Curs Google Skillshop – Google Ads

Google Skillshop este un serviciu de formare online redenumit (cunoscut anterior ca Google Academy). Prin intermediul acestuia, puteți accesa diferite examene, care acoperă diferite domenii, referitoare la publicitatea și revizuirea rezultatelor obținute. La Internet Academy, modulele Google Skillshop sunt o parte obligatorie a programului. La aceste module, veți avea posibilitatea de a dobândi cunoștințele necesare pentru susținerea examenului pentru unul dintre certificatele Google recunoscute pe plan internațional în domeniul publicității Google pe serviciul Google Ads. Toate locurile importante ale publicității digitale sunt acoperite în diferite povești despre serviciile Google Ads și Google Analytics, care sunt considerate instrumente importante ale oricărei afaceri moderne și în special cunoștințe de afaceri căutate pe piața muncii. În cadrul Google Skillshop, următoarele module vor fi procesate separat:

 • Google Ads Search;
 • Google Ads Display;  
 • Google Ads Video; 
 • Shopping Ads;
 • Google Ads – Measurement; 
 • Google Ads Apps Certification;
 • Google Analytics.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: E-commerce Manager & EntrepreneurDigital Marketing Planner & Account ManagerWeb Project Manager & Data AnalystOnline Sales & E-business Development ManagerPPC & Digital Channels Manager.

Curs Google Skillshop – Google Ads: descriere și scopuri

Google Ads Search

Google Search are drept scop să introducă și să prezinte câteva dintre principiile fundamentale ale creării și optimizării campaniilor publicitare în rețeaua de căutare. Scopul acestei publicități este de a distribui anunțuri către clienții potențiali care caută anumite interogări. Cursul cuprinde subiecte legate de selecția cuvintelor-cheie, strategii bidding, dar și crearea de anunțuri text eficiente. În plus, prin intermediul acestui modul, sunt abordate și soluții automatizate, precum Smart Bidding, precum și modalități de măsurare a performanței campaniilor. La curs va fi prezentat și Google Ads Keyword Planner, iar participanții vor avea ocazia să învețe cum să aplice aceste tehnici utile în diferite practici de afaceri.

Google Ads Display

Cursul din cadrul modulului Google Ads Display oferă exemple concrete practice de afaceri moderne în scopul creării, colectării, măsurării și optimizării diverselor reclame multimedia prin diverse campanii publicitare. În cadrul acestui modul, accentul este pus pe publicitatea grafică, iar subiectele legate de crearea de campanii în cadrul serviciului Google Ads vor fi, de asemenea, abordate la curs. De asemenea, la acest modul se va discuta despre diferitele tipuri de anunțuri și despre funcționarea Google Display (GDN). De asemenea, se va explica modul de vizare a grupului-țintă corespunzător, modul de optimizare a campaniilor, dar și modul de monitorizare și măsurare a performanței campaniilor de display plasate.

Google Ads Video

Modulul Google Video abordează unele dintre subiectele de bază legate de publicitatea video. Sunt prezentate și procedurile de targetare a grupului-țintă prin conținuturi video, precum și prin format publicitar. În plus, se va discuta despre metodele de creare a reclamelor pentru conținut video și vor fi explicate componentele de bază ale acestui format de anunț. Există numeroase avantaje ale acestui tip de publicitate video și există multe motive care pot beneficia de publicitatea conținutului video pe YouTube. În cadrul acestui modul, se va discuta despre modul în care conținutul publicitar este plasat pe YouTube în format video și care sunt strategiile de licitare caracteristice și modalitățile de monitorizare și verificare a datelor metrice după plasarea unei campanii video publicitare pe Google Ads.

Shopping Ads  

Modulul Google Shopping este dedicat unui tip special de reclame – reclame pentru plasarea de produse în interfața de căutare Google sau în rețeaua Google parteneră. Datorită acestui serviciu Google, se pot comercializa produse sau servicii către milioane de utilizatori de internet care folosesc serviciul de căutare Google în fiecare zi, cu intenția de a găsi un produs sau serviciu similar cu cel pe care îl oferiți prin serviciul Google Ads sau același prin formularul Shopping Ads. Din acest motiv, unul dintre punctele cheie ale acestui curs este o demonstrație practică a promovării și creșterii traficului către site sau către locația fizică în care se află magazinul. Unul dintre cadrele tematice care va fi acoperit în acest modul se va referi și la campania Smart Shopping și modalitățile de creștere a conversiilor prin diferite intervale (acoperire).

