Cursul Corporate Identity Design

Identitatea corporativă se poate defini ca un set de caracteristici după care o organizaţie se identifică şi se prezintă pe piaţă. Fiecare organizaţie de succes are propria imagine, mai exact o fotografie sau o impresie pe care o lasă asupra unui individ. 

Companiile îşi creează în două moduri această imagine. Primul mod este comportamentul şi acţiunea, iar al doilea este tendinţa ca această impresie menţionată să fie prezentată cât mai credibil în sens vizual. Al doilea mod este subiectiv şi pentru el sunt responsabili profesioniştii pentru crearea imaginii, printre care se află şi designeri. Rolul lor în crearea imaginii companiei se reflectă cel mai mult în crearea identităţii vizuale şi tocmai acesta este principalul motiv pentru care acest curs este foarte important pentru viitori experţi care vor să aibă această ocupaţie.   

Identitatea vizuală este de fapt a doua denumire pentru identitatea corporativă a companiei şi reprezintă ca atare un set a tuturor mijloacelor care în orice mod vizual creează o imagine clară despre companie şi activitatea sa. 

Principalul rol a designului identităţii corporative este crearea impresiei totale asupra indivizilor şi partenerilor de afaceri. Pe lângă asta, designul identităţii corporative reprezintă un factor important pentru obţinerea prezentării companiei şi a rezultatelor eficiente. Pe durata acestui curs veţi asimila abilităţile necesare pentru proiectarea identităţii corporative creând astfel un pas important către viitoarea carieră în domeniul designului.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Product Design şi Print & Graphic Design.

Descrierea şi scopul cursului Corporate Identity Design

Pe durata cursului Corporate Identity Design, pe care îl puteţi parcurge online sau tradiţional – în clasă, care face parte din cursurile corelate, veţi cunoaşte tehnicile cu ajutorul companiile mici, mijlocii şi mari creează propria imagine corporativă, respectiv creează identitatea vizuală. Astfel, ca şi cursant al acestui curs veţi avea posibilitatea de a afla de este atât de importantă identitatea vizuală pentru o companie. 

La lecţii, printre altele, veţi asimila abilităţile de bază de care aveţi nevoie pentru a se crea un logo şi un alt material de marketing. Pe lângă asta, acest curs va aborda şi designul identităţii, şi asta nu doar la companii care există de o anumită perioadă de timp, cât şi la cele nou-apărute. 

Pentru a urmări şi asimila fără probleme cunoştinţe noi, trebuie să aveţi anumite cunoştinţe legate de design, teoria designului, respectiv de elementele designului, precum şi despre lucrul cu programele Adobe, în special Photoshop şi Illustrator. 

Pentru ca materia cursului să fie cât mai inteligibilă, lecţiile sunt împărţite în module, astfel încât la începutul cursului veţi întâlni cele mai simple lecţii, în timp ce mai târziu vor urma cele mai complexe. Primul modul vă va prezenta ideea de identitate corporativă şi design de proces, apoi vor urma lecţiile care se vor ocupa cu parametrii activităţii înainte de design. În al doilea modul veţi descoperi ce este important, referitor la designul de logotip. Accentul ultimului modul va fi pus pe designul constantelor însoţitoare a identităţii vizuale. 

Principalul scop al acestui curs este ca după parcurgerea lecţiilor, fiecare cursant să înţeleagă cât este de important rolul designerului în dezvoltarea identităţii corporative a companiei. Pe lângă asta, cunoştinţele asimilate vă vor oferi posibilitatea de a dobândi o imagine completă privind modul în care identitatea corporativă influenţează strategia de afaceri completă.

Parcurgând cursul, veţi dezvolta abilităţile deţinute de designeri profesionişti ai identităţii corporative şi veţi cunoaşte aplicarea procesului de design, fazele sale, precum şi tehnici pentru dezvoltarea ideilor. Coordonatori cu ani de experienţă vă vor prezenta exerciţii cu scopul de a oferi o asimilare cât mai eficientă a analizei, conceptualizările schiţării de idei, precum şi prezentarea lor la client. 

Cursul Corporate Identity Design va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este designul identităţii corporative?

Simplu spus, designul identităţii corporative este designul mărcii şi logotipului firmei, organizaţiei, chiar şi a persoanei. Mai complicat – identitatea corporativă reprezintă setul tuturor mijloacelor care în mod vizual creează o imagine clară a unei companii şi a activităţii sale, imagine creată de către designer.

Identitatea corporativă este principalul mijloc de recunoaştere, respectiv un set a tuturor elementelor cu caracteristici vizuale şi fizice a unei companii, produs, serviciu, idei pe care le oferă, dar care o deosebesc de alte produse, servicii, idei sau companii de pe piaţă. Astfel, împreună, aceste elemente formează o unitate vizuală unică.

