Curs de proiectare și implementare aplicații web și desktop avansate.

Program educațional Microsoft Development – cel mai bun din toate cele trei lumi: sinergie Web, tehnologie Desktop și Mobile

Microsoft Development Program
Tip de studiu:
Online
Durata cursului:
2 semestre
Ore de studiu:
260
Diplome și Certificări:
Microsoft Certified: Azure Fundamentals
Unity Certified User: Programmer
Cambridge International A&AS Level Computer Science
Certified Developer for Microsoft Technologies
LINK English
LINK German
ÎNSCRIEȚI-VĂ

Programul educațional Microsoft Development la LINK Academy vă va permite să vă familiarizați în mod eficient cu conceptele moderne din proiectare, implementare, dezvoltare și realizarea aplicațiilor desktop, aplicații web și site-uri avansate, precum și aplicații mobile pentru dispozitivele iOS și Android.

Toate acestea folosind limbajul de programare C# și cele mai noi instrumente și tehnologii Microsoft.

Învățați C# – unul dintre cele mai preferate și mai bine plătite limbaje de programare

C# este un limbaj de programare orientat pe obiecte de nivel superior, dezvoltat de către compania Microsoft. Este caracterizat de posibilități mari, simplitate în utilizare și ușurință în asimilare, motiv pentru care deja de câțiva ani este în TOP 10 dintre cele mai bine plătite și mai preferate limbaje din lume și o alegere foarte bună pentru cei care vor să pășească în lumea interesantă a programării.

C# este similar cu alte limbaje de programare C: C, C++ și Java. De fapt, C# a fost creat pentru ca versiunile menționate ale limbajelor de programare să se adune într-un limbaj atotcuprinzător, așadar, când îl învățați bine, nu o să vă fie greu să învățați și celelalte limbaje de programare C.

Se aplică în companiile mari și mici și în domenii diferite − de la software-uri de companii, apoi servicii cloud, până la aplicații mobile și jocuri video. Datorită acestor lucruri, programatorii C# sunt foarte căutați pe piața IT.

Pregătiți-vă pentru lucrul în Windows și mediul Web

Programul educațional Microsoft Development vă oferă cunoștințe despre tehnici avansate în programarea Desktop Apps pentru Windows OS, prin clase specializate .NET pentru crearea aplicațiilor windows Forms și WPF. Cu ajutorul tehnologiilor ADO.NET, LINQ, WCF Data Services și Entity Framework, veți învăța și cum să gestionați corect datele din baze de date.

Pe lângă asta, veți asimila și abilitățile necesare pentru crearea aplicațiilor Web avansate (precum sisteme pentru gestionarea conținutului, web commerce, forumuri, bloguri etc.), cu ajutorul ecosistemului .NET, folosind mediul de dezvoltare Microsoft Visual Studio, limbajele C#, JavaScript, HTML și CSS, precum și tehnologiile SQL, ASP.NET Core și WCF.

Dezvoltați aplicații pentru dispozitive iOS și Android

La acest program veți asimila și Xamarin – un instrument foarte puternic care vă permite dezvoltarea cross-platform a aplicațiilor mobile native atât pentru Android, cât și pentru iOS, folosind platforma Microsoft .NET, limbajul de programare C# și .NET, tehnologiile Xamarin.Forms.

Dobândiți din ce în ce mai multe cunoștințe pentru Cloud și Game Development

Veți învăța să proiectați, creați, testați și întrețineți aplicații cloud și servicii cu Microsoft Azure, precum și să folosiți Unity Engine − cea mai populară platformă din lume pentru crearea jocurilor și aplicațiilor 2D, 3D și VR.

Inginerie software pentru dezvoltare profesională

În acest program vă veți pregăti pentru dezvoltarea, gestionarea și mentenanța software în mod sistematic și controlat, cu o metodologie și planuri clar definite, bazându-vă pe disciplinele precum informatică, inginerie de calculatoare, management, managementul proiectelor, managementul calității, ergonomie software și inginerie de sistem.

Verificaţi dacă mai sunt locuri disponibile şi înscrieţi-vă la Microsoft Development Program.

