Alătură-te clasei muncitoare IT și dobândește cunoștințe pentru cele mai bine plătite joburi!

Ce trebuie să faceți după ce obțineți certificatul?

După finalizarea oricărui program la LINK Academy, obțineți certificatul care reprezintă o dovadă importantă a cunoștințelor și expertizei dvs. Însă, certificarea poate reprezenta finalul unei părți a școlarizării, dar simultan este și începutul a ceva complet nou – a carierei dvs.

De aceea, după obținerea certificatului, nu așteptați ca jobul să vă cadă în brațe, ci fiți activi și treceți prin etapele necesare.

certificatul

Vă prezentăm 8 etape care vă vor crește drastic șansele pentru obținerea unui job după certificat.

Ce să faceți după obținerea certificatului?

1. Creați un CV bun și profesional

Mulți oameni nu dedică suficientă atenție și efort la alcătuirea propriului CV. Aceasta este greșeala care le poate costa jobul. În primul rând – CV-ul reprezintă biografia dvs. personală și, de obicei, este modul potrivit de a vă prezenta angajatorului. Deci, angajatorul se va uita mai întâi la CV-ul dvs. și pe baza lui va decide dacă veți fi chemat la interviu. De aceea, diferența dintre un CV bun și unul rău poate însemna diferența dintre obținerea sau nu a jobului.

Cum să faceți un CV bun?

Gândiți-vă la CV ca la o scrisoare de vânzare: el trebuie să-l convingă pe cititor că sunteți candidatul perfect pentru poziția dată.

De aceea, dedicați suficient timp și atenție pentru cercetare și pentru crearea sa. Pe internet există suficiente sfaturi relevante care vă vor ajuta să compuneți CV-ul care vă va deosebi de concurență, iar o idee bună este să găsiți un exemplu de CV scris bine și să-l adaptați propriilor nevoi.

Pe măsură ce cariera dvs. va progresa, iar voi veți dobândi abilități și experiențe noi, introduceți-le cu regularitate în CV, pentru ca el să fie actualizat și să vă prezinte în lumina potrivită.

2. Certificatul este o bună recomandare pentru job

Când alcătuiți un CV, nu uitați să enumerați certificate internaționale și naționale pe care le dețineți, deoarece ele reprezintă o recomandare excelentă pentru angajatori. La concurs pentru practică sau un job, certificatul LINK Academy este ceea ce vă poate diferenția de concurență. Multe companii din țara noastră și din regiune angajează candidați care și-au dobândit cunoștințele la LINK Academy. Unele dintre ele sunt: IBM, UBISOFT, ADOBE, SIEMENS, ZITEC, STEFANINI, CONTINENTAL, CEGEKA, ALTEN, ATOS, NETOP, BERG SOFTWARE. Certificatul LINK Academy vă va ajuta să faceți parte din societatea lor.

3. Creați-vă profilul pe LinkedIn

LinkedIn este o rețea de socializare care adună profesioniști din toate domeniile. De aceea, ca să vă observe cineva, trebuie să vă creați un profil. Dar nu este suficient doar acest lucru. Trebuie să vă deosebiți de alții și să atrageți atenția potențialilor angajatori. Iată cum să faceți asta.

În primul rând, țineți cont că profilul dvs. reprezintă un fel de brand personal, așadar străduiți-vă să arate profesional la maxim. Asta înseamnă că în primul rând trebuie:

  • să alegeți fotografia profesională corespunzătoare;
  • să specificați în ce sunteți expert;
  • să vă descrieți într-un rezumat, unde veți menționa ce vă stimulează, care vă sunt obiectivele și ce cunoștințe și abilități dețineți.

Apoi, enumerați toate abilitățile relevante pe care le dețineți și datorită cărora ar trebui să vă angajeze cineva. De asemenea, în secțiunea despre educație adăugați obligatoriu că v-ați școlarizat la LINK Academy, deoarece pentru mulți angajatori acesta este un semn că dețineți cunoștințe și abilități practice necesare pentru o bună desfășurare a muncii. Dacă aveți recomandări de la profesori, mentori la care ați făcut practică sau șefi pentru care ați lucrat cândva, trebuie să le introduceți neapărat în CV.

Astfel veți fi mai vizibili profesioniștilor de la noi și din întreaga lume, iar șansele dvs. pentru job vor crește semnificativ.

4. Urmăriți cu regularitate anunțurile pentru angajare și practică

Când căutați un job, trebuie să fiți activi. Asta înseamnă că ziua trebuie să înceapă și să se termine cu verificarea concursului pentru joburi și practică din domeniul dvs. Cel mai bine este să urmăriți unele dintre cele mai populare site-uri pentru găsirea joburilor de la noi, precum: Ejobs, Bestjobs, Jobber.ro, Jobzz.ro, Findjob.ro, Jobful, Talent CenterHipo, Jobssup și Dare. Angajatorii postează deseori posturi pentru noi candidați tocmai pe acele site-uri, iar dacă căutați în mod constant și regulat, există o mare probabilitate să găsiți un job la unul dintre acestea.

