe scurt, după finalizarea acestui program veți fi pregătiți să lucrați cu cele mai populare tehnologii și instrumente folosite de dezvoltatorii Frontend JavaScript de succes.

Exploatați-vă cunoștințele creând site-uri avansate, aplicații web, jocuri JavaScript...

Cunoștințele dobândite într-un an de zile în cadrul programului Frontend JavaScript Development, vă vor deschide ușile diferitelor domenii IT.

Abilitățile pe care le dobândiți vă vor aduce câștiguri mari atunci când veți crea site-uri interactive și aplicații web, jocuri online sau când veți crea interfețe cu utilizatorul, iar cunoașterea celor mai moderne tehnici de frontend development vă vor oferi posibilitatea să vă găsiți rapid un job sigur și foarte bine plătit într-o companie sau ca freelancer.

Lucrați la proiecte de top din cadrul LINK Academy DesignStudio

LINK Academy DesignStudio – Lucrările cursanților

LINK Academy DesignStudio este locul unde, în scurt timp, veți dobândi experiență, veți primi recomandări de la companii de renume și veți stabili legături cu clienții cu care veți continua să colaborați în viitor.

Lucrând concret la proiecte de top, veți înțelege cum se adaptează abilitățile învățate la sarcini individuale, cum se comunică cu clienții și cum se dau cele mai bune răspunsuri la cererile lor.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Frontend JavaScript Development Program.

Frontend JavaScript Development — planul și programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 IFE Introduction to Frontend Development 8
2 HCF HTML & CSS Fundamentals 28
3 JSF JavaScript Programming Fundamentals 36
4 ACSS Advanced CSS 28
5 WSB Website Building 24
6 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online

II Half

No. Code Class No. of classes
7 DT UI/UX Design Tools 32
8 AJS Advanced JavaScript Programming 28
9 DA Data Access 16
10 JSA JavaScript Application Development 28
11 AGD Animation and Game Development 20
12 BT Blockchain Technologies 4
13 CCS Cambridge Computer Science** online
14 EL2/GL2 English Language 2 German Language 2* online
15 PRJ Project /
16 FCE FCE/BEC Vantage*** online

*Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
**Curs opțional.
***Cursurile pregătitoare pentru susținerea examenului FCE sau BEC pot fi frecventate doar de cursanții care au absolvit English Upper Intermediate Level
.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Frontend JavaScript Development: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Frontend JavaScript Development primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program include 16 materii

1. Introduction to Frontend Development

Cursul abordează conceptele de bază ale rețelelor de calcul în contextul aplicațiilor web. Explică în detaliu modelul de rețea cu patru straturi și protocoalele sale, cu accent pe protocoalele straturilor aplicație și transport. Introduce cursanții în conceptele fundamentale ale funcționării aplicațiilor web, ale modelului client-server și ale tehnologiilor aferente.

Familiarizarea cursanților cu conceptul de aplicație web - crearea, execuția și utilizarea ei. Prezentarea și utilizarea de bază a unor diferite programe pentru planificarea și crearea proiectelor, crearea prototipurilor și a interfeței grafice cu utilizatorul. După finalizarea cursului, cursantul va putea să recunoască și să interpreteze infrastructura aplicației web, să-i separe elementele și straturile și să definească bazele propriului proiect.

2. HTML & CSS Fundamentals

Lecțiile acestui curs conțin toate informațiile necesare pentru crearea sau modificarea paginilor HTML. Se discută despre regulile de bază, de sintaxă ale limbajului HTML, precum și despre crearea prezentărilor web cu ajutorul acestui limbaj. De-a lungul cursului se explică în detaliu legarea paginilor prin setarea linkurilor, copierea prezentării pe server, noțiunile de căi relative și absolute, tabele, formulare HTML offline și online, metataguri, atribute, CSS, regulile de bază și stilizarea elementelor, culori și tipografie.

3. JavaScript Programming Fundamentals

Acest curs conține informații de bază despre programare și limbajul de programare JavaScript. Acesta este un limbaj fără de care nu se poate crea partea de client a aplicațiilor web, așadar trebuie să-l învățați bine ca să puteți lucra în astfel de aplicații. Deși nu este foarte solicitant din punct de vedere sintactic, JavaScript este în continuare un limbaj de programare bazat pe concepte de programare tradiționale, acesta fiind și motivul pentru care îl studiem în acest curs.


4. Advanced CSS

Cursul reprezintă un upgrade al materiei din domeniul HTML și CSS: Cunoștințele elementare sunt îmbunătățite cu tehnologii și concepte specifice, precum designul „responsive”, elementele HTML avansate (tagurile audio și video, taguri input noi), precum și cu administrarea avansată CSS, care presupune selectori, transformări și animații avansate, precum și tehnologiile Less și Sass.

Scopul cursului este îmbunătățirea cunoștințelor din domeniile HTML și CSS: după finalizarea cursului, participantul va putea să soluționeze toate problemele legate de elementele statice ale prezentării, precum și să răspundă cu succes la majoritatea provocărilor puse de cerințele designului web modern.

