Scopul CV-ului

test de angajare

CV-ul trebuie adaptat locului de muncă pentru care aţi aplicat.  Este întotdeauna necesar să aveţi în vedere cui vă adresaţi, din ce cauză, la ce se aşteaptă de la Dvs. ca un candidat potenţial şi ce aveţi să oferiţi. Acestea sunt întrebările pe care ar fi de dorit să vi le puneţi înainte, în cursul şi la sfârşitul scrierii unui CV. Este util ca înainte de a scrie CV-ul să citiţi cu atenţie şi să studiaţi anunţul pentru locul de muncă pentru care aplicaţi.

Oricât de bine aţi scris CV-ul aplicând pentru o poziţie, nu uitaţi - a fost CV doar pentru acel post. Atunci când aplicaţi pentru altă poziţie, este necesar ca aplicaţia Dvs. să se potrivească poziţiei şi din cauza aceasta trebuie să scrieţi un CV nou sau să-l refaceţi pe cel vechi. Chiar dacă e vorba de acelaşi tip de loc de muncă la care aplicaţi, angajatorul nu este acelaşi!

Un alt motiv important de ce un CV odată scris nu poate fi folosit în aceeaşi formă de mai multe ori este şi faptul că acesta este un document care învecheşte. Dvs. câştigaţi experienţe şi cunoştinţe noi care îmbogăţesc CV-ul şi, prin urmare, modificările sunt necesare. Editaţi  şi completaţi
CV-ul regulat. Asiguraţi-vă că versiunea pe care o trimiteţi conţine cele mai recente informaţii despre Dvs.

Una din regulile de bază pentru scrierea CV-ului este că, orice aţi scrie trebuie să fie adevărat. Datele pot fi întotdeauna uşor şi rapid verificate, iar informaţiile incorecte, nu numai că vă descalifica imediat ci şi crează o imagine foarte urâtă. Falsificarea datelor despre Dvs. chiar şi dacă contribuie la obţinerea unui loc de muncă, cu siguranta nu îl va păstra. Fiţi serios. Respectaţi timpul Dvs. şi timpul angajatorului potenţial.

Desigur, regula de a scrie despre Dvs. doar informaţii exacte, nu exclude posibilitatea unei anumite "înfrumuseţare". Selectaţi metoda de prezentare a informaţiilor şi stilul de scris care va sublinia mai bine avantajele şi  care va face mai puţin evidente dezavantajele. Acest lucru reflectă abilitatea de a scrie un CV şi prin urmare, este important de a profita de mijloacele permise şi justificate pentru o mai bună prezentare.

Pentru unele poziţii, înregistrarea se face prin completarea formularului oferit, fără ataşarea adiţională a unui CV. O serie de întrebări la care trebuie să răspundeţi reprezintă componentele CV-ului reformulate. Totuşi, fiţi atent! Acesta nu este CV-ul pe care îl compuneţi singur şi nu copiaţi din CV-ul deja scris părţile despre care credeţi că răspund la întrebarea pusă.

Formularul este conceput special pentru nevoile unei anumite firme şi are ca scop să faciliteze selecţia candidaţilor. Este necesar să se respecte o anumită formă, şi pentru fiecare întrebare  trebuie scris răspunsul. La final, dacă există ceva ce aţi scrie despre Dvs., adăugaţi acesta în secţiunea însemnată. Dacă această secţiune nu exista, atunci înseamnă că în formular este scris tot ce îl interesează pe angajator pentru a îi evalua pe candidaţi şi prin inserarea informaţiilor despre Dvs. care nu sunt cerute cu greu veţi primi puncte suplimentare.

CV

Iată câteva sfaturi cum să obţineţi un job bun în IT sau design:

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te