Cursul Fotografie digitală

Suntem martorii utilizării intensive a fotografiei în multe domenii ale vieţii moderne şi în industrie, iar acest curs îşi propune să asigure cursanţilor să se familiarizeze în detaliu cu fotografia. Pentru realizarea fotografiilor de înaltă calitate, este necesară cunoaşterea bună a tuturor tehnicilor imagistice care vă vor permite să prezentaţi cu sens o idee vizuală sau un motiv specific. Este adevărat că vă puteţi ocupa cu fotografia şi fără o pregătire teoretică şi practică, dar uneori o astfel de abordare poate aduce rezultate bune în forma unei fotografii excelente.

Cu toate acestea, există foarte mici şanse ca în acest mod să realizaţi ceva important în domeniul fotografiei. Pe de altă parte, dacă stăpâniţi tehnici fotografice avansate, veţi obţine posibilităţi mult mai mari de exprimare, iar realizarea fotografiilor excelente nu va depinde doar de un moment bine captat.

Este important să subliniem faptul că fiecare aparat de fotografiat oferă utilizatorilor două opţiuni de realizare a fotografiilor: realizarea automată şi manuală a fotografiilor. Acest curs se va ocupa exclusiv cu abordarea funcţiilor manuale care vă oferă libertatea ca pe baza cunoştinţelor dobândite să decideţi singuri şi să controlaţi rezultatele pe care vreţi să le obţineţi. 

Pe lângă diverse tehnici şi competenţe pe care le veţi dezvolta în acest curs, vă veţi familiariza şi cu regulile care vă vor ghida spre fotografia perfectă. În perioada comunicării rapide şi a accesibilităţii totale la fotografie şi informaţii, realizarea unei fotografii care se va deosebi de un milion de alte fotografii similare, îndeplinirea tuturor precondiţiilor tehnice, deţinerea unei idei clare, a unui motiv şi,în primul rând, a cunoştinţelor necesare, sunt lucruri pe care le dobândiţi după finalizarea cu succes a cursului Fotografie digitală.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Computer Aided DesignPrint & Graphic DesignInterior Design  şi Product Design.

Descrierea şi scopului cursului Fotografie digitală

În acest curs veţi învăţa tot ceea ce este important în ceea ce priveşte baza imaginii fotografice, crearea şi distribuirea acesteia, premisele tehnice pentru înregistrarea corespunzătoare, precum şi principiile de manipulare cu camerele de fotografiat şi cu echipamentul suplimentar. În plus, cursul se ocupă cu soluţii creative, cu metoda de iluminare şi cu compoziţia.

Accentul cursului va fi pe fotografia digitală, dar pentru ca aceasta să se înţeleagă mai uşor va trebui să facem o paralelă cu elementele de bază ale fotografiei analogice, clasice. De asemenea, o parte a cursului se va ocupa cu postproducţia, adică cu prelucrarea generală a fotografiilor în Photoshop.

Pentru a continua în mod eficient urmărirea întregului curs, acesta este împărţit în patru module tematice, în care veţi avea posibilitatea, pas cu pas, să dobândiţi cele mai complexe competenţe din acest domeniu. 

Primul modul va fi dedicat teoriei fotografiei, importanţei şi rolului acesteia în lumea contemporană. În plus, în această parte a cursului veţi afla când şi cum a apărut fotografia, precum şi toate etapele dezvoltării sale până în prezent. Apoi urmează lecţia în care se abordează cerinţele tehnice de realizare a imaginilor fotografice. Pe parcursul acestor lecţii vă veţi familiariza cu înregistrările fotografiei analogice şi digitale, cu sistemele optice, măsurarea luminii, apertura, adâncimea câmpului şi cu echipamente fotografice suplimentare.

După al doilea modul vă aşteaptă partea cursului care vă va ajuta în viitor să luaţi decizii creative mai bune. Pe parcursul acestor lecţii, profesorii cu experienţă vă vor învăţa cum să iluminaţi în mod corespunzător un obiect şi cum să direcţionaţi lumina pentru a crea cea mai bună fotografie posibilă. În plus, al treilea modul abordează compoziţia cadrelor. Având în vedere faptul că fotografia este unul dintre cei mai importanţi factori care afectează calitatea fotografiei, cunoştinţele pe care le dobândiţi în această parte a cursului vă vor fi de mare importanţă pentru obţinerea unor rezultate excepţionale în acest domeniu.

Modulul final se va ocupa cu lucrările practice şi cu postproductia, iar lecţiile din acest modul vă vor permite să faceţi portrete superbe şi să realizaţi postproducţia imaginilor. Această parte a cursului se va ocupa cu filmarea documentară în condiţii necontrolate.

Obiectivul principal al acestui curs este dobândirea unui şir de cunoştinţe teoretice şi practice care vor contribui ca din amator să deveniţi un bun cunoscător al fotografiei.

Cursul Fotografie digitală

Planul şi programa cursului:

1.Teoria fotografiei

 • Conceptul, rolul şi importanţa fotografiei
 • Apariţia şi dezvoltarea fotografiei – istoria fotografiei
 • Tipurile de fotografii

2. Condiţiile tehnice de realizare a fotografiilor

 • Înregistrarea imaginilor analogice şi digitale
 • Aparatele de fotografiat
 • Familiarizarea cu sistemele optice
 • Ce este diafragma/apertura şi ce este adâncimea câmpului
 • Obturatorul, timpul de expunere
 • Sensibilitatea materialului, expunerea
 • Măsurarea luminii, sensitometria, intervalul dinamic, HDR
 • Reglarea practică a expunerii şi a funcţiilor principale ale aparatului de fotografiat
 • Echipamente foto suplimentare

3. Decizii creative 

 • Fotografia şi lumina 
 • Prezentarea compoziţiei cadrului 

4. Lucrări practice şi postproducţia

 • Filmare documentară în condiţii necontrolate
 • Cum se realizează un portret
 • Fotografia publicitară: pack shot-ul, fotografia alimentelor, materializarea
 • Ce este Chroma Key?
 • Postproductia fotografiei

Cursul Fotografie digitală

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te