Utilizarea sistemului DL

Înscrierea utilizatorilor şi accesarea sistemului

După înscriere, cursanții se vor loga pe Distance Learning System (DLS) unde li se alocă primele cursuri. Logarea pe sistemul DL se face la adresa www.link-academy.com/dls. Ca să accesați sistemul, folosiți numele de utilizator (username) și parola (password) primite. După prima logare vă puteți schimba parola la linkul Schimbați parola. 

cursuri atribute

Conținutul pachetului

 • Username și Password pentru accesarea platformei DL
 • Instrucțiuni de utilizare a platformei
 • Regulamentul de școlarizare
 • Ghid de învățare
 • Cursuri bonus cadou

Materiale multimedia

Pe lângă lecții, cursurile conțin și materiale multimedia de înaltă calitate. Ca să asimilați materia, vă invităm să vizionați înregistrările care abundă în exemple practice. În partea de sus a lecției se află iconița Film și clicând pe aceasta, accesați materialul multimedia. Lângă ea este și iconița pentru pdf., precum și pentru testul de avansare, așadar folosiți toate resursele educaționale disponibile pentru a beneficia de calitate maximă. Dacă doriți să descărcați materialul multimedia din cursurile obligatorii la sfârșitul anului școlar pentru un memento, trebuie să bifați acest element în Cartonul personal.

organizarea cursul

Modul de utilizare a sistemului

După înregistrarea în sistem a utilizatorului, în partea stângă a ferestrei aveți la dispoziţie linkurile cu toate opțiunile DLS-ului. DLS se poate utiliza de pe orice calculator care are conexiune la internet. Aceasta înseamnă că puteţi folosi DLS atât de acasă, cât şi de la locul de muncă în ritmul şi orarul care vă convine.

Materiale de studiu

Accesarea materialelor de studiu se face prin linkul Cursuri oferite de pe pagina principală a DLS-ului. Pe pagina Cursuri oferite se află tabelul cu toate cursurile. Accesați printr-un simplu clic un anumit curs. Se va deschide o nouă fereastră cu informaţii de bază despre acel curs și cu lista modulelor şi a lecțiilor din acel modul. Clicând pe lecție, se deschide o fereastră cu elementele de studiu aferente.

Module şi lecții

Fiecare curs este compus dintr-un anumit număr de module, iar modulele, dintr-un anumit număr de lecții. La sfârșitul modulului se află testul pe modul care are scopul de a verifica oficial cunoștințele din modulul respectiv. În modulele care includ și asimilarea de cunoștințe practice, pe lângă testul pe modul, se poate găsi și un task/assignment pe care îl veți trimite coordonatorului cursului la verificat.

Elementele de studiu

Elementele de studiu reprezintă baza conţinutului. Elementele pot fi prezentate în formate diferite (pdf, avi, mpeg, tls, ppt, şi altele) în funcție de tipul lecției și pot fi accesate prin anumite linkuri în partea de sus a paginii. Pentru a deschide un anumit material dintr-o anumită lecție, este nevoie de conexiune la internet. Numărul de accesări ale materialelor se notează în baza de date, la fel şi activitatea pe eduWall şi întrebările despre lecții puse în FAQ.

Testele

În DLS, există teste de progres, teste pe modul, precum și teste suplimentare în funcție de structura lecției. Testele de progres sunt, de fapt, verificări ale cunoştinţelor după citirea şi terminarea fiecărui modul în parte şi oferă un anumit număr de credite pentru acel modul, care contribuie la nota finală după finalizarea cursului.

Notarea şi acreditarea

Activitatea fiecărui student în sistemul DL este monitorizată şi valorificată printr-un anumit număr de credite. După finalizarea fiecărui modul în parte, profesorul atribuie un anumit număr de credite pentru fiecare assignment/task și test efectuat.

Verificarea și testarea regulată a cunoștințelor asigură și:

 • continuitatea activității fiecărui cursant
 • dobândirea de cunoștințe în avans pentru a trece la următoarele module educaționale
 • dobândirea de cunoștințe teoretice și practice.

Activități în timpul cursului

Pe lângă verificarea cunoștințelor, fiecare cursant are posibilitatea de a fi cât mai activ, și anume prin:

 • adresarea de întrebări coordonatorului cursului,  
 • chat cu coordonatorul și cu restul colegilor,
 • discuții cu ceilalți cursanți și colegi pe EduWall,
 • propuneri de adrese și tutoriale web interesante,
 • propuneri de noțiuni noi pentru dicționar etc.

Toate activitățile menționate sunt implementate în DLS, fapt care ușurează munca și utilizarea și evită apelarea la soluții software suplimentare.

Studiu dinamic

Platforma DL este activă întregul an și disponibilă tuturor utilizatorilor 365 zile pe an, 24h pe zi. În varianta Distance Learning, cursantul își stabilește singur dinamica și orarul de studiu, ceea ce înseamnă că nu are obligația să urmărească toate cursurile simultan. Cursurile sunt alcătuite din module, iar cursantul este cel care alege când le va deschide și studia. Încheierea activității la un anumit curs nu are legătură cu restul cursurilor.

Întrebări şi răspunsuri

Dacă aveţi întrebări referitoare la o lecție, puteţi contacta coordonatorul cursului prin linkul din partea de sus a paginii, cu clic pe iconița plic. Pentru fiecare domeniu, aveți la dispoziţie baza de date cu cel mai frecvent puse întrebări (FAQ), această bază putând fi completată în timpul cursului şi cu alte seturi de întrebări. Cele mai bune întrebări sunt publicate împreună cu răspunsurile și astfel puteți să participaţi la crearea unei baze unice de cunoştinţe pe o anumită temă. Pe lângă cursuri, beneficiați și de consultaţii chat oferite de coordonator, care se stabilesc din timp şi în timpul cărora studenţii au posibilitatea să discute direct cu coordonatorul cursului.

Arhivarea cursurilor

Cursurile care au fost parcurse și finalizate cu succes sunt stocate în arhiva sistemului DL, pentru fiecare cursant în parte. Cursurile finalizate se închid, cursantul le va vedea în continuare în sistem, dar nu va mai avea posibilitatea de a le deschide și de a folosi anumite elemente, teste, proiecte etc.

Obiecţii, sugestii şi suport tehnic

Aveţi libertatea de a ne adresa orice fel de comentarii dacă remarcați greşeli sau aveți alte obiecții, participând astfel la îmbunătăţirea platformei DLS. În cazul în care aveţi orice problemă legată de utilizarea DLS-ului, vă rugăm să contactaţi departamentul de suport tehnic la numărul de telefon +40 356 408-876 sau la e-mail support@link-academy.com

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri prin care puteți obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

 

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te