5. Creați-vă contacte în comunitatea IT

Comunitatea IT este deschisă, prietenoasă și dinamică. De aceea, unul dintre cele mai bune moduri de a găsi un job este de a face parte dintr-o astfel de comunitate, unde veți stabili cunoștințe și contacte de afaceri. Nu este rar cazul ca în prezent oamenii să-și găsească un job auzind despre el de la colegi sau prieteni.

Cum să deveniți cel mai ușor parte din comunitatea IT?

  • În primul rând, accesați cu regularitate meet-up-uri, conferințe și laboratoare. Acolo vă veți familiariza cu cele mai noi tendințe în domeniul dvs., veți primi sfaturi importante și, ce este cel mai important, veți face cunoștință cu un număr mare de colegi.
  • Dat fiind că IT-iștii se descurcă totuși cel mai bine cu un calculator, pe rețele de socializare există grupuri de IT-iști din regiune, așadar ar fi bine să vă alăturați lor și să primiți șansa de a face schimb de experiență și informații despre joburi și proiecte cu colegii.

6. Fiți activi pe site-uri de freelance

Unul dintre cele mai simple și mai bune moduri de a vă consolida CV-ul și portofoliul este găsirea proiectelor pe unul dintre site-urile freelance. Astfel veți începe să și câștigați bani și experiență simultan.

De aceea, creați-vă un profil pe unul din aceste site-uri și oferiți-vă serviciile angajatorilor din întreaga lume. Cele mai importante site-uri pe plan global de acest fel sunt Upwork, Fiverr, Freelancer. O bună idee pentru designeri este să-și ofere serviciile și pe site-ul 99designs, care oferă joburi exclusiv în acest domeniu.

La început trebuie să vă concentrați pe câștigarea experienței și obținerea jobului, abia apoi pe câștig. Cu cât finalizați cu succes mai multe proiecte, cu atât veți putea cere mai mulți bani pentru serviciile oferite.

7. Trimiteți CV-ul și portofoliul

Un anumit truc vă poate ajuta să fiți observați de angajatori și să obțineți rapid un job. Trebuie doar să evitați greșeala pe care o fac mulți. Despre ce este vorba?

Mulți candidați își trimit CV-ul doar când sunt deschise concursuri. Însă, în loc să așteptați, trebuie să fiți activi și să bateți la fiecare ușă. Asta înseamnă un singur lucru:

Trimiteți CV-ul și portofoliul la toate companiile unde ați vrea să lucrați indiferent dacă sunt sau nu concursuri deschise.

Astfel, ei vor primi CV-ul dvs., îl vor introduce în baza lor de date și la ivirea unei ocazii, poate chiar dvs. veți fi primul contactat.

De aceea, fiți curajoși, persistenți și trimiteți CV-ul cu regularitate și la cât mai multe adrese.

8. Faceți parte din proiecte open-source

JUna dintre cele mai bune modalități de a exersa codarea și în același timp să faceți parte din comunitatea internațională de IT este de a participa la proiecte open-source. Aici veți avea șansa de a lucra la proiecte interesante și să primiți sfaturi de la colegi mai bătrâni și mai experimentați.

Simultan, așa puteți ajunge și la contacte importante care vă pot duce către un job. Bonusul suplimentar este că astfel, veți experimenta din prima munca în echipă și veți fi pregătiți când începeți să lucrați în companie.

9. Profitați de posibilitatea școlarizării gratuite pe viață la LINK Academy

Pentru a fi competitivi în lumea IT, este important să vă reactualizați cu regularitate cunoștințele și să fiți întotdeauna la curent cu ultimele tendințe și tehnologii din domeniul vostru. Acest lucru este deosebit de important la apariția noilor versiuni de software-uri și programe, ceea ce se întâlnește foarte des în sectorul IT.

De aceea, școlarizarea la LINK Academy permite ca după finalizarea școlarizării pe un an de zile să continuați cu perfecționarea de fiecare dată când este nevoie. Și asta complet gratuit. Imediat ce apare în plan și programă o versiune nouă de software pentru care ați frecvent cursul, aveți dreptul să vă înscrieți la școlarizare gratuită prin intermediul platformei pentru studiu la distanță.

Această posibilitate se poate folosi de nenumărate ori, fără limită de ani.

Astfel, întreaga viață veți avea, gratuit și simplu, cele mai noi cunoștințe în domeniul vostru, cu care vă veți deosebi de concurență și vă veți asigura o carieră de succes pe mai mulți ani.

Certificatul este „stepping stone” al dvs.

Certificarea LINK Academy este punctul dvs. de sprijin, care vă poate proiecta în profunzimea carierei IT dorite. De asemenea, aceasta este biletul dvs. de intrare la o petrecere de prestigiu, dar după cum știți și singuri, nu este suficient doar să intrați, ci trebuie să și stăpâniți ringul de dans.

De aceea, dați din mâini și din picioare, respectiv fiți activi, continuați cu perfecționarea și căutați cu răbdare ocazia pentru un job. În rest, observați cum programatorii juniori ajung la primul lor job și aplicați experiența lor la propriul caz, indiferent de domeniul IT de care vă ocupați.

Un lucru este sigur: cu certificatul în buzunar șansele dvs. pentru succes sunt mult mai mari. De aceea, profitați de suportul LINK Academy și pășiți cu curaj în cariera dvs. de vis.

Succes!

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te