Microsoft Development – planul şi programa

I HALF

No. Code Class No. of classes
1 ITP Introduction to Programming in C# 28
2 AP Advanced C# Programming 12
3 ATD Application Testing and Debugging 8
4 SQL SQL Programming and Administration 24
5 MDA Microsoft Data Access 20
6 HJC Programming HTML5 with JavaScript and CSS3 20
7 EL1/GL1 English Language 1 / German Language 1* online

II HALF

No. Code Class No. of classes
8 WAD Web Application Development – ASP.NET Core MVC  40
9 MWS Microsoft Web Services 28
10 UGD Unity Game Development 20
11 AAD Azure Fundamentals 20
12 IAX iOS and Android Apps Development using Xamarin 24
13 SWE Software Engineering 12
14 BT Blockchain Technologies 4
15 CCS Cambridge Computer Science** online
16 EL2/GL2 English Language 2 / German Language 2* online
17 PRJ Project /
18 FCE FCE/BEC Vantage*** online

* Cursanții aleg care limbă vor să studieze și pe baza aceasta frecventează unul din cele două cursuri.
** Materie opţională.
*** Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage pot fi parcurse doar de către cursanţii care au absolvit English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

Microsoft Development: Personal Development ProgramÎn cadrul școlarizării la programul Microsoft Development primiți gratuit și pachetul unic de abilități profesionale - Personal Development Program, care vă va asigura progresul în carieră și vă va deosebi ca lider printre experții în munca voastră. Vezi detalii despre acest program educațional și planul de desfășurare.
 

Acest program cuprinde 18 materii

1. Introduction to Programming in C#
Cursul oferă o prezentare a conceptului de bază al programării .NET folosind limbajul de programare C#. Cursanții se vor familiariza cu bazele limbajului C#, asimilând noțiuni precum tipuri de date, operatori, șiruri, controlul fluxului, bucle, obiecte, clase, metode, excepții, enumerări… Scopul cursului C# este familiarizarea cursanților cu noțiunea de platformă .NET și implementările ei Windows .NET, precum și asimilarea postulatelor de bază ale limbajului de programare C#.

2. Advanced Programming in C#
Cursul Advanced C# Programming a fost conceput ca o continuare logică a cursului Introduction to Programming in C#. Pe durata cursului, cursanții se vor familiariza cu diferite concepte avansate ale platformei .NET și cu programarea folosind limbajul C#. Aceștia vor învăța cum să controleze ciclul de viață al obiectelor .NET și cum să manipuleze memoria folosind .NET, ce sunt delegații, expresiile lambda și metodele anonime. Cursul se ocupă și cu colecții, precum și cu diferite tipuri generice de date. Cursanții vor învăța cum să folosească reflecția și cum să genereze codul în timpul executării aplicațiilor folosind programarea dinamică. Ultima parte a cursului este dedicată diferitelor tehnici de gestionare a fișierelor și a folderelor.

3. Application Testing and Debugging
Cursul Application Testing and Debugging se ocupă cu diferite abordări de detectare și rezolvare a erorilor și testare a aplicațiilor .NET. Mai întâi, cursanții au posibilitatea să citească despre diferite tipuri de erori software care pot apărea atunci când creăm și executăm aplicații .NET și să învețe abordări relevante pentru detectarea și rezolvarea lor rapidă. În acest proces, o atenție deosebită este dedicată instrumentului Visual Studio Debugger. Este vorba despre un instrument care ajută la detectarea erorilor, permițând astfel oprirea și controlarea executării codului. Cursul abordează și diferite tipuri de teste care asigură funcționarea corectă a aplicațiilor .NET. Cursanții au ocazia să se familiarizeze cu crearea lor folosind exemple de aplicații .NET reale.

4. SQL Programming and Administration
În cadrul acestui curs se studiază bazele de date client-server, limbajul de interogare TRANSCT–SQL şi proiectarea bazelor de date SQL. Se axează pe tabele, limite şi integritatea referenţială. De asemenea, mai are în vedere şi: indexuri, administrarea şi securitatea serverului SQL, dobândirea cunoştinţelor din cadrul limbajului SQL (Structured Query Language) - limbajul de interogare relaţional standard care permite definirea, utilizarea şi controlul bazei de date relaţionale.

