Componentele CV-ului

CV-ul este o biografie profesională, un document care vă prezintă angajatorului potenţial, şi trebuie să conţină amprentă Dvs. personală. Dar, indiferent că fiecare persoană, când scrie un CV, utilizează stilul său şi modul de prezentare a informaţiilor unic, CV-ul trebuie să îndeplinească o formă specifică. Componentele CV-ului pot fi împărţite în cele primare şi cele secundare.

Componentele principale sunt: informaţii personale, educaţie, experienţă de muncă. Informaţiile personale includ numele Dvs., locul şi data naşterii, adresa domiciliului şi reşedinţei (dacă sunt diferite), numerele de telefon. Datele referitoare la educaţia Dvs. se referă la toate nivelurile de învăţământ pe care le-aţi terminat, precizând numele şcolii/ facultăţii, menţionând secţiile posibile şi specializările, precum şi anul de înscriere şi de finalizare (nu este nevoie să se citeze şcoala primară, deoarece educaţia elementară este obligatorie). Experienţa de lucru include toată experienţa profesională pe care aţi obţinut-o până la aplicare şi care este relevantă pentru poziţia şi tipul de muncă pentru care aplicaţi. Este important de remarcat faptul că experienţa de muncă poate fi dobândită şi prin practică, voluntariat...

Componentele secundare ale CV-ului sunt legate de menţionarea tuturor activităţilor adiţionale care pot ajuta la o mai bună prezentare în faţa unui potenţial angajator. Aici, de obicei ne referim la diverse seminarii, traininguri, cursuri, care pot fi relevante pentru locul de muncă pentru care aţi aplicat şi care indică dorinţa Dvs. de perfecţionare. Una din componentele secundare trebuie să se refere la aptitudinile deţinute, pe care le-aţi dobândit fie prin educaţia formală, fie prin educaţie nonformală. Aici, de obicei, ne referim la cunoaşterea limbilor străine, competenţe informatice, precum şi la diferite abilităţi necesare în afacerile moderne (abilităţi de prezentare, negociere, lucrul în echipă, abilităţi de conducere, etc). De asemenea, într-o secţiune separată, puteţi specifica toate bursele şi recomandările pe care le aveţi, dar în acel caz, datele trebuie sprijinite cu dovezi corespunzătoare.

Toate aceste componente subînţeleg entităţi clar separate, deoarece una din cele mai importante calităţi ale unui CV bine scris este vizibilitatea şi concretitudinea. Datele referitoare la educaţie, experienţă de muncă, activităţi suplimentare, trebuie scrise în ordine cronologică, de la  cea mai recentă la cea mai veche. De asemenea, este necesar să se precizeze unde, când sau cum aţi dobândit cunoştinţele şi competenţele suplimentare pe care le deţineţi.

Iată câteva sfaturi cum să obţineţi un job bun în IT sau design:

Ce este un CV
Scopul CV-ului
Părţile CV-ului
Citirea CV-ului printre rânduri
Scrisoarea însoţitoare şi scrisoarea de intenţie
Interviu pentru angajare
Decurgerea interviului pentru angajare
Întrebări generale
Întrebări despre educaţie şi scopuri
Întrebări despre experienţa de muncă
Întrebările Dvs. pentru angajator
Întrebări necorespunzătoare
După interviu

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2017/18. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.