Software Testing and QA – stăpânește abilitățile bine plătite și devino expertul dorit de fiecare companie IT

Software Testing and QA - LINK Academy
Tip de studiu:
Tradițional
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
188
Diplome și Certificări:
ISTQB® – Foundation Level
Cambridge International A&AS Level Computer Science
LINK Academy Certified Software Testing and QA Engineer
LINK English
LINK German
Înscrieţi-vă

Odată cu dezvoltarea programării și a complexității soluțiilor software, s-a ajuns la o cerere tot mai mare de verificare a corectitudinii, a calității și a vitezei de funcționare a produselor.

Creșterea echipei, erorile frecvente, lucrul din mai multe locații, arhivarea fișierelor de proiect, optimizarea constantă și creșterea programului sunt doar câțiva dintre factorii care au dus la nevoia tot mai mare de joburi de software tester.

Software Testing and Quality Assurance este procesul de căutare a erorilor (bugs) în sistemele sau programele computerizate pentru a se asigura că acestea îndeplinesc standardele necesare. Aceasta este una din carierele profitable din lumea IT, în care taskul vostru va fi să verificați dacă produsul software are calitatea corespunzătoare. Prin urmare, se recomandă tuturor perfecționiștilor sau celor cu ochi vigilent.

Software Testing and QA este o ramură foarte importantă din industria IT. Testarea software economisește bani, asigură securitatea și calitatea produsului și crește satisfacția utilizatorilor. În prezent există multe companii care vând produse digitale, concurența este tot mai mare și nu există loc pentru greșeli. De aceea, cererea de experți care vor face munca de testare software crește de la an la an. Cu ajutorul cunoștințelor și a instrumentelor pentru testare, cu diferite proceduri și strategii, ei caută erori în programe pentru ca programatorii să le corecteze și să le ofere utilizatorilor finali un produs perfect. De aici rezultă că sunt o parte esențială din echipa fiecărei companii serioase de IT.

Conform cercetărilor efectuate de cea mai mare comunitate online de programatori din lume, Stack Overflow, Software Testing and QA este momentan una dintre cele mai promițătoare cariere din sectorul IT datorită cererii mari de experți cu aceste cunoștințe și a numărului insuficient de persoane calificate. De aceea, testerii software sunt la fel de căutați ca programatorii, uneori chiar mai căutați.

Cunoștințe profitabile care vă vor deschide ușile companiilor naționale și străine

Pentru toți care se gândesc la o carieră în IT sau caută o schimbare, Software Testing and QA este o alegere foarte bună. Acest domeniu este foarte bun pentru începători (programarea nu este esențială pentru începutul lucrului în acest domeniu), abilitățile necesare se asimilează rapid, iar cunoștințele dobândite vă pot fi pe viitor ca o rampă de lansare către jobul de programator, dacă sunteți interesați să vă dezvoltați cariera în această direcție.

Având în vedere că cererea de experți cu acest profil crește de la an la an, nici nu este de mirare că salariul de început al unui software and QA tester este similar cu cel al unui programator junior, iar cu puțină experiență va crește rapid și va fi de câteva ori mai mare decât un salariu mediu în alte domenii. În regiune, testerii câștigă în jur de 1300 de euro lunar, iar în străinătate puteți câștiga în medie aproximativ 45.000 de euro anual.

De asemenea, multor companii din străinătate le place să colaboreze cu testeri freelanceri, de aceea, aceasta este o carieră care vă oferă multe opțiuni, respectiv puteți alege dacă veți lucra de la 9:00 la 17:00 sau veți fi freelancer și vă veți stabili singuri programul și banii pentru care veți lucra.

Instrumentele de testare sunt ușor de învățat

Puteți dobândi cunoștințele necesare pentru joburile de Software Testing and QA într-un timp scurt, fără a fi nevoie de experiență anterioară și indiferent de educația formală pe care o aveți. Instrumentele pentru testare sunt simplu de utilizat și sunt ușor de învățat, chiar dacă nu aveți niciun fel de cunoștințe de IT. O veste minunată este că, odată asimilate unele dintre cele mai importante instrumente pentru testare, le puteți folosi pentru a testa o varietate de aplicații și software. De asemenea, cunoștințele și experiența dobândite ca și software tester reprezintă o bază foarte bună pentru o carieră și în alte domenii IT, precum product management și development.