5. Microsoft Data Access
În curs sunt prezentate principalele tehnici de lucru cu date folosind tehnologiile Microsoft. În acest fel sunt abordate bazele ADO.NET ale cadrului pentru lucru cu datele în mediu conectat sau deconectat la internet. În curs este explicată şi folosirea limbajului specializat care permite o verificare uşoară a datelor în diferite forme – LINQ. Noţiunii de mapare obiectual-relaţională îi este dedicată o parte semnificativă, iar un accent special se pune pe folosirea tehnologiei Entity Framework. Deci, cursanţii vor învăţa cum se manipulează datele aplicând tehnologia eF, ce este accesul Code First, dar şi care sunt tehnicile avansate pentru lucru cu datele.

6. Programming HTML5 with JavaScript and CSS3
Cursul abordează tehnologiile HTML5, CSS3 şi JavaScript, care reprezintă baza pentru dezvoltarea aplicaţiilor Web şi Store Microsoft. De asemenea, cursanţii vor învăţa cum să implementeze şi să manipuleze structura unui document HTML şi obiectele acestuia. Cursul prezintă şi modalitățile limbajul se poate folosi limbajul CSS pentru stilizarea şi selectarea elementelor, dar şi pentru crearea interfeţei utilizator animate şi adaptabile. La final, cursul abordează bazele limbajului JavaScript, precum şi utilizarea sa pentru manipularea structurii şi datelor documentului HTML.

7. English Language 1 / German Language 1
La cursul English Language 1, respectiv German Language 1, veți face un test de evaluare a cunoștințelor de limbă engleză și germană, iar pe baza rezultatului obținut vi se va aloca nivelul corespunzător de pregătire pentru limba engleză (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate), respectiv nivelul corespunzător pentru limba germană (German Language A1, German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1).

Frecventarea acestor cursuri la un anumit nivel vă va ajuta să vă perfecționați cunoștințele, să asimilați un spectru nou de funcții ale limbii alese în formă scrisă și orală și să vă îmbunătățiți înțelegerea și utilizarea limbii.

8. Web Application Development – ASP.NET Core MVC
Cursul Application Testing and Debugging se ocupă cu diferite abordări de detectare și rezolvare a erorilor și testare a aplicațiilor .NET. Mai întâi, cursanții au posibilitatea să citească despre diferite tipuri de erori software care pot apărea atunci când creăm și executăm aplicații .NET și să învețe abordări relevante pentru detectarea și rezolvarea lor rapidă. În acest proces, o atenție deosebită este dedicată instrumentului Visual Studio Debugger. Este vorba despre un instrument care ajută la detectarea erorilor, permițând astfel oprirea și controlarea executării codului. Cursul abordează și diferite tipuri de teste care asigură funcționarea corectă a aplicațiilor .NET. Cursanții au ocazia să se familiarizeze cu crearea lor folosind exemple de aplicații .NET reale.

9. Microsoft Web Services

Cursul Microsoft Web Services se ocupă cu dezvoltarea aplicaţiilor orientate pe servicii folosind arhitectura SOAP. Cursanţii vor învăţa cum se creează aplicaţii distribuite, care se execută pe mai multe calculatoare diferite, dar şi pe platformă. Cursul abordează tehnologia Windows Communication Foundation pentru crearea serviciului după protocolul SOAP. Materia cursului cuprinde crearea serviciului WCF, diferite tehnici pentru găzduirea şi consumarea lui, precum şi un ghid complet pentru configurare.

10. Unity Game Development
Unity este unul dintre cele mai populare motoare pentru crearea jocurilor 2D și 3D. Folosind Unity, se pot crea jocuri pentru aproape toate platformele relevante și consolele video. Pentru a scrie logica jocurilor Unity, se folosește limbajul de programare C#, ceea ce pentru cursanții de la departamentele Microsoft Development reprezintă o imensă circumstanță atenuantă, deoarece este vorba despre un limbaj căruia îi sunt dedicate departamente complete. Pe lângă limbajul C#, mediul de dezvoltare primar pentru crearea jocurilor Unity este Visual Studio, ceea ce le permite participanților, în cele din urmă, să pășească foarte ușor în lumea creării jocurilor 2D și 3D.

