Citirea CV-ului printre rânduri

teste angajare

Locul central în biografie le ocupă educaţia Dvs., calificările profesionale şi experienţa de lucru. Atunci când se aplică pentru un loc de muncă, desigur, cel mai important este să aveţi cunoştinţe şi abilităţi necesare pentru a efectua munca cu succes, dar şi să se poată presupune tendinţa Dvs. spre perfecţionare în direcţia pe care o solicită  un loc de muncă concret.

Toate acestea le putem considera elementele generale, fapte. Aveţi educaţia şi competenţele necesare, dobândiţi competenţe noi în concordanţă cu interesele şi preferinţele Dvs. Aparent, aici nu este nimic controversat. Dar, care va fi succesiunea evenimentelor în practică?

Îndepliniţi toate cerinţele stabilite prin concurs şi este logic să concluzionaţi că sunteţi persoana care intră în turul doi de selecţie şi că, probabil, veţi primi un loc de muncă. Aţi anexat toate certificatele necesare care confirmă datele din CV.

Sunteţi convins că şi potenţialul angajator, pe baza tuturor dovezilor oferite, va estima foarte rapid că Dvs. sunteţi persoana ideală pentru acel loc de muncă. Şi, la sfârşit, nimic! Primiţi notificarea că nu aţi intrat în turul următor. Cum aşa? Sau o situaţie şi mai rea. Pe lângă faptul că Dvs. nu aţi fost primit, aflaţi că locul de muncă a fost obţinut de către o persoană cu o experienţă şi cunoştinţe mult mai puţine decât Dvs. 

Un motiv important pentru respingerea cererii Dvs. pentru un loc de muncă chiar şi atunci când îndepliniţi toate cerinţele este ceea ce nu aţi scris despre Dvs., dar ceea ce a reuşit să predomine competenţele Dvs. şi în acest caz, în defavoarea Dvs. Nu uitaţi că CV-ul dezvăluie despre Dvs. mai mult decât ceea ce aţi scris şi pentru ce aveţi dovezi. El subliniază şi calităţile pe care le aveţi, şi care nu sunt întotdeauna prezentate explicit, dar care pot fi de importanţă vitală în selecţie.

Şi ceea ce aţi scris sau nu, doar împreună vorbeşte unui angajator potenţial despre competenţele Dvs. Nu este real să aşteptaţi un apel de la angajatorul  căruia, pentru locul de muncă de stagiar la bancă sau asistent de laborator, i-aţi trimis CV-ul pătat de cafea sau gogoşi, nu-i aşa? Sau aţi aplicat pentru locul de muncă de corector şi aţi trimis CV-ul plin de erori de ortografie, şi încă aţi mai menţionat că nota medie este 9,8 şi aţi trimis certificatul de absolvire. Vă felicităm pentru diplomă, dar dovedind nepăsare, neîngrijire şi lipsa completă de profesionalism în documentul pe care l-aţi conceput singur, i-aţi dat angajatorului de veste că Dvs. nu sunteţi persoana pe care ar trebui să o angajeze.

Un
angajator potenţial, în timp ce citeşte CV-ul Dvs., se gândeşte şi ce fel de persoană sunteţi. Încearcă, din tot ce i-aţi furnizat, să descopere şi vreo trăsătură umană. Dacă sunteţi o persoană dificilă care explică totul în detalii, ceea ce îi indică în mod clar părţile CV-ului scrise pe larg acolo unde nu era nevoie de aşa ceva. Sau sunteţi "zgârcit" la cuvinte, ceea ce poate indica că aţi scris telegrafic doar datele cele mai necesare.

Sau se poate chiar crede, în mod rezonabil, că sunteţi foarte haotic,  fără o orientare şi scop clar, dacă aţi trimis CV-ul în care totul este scris fără nici o ordine şi enumerat neclar. Trăirea vizuală a CV-ului  şi tot ceea ce se poate afla indirect despre Dvs., are de asemenea un rol, deoarece  CV-ul vă prezintă pe Dvs. şi aptitudinile Dvs. Deci, aveţi grijă la  "mesajele ascunse", pe care CV-ul Dvs. le trimite unui angajator potenţial.

Cursul CV

Iată câteva sfaturi cum să obţineţi un job bun în IT sau design:

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2018/19. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.