Cu ajutorul cursurilor interactive și a participării la proiecte reale la LINK Academy, vă veți familiariza cu cele mai importante standarde, modele și strategii de calitate a software-ului. Veți asimila cunoștințe necesare pentru testarea manuală a software-ului, dar și pentru testarea automatizată folosind Selenium tool. Veți învăța totul despre lucrul cu cele mai cunoscute programe pentru testarea performanțelor (ApacheBench și Apache JMeter) și despre popularul instrumentul pentru monitorizarea și analiza pachetelor de rețea (Wireshark). Veți face cunoștință cu diferite concepte de securitate, cele mai des utilizate tehnici și algoritmi criptografici, precum și cu lucrul în toate domeniile testării software conform IEEE Software Engineering Body of Knowledge.

Software Testing and QA – planul și programa

SEMESTER I

No. Code Class No. of classes
1 SDA Software Design and Architecture 24
2 RSD User Requirements, Specification and Documentation 16
3 SQI Software Quality Introduction 20
4 ASS Application and Server Security 16
5 DAS Database Administration and Security 28
6 PJP Python / Java Programming Language 32
7 EL1 English Language 1 / German Language A1* online

SEMESTER II

No. Code Class No. of classes
8 TDA Test Driven Development and Automatization 16
9 QCT Quality Control and Testing 16
10 PA Performance and Availability 16
11 BT Blockchain Technologies 4
12 CCS Cambridge Computer Science** online
13 EL2 English Language 2 / German Language A2* online
14 FCE FCE/BEC Vantage*** online


*Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.

** Curs opțional.

*** Cursurile de pregătire pentru examenul FCE sau BEC Vantage pot fi frecventate doar de cursanții care au finalizat nivelurile superioare de limbă engleză.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Software Testing and QA: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Software Testing and QA primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 14 cursuri

1. Software Design and Architecture

Cursul vă prezintă conceptele fundamental de dezvoltare a programului. Se explică toate etapele necesare pentru continuarea unui program sau a unui grup de programe și aflați cum se execută un program de calculator și ce tipuri de programe de calculator există. Se analizează diferite aspecte și etape în planificarea proiectului, de la sosirea cererilor de client, până la produsul software final. Se explică cele mai populare platforme de colaborare: GitHub și Bitbucket, platforme pentru administrarea proiectelor și a taskurilor: Jira și Confluence, precum și CASE tools.

2. User Requirements, Specification and Documentation

Acest curs abordează procesul de crearea a specificației și a documentării proiectului. Se explică analiza cererilor de utilizator, abordările care trebuie aplicate în discuțiile inițiale cu clienții, metodologia de configurare a proiectului și diferite tehnici, precum cascade, tehnici agile și scrum.

3. Software Quality Introduction

Cursul Software Quality Introduction a fost creat pentru a ajuta cursanții să înțeleagă semnificația conceptelor și a caracteristicilor calității și influența lor la dezvoltarea și mentenanța software. Cursantul se familiarizează cu aspectele importante pentru calitatea produsului software. Se va aborda în mod special domeniul calității software conform  IEEE Computer Society, Software Engineering Coordinating Committee, Guide to the Software Engineering Body of Knowledge, precum și celelalte standarde și modele de calitate software, modelul de maturitate a capabilității (Capability Maturity Model, CMM), standardele ISO, sistemele de asigurare a calității software și strategii Six Sigma de îmbunătățire a calității și metodele sale. 

4. Application and Server Security

La curs se va discuta despre securitatea aplicațiilor. Se analizează diferite concepte de securitate și de vulnerabilitate a aplicației. Acesta explică modul în care sunt efectuate atacurile DDOS asupra aplicațiilor de rețea, de ce sunt periculoase și cum le putem identifica și evita. Se prezintă cele mai folosite tehnici și algoritmi criptografici, noțiunea de cheie simetrică și asimetrică și instrumentul popular pentru monitorizarea și analiza pachetelor de rețea – Wireshark. După finalizarea cursului și a materialului asimilat, cursantul va fi pregătit să descopere toate vulnerabilitățile sistemului informațional țintă și să ia măsuri pentru a le preveni.

