Cursul Microsoft Web Services

Cursul Microsoft Web Services vă oferă posibilitatea de a învăţa tehnologia WCF pentru crearea serviciului după protocolul SOAP. WCF este abrevierea de la Windows Communication Foundation, care este ultima tehnologie Microsoft pentru dezvoltarea aplicaţiilor distribuite. Pe de altă parte, SOAP este abrevierea pentru Simple Object Access Protocol, acesta fiind protocol de comunicare aplicativ, dar şi format pentru trimiterea şi primirea mesajelor. 

În zilele noastre, când predomină dezvoltarea în masă a aplicaţiilor, noţiunea de aplicaţii distribuite este foarte importantă. Acestea sunt aplicaţiile ce se execută pe mai multe calculatoare, în timp ce comunicarea şi sincronizarea reciprocă se fac prin reţea. Astfel, aceste aplicaţii distribuite, spre deosebire de cele tradiţionale, se pot folosi pe mai multe sisteme diferite pentru efectuarea unui serviciu. 

Pentru crearea aplicaţiilor distribuite menţionate, WCF este tehnologie Microsoft de ultimă generaţie. Baza completă a acestui sistem se află în cadrul spaţiului de nume System.ServiceModel, care formează acest cadru foarte simple de folosit. WCF permite suport pentru specificaţiile WS-I, dar şi diferite protocoale de comunicare, iar fiecare serviciu se poate controla cu sistemul pentru configurarea lui WCF.

Abilităţile dobândite la acest curs vă vor prezenta un instrument foarte util în lumea programării web. Indiferent în cadrul cărui program veţi parcurge cursul Microsoft Web Services, cunoştinţele asimilate vă vor oferi posibilitatea de a face primii paşi în lumea tehnologiei informaţiei, dar şi posibilitatea de a vă continua perfecţionarea ulterior mutând astfel graniţele succesului personal.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Desktop Apps Development ProgramMicrosoft Development Program şi Microsoft Web Apps Development Program.

Descrierea şi scopul cursului Microsoft Web Services

Pe perioada cursului, pe care îl puteţi frecventa online sau tradiţional – în clasă, care face parte din cursuri corelate, veţi dobândi cunoştinţe utile care vă vor oferi posibilitatea ca folosind WCF (Windows Communication Foundation) să creaţi aplicaţii orientate pe servicii. Cursul Microsoft Web Services se va ocupa cu dezvoltarea aplicaţiilor orientate pe servicii folosind arhitectura SOAP. Pe lângă asta, acest curs abordează tehnologia Windows Communication Foundation pentru crearea serviciului după protocolul SOAP. 

Parcurgând cursul, veţi avea posibilitatea de a învăţa cum se creează aplicaţii distribuite executate pe mai multe calculatoare diferite, precum şi pe platformă. Pe lângă asta, materia cursului menţionat abordează crearea serviciului WCF, diferite tehnici pentru găzduirea şi consumarea lor, precum şi instrucţiuni generale pentru configurarea lor. 

Pentru a asimila fără greutăţi abilităţi noi la lecţii, aveţi nevoie de cunoştinţe pe care le puteţi dobândi în cadrul cursului Introduction to Programming in C#. Pe lângă asta, pentru frecventarea eficientă a cursului aveţi nevoie de un calculator cu sistemul Windows instalat şi cu mediul de dezvoltare Visual Studio; se recomandă Visual Studio 2015.

Pentru a se oferi cursanţilor posibilitatea de a obţine cunoştinţele necesare, cursul este împărţit în module. Primul modul vă va prezenta dezvoltarea aplicaţiilor orientate pe servicii. Coordonatorii cu experienţă vă vor prezenta tehnicile pentru dezvoltarea aplicaţiilor distribuite, precum şi pentru dezvoltarea, crearea şi consumarea serviciului WCF.  

Următorul curs se va ocupa cu definirea şi implementarea contractului WCF, apoi urmează modulul care se va ocupa cu gâzduirea serviciului WCF. Urmează modulele dedicate configurării, instanţierii şi concurenţei serviciului WCF. Parcurgând modulele menţionate, veţi asimila cunoştinţe complexe care vă vor pregăti pentru ultimul modul, unde veţi învăţa manipularea erorilor, precum şi testarea serviciului WCF. 

Cunoştinţele care vă vor permite parcurgerea acestui curs, dar şi a celorlaltor în cadrul programului Microsoft Windows Development, Microsoft Web Development şi Microsofdt Development vă vor pregăti pentru o carieră IT de succes. 

Cursul Microsoft Web Services

Planul şi programa cursului:

1. Introducere în dezvoltarea aplicaţiilor orientate pe servicii 

 • Dezvoltarea aplicaţiilor distribuite 
 • Introducere în dezvoltarea serviciului WCF
 • Crearea şi consumarea primului serviciu WCF

2. Definirea şi implementarea contractului WCF

 • Manipularea contractelor WCF
 • Şabloane pentru schimbul de mesaje 

3. Găzduirea serviciului WCF

 • Elementele de bază a găzduirii serviciului WCF
 • Self-Hosting
 • IIS hosting

4. Configurarea serviciului WCF

 • Introducere în configurarea serviciului WCF
 • Comportările serviciului WCF
 • Legarea serviciilor WCF

5. Instanţierea şi concurenţa serviciului WCF

 • Instanţierea serviciului WCF
 • Concurenţa la serviciul WCF

6. Manipularea erorilor şi testarea serviciului WCF

 • Manipularea excepţiilor în serviciile WCF
 • Instrumentele pentru diagnosticarea serviciului WCF

Cursul Microsoft Web Services

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2022/23 se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.