Python Development – Învață cel mai popular limbaj de programare din zilele noastre

Python Development - LINK Academy
Tip de studiu:
Tradițional sau Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
252
Diplome și Certificări:
Microsoft Technology Associate
Python Institute Certified Entry-Level Python Programmer
Python Institute Certified Associate in Python Programming
Certiport IT Specialist Python
Cambridge International A&AS Level Computer Science
LINK Academy Certified Python Developer
LINK English
LINK German
Înscrieţi-vă

Python este un limbaj de programare open-source foarte puternic și flexibil, care poate fi utilizat pentru Web și API development, Data Science, automatizarea sistemelor, Machine Learning, robotică, inteligența artificială, crearea de jocuri și multe altele.

Python este, de asemenea, cunoscut sub numele de „limbaj de programare hacking”, deoarece este utilizat de către cei implicați în securitatea Cyber sau testarea sistemelor și rețelelor.

De fapt, puteți utiliza programarea în Python în nenumărate moduri în viața de zi cu zi.

Oricine poate utiliza gratuit limbajul de programare Python, fie în scopuri comerciale, fie în alte scopuri. Ușurința cu care este învățat și folosit și marea sa aplicare practică, au făcut ca Python să înregistreze o creștere continuă pe piață, atât pe plan global, cât și în țara noastră.

Conform indexului celei mai mari asociații globale de experți IT – IEEE Computer Society,  Python este în prezent cel mai popular limbaj de programare.

Popularitatea sa este confirmată de cel mai înalt rang în sondajele Stack Owerflow și Index TIOBE, numărul uriaș de proiecte GitHub care îl folosesc și faptul că de ani de zile acesta a fost limbajul de programare pe care dezvoltatorii sunt cei mai dornici să-l stăpânească în viitor.

Tehnologie rentabilă folosită de cele mai mari companii și organizații

Cât de bun este Python în limbajul de programare o spune și faptul că este folosit de cele mai mari companii și organizații din lume - Wikipedia, Google, Facebook, Amazon, NASA, CERN, Spotify, Mozilla, Dropbox și Bursa din New York sunt doar câteva dintre acestea.

Suportul pentru instrumente și numeroasele biblioteci, prezența pe platformele majore (Windows, Mac, Linux, Raspberry Pi), o comunitate activă Python Development, literatură disponibilă și predicții că acest limbaj va deveni și mai popular în următorii zece ani, au determinat Python să devină foarte bine reprezentat pe piața internă.

Cererea pentru experți de calitate este tot mai mare, așadar salariul unui dezvoltator Python este printre cele mai mari din regiune – de la 900€ pentru juniori, până peste 2.600€ pe lună pentru seniori (în străinătate salariile sunt și mai mari). 

Ușor de învățat și foarte distractiv de utilizat 

Python este ușor de învățat. Sintaxa sa este proiectată să fie lizibilă, simplă și destul de asemănătoare cu engleza obișnuită. Numărul de funcții din limbajul în sine este mic, așadar necesită puțin efort pentru a crea primele programe. De aceea, nu este de mirare faptul că Python este cel mai popular limbaj de programare predat în școli și universități și este adesea învățat de dezvoltatorii care doresc să stăpânească un al doilea sau un al treilea limbaj de programare.

De altfel, numele limbajului Python provine de la comedia britanică de televiziune Monty Python's Flying Circus, care a făcut ca Guido van Rossum, care a început dezvoltarea acestei tehnologii, să vrea să-și sublinieze obiectivul principal în crearea unui limbaj nou - să facă programarea la fel de distractivă ca serialul menționat.

De aceea, la LINK Academy veți învăța programul Python Development într-un mod interactiv și dinamic, cu scopul de a stăpâni toate abilitățile de programare necesare în acest limbaj. Vei învăța programare orientată pe obiecte în Python, programarea Python Net, crearea de aplicații web (Django framework, Bootstrap, jQuery, Angular), lucrul cu baze de date, dezvoltarea de aplicații de servicii și business, jocuri folosind cadre grafice, precum și testare automată. 