5. Database Administration and Security

Cursul conține elementele necesare pentru planificarea, modelarea, implementarea, testarea și utilizarea cu succes a diferitor tipuri de baze de date relaționale și NoSQL. Pe lângă asta, se studiază administrarea sistemului de gestionare a bazelor de date, coordonarea utilizatorilor și a rolurilor. După materia asimilată, cursantul poate să facă singur un plan pentru crearea bazei de date, să modeleze o bază de date și să implementeze modelul creat. 

6. Python / Java Programming Language

Cursul explică conceptele elementare de programare, cum se creează proiecte Java și Python, cum se descarcă și cum se încarcă bibliotecile, cum se face colaborarea și versionarea și distribuirea programul utilizatorilor sau configurarea acestuia într-un mediu de producție. Asimilând materia, cursantul va putea să creeze singur programe cu ajutorul limbajelor de programare Python și Java, precum și să le pornească și să le distribuie. Va putea să înțeleagă terminologia de programare, să recunoască și să folosească singur diferite șabloane de sintaxă și logice în propriile aplicații. 

7. English Language 1 / German Language A1

La cursul English Language 1, mai întâi veți da un test pentru evaluarea cunoștințelor curente de limba engleză și, pe baza rezultatului obținut, vi se va aloca unul dintre cele 5 niveluri ale materiei (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), care vă va ajuta la perfecționarea cunoștințelor, la asimilarea unui spectru de funcții ale acestei limbi în formă scrisă și orală și la îmbunătățirea înțelegerii și a utilizării acesteia.

Cursanții pot opta și pentru cursul de Limba germană A1, care este un nivel începător de învățare a limbii germane și al cărui scop este ca participanții să se descurce în comunicarea de zi cu zi.

8. Test Driven Development and Automatization

În acest curs, participantul se va familiariza cu toate domeniile testării software conform IEEE Software Engineering Body of Knowledge. Pe această cale, veți obține o imagine completă cu privire la tipurile de erori, precum și o testare unică, testare integrală și criterii pentru finalizarea testării. Cursantul ar trebui să dobândească cunoștințe legat de analiza codului, testarea în faza de integrare și testarea componentelor de program.

9. Quality Control and Testing

Acest curs se concentrează pe testarea aplicației sau a părților sale. O atenție deosebită se acordă testării aplicațiilor web, în special a interfețelor lor, și asta manual și cu ajutorul instrumentului Selenium. După asimilarea materiei, cursantul va fi pregătit pentru efectuarea jobului de controlor de calitate a sistemului informatic sau a părților sale și este pregătit să facă un plan detaliat de testare a sistemului și să-l prezinte echipei.

10. Performance and Availability

Cursul se ocupă cu performanțele sistemelor informatice, în special de testarea performanței aplicațiilor web. Diferite sisteme cloud (Azure, Amazon, DigitalOcean) și planuri de testare de bază se prezintă prin cele mai cunoscute programe pentru testarea performanței (ApacheBench, Apache JMeter etc.). Se explică conceptul de testare a taskurilor și diferite tehnici de aplicare a acestor teste. Sunt prezentate modalitățile de echilibrare a sistemelor, astfel încât cursanții se familiarizează cu programele pentru conexiunea la cache, echilibrare a sarcinilor și scalarea verticală și orizontală a sistemului.

11. Blockchain Technologies

În acest curs, cursanții dobândesc cunoștințe de bază din domeniul tehnologiei blockchain, se familiarizează cu conceptul și cu tipurile de criptomonede, rolul și importanța acestui concept în economia modernă, precum și perspectivele și tendințele sale de dezvoltare. Cursanții vor avea, de asemenea, oportunitatea de a afla despre securitatea blockchain, arhitectura blockchain, precum și oportunitatea de a aplica această tehnologie ca un proiect start-up.

12. Cambridge Computer Science

Cursul este proiectat și pregătit pentru a vă familiariza în mod corespunzător cu diversele tehnologii ale informației susținute de Universitatea Cambridge. Este împărțit pe module și unități, acoperind subiecte care variază de la reprezentarea numerelor, multimedia, diferite tipuri de software, până la hardware-ul computerului. Partea hardware este legată de arhitectura procesorului și de funcționarea procesorului în sine. Securitatea și protecția datelor sunt prezentate în continuare, în timp ce în ultima parte sunt abordate structuri de date și algoritmi.

