Nouă criterii pentru alegerea celei mai bune școli

Potrivit unui studiu realizat de către corporaţia Microsoft, valoarea venitului depinde cel mai mult de educaţie şi de abilităţile de lucru.

A alege şcoala potrivită nu este un lucru uşor. Mai ales astăzi, în condiţiile în care avem de-a face cu o economie restrânsă, cu lupta de pe piaţa muncii, cu un număr mare de şcoli, cu profiluri, competenţe şi profesii noi.

Acest articol vă poate ajuta.

Există în total nouă criterii principale care merită verificate cu ocazia alegerii şcoli. Dacă le urmaţi, vă vor ajuta să luaţi decizia corectă şi să alegeţi şcoala care vă va oferi cele mai mari beneficii:


1. Angajarea după terminarea şcolarizării

Când aţi ales domeniul în care doriţi să vă perfecţionaţi, cea mai importantă decizie atunci când selectaţi şcoala, este cât de uşor şi de rapid puteţi obţine un loc de muncă după absolvire.

Dr. Steven Woods de la Aston University şi Sarah
Hempson de la Institutul de cercetare din Oregon, SUA, au analizat criteriile de selecţie a studenţilor când aceştia aleg instituţiile de învăţământ la care doresc să se înscrie. Cel mai mare număr de răspunsuri a fost: "Şcoala care îmi va aduce rapid un loc de muncă."

Dar nu toate şcolile sunt la fel.


Când faceţi alegerea, asiguraţi-vă că planul şi programa sunt create pe baza nevoilor curente ale pieţii, informaţi-vă dacă absolvenţii sunt ajutaţi în căutarea unui loc de muncă şi dacă cunoştinţele obţinute vă permit să începeţi să lucraţi imediat într-o companie mai exigentă. Sau dacă sunteţi suficient de pregătit/ă să porniţi propria afacere. 

Selectaţi o instituţie care are legătură cu economia. Acest tip de instituţie oferă cunoştinţe moderne şi căutate pe piaţă şi îi ajută pe cursanţii săi în obţinerea unui loc de muncă bun. Mai precis, verificaţi dacă şcoala are contracte de muncă pentru studenţii săi cu companii sau organizaţii şi aflaţi modul în care vă ajută la găsirea unui loc de muncă. 


De asemenea, şcolarizarea ar trebui să vă ofere competenţele cheie în afaceri, cum ar fi capacitatea de vânzari, negociere, leadership, organizare personală. Este extrem de important ca în timpul anilor de  şcolarizare să obţineţi aceste abilităţi de afaceri, ca să puteţi să vă prezentaţi corect şi convingător. Şi astfel să obţineţi locul de muncă, salariul şi autoritatea pe care o meritaţi. Verificaţi dacă planul şi programa şcolarizării îndeplinesc acest criteriu.

2. Cunoştinţe practice care se pot aplica cu succes

Întrebaţi dacă şcoala funcţionează pe principiul "minimum de teorie şi maximum de practică”.

Verificaţi dacă majoritatea obiectelor de studiu cuprinse în programă se pot aplica direct în afacerea de care doriţi să vă ocupaţi. Teoria are rolul său. Dar dacă doriţi să vă puneţi în valoare cunoştinţele şi abilităţile imediat după absolvire, trebuie să aveţi competenţele practice la degetul mic. Acest lucru nu este posibil numai prin studiul teoriei.

Astfel, verificați câte proiecte se fac, care sunt opţiunile pentru munca practică în echipă, dacă în timpul studiilori se analizează exemple concrete din practică.


Aflați care sunt partenerii școlii. Aflați dacă e vorba de companii și universități mondiale recunoscute, datorită cărora veți avea acces la cele mai noi realizări ale acestor companii și instituții. 

De asemenea, înainte să luați decizia despre alegerea școlii ar fi bine să aflați dacă prelegerile sunt organizate în scopul însuşirii ușoare a abilităților și cunoștințelor practice. Întrebați-l pe reprezentantul școlii să vă explice pe scurt prin ce se deosebesc prelegerile şi de ce metodologia lor este mai bună decât în alte școli.