Google Ads – Measurement

Modulul Google Measurement prezintă o zonă tematică după care participanții vor putea recunoaște și optimiza în mod independent performanța publicității digitale într-o campanie publicitară. Performanța unei campanii publicitare poate fi măsurată folosind un instrument de măsurare dezvoltat de Google. Acest modul vă oferă posibilitatea de a obține un certificat Google Measurement, care este o confirmare că ați dobândit cunoștințele necesare despre parametrii metrici și indicatorii diferitelor acțiuni publicitare care afectează practicile de afaceri și gestionarea acestora.

Obținând un certificat Google Measurement, veți putea prezenta sarcini de marketing prin indicatori transparenți, clari și măsurabili ai acțiunilor publicitare și de afaceri. Astfel, veți putea monitoriza creșterea vânzărilor, creșterea aplicațiilor descărcate sau alte acțiuni ale pâlniei de vânzări care transformă un internaut interesat în client. În acest modul, vă veți familiariza cu modalitățile de definire a obiectivelor de business, dar și practicile de traducere a rezultatelor diverselor campanii digitale în rezultate măsurabile, evaluate și optimizate.

Google Ads Apps 

Modulul Google Ads Apps se concentrează pe publicitate, în care crearea campaniei are loc prin diverse aplicații și în scopul atingerii unui obiectiv specific. Acest modul vă va ajuta să stăpâniți elementele de bază ale creării fiecărei campanii și să determinați strategii care pot îmbunătăți optimizarea anunțurilor. În plus, sunt prezentate diferite modalități de a implica utilizatorii de internet. Datorită diferitelor metode de optimizare a reclamelor, este posibil să se împlinească și să crească implicarea, adică să inducă utilizatorii de internet interesați să îndeplinească obiectivul stabilit în spațiul publicitar. Aceasta înseamnă că este posibil să îmbunătățiți rezultatele unei anumite campanii sau să îmbunătățiți calitatea aplicației.

Google Analytics

Google Analytics este un modul special din cadrul Google Skillshop, care vă va ajuta să vă pregătiți pentru dreptul la un certificat sau recunoașterea cunoștințelor unuia dintre valoroasele servicii Google pentru analiză – Google analytics.

Modulul Google Analytics este procesat prin mai multe cadre tematice, printre care se numără:

 • Google Analytics for Beginners – include procesarea funcționalităților de bază oferite de Google Analytics, referitoare la crearea unui cont, introducerea unui cod de urmărire, citirea rapoartelor de bază, dar și stabilirea obiectivelor și urmărirea campaniei.
 • Advanced Google Analytics – reprezintă prezentarea funcțiilor avansate ale Google Analytics, adică colectarea datelor și accesul la rapoarte complexe și alte instrumente funcționale de marketing.
 • Google Analytics for Power Users – reprezintă următorul nivel în care se pune accent pe analiza eficientă a diferitelor performanțe de afaceri și recunoașterea părților și cadrelor care pot fi îmbunătățite.
 • Introduction to Data Studio – parte a modulului cu accent pe gestionarea și conectarea datelor și a scopurilor pentru care sunt create rapoartele.
 • Google Tag Manager Fundamentals – se referă la implementarea diferitelor etichete, adică coduri pe paginile web ale site-ului în funcție de diferite obiective de afaceri, ceea ce se execută și se monitorizează prin instrumentul Google Tag Manager.

Google Skillshop – Google Ads

Planul și programa

1. Modulul 1 – Google Ads

 • Google Ads Search Certification
 • Google Ads Display Certification
 • Google Ads Video Certification  
 • Shopping Ads Certification      
 • Google Ads – Measurement Certification
 • Google Ads Apps Certification
 • Google Analytics

Participanții la cursul Google Skillshop Google Ads

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te