Python Development – planul și programa

SEMESTER I

No. Code Class No. of classes
1 PPF Python and Programming Fundamentals 32
2 HCF HTML & CSS Fundamentals 24
3 OOPP Object Oriented Programming in Python 24
4 PNP Python Net Programming 24
5 MSQL MySQL Programming and Administration 32
6 EL1 English Language 1 / German Language A1* online

SEMESTER II

No. Code Class No. of classes
7 WAB Web Application Building 32
8 PDAP Python Data Access and Processing 24
9 GAD Graphic Applications Development 24
10 TAQA Test Automation and Quality Assurance 16
11 SAD Service Applications Development 16
12 BT Blockchain Technologies 4
13 CCS Cambridge Computer Science** online
14 EL2 English Language 2 / German Language A2* online
15 FCE FCE/BEC Vantage*** online


*Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.

** Curs opțional.

*** Cursurile de pregătire pentru examenul FCE sau BEC Vantage pot fi frecventate doar de cursanții care au finalizat nivelurile superioare de limbă engleză.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Python Development: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Python Development primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 15 cursuri

1. Python and Programming Fundamentals

Cursul explică conceptele de bază ale programării, modalitățile în care sunt create și utilizate programele, precum și conceptele de scriere, compilare și interpretare a acestora. În timpul urmăririi sale, se prezintă cum funcționează programele pe un computer, de ce avem nevoie de ele și cum le putem crea. Sunt studiate structuri și elemente de programare standard, cum ar fi tipuri de date, operatori diferiți pentru manipularea acestor tipuri, diverse structuri cu care se poate orienta fluxul programului în direcția dorită și structuri de stocare a datelor în memorie.

2. HTML & CSS Fundamentals

Lecțiile acestui curs conțin toate blocurile de construcție necesare pentru crearea sau modificarea paginilor HTML. Sunt studiate regulile de bază și de sintaxă ale limbajului HTML, precum și crearea prezentărilor web folosind acest limbaj. Cursul explică în detaliu cum se pot lega paginile prin postarea de linkuri, copierea unei prezentări pe un server, concepte de căi relative și absolute, tabele, formulare HTML offline și online, meta taguri, atribute, CSS, reguli de bază și stilizarea elementelor, culori și tipografie.

3. Object Oriented Programming in Python

Misiunea acestui curs este de a pregăti cursanții să depășească toate posibilele provocări în programarea Python. După finalizarea acestuia, împreună cu materia cursului și cursurile anterioare Python, cursantul poate înțelege orice proiect Python și poate participa la crearea sau modificarea acestuia.

4. Python Net Programming

Ca rezultat final, cursantul se poate aștepta la expunerea numeroaselor „secrete” de funcționare a sistemului, pe care le folosim zilnic. Cursantul va cunoaște modul în care dispozitivele inteligente dețin informațiile pe care ni le arată, cum este posibil să comunicăm cu diferiți utilizatori de platforme diferite, precum și cum funcționează exact jocurile pe calculator multiplayer și ce este nevoie pentru a le rula cu succes.

5. MySQL Programming and Administration

Cursul MySQL introduce cursanții în administrarea și programarea serverelor MySQL. Printre altele, studiază elementele de bază ale bazelor de date și SQL prin serverul MySQL, gestionarea instrumentelor pentru administrarea serverelor MySQL, crearea interogărilor optimizate și gestionarea fluxurilor de date.

6. English Language 1 / German Language A1

La cursul English Language 1, mai întâi veți da un test pentru evaluarea cunoștințelor curente de limba engleză și, pe baza rezultatului obținut, vi se va aloca unul dintre cele 5 niveluri ale materiei (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), care vă va ajuta la perfecționarea cunoștințelor, la asimilarea unui spectru de funcții ale acestei limbi în formă scrisă și orală și la îmbunătățirea înțelegerii și a utilizării acesteia.