 

3. Studentul pe primul loc

Cine e mai important, dumneavoastră sau școala?

O școală bună pune cerinţele studenţilor pe primul loc. Într-o școală bună nu lucrează profesori care sunt experți în tehnologii și teorii învechite, ci profesori care sunt selectați, deoarece oferă cele mai proaspete cunoștințe. Şi care știu să transmită cunoştinţele într-un mod interesant.

De asemenea, aveți grijă dacă programa, modul şi condiţiile de lucru sunt adaptate nevoilor şi stilului dvs. de viaţă. Câte sesiuni aveți pentru examene. Dacă în cazul în care sunteți angajat/ă, puteți susţine examenul în cursul weekend-ului, sâmbăta sau duminica.

Dacă modul de predare este suficient de flexibil, încât să-l puteţi adapta propriului ritm de învăţare. 


Aflaţi dacă există lucru interactiv în grupe mici, cât de mari sunt grupele, dacă există un număr mare de ore de instruire individuală. Cu cât grupa pentru predare este mai mare, cu atât este mai mic nivelul de interacţiune realizat. Numărul optim de elevi în grupă este 20, dar, de asemenea, este necesar ca școala să vă ofere și consultări individuale cu mentori, lectori şi profesori.

Aflaţi dacă se utilizează toate posibilităţile tehnologiei moderne. Dacă aveţi acces la platforma de învăţare şi de testare la distanţă? Dacă şcoala efectuează cel puţin trimestrial analiza calităţii, dacă se adaptează la nevoile studenţilor, dacă adoptă propuneri reale şi sugestii pentru îmbunătăţirea calităţii de muncă? Dacă rămâne în contact cu studenţii şi după absolvirea şcolii, pentru a vă ajuta la dezvoltarea carierei?

Doriţi să câştigaţi în timp ce studiaţi? Verificaţi dacă puteţi lucra pe proiecte speciale pentru nevoile şcolii sau ale companiilor partenere.


4. Hârtie internaţională, cu greutate

Pe lângă diploma de facultate, certificatele internaţionale de specialitate, de multe ori chiar mai bine, vă pot asigura intrarea în multe companii din ţară şi străinătate.

Acest lucru se datorează faptului că deţinerea unor astfel de titluri oferă angajatorului garanţia că aveţi cunoştinţe şi abilităţi practice, ceea ce constituie un avantaj la angajare.

Aflaţi dacă diplomele şi certificatele Dvs. sunt recunoscute de entităţi profesionale, angajatori şi universităţi din întreaga lume. 


Puteţi obţine des mărirea salariului cu 50% sau mai mult, când deveniţi un expert industrial oficial. Nu numai din cauza hârtiei, ci din cauza abilităţilor de expert, care pot aduce mai mult profit companiei în care lucraţi. 

Iar în unele cazuri, există companii care solicită în mod explicit certificate pentru angajare sau promovare, deoarece  economisesc timp pentru selectarea personalului adecvat.


Prin urmare, asiguraţi-vă că veţi obţine titluri de specialitate oficiale, care sunt eliberate de corporaţii şi asociaţii de cel mai înalt rang în industria în care doriţi să lucraţi.
 

5. Experienţa de muncă pe proiecte în cursul şcolarizării

O şcoală bună îi include pe studenţii săi în proiectele lor comerciale şi de altă natură în timpul şcolarizării, ceea ce le permite să câştige experienţă şi referinţe care le vor ajuta la angajare.

Întrebaţi dacă învăţământul se bazează pe lucrări şi proiecte, ceea ce vă  permite sa efectuaţi independent munca pe care aţi ales-o.

Un proverb spune: "Spune-mi şi eu voi uita, arată-mi şi poate voi ţine minte, implică-mă şi voi înţelege."


