Interviul de angajare

teste pentru angajare

Interviul de angajare  este a doua fază a procesului de selecţie. Dacă sunteţi invitat la un interviu, înseamnă că documentele depuse au fost bine scrise şi eficiente. Dar, ca şi pentru pregătirea şi scrierea CV-ului, şi pentru pregătirea interviului este necesar să alocaţi timp, deoarece aceasta este o oportunitate unică de a vă prezenta angajatorului în detaliu şi în cel mai bun mod posibil. Documentele de aplicare l-au interesat pe angajator, astfel încât v-a invitat la interviu şi în acest mod vi se oferă şansa de a lăsa o impresie şi mai bună şi de a adăuga tot ce documentele Dvs. nu au putut spune despre Dvs.

Pregătiţi-vă pentru interviul la care sunteţi invitat. Pregătirea vă permite să răspundeţi cu succes la toate întrebările, dar de asemenea, reduce stresul si incertitudinea care pot apărea înainte de interviu. În cele mai multe cazuri, invitaţia la interviu înseamnă că am trecut de prima selecţie a candidaţilor, sau chiar şi de a doua, şi că discuţia cu angajatorii potenţiali  poate juca un rol cheie în obţinerea locului de muncă.

Înainte de interviu,  încercaţi să aflaţi mai multe despre companie, întreprindere, organizaţia la care aţi aplicat, astfel încât din întrebările Dvs. să reiasă că sunteţi informat. Înainte de interviu concepeţi întrebările posibile. Imaginaţi-vă situaţii diferite, cursul conversaţiei şi cum ar fi cel mai bine să vă purtaţi. Unele dintre întrebările pregătite dinainte vă pot fi de folos în conversaţie şi atunci când le aveţi deja pregătite, puteţi reacţiona la momentul potrivit şi puteţi lăsa cea mai bună impresie. Bineînţeles, încercaţi să fiţi flexibil, gândiţi-vă la eventualele probleme şi la întrebările generale, astfel încât să vă adaptaţi răspunsurile cât mai bine.

Angajatorii 
presupun că ştiţi deja destule despre ei, din moment ce aţi aplicat. Chiar dacă nu aţi reuşit să obţineţi unele informaţii despre companie, nu încercaţi în timpul interviului să aflaţi mai multe despre companie şi despre activitatea sa. Angajatorul Dvs. potenţial presupune că vă este clar de ce aţi aplicat pentru locurl de muncă şi  de ce chiar la el. Aceasta este una din întrebările cele mai complicate, oricât ar părea uşor de răspuns. Trebuie să arătaţi interes şi pentru un anumit loc de muncă, şi pentru angajatorulul sau firma, care v-a chemat.

Niciun angajator nu vrea ca persoana pe care o va anagaja să fie indiferentă faţă de ce va lucra sau la cine va lucra. El aşteaptă ca, în cazul în care vă primeşte, să vă angajaţi maxim, iar acest lucru nu va fi uşor sau chiar posibil pentru cineva căruia îi este "indiferent". Că sunteţi în căutarea unui loc de muncă ştie şi angajatorul, deoarece aţi venit la interviu. Spuneţi-i ceva ce nu ştie, dar ceea ce vrea să audă şi ceea ce este adevărat. Trebuie să-i arătaţi că sunteţi cea mai bună persoană pentru locul de muncă şi că ambele părţi vor beneficia de angajarea Dvs. - şi Dvs. şi angajatorul. Inventarea datelor nu are niciun beneficiu pe termen lung, astfel e cel mai bine să nu pierdeţi timp la un loc de muncă în care ştiţi dinainte că nu veţi avea un viitor.

Desigur, ar trebui să evitaţi extremele opuse în răspuns şi nu ar trebui să lăudaţi la nesfârşit şi să exprimaţi simpatie pentru această chemare şi companie. Acest lucru lasă impresia de neseriozitate şi neprofesionalism. Emoţiile sunt bune, dar prezentaţi-vă în mod rezonabil. Dacă într-adevăr apreciaţi activitatea companiei, străduiţi-vă să exprimaţi acest lucru prin ceea ce vă provoacă respect. Care sunt performanţele sau proiectele companiei cărora le daţi nota zece şi de ce. Fiţi cât mai obiectiv.

Ca şi în timpul pregătirii documentelor de aplicare, citiţi încă o dată anunţul pentru locul de muncă la care aplicaţi. Gândiţi-vă cât mai concret despre angajatorul potenţial sau despre companie; cu ce se ocupă, cum sunt organizaţi, cum fac afaceri şi în ce direcţie se dezvoltă. De asemenea, încă o dată înainte de interviu, studiaţi bine CV-ul şi scrisoarea de intenţie, gândiţi-vă care ar fi sarcinile şi responsabilităţile Dvs.
principale, ce cunoştinţe şi competenţe sunt necesare, care sunt condiţiile de muncă şi care este beneficiul. De asemenea, gândiţi-vă bine la defectele Dvs.  în mod obiectiv şi autocritic, deoarece pe angajatorul potenţial şi acest lucru îl va interesa.

Cursul CV

Iată câteva sfaturi cum să obţineţi un job bun în IT sau design:

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2018/19. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.