5. Website Building

Cursul abordează conceptele de creare a părții de client a aplicației web sau a părților sale cu ajutorul lui JavaScript și a tehnologiilor aferente. Conținutul acestui curs acoperă în totalitate procesul de creare a aplicației web și conține soluții pentru diferite tipuri de cereri. În timpul cursului, se pune accent pe lucrul cu conținutul HTML cu ajutorul tehnologiei DOM, și asta printr-o varietate de abordări TypeScript – de la JavaScript curat până la utilizarea popularei biblioteci JQuery. Pe lângă gestionarea de bază a elementelor HTML încorporate, cursul abordează și lucrul cu controale avansate prin intermediul bibliotecii JQuery UI.

6. English Language 1 / German Language 1

La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

7. UI/UX Design Tools

Scopul cursului este să pregătească cursanții să utilizeze programele Adobe Photoshop și Adobe Illustrator pentru a edita resursele aplicației web. După finalizarea cursului, participantul va putea să creeze singur o imagine și să o importe în aplicație, precum și să deseneze o imagine cu ajutorul programului de desen vectorial folosind-o în continuare ca resursă grafică. Resursa actuală va putea fi modificată cu ajutorul unor diferite instrumente în cadrul celor două programe abordate în curs, apoi salvată într-un format care îndeplinește standardele solicitate.

8. Advanced JavaScript Programming 

Acest curs continuă studiul limbajului de programare JavaScript prin tehnici avansate ale utilizării sale. Cea mai importantă temă a acestui curs este programarea orientată pe obiecte cu ajutorul lui JavaScript. Aceasta presupune analizarea claselor și a obiectelor, dar și folosirea șabloanelor de design și a altor concepte avansate orientate pe obiecte. Pe lângă JavaScript, cursul abordează și TypeScript – un limbaj de programare strict tipizat rezultat din JavaScript, dar creat după standardele actuale, care este inevitabil în cele mai cunoscute cadre JavaScript (precum Angular sau React).

9. Data Access

Acest curs se ocupă de datele JavaScript – structură, manipulare și depozitare. Deși partea de client a aplicației web nu este prevăzută pentru salvarea permanentă a datelor, motiv pentru care, inițial, nici nu existau posibilități tehnice bogate, datele și dinamica lor sunt un factor important în implementarea aplicației.

Există soluții diferite pentru rezolvarea acestor probleme, iar acestea sunt prezentate în acest curs. Concret, cursul abordează problema înțelegerii datelor în JavaScript (prin intermediul conceptelor XML și JSON, ca cele mai populare formate structurale pentru prezentarea datelor din zilele noastre), depozitarea locală a datelor (prin mijloacele disponibile prezentate de browserul web) și, în final, salvarea pe termen lung a datelor pe server (prin metode de comunicare diferite, precum AJAX sau WebSocket).

10. JavaScript Application Development 

Pentru a crea partea de client a unei aplicații web trebuie să cunoașteți diferite tehnologii și domenii. Dacă îndepliniți această premisă, jobul unui dezvoltator frontend web nu ar trebui să fie greu. De aceea, acest curs cere cunoștințe solide de JavaScript și se concentrează mai mult pe produsul care se poate crea cu ajutorul lui decât pe conceptele fundamentale ale limbajului.

Însă, la începutul cursului vom rememora cele mai importante reguli de limbaj și tehnologie, fără de care nu îl vom putea urmări. O parte mai mare a acestui curs se ocupă cu produsele finite pentru realizarea aplicațiilor. Acestea sunt cele mai cunoscute cadre din zilele noastre: Vue, Angular și React. Și, deși pe piață nu se cere să le cunoașteți pe toate trei, nu puteți fi dezvoltator web dacă nu cunoașteți măcar unul dintre ele.

11. Animation and Game Development

Cursul se ocupă de crearea jocurilor video în browserul web cu ajutorul lui JavaScript. Se prezintă ramurile fundamentale ale lui JavaScript, necesare pentru a controla timeline-ul și animația, precum metodele și evenimentele DO, timingul și comunicarea cu serverul pentru nevoile din timpul jocului prin intermediul tehnologiei WebSocket.

Scopul cursului este să pregătească participanții pentru cele mai solicitante sarcini în domeniul programării JavaScript. La final, cursantul va putea să creeze și publice singur jocuri cu ajutorul lui JavaScript, să creeze diferite tipuri de aplicații grafice cu o experiență de utilizator bogată, precum și să controleze interacțiunea dintre aplicații și server cu ajutorul lui WebSocket.

12. Blockchain Technologies

La acest curs, participanții dobândesc cunoștințe de bază din domeniul Blockchain Technologies, se familiarizează cu noțiunea și cu tipurile de criptovalute, cu rolul și semnificația acestui concept în economia modernă și cu perspectivele și tendințele ei de dezvoltare. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a se familiariza cu Blockchain Security, Blockchain Arhitecture și cu posibilitatea de aplicare a acestei tehnologii în proprietatea proiectului start-up.