Cu alte cuvinte, dacă în timpul şcolarizării nu lucraţi în condiţii reale, pe proiecte adevărate, dacă nu vă este permis să creşteţi independent, dezvoltând proiecte proprii sau participând ca parte a echipei într-un proiect mai mare, atunci o astfel de şcolarizare nu are o valoare prea mare, indiferent de cunoştinţele teoretice pe care le obţineţi.

Este important să ştiţi dacă după absolvire obţineţi o listă de referinţe şi de proiecte la care aţi lucrat în timpul şcolarizării, sau un site Web cu toate lucrările şi proiectele, ceea ce vă va îmbogăţi CV-ul.

6. Condiţii de învăţare eficientă

Echipamentul modern este deosebit de important pentru şcolile care se ocupă de tehnologia informaţiei sau de alte tehnologii.

Aveţi grijă dacă sălile sunt dotate cu calculatoare moderne, dacă fiecare student are un calculator, dacă şcoala are conexiune wireless 
la Internet?

O modalitate uşoară pentru a determina modul în care şcoala este dotată tehnic, este să verificaţi cum arată site-ul lor şi ce funcţionalităţi are. Pe lângă aceasta, informaţiile privind condiţiile de predare şi imaginile claselor ar trebui să fie găsite pe orice
site bun. 

Puteţi fi şi mai exigent.

Întrebaţi dacă şcoala are servere destul de puternice pentru a sprijini învăţarea la distanţă (e-learning)? Veţi avea e-mail
personal şi veţi putea să navigaţi pe Internet? Veţi avea acces la DVD playere, scanere, imprimante şi la alte echipamente de calculator, ceea ce vă va ajuta enorm în îndeplinirea mai uşoară  şi mai eficientă a sarcinilor în timpul şcolarizării? Verificaţi ce tip de calculatoare şi configuraţii sunt disponibile studenţilor.


Şi pentru o educaţie eficientă, este necesar ca încăperile în care veţi sta să fie modern dotate, confortabile. 


Asiguraţi-vă că sălile în care vor fi ţinute prelegerile sunt dotate cu aer condiţionat, verificaţi dacă e oferit sprijin complet pentru un mod modern de predare care se bazează pe utilizarea de multimedia şi interactivitate în rândul participanţilor, dacă sălile sunt dotate  tehnic încât profesorul poate revizui lucrul individual al fiecărui student.


Dacă fiecare sală are un proiector a cărui aplicarea corectă vă ajută să urmăriţi şi să înţelegeţi
mai uşor? Recent, în universităţi renumite din Statele Unite ale Americii este comună şi utilizarea tablelor interactive. Dacă şcoala deţine aceste table, este un semn bun de seriozitate a şcolii.

7. Calitatea profesorilor

Asiguraţi-vă că profesorii sunt profesionişti dovediţi în domeniile lor. Verificaţi dacă au rezultate de succes în spatele său şi dacă sunt conferenţiari la conferinţe de specialitate.

O şcoală bună nu va ascunde aceste informaţii. Sau vă sunt disponibile pe Internet sau pot fi obţinute la cerere.

Şi mai bine, verificaţi dacă profesorii au succes. Dacă încă mai au perspicacitate pentru lucru real pe piaţă?

În plus, profesorii, personalul şi administraţia ar trebui să stea întotdeauna la dispoziţia dumneavoastră. 


Comunicarea extensivă între Dvs. şi profesor trebuie să se facă prin e-mail, forumuri şi conferinţe video.

Dacă aţi optat pentru învăţământul la distanţă, aflaţi dacă au loc şi consultări online? Dacă veţi primi un cont de e-mail, accesul la portalul şcolii şi la servicii cum ar fi e-learning, forum, chat... Veţi avea posibilitatea să utilizaţi biblioteca şcolii, veţi avea întotdeauna la dispoziţie toate prelegerile, exerciţiile şi literatura din cadrul prelegerilor ţinute. Vă sunt furnizate scripte pe care le veţi putea utiliza şi după absolvire? 


8. Posibilitatea de învăţământ la distanţă (e-learning)

E-learning reprezintă executarea trainingurilor, învăţământului sau a programei de educaţie pe cale electronică, cel mai des prin Internet.