Cursanții pot opta și pentru cursul de Limba germană A1, care este un nivel începător de învățare a limbii germane și al cărui scop este ca participanții să se descurce în comunicarea de zi cu zi.

7. Web Application Building 

Acest curs prezintă diferite tipuri de programare web, concentrându-se pe crearea de aplicații web standard client-server. Cu un accent pe programarea rețelei, în principiu, care implică reînnoirea protocoalelor de rețea, transport și aplicații, cursul se bazează, în principal, pe protocolul de aplicație HTTP și pe caracteristicile sale. Sunt explicate și responsabilitățile și proprietățile aplicațiilor și serverelor web din serviciul de aplicații web. Sunt analizate în detaliu regulile de funcționare a protocoalelor HTTP și structura cererilor și răspunsurilor HTTP.

8. Python Data Access and Processing

Materia acestui curs cuprinde diferite aspecte ale gestionării datelor folosind Python și tehnologiile asociate. În cea mai mare parte, problema bazelor de date relaționale este abordată ca mijloc principal persistent. Sunt explorate modalități de conectare la un sistem relațional de gestionare a bazelor de date prin tehnologii Python și modalități de manipulare a datelor dintr-o bază de date relațională. Este realizat în detaliu cu SQL, un limbaj relațional de gestionare a bazelor de date.

9. Graphic Applications Development 

Acest curs tratează tehnici pentru crearea de programe grafice pe platforma desktop, în principal aplicații cu interfață grafică cu utilizatorul (GUI). În timpul cursului, în primul rând este studiat Tkinter, un cadru încorporat în toate distribuțiile Python și care vă permite să vă familiarizați cu toate conceptele necesare viitoarelor grafice în aplicații. Cursul se concentrează, de asemenea, pe programarea multithreaded combinată cu grafică, tot prin cadrul Tkinter.

10. Test Automation and Quality Assurance

Scopul cursului este de a instrui cursantul pentru un acces adecvat, în același timp asigurând calitatea programului. După finalizarea acestui curs și stăpânirea materiei, cursantul va putea scrie codul în mod corespunzător, asigurându-se că toți membrii echipei, precum și el însuși, pot analiza, modifica și continua să lucreze la el.

11. Service Applications Development

După finalizarea cursului, cursantul va ști ce este un serviciu web și ce tipuri de servicii web există, precum și modul în care sunt utilizate, va putea identifica diferite tipuri de servicii și le va folosi cu succes folosind aplicații client scrise individual. De asemenea, va putea expune funcționalitatea propriei sale aplicații într-o manieră de serviciu, folosind câteva standarde de serviciu studiate în lecțiile acestui curs.

12. Blockchain Technologies

În acest curs, cursanții dobândesc cunoștințe de bază din domeniul tehnologiei blockchain, se familiarizează cu conceptul și cu tipurile de criptomonede, rolul și importanța acestui concept în economia modernă, precum și perspectivele și tendințele sale de dezvoltare. Cursanții vor avea, de asemenea, oportunitatea de a afla despre securitatea blockchain, arhitectura blockchain, precum și oportunitatea de a aplica această tehnologie ca un proiect start-up.

13. Cambridge Computer Science

Cursul este proiectat și pregătit pentru a vă familiariza în mod corespunzător cu diversele tehnologii ale informației susținute de Universitatea Cambridge. Este împărțit pe module și unități, acoperind subiecte care variază de la reprezentarea numerelor, multimedia, diferite tipuri de software, până la hardware-ul computerului. Partea hardware este legată de arhitectura procesorului și de funcționarea procesorului în sine. Securitatea și protecția datelor sunt prezentate în continuare, în timp ce în ultima parte sunt abordate structuri de date și algoritmi.

14. English Language 2 / German Language A2

Pe baza programului frecventat în cadrul cursului English Language 1, la cursul English Language 2 puteți trece la nivelul următor de cunoștințe (Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), perfecționându-vă astfel cunoștințele de limba engleză.

