Reclamele Google – scurt ghid

Google este un loc în care oamenii caută sfaturi pentru cumpărături, locuri de ieșit, dar și răspunsuri la toate întrebările posibile. Acest lucru face din această platformă un loc ideal pentru a face publicitate la produse și servicii. Un anunț de calitate poate aduce clienți noi și poate aduce un plus la succesul companiei. De aceea, este extrem de important să înțelegeți ce sunt reclamele Google și cum pot fi de folos.

Reclamele Google

Imaginați-vă că reclamele televizate sunt adaptate persoanei care le urmărește. De ce să plătiți pentru ca aceste reclame să ajungă la toată lumea atunci când este suficient să vă concentrați asupra unui public țintă care este cu adevărat interesat de produsul dvs.? Și dacă ar fi să plătiți pentru publicitate în funcție de performanță, nu ar fi acesta sistemul perfect? Acesta este exact modul în care funcționează reclamele pe Google.

De ce sunt importante reclamele pe Google pentru afacere?

Succesul site-ului depinde în mare măsură de poziționarea în căutările Google. Dacă sunteți invizibili, nu veți putea atrage atenția asupra brandului dvs. Pe de-o parte, optimizarea SEO poate ajuta foarte mult, dar este nevoie de timp pentru a obține rezultate. De aceea, optimizarea site-ului dvs. se realizează cel mai bine în combinație cu tehnicile de marketing PPC. Publicitatea pe Google aduce beneficii clare:

  • utilizatorul vede mai întâi anunțul în rezultatele căutării;
  • mai multe accesări ale site-ului;
  • asistență în colectarea contactelor;
  • facilitează creșterea mai rapidă a vânzărilor magazinelor online;
  • direcționare ușoară și precisă a grupului țintă.

Campaniile Pay-Per-Click oferă rezultate rapide care garantează că site-ul dvs. va fi chiar în topul căutărilor. Acest lucru, desigur, are prețul său (exprimat în moneda preferată), deși nu este o garanție că noii clienți vor ajunge la dvs. imediat. Acesta este motivul pentru care este important să găsiți cuvinte-cheie care produc rezultate. În primul rând, acest lucru se aplică la anunțurile Google Search, unde este foarte important ca reclama să fie în conformitate cu termenul căutat.

Cum funcționează publicitatea Google Search? 

Efectul reclamei Google depinde în mare măsură de alegerea cuvintelor-cheie cu care doriți să vă poziționați. O bună selecție de cuvinte-cheie stă la baza fiecărei campanii, de aceea este esențial să cercetăm bine toate opțiunile. Rețineți că nu sunt cele mai bune cuvintele care se clasează cel mai bine, ci cele care vă aduc cele mai multe conversii.

De exemplu, dacă vă ocupați de cursuri IT și doriți să vă adresați celor interesați din București, veți căuta cuvintele-cheie „cursuri IT București”. Desigur, de multe ori, nu veți fi singurul interesat de un anumit cuvânt-cheie.

Ce este licitația Google pentru cuvinte-cheie?

Dacă mai mulți agenți de publicitate doresc același cuvânt-cheie, atunci licitația este declanșată. Apoi trebuie să licitați pentru cuvântul-cheie pe care-l doriți pentru a obține anunțuri în căutarea respectivă. Acest proces se repetă automat de fiecare dată când mai mulți agenți de publicitate sunt interesați de un anumit cuvânt-cheie într-o anumită căutare.

Din fericire, licitația nu este câștigată de cel care a oferit cei mai mulți bani, ci se analizează alte caracteristici care intră în rezultatul final. Pentru a obține câștigătorul, se calculează suma CPC maximă (cost-per-clic) înmulțită cu scorul de calitate (Quality Score).

În acest caz, se evaluează calitatea anunțului, cuvintele-cheie și pagina de destinație (Landing Page). Având în vedere că pentru Google este important să păstreze anunțurile cât mai relevante, se poate întâmpla cu ușurință ca agentul de publicitate care a oferit cea mai mică sumă să și aibă un scor de calitate excelent pentru a câștiga în cele din urmă oferta.

Deci, dacă spune că va cheltui trei dolari într-o campanie și are note mari, va avea un scor mai bun decât cineva care are note proaste și oferă până la de trei ori mai mulți bani. În acest fel, Google rezolvă în mod transparent problema alocării reclamelor la cele mai populare cuvinte-cheie, astfel încât câștigătorul să fie cel care merită cu siguranță cel mai mult.

Acest lucru a fost realizat în principal pentru ca rezultatele căutării să fie cât mai relevante. În acest fel, utilizatorii obțin ceea ce și-au dorit cu adevărat dând clic pe un anunț Google. Pe de altă parte, contează și pentru agenții de publicitate, deoarece vor câștiga vizitatori care sunt cu adevărat interesați de ceea ce au de oferit. La urma urmei, Google câștigă bani din clicuri pe anunț. Dacă anunțul dvs. nu corespunde căutării, și câștigurile dvs. sunt mai mici.

Google Display Ads

Ce este publicitatea Google Dispay?

Pe lângă publicitatea de căutare, Google oferă și plasare de bannere. Acestea sunt reclame cu imagine și text care apar pe site-uri. Acest tip de publicitate este o soluție excelentă pentru cei care sunt mulțumiți, mai ales, de numărul de impresii pe care le au. Acestea sunt numere care spun de câte ori a fost văzut un anunț, ceea ce este important pentru mulți care doresc să atragă atenția asupra brandului lor.