Se bazează pe utilizarea tehnologiei moderne informatice şi de comunicare. Implică existenţa prelegerilor şi exerciţiilor pe Internet, CD-uri sau DVD-uri, consultări cu profesorii prin Internet, fluxul de poştă electronică între participanţi, existenţa unui forum, testarea pe Internet, conferinţe video, etc.

Prin urmare, asiguraţi-vă că există învăţământ la distanţă, dacă  şcoala acoperă toate programele şi pentru acest tip de predare şi dacă titlul pe care îl obţineţi are aceeaşi valoare ca şi titlul obţinut prin absolvirea şcolii tradiţionale.

Una dintre cele mai simple moduri de a stabili calitatea platformei pentru învăţământ la distanţă din cadrul şcolii care vă interesează, este să vă asiguraţi că şcoala oferă obţinerea titlurilor de specialitate oficiale eliberate de corporaţii, asociaţii sau universităţi mondiale renumite.

Învăţământul la distanţă are multe avantaje datorită tehnologiei moderne. De la dobândirea rapidă a competenţelor datorită  utilizării  tuturor mijloacelor media pentru învăţare, preluare şi memorizare a cunoştinţelor noi, la reducerea costurilor fizice de a veni la şcoală şi de a petrece timp acolo, până la posibilitatea de a putea alege o programă de studiu şi să studiaţi în localitatea Dvs., precum şi să aveţi posibilitatea de a lucra în timpul şcolarizării.
   

9. Divertisment

Educaţia nu trebuie să fie plictisitoare.

Pentru fiecare şcoală la care vă gândiţi, întrebaţi-vă: "Unde este divertismentul?" Când vă aflaţi într-o atmosferă care este relaxată, interesantă, distractivă, veţi învăţa mai multe. Mai bine.

Prin urmare, este important ca şcoala să permită studenţilor diferite activităţi sociale.


Un criteriu simplu de a verifica nivelul de deschidere a şcolii la care vă gândiţi este să verificaţi dacă aceasta este prezentă pe site-uri  sociale cum ar fi Facebook, YouTube, Twitter...

De asemenea, vizitaţi site-ul  şcolii. Verificaţi fotografiile elevilor. Citiţi comentariile lor. Sunt zâmbitori, fericiţi, relaxaţi?

Şi asta e tot!


Toate cele nouă criterii de selecţie a şcolii, care va oferi un învăţământ interesant şi ocuparea unui loc de muncă stabil în zona de interes.

Dacă urmaţi aceste criterii, veţi găsi cea mai bună şcoală pentru Dvs.

Cum să obţineţi un job 
bine plătit în IT sau design, titluri de specialitate oficiale în industrie


LINK Academy e autorizată de către Departamentul de Examinare al Cambridge University şi de către două corporaţii software de vârf pentru instruirea cursanţilor utilizând o programă de studiu avansată în domeniul celor mai noi tehnologii informatice cu durata de un an şi eliberează diplome şi certificate. Scopul nostru e simplu: să vă asigurăm o carieră de IT cât mai profitabilă.

Prelegerile se desfășoară în două moduri. Tradiţional, învăţând în clasă sau prin Internet, învăţând la distanţă.
Deoarece LINK Academy lucrează pe baza autorizaţiei Departamentului de Examinare al Cambrige University şi eliberează diplome oficiale şi asigură titluri de specialitate Cambridge, Microsoft și Adobe, ambele moduri de şcolarizare îndeplinesc standarde înalte ale grupării a cinci universităţi mondiale de vârf
.

LINK Academy are şase departamente principale: Programare, Design & Multimedia, Administrare, IT business, CAD şi Mobile Development.

Astfel, daca sunteţi pregătit/ă pentru şcolarizarea care vă poate schimba viaţa, aflaţi totul despre LINK Academy, selectaţi unul din departamente şi permiteţi-ne să vă învăţăm cum să vă construiţi o carieră profitabilă în IT sau design.

Aflaţi mai multe

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2018/19. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.