13. Cambridge Computer Science

Cursul a fost conceput și pregătit pentru a ne familiariza cu diferite tehnologii de calcul susținute de Cambridge University. Este împărțit în module și unități de învățare în care se abordează teme începând cu prezentarea numerelor, multimedia, diferite tipuri de software-uri până la hardware-ul calculatorului. Hardware-ul este important pentru arhitectura și funcționarea procesorului. În continuare se discută despre procesul de securitate și protecție a datelor, iar ultima parte a cursului se ocupă de structurile de date și algoritmi.

14. English Language 2 / German Language 2

Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

15. Project

Scopul departamentului Programming este efectuarea individuală a proiectului final, care include toate domeniile parcurse. Proiectul final este crearea unei soluții software care va fi acceptată de o comisie de specialitate. Soluția presupune designul programului, implementarea sa, testarea și elaborarea documentației aferente. După finalizarea lucrării și acceptarea de către mentor, lucrarea finală va fi prezentată în fața unei comisii.

16. Cambridge First Certificate in English (FCE)/Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Cursurile pregătitoare pentru susținerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu fac parte din planul și programa obișnuite. Cursanții aleg certificările pe care vor să le obțină și în funcție de asta frecventează unul dintre cele două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs pregătitor pentru susținerea examenului FCE, pe baza căruia obțineți un certificat recunoscut de mii de companii, instituții academice, universități și colegii, organe de specialitate și organe de minister și de guvern din întreaga lume. FCE este un recunscut pe plan larg în economie și industrie și oferă un mare avantaj dacă intenționați să aplicați pentru joburi care includ lucrul cu publicul, muncă de birou în bănci, în industria aviatică, catering… Acest certificat este recunoscut și de multe universități, licee și alte instituții, așadar reprezintă o „rampă de lansare” pentru educația voastră și îmbunătățirea cunoștințelor de limbă.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este, de asemenea, un curs pregătitor pentru obținerea certificatelor BEC Vantage care se numără printre cele mai apreciate certificate Cambridge în lumea de afaceri. După cum îi spune și numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ în ochii potențialilor angajatori și parteneri de afaceri, confirmând cunoștințele voastre de engleză de afaceri și posibilitatea de a comunica în lumea afacerilor la un nivel de invidiat. Este recunoscut de companii la nivel global, de instituții academice și de afaceri, deoarece reprezintă un document unic care dovedește abilitățile voastre avansate de înțelegere, vorbire și scriere în limba engleză.

Cum arată cursurile?

În calitate de cursant la LINK Academy veți alege singuri cum să vă școlarizați. Pentru cursanții tradiționali de la București, clasele din cadrul LINK Academy sunt dotate cu cel mai modern echipament, în timp ce cursanții care aleg școlarizarea online pot ajunge de acasă la cunoștințe practice, indiferent de orașul în care s-ar afla – Craiova, Galați, Brașov, Ploiești, Brăila, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Chișinău etc.

Cursurile sunt adaptate la nivelul diferit de cunoștințe al cursanților, așadar, indiferent de cunoștințele voastre, veți putea asimila competențe dintre cele mai căutate pentru un job sigur în sectorul IT.

Asigurați-vă certificate recunoscute pe plan internațional:

CERTIFICAT W3SCHOOLS

În cadrul acestui program veți asimila cunoștințele care vă vor oferi posibilitatea de a obține și certificatul oferit de W3Schools – cel mai mare site pentru dezvoltatori web din lume:

  • W3Schools JavaScript Developer Certificate

CERTIFICAT CIW JAVASCRIPT SPECIALIST

În calitate de cursant la departamentul JavaScript Development la LINK Academy aveți șansa unică de a susține examenul pentru acest certificat recunoscut pe plan internațional și de a dobândi titlul de:

  • CIW JavaScript Specialist

Deținerea acestui certificat va reprezenta o confirmare unică a competențelor în care clienții au încredere și va fi cea mai bună dovadă privind expertiza voastră pentru jobul actual și viitor.

CERTIFICAT LPI WEB DEVELOPMENT ESSENTIALS

După finalizarea programului, aveți posibilitatea să susțineți examenul pentru certificatul Linux ​​Professional Institute Web Development Essentials, care confirmă faptul că cunoașteți cele mai importante aspecte de dezvoltare a aplicațiilor web și că dețineți înțelegerea fundamentală a platformei open-source și a tehnologiilor precum HTML, CSS, JavaScript, Node.js și SQL:

  • Linux Professional Institute Web Development Essentials

Deținerea Linux Professional Institute Web Development Essentials este încă o dovadă relevantă a cunoștințelor voastre și este un avantaj important la concursul pentru job.

CERTIFICAT CAMBRIDGE 

Cursanții de la programul Frontend JavaScript Development au posibilitatea de a susține examenul pentru dobândirea certificatului Cambridge International expert, care reprezintă o garanție recunoscută pe plan internațional a cunoștințelor relevante în domeniul tehnologiei informației:

  • Cambridge International A&AS Level Computer Science

De asemenea, după finalizarea programului Frontend JavaScript Development de la LINK Academy, puteți obține și unul dintre acestre două certificate:

  • Certificatul LINK Academy care atestă programul Frontend JavaScript Development frecventat
  • Certificatul LINK Academy Certified JavaScript Developer

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te