Cursul de limba germană pentru nivelul A2 este conceput pentru a dobândi cunoștințele necesare de gramatică prevăzute pentru această etapă de învățare a limbii, pentru a vă îmbogățiți vocabularul pentru comunicarea de zi cu zi, precum și pentru a vă putea exprima părerea cu privire la teme sociale zilnice.

15. Cambridge First Certificate in English (FCE)/Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Cursurile de pregătire pentru examenele FCE sau BEC Vantage nu fac parte din planul și programa obișnuite. Cursanții aleg care dintre următoarele certificate doresc să obțină și, pe această bază, urmează unul dintre aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs de pregătire a examenului FCE, care vă oferă certificarea recunoscută de mii de companii, instituții academice, universități și colegii, organisme de specialitate și organisme ministeriale și guvernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe scară largă în economie și industrie și vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenționați să aplicați pentru joburi care includ relații publice, funcționar în bănci, în industria aviației, catering... Acest certificat este recunoscut de multe universități, colegii și alte instituții și este o „rampă de lansare” pentru educația dvs. suplimentară și perfecționarea abilităților lingvistice.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este, de asemenea, un curs pregătitor pentru obținerea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai respectate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune și numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ la potențiali angajatori și parteneri de afaceri, confirmând că cunoștințele dvs. despre engleza de afaceri și capacitățile de comunicare din lumea afacerilor sunt la un nivel de invidiat. Este recunoscut de toate companiile de talie mondială, instituții academice și de afaceri, deoarece este un document unic al capacității dvs. avansate de a înțelege, vorbi și scrie în engleză.

Cum arată cursurile?

Cursurile pentru acest program se desfășoară în ambele variante disponibile: tradițional și e-Learning.

Acest program nu necesită nicio pregătire tehnică - cursurile sunt concepute astfel încât să poată fi urmate de toți cursanții, indiferent de experiența anterioară. În timpul cursurilor, accentul se va pune pe abilitățile practice, necesare pentru a lucra cu tehnologiile și instrumentele de programare Python, cu minimul necesar de teorie. Veți obține cunoștințe utile cu ușurință, deoarece lecțiile sunt concepute pentru a vă ghida pas cu pas, cu concepte avansate de programare.

Asigurați-vă certificate recunoscute pe plan internațional:

CERTIFICAT MICROSOFT

După finalizarea programului Python Development, puteți susține examenul 98-381 – Introduction to Programming Using Python, pentru a obține certificarea Microsoft de prestigiu:

  • MTA – Microsoft Technology Associate

CERTIFICAT PYTHON INSTITUTE

La acest departament veți dobândi abilitățile necesare pentru a obține certificatele Python Institute extrem de apreciate, care permit programatorilor Python la nivel global să obțină cele mai bine plătite și mai interesante joburi în acest domeniu:

  • PCEP – Python Institute Certified Entry-Level Python Programmer
  • PCAP – Python Institute Certified Associate in Python Programming

CERTIFICAT IT SPECIALIST PYTHON

Python Development Program vă va pregăti să obțineți certificatul IT Specialist Python emis de Certiport și Pearson VUE. Acest certificat confirmă în ochii angajatorilor un spectru foarte larg de cunoștințe - de la recunoașterea și scrierea codului Python până la înlăturarea bug-urilor:

  • Certiport IT Specialist Python

CERTIFICAT CAMBRIDGE

Cursanții programului Python Development au posibilitatea de a susține examenul pentru obținerea certificatului internațional Cambridge International de expertiză, care este o garanție recunoscută la nivel internațional a cunoștințelor IT relevante:

  • Cambridge International A&AS Level Computer Science

De asemenea, după finalizarea programului Python Development la LINK Academy, mai puteți primi unul dintre cele două certificate:

  • Certificatul LNK Academy care atestă frecventarea programululi Python Development;
  • Certificatul LINK Academy Certified Python Developer.

 

Mai sunt locuri libere în cadrul programului Python Development? Verificați, perioada de înscrieri este în curs:

ÎNSCRIEREPentru a afla totul despre înscriere, click aici.
Numărul de contact: +40 (314) 326 162.