11. Azure Fundamentals
Azure este platforma cloud a companiei Microsoft, destinată creării, testării, publicării și gestionării aplicațiilor și serviciilor. Infrastructura completă pentru această activitate a fost realizată de compania Microsoft și arhivată în Azure. De aceea, nici nu este de mirare că în prezent, în lumea tranziției generale la tehnologia cloud, Azure este unul dintre cele mai importante produse ale companiei Microsoft. La cursul Azure Fundamentals, participanții au posibilitatea să se familiarizeze cu conceptele de bază ale acestei platforme și să învețe cum să folosească Azure pentru îmbunătățirea aplicațiilor dezvoltate local.

12. iOS and Android Apps Development using Xamarin
iOS și Android sunt două dintre cele mai populare platforme din prezent, cu câteva miliarde de utilizatori activi zilnic. Fiecare platformă deține propriul set de tehnologii și instrumente pentru dezvoltarea aplicațiilor. Totuși, pe lângă abordarea native pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile, acestea se pot crea și folosind setul special de tehnologii, dezvoltat inițial de către compania Microsoft. Este vorba despre un set de tehnologii adunate sub denumirea de Xamarin. Odată cu dezvoltarea acestui tip de aplicație, veți avea posibilitatea de a vă familiariza și cu iOS and Android Apps Development using Xamarin.

13. Software Engineering
Reprezintă designul, dezvoltarea, administrarea şi documentarea software, aplicând tehnologia stiinţei informatice, tehnicile managementului de proiect, ingineria, designul şi alte discipline. Se mai poate defini şi ca dezvoltarea, administrarea şi întreţinerea software-ului într-un mod sistematic şi controlat, având metodologia şi planurile clar definite.

14. Blockchain Technologies
La acest curs, participanții dobândesc cunoștințe de bază din domeniul Blockchain Technologies, se familiarizează cu noțiunea și cu tipurile de criptovalute, cu rolul și semnificația acestui concept în economia modernă și cu perspectivele și tendințele ei de dezvoltare. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a se familiariza cu Blockchain Security, Blockchain Arhitecture și cu posibilitatea de aplicare a acestei tehnologii în proprietatea proiectului start-up.

15. Cambridge Computer Science
Cursul a fost gândit şi conceput  ca să ne familiarizeze în mod corect cu diferite tehnologii de calculator susţinute de Cambridge University. Este împărţit în module şi unităţi care abordează teme începând cu afișarea cifrelor, a conținutului multimedia, a diferitor tipuri de software și terminând cu hardware-ul. Partea de hardware este legată de arhitectura şi de funcţionarea procesorului. În continuarea cursului se abordează securitatea şi protecţia datelor, iar în ultima parte structura datelor şi a algoritmilor.

16. English Language 2 / German Language 2
Pe baza programului frecventat la cursul English Language 1 sau German Language 1, la cursul English Language 2, respectiv German Language 2, puteți frecventa și unele dintre următoarele cursuri. Pentru limba engleză: Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate sau Upper-Intermediate, iar pentru limba germană: German Language A2, German Language B1, German Language B2, German Language C1 sau IT German.

Mai mult, dacă nivelul vostru de cunoștințe la testarea din limba engleză este peste nivelul Upper-Intermediate, aveți posibilitatea să primiți la alegere cursul Business English, First Certificate in English (FCE) sau Business English Certificate Vantage (BEC Vantage).

17. Project

Scopul departamentului Programming este efectuarea individuală a proiectului final, care include toate domeniile parcurse. Proiectul final este crearea unei soluții software care va fi acceptată de o comisie de specialitate. Soluția presupune designul programului, implementarea sa, testarea și elaborarea documentației aferente. După finalizarea lucrării și acceptarea de către mentor, lucrarea finală va fi prezentată în fața unei comisii.

