Creare și administrare baze de date. Utilizarea limbajului SQL.

SQL Programming and Administration

SQL, respectiv Structured Query Language, reprezintă limbajul cu modelul relațional al bazei de date. În zilele noastre, un astfel de model este cel mai folosit pentru gestionarea bazelor de date. Pur și simplu, modelul relațional reprezintă datele care sunt organizate în seturi și relații logice, respectiv legături între ele. Pe lângă modelul relațional, folosit în limbajul SQL, există încă două modele importante a bazei de date, și anume modelul obiecte-conexiuni și obiecte-model. 

Pentru toți cursanții cursului SQL este important de evidențiat că SQL este unul dintre limbajele cele mai potrivite și mai simplu de utilizat. Pentru această caracteristică a limbajului SQL este responsabil faptul că relațiile în el se creează cu ajutorul unei comenzi și, ce este și mai important, sunt imediat disponibile pentru uz. Toate datele și rezultatele operațiilor în SQL se prezintă sub formă de tabel ce permit utilizatorilor o programare interactivă și clasică. 

Parcurgând acest curs, veți afla tot ce este important în legătură cu serverul SQL și cu tehnologia sa, dar și cu limbajul T-SQL. Limbajul menționat este o abreviere de la denumirea pentru Transact-SQL și reprezintă implementarea Microsoft, mai exact extinderea lui Structured Query Language pentru SQL server.

Pe lângă asta, veți afla cum se manipulează datele în tabele, cum se optimizează bazele de date, precum și toate celelalte abilități care vă vor califica drept un programator SQL pregătit pentru lucrul cu cele mai solicitante proiecte în această sferă din industria IT.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Software DevelopmentMicrosoft Mobile Apps Development Microsoft Development ProgramMicrosoft Desktop Apps Development Program şi Microsoft Web Apps Development Program.

Descrierea și scopul cursului Programare și administrare SQL

La cursul Programare şi administrare SQL, pe care îl puteţi frecventa online sau tradiţional – în clasă, veţi avea posibilitatea de a dobândi toate abilităţile necesare pentru planificarea, designul şi dezvoltarea bazelor de date, bazate de Microsoft SQL Server şi limbaj de programare de interogare. 

La începutul cursului veți fi familiarizați cu tehnologia și serverul SQL, precum și cu limbajul T-SQL. Cunoștințele dobândite la primele lecții vă vor oferi posibilitatea ca prin concepte teoretice și exemple practice să înțelegeți cum funcționează implementarea bazei de date și lucrul cu ele.  

În cadrul cursului veți învăța toate abilitățile necesare referitoare la bazele serverului SQL și a limbajului T-SQL deja menționat. Pe lângă asta, veți obține și o imagine completă privind procesul de instalare a serverului SQL, crearea și instalarea bazei de date, dar și a tehnicilor avansate de setare a interogării asupra bazelor existente. 

Profesorii de top cu experiență vă vor prezenta treptat cunoștințele de bază și avansate, necesare pentru lucrul cu bazele de date Microsoft SQL.

Planul și programa prezintă în detaliu bazele teoretice și în conformitate cu asta prezintă în mod adecvat modurile de instalare a bazelor și a întreținerii lor, stocarea datelor în baze, precum și obţinerea datelor necesare, care sunt deja stocate în baze. Întregul concept al cursului este creat în așa fel încât să ofere cursanților ocazia ca în cel mai simplu mod să se familiarizeze cu serverul Microsoft SQL și cu limbajul de interogare T-SQL. 

Ideea cursului complet Programare și administrare SQL este ca toți cursanții să dobândească cunoștințe necesare din domeniul instalării, creării, configurării și gestionării bazelor de date. După finalizarea cu succes a cursului, cursantul va fi pregătit de a-și îndeplini singur responsabilitățile și să creeze interogări pentru obținerea rezultatelor necesare. 

Pentru a parcurge acest curs SQL, trebuie să cunoașteți doar cele mai importante sisteme de operare la nivel de utilizator. Pe de altă parte, deși cunoștințele de programare inițiale ce presupun bazele scrierii codului de programare nu sunt necesare, dar pe care totuși le aveți, cu siguranță veți trece cu ușurință prin curs și vă veți dezvolta suplimentar abilitățile existente.

Cursuri SQL Oracle | LINK academy - Bucuresti

Planul și programa cursului:

1. Introducere în SQL Server și conceptele bazei de date 

 • Instalarea lui SQL Server 
 • Designul bazei de date și a tabelului, integritatea datelor 
 • Normalizarea datelor, arhitectura bazei SQL Server și tipurile de date 

2. Baze de sistem, lucrul cu bazele și tabele 

 • Baze de date de sistem și comenzile DDL, DCL și DML 
 • Crearea și schimbarea bazelor de date 
 • Crearea și gestionarea tabelelor  

3. Comenzile T-SQL și lucrul cu datele existente în baze 

 • Comanda SELECT și clauzele  FROM și WHERE, folosirea funcțiilor în T-SQL
 • Interogări tabelare multiple cu ajutorul operatorilor UNION, EXCEPT, INTERSECT și JOIN, subinterogări și CTE
 • Organizarea datelor și funcții de clasament 

4. Manipularea datelor în tabele 

 • Introducerea datelor în tabele 
 • Ștergerea datelor și unirea tabelelor 

5. Tehnici avansate în lucrul cu limbajul T-SQL

 • Variabile și controlul fluxului 
 • Crearea și utilizarea vizualizării 
 • Proceduri stocate (stored)
 • Crearea și utilizarea funcțiilor definite de utilizator 
 • Crearea și utilizarea declanșatorilor 
 • Înlăturarea erorilor T-SQL

6. Optimizarea lucrului bazelor de date 

 • Limitările în T-SQL
 • SQL Server 2014 in-memory OLTP și indicii
 • Statistica optimizării interogării și tranzacțiile de bază

 Invata SQL online | LINK Academy, Bucuresti

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te