13. English Language 2 / German Language A2

Pe baza programului frecventat în cadrul cursului English Language 1, la cursul English Language 2 puteți trece la nivelul următor de cunoștințe (Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), perfecționându-vă astfel cunoștințele de limba engleză.

Cursul de limba germană pentru nivelul A2 este conceput pentru a dobândi cunoștințele necesare de gramatică prevăzute pentru această etapă de învățare a limbii, pentru a vă îmbogățiți vocabularul pentru comunicarea de zi cu zi, precum și pentru a vă putea exprima părerea cu privire la teme sociale zilnice.

14. Cambridge First Certificate in English (FCE)/Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Cursurile de pregătire pentru examenele FCE sau BEC Vantage nu fac parte din planul și programa obișnuite. Cursanții aleg care dintre următoarele certificate doresc să obțină și, pe această bază, urmează unul dintre aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs de pregătire a examenului FCE, care vă oferă certificarea recunoscută de mii de companii, instituții academice, universități și colegii, organisme de specialitate și organisme ministeriale și guvernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe scară largă în economie și industrie și vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenționați să aplicați pentru joburi care includ relații publice, funcționar în bănci, în industria aviației, catering... Acest certificat este recunoscut de multe universități, colegii și alte instituții și este o „rampă de lansare” pentru educația dvs. suplimentară și perfecționarea abilităților lingvistice.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este, de asemenea, un curs pregătitor pentru obținerea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai respectate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune și numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ la potențiali angajatori și parteneri de afaceri, confirmând că cunoștințele dvs. despre engleza de afaceri și capacitățile de comunicare din lumea afacerilor sunt la un nivel de invidiat. Este recunoscut de toate companiile de talie mondială, instituții academice și de afaceri, deoarece este un document unic al capacității dvs. avansate de a înțelege, vorbi și scrie în engleză.

Cum arată cursurile?

Cursurile pentru acest program se desfășoară în varianta tradițională, în cele mai moderne săli de clasă și laboratoare de informatică la LINK Academy.

Acest program nu necesită niciun fel de cunoștințe tehnice – cursurile sunt concepute în așa fel încât să poată fi urmărite de toți cursanții, indiferent de experiența anterioară. Cursul se va concentra asupra abilităților practice necesare pentru lucrul cu tehnologii și instrumente pentru Software Testing and QA, cu minim de teorie. Cunoștințele utile vor asimilate cu ușurință, având în vedere că aceste lecții sunt gândite să vă ducă pas cu pas către concepte avansate.

Asigurați-vă certificate recunoscute pe plan internațional:

CERTIFICAT ISTQB®

ISTQB® (International Software Testing Qualifications Board) este o asociație nonprofit care adună sute de experți internaționali pentru testarea software. Această organizație a creat cea mai de succes schemă pentru certificarea de software tester cu peste 720.000 de certificate emise în 129 de țări din întreaga lume.

Școlarizându-vă în cadrul programului Software Testing and QA la LINK Academy, veți dobândi cunoștințele necesare pentru susținerea examenului din cadrul certificării ISTQB® Foundation Level, care reprezintă baza și cea mai importantă parte din schema ISTQB® Certified Tester:

  • ISTQB® – Foundation Level

CERTIFICAT CAMBRIDGE

Cursanții de la programul Software Testing and QA au posibilitatea de a susține examenul pentru obținerea certificatului Cambridge International cu cel mai înalt nivel de expert, care reprezintă o garanție recunoscută internațional de cunoștințe relevante în domeniul tehnologiei informației:

  • Cambridge International A&AS Level Computer Science

De asemenea, după completarea programului Software Testing and QA la LINK Academy, puteți obține și unul dintre aceste două certificate:

  • Certificatul LINK Academy care atestă frecventarea programului Software Testing and QA;
  • Certificatul LINK Academy Certified Software Testing and QA Engineer

 

Mai sunt locuri disponibile la programul Software Testing and QA? Verificați, perioada de înscrieri este deschisă:

ÎNSCRIEREPentru a afla totul despre înscriere, click aici.
Numărul de contact: +40 (314) 326 162.