18. Cambridge First Certificate in English (FCE) / Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Cursurile pregătitoare pentru susţinerea examenelor FCE sau BEC Vantage nu sunt incluse în programa obișnuită. Cursanţii aleg pe care dintre certificatele menţionate vor să-l obţină şi pe baza aceasta parcurg unul din aceste două cursuri.

Cambridge First Certificate in English (FCE) este un curs pregătitor pentru susţinerea examenului FCE pe baza căruia obţineţi un certificat recunoscut de mii de companii, instituţii academice, universităţi şi scoli superioare, organe profesionale, ministere şi organe gunernamentale din întreaga lume. FCE este recunoscut pe plan internațional în economie şi industrie, ceea ce vă oferă un avantaj semnificativ dacă intenţionaţi să aplicaţii pentru posturi care implică lucrul cu publicul, munca de birou în bănci, în industria aeriană, catering… Acest certificat este recunoscut şi de multe universităţi, şcoli superioare şi alte instituţii, aşadar reprezintă o „rampă de lansare” pentru educaţia dvs. viitoare şi îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) este de asemenea un curs pregătitor pentru dobândirea certificatului BEC Vantage, unul dintre cele mai apreciate certificate Cambridge din lumea afacerilor. După cum îi spune şi numele, acest certificat vă oferă un avantaj semnificativ în fața potenţialilor angajatori şi parteneri de afaceri, deoarece confirmă cunoştinţele dvs. de limbă engleză de afaceri şi posibilitatea de a comunica în lumea de afaceri la un nivel avansat. Este recunoscut de către toate companii mondiale, instituţiile academice şi de afaceri și reprezintă un document unic care dovedește abilităţile dvs. avansate de înţelegere, scriere și vorbire a limbii engleze.

Cum arată cursurile?

Cursurile de la acest program educațional LINK Academy se desfășoară exclusiv după modelul online. Aceasta înseamnă că cele mai căutate cunoștințe din domeniul IT le puteți dobândi prin intermediul platformei e-Learning de pe internet.

La programul Microsoft Development obțineți tot ce-i mai bun din trei lumi: desktop, tehnologie web și mobile. Vă veți familiariza cu conceptele moderne de proiectare, implementare, dezvoltare și elaborare a aplicațiilor desktop pentru Windows OS, aplicații avansate și site-uri pentru web, precum și aplicații mobile pentru dispozitive iOS și Android. În timpul cursurilor, accentul va fi pus pe asimilarea competențelor practice și a cunoștințelor teoretice de bază.

Obţineţi certificate recunoscute pe plan internaţional:

CERTIFICAT MICROSOFT

După finalizarea departamentului Microsoft Development veți putea să susțineți examenul pentru certificatul Microsoft:

  • Microsoft Certified: Azure Fundamentals

Deținerea acestui certificat reprezintă dovada recunoscută la nivel internațional că ați învățat să programați aplicații folosind concepte cloud, servicii Azure și colecții Azure workloads, precum și că cunoașteți bine conceptele de securitate și de confidențialitate în cadrul platformei Azure.

CERTIFICAT UNITY

De asemenea, veți putea susține examenul pentru certificatul companiei Unity Technologies, lider în dezvoltarea instrumentului software pentru realizarea aplicațiilor moderne 2D și 3D și a jocurilor video, apoi veți obține un titlu de specialitate:

  • Unity Certified User: Programmer

CERTIFICAT CAMBRIDGE

Cursanţii programului Microsoft Development au posibilitatea să susţină examenul pentru dobândirea certificatului Cambridge International de cel mai înalt nivel de expert, care reprezintă o garanţie recunoscută pe plan internaţional a cunoştinţelor relevante în domeniul tehnologiei informației:

  • Cambridge International A&AS Level Computer Science

De asemenea, după finalizarea programului Microsoft Development la LINK Academy, puteţi obţine şi unul dintre următoarele două certificate:

  • Certificatul LINK Academy care atestă frecventarea programului Microsoft Development
  • Certified Developer for Microsoft Technologies

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te