2. Care este funcţia identităţii corporative a unei companii?

Principala funcţie a identităţii corporative (vizuale) este de a oferi posibilitatea companiilor de a dobândi, îmbunătăţi şi menţine avantajul competitiv pe piaţă şi de a reliza mai eficient profitul. Astfel, sensul identităţii vizuale este consolidarea legăturii emoţionale între companie şi clienţi, precum şi o identificare clară a companiei pe piaţă comparativ cu concurenţa.

Este o credinţă generală că identitatea unei companii sau corporaţii reprezintă o comunicare completă exprimată în cultură, credinţe, atitudini, angajaţi, management, proprietate, strategie, dar care este prezentată publicului prin identitate vizuală. Cu alte cuvinte, identitatea vizuală este sinonimă cu oglinda companiei.

3. Care sunt elementele identităţii vizuale, pe lângă logo, create de către designer?

Elementul identităţii vizuale a companiei poate fi: numele companiei, marca şi logotipul; culori de protecţie; scrisoare oficială; mijloace primare de comunicare (aspectul listelor caracteristice a hârtiilor pentru scrisoare de afaceri şi copertă, designul invitaţiei, cărţi de vizită, ştampila companiei, documentaţia de afaceri, facturi, contracte etc.); mijloace mediatice de comunicare (anunţ, afiş, prospect, etichetă, calendar, termen etc.); produse finite (creioane, stilou, tricouri, brichete, ecusoane, badge-uri); designul ambalajului produsului.

Cursul Corporate Identity Design

4. Identitatea corporativă are legătură cu brandingul?

Brand name sau nume de brand este o noţiune, concept în mintea consumatorului. Brandul este un set, respectiv o sinergie a tuturor datelor într-o companie sau produs. Cheia succesului în orice activitate de afaceri este cunoaşterea detaliată şi înţelegerea nevoilor şi dorinţelor umane emoţionale. Designerul joacă rolul cheie în crearea identităţii vizuale a brandului oferindu-i forma şi aspectul fizic. Munca designerului nu este de a crea numele brandului – munca lui este de a-i da o formă.

5. Ce este cartea standardelor grafice?

Cartea standardelor grafice sau cartea grafică a standardului (brand book) este un set de elemente ce formează identitatea vizuală a unei firme, companii, corporaţii sau organizaţii. În sens practic, cartea grafică a standardului conţine reguli cu care sunt definite toate datele importante privind soluţii grafice de design şi începuturile aplicării lor, respectiv modurile lor de utilizare în orice ocazie. O firmă nu se poate considera de succes şi serioasă dacă nu deţine o carte grafică a standardului.

6. Ce este un logo?

Logotip (prescurtat logo) reprezintă semnul grafic sau simbolul unei firme, companii, corporaţii, organizaţii etc. Acesta poate fi alcătuit din două litere, grafică sau alte combinaţii care depind de creativitatea designerului. Rolul principal al logo-ului este de a oferi o recunoaştere a firmei pe piaţă şi printre utilizatori, respectiv consumatori. Logoul poate fi complet sau parţial. Dacă este complet, este alcătuit din tipografie, marcă şi slogan.

7. Ce trebuie să ştie designerul identităţii corporative?

Designerul identităţii corporative trebuie să cunoască tacticile şi metodele rezolvării problemelor de design, să cunoască grupul ţintă al companiei pentru care se creează designul, cum să creeze o imagine aşa de importantă a companiei, cum să câştige publicul prin intermediul emoţiei, empatiei, cum să comprime complexitatea noţiunii într-un semn, cum să urmeze conceptul său, şi cum în mod clar şi simplu să comunice cu consumatorii potenţiali şi cu clienţii unei companii.

Planul şi programa cursului:

1. Identitate corporativă şi procesul de design

 • Ce este identitatea vizuală şi din ce elemente este alcătuită 
 • Familiarizarea cursanţilor cu cartea grafică a standardului 
 • Procesul de design şi fazele procesului 
 • Inspiraţia şi conceptualizarea 
 • Tactici şi sfaturi pentru designul identităţii 

2. Parametrii activităţii înainte de design 

 • Pregătirea pentru prima întâlnire cu clientul 
 • Selectarea instrumentelor pentru design

3. Designul logotipului şi a semnelor 

 • Conceptualizarea şi dezvoltarea ideii
 • Variaţiile mărcii
 • Variaţiile logotipului 
 • Crearea mărcii şi a logotipului 

4. Designul constantelor însoţitoare a identităţii vizuale 

 • Familiarizarea cursanţilor cu semnificaţia culorilor de securitate care reprezintă companii
 • Cum se alege scrisoarea oficială ideală 
 • Ce este grafica însoţitoare şi rolul ei
 • Pregătirea cărţii grafice a standardului

Cursul Corporate Identity Design

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te