Google Display este practic o versiune online a unui panou publicitar care se adresează unui vizitator pe un site. Indiferent dacă utilizatorul va face clic - uneori nu contează pentru agenții de publicitate, mai ales dacă un număr mare de oameni i-au văzut produsul. Acest lucru poate fi critic pentru succes, în special atunci când construiți un brand.

Când se plasează anunțurile Google Display?

Google Display Network permite agenților de publicitate să își plaseze anunțul pe site-uri web, YouTube, Gmail, aplicații mobile. Similar cu publicitatea din Google Search - obiectivul este să ajungi la publicul potrivit pe care o va face anunțul interesat.

Astfel puteți găsi clienți noi sau să îi reluați pe cei vechi. Acest lucru se realizează prin selectarea unui public, cu posibilitatea de a viza vizitatorii site-ului dvs. Sigur s-a întâmplat ca după ce ați accesat un anumit site, să aveți impresia că reclamele apăreau peste tot.

Anunțurile afișate pot apărea în mai multe moduri:

  • Anunțuri Responsive Display - Crearea acestor anunțuri este parțial automatizată. Trebuie să introduceți text, o fotografie și un logo, iar de aspectul anunțului se va ocupa Google. Anunțul va fi optimizat pentru a se încadra cât mai natural în aspectul vizual al site-ului pe care apare. Acest lucru înseamnă că anunțul nu privește nici măcar prima bilă ca un anunț, ci ca un alt text de pe site.
  • Anunțuri YouTube - Anunțul pe care îl creați pentru acest serviciu video va apărea în anumite poziții din cadrul clipului video. Excepția este dacă utilizatorul folosește un cont YouTube Premium unde nu sunt afișate reclame.
  • Anunțuri Gmail - anunțul dvs. va fi vizibil în cadrul acestui serviciu de e-mail.

Spre deosebire de anunțurile Search, care apar persoanelor care au căutat un anumit termen în căutarea Google, anunțurile Display pot atrage încă mai devreme atenția unui potențial cumpărător. Aceste anunțuri pot fi afișate utilizatorilor înainte de a începe să caute ceva ce un agent de publicitate are de oferit. Există, de asemenea, posibilitatea de a afișa anunțuri persoanelor ale căror interese coincid cu anunțul sau persoanele care au vizitat deja site-ul agentului de publicitate.

În timp ce acest lucru poate părea un pic haotic, adevărul este că puteți verifica rezultatele campaniei dvs. în orice moment. Puteți vedea ce site-uri difuzează reclama dvs., ce reclame au cele mai multe clicuri și ce site-uri plătesc cel mai mult.

Publicitatea Google este scumpă?

Ca orice reclamă, este rentabilă numai dacă oferă rezultate. Prețul este un termen relativ în acest caz. Dacă cheltuiți 100 de dolari pe reclamele Google aduc un profit de 1.000 de dolari, atunci putem spune cu siguranță că rentabilitatea investiției este mare (ROI). De asemenea, acest lucru înseamnă că ați creat o campanie publicitară bună, ați ajuns la utilizatori interesați care au cheltuit bani pentru produsul dvs.

Cu toate acestea, nu este ușor să se creeze o campanie de succes - este nevoie de anumite cunoștințe pentru a obține toate detaliile despre GoogleAds. Fără a vă orienta bine publicul și a selecta cuvinte-cheie de calitate care duc la conversia vizitatorilor, acest tip de publicitate poate fi destul de scump. Nu numai că veți plăti scump pentru fiecare clic pe anunț, dar acești vizitatori nu vor face ceea ce doriți să facă. Veți ajunge să vă cheltuiți bugetul fără un obiectiv.

Pentru a nu se întâmpla acest lucru, trebuie să verificați constant rezultatele publicității și să faceți modificări în timp util. Există anumite reclame pe care doriți să le întrerupeți, altele se vor închide complet, în timp ce altele se vor dovedi foarte profitabile, așa că veți dori să le „amplificați” financiar. Acest lucru vă permite să plătiți doar pentru rezultatele corecte ale campaniei. Să reamintim, Google câștigă bani din clic pe un anunț, așa că este în interesul Google să fie reprezentativ și să aducă un număr mare de clicuri.

Cum să învățați mai multe despre reclamele Google?

Indiferent dacă doriți să aflați mai multe despre publicitatea Google pe măsură ce dezvoltați o afacere sau doriți să vă implicați profesional în afaceri, marketing PPC este un loc excelent pentru a începe. Astfel veți afla încă de la început cum să creați reclamele care fac diferența atunci când vine vorba de afaceri.

Dacă sunteți interesat de o carieră profesională în marketing PPC, ar fi bine să aveți câteva dintre certificatele recunoscute pe plan internațional. Astfel veți fi complet pregătiți pentru anunțurile Google și cariera de manager PPC. Chiar dacă doriți doar să cunoașteți elementele de bază pe care să le aplicați afacerii dvs., cunoașterea elementelor de bază ale publicității Google este o oportunitate pe care nu trebuie să o ratați!

Cu toate acestea, rețineți că PPC este doar o parte a marketingului digital, în care metodele precum SEM, e-mail marketing, marketing social media, affiliate marketing și multe alte elemente sunt o parte integrantă a unei afaceri de succes. Combinarea cu succes a celor mai eficiente metode de marketing duce la o promovare foarte eficientă și rentabilă a produselor și serviciilor.

Cu toate acestea, campaniile de calitate necesită experți care vor pregăti în mod corespunzător campanii de marketing. Datorită cunoștințelor lor specifice, acești profesioniști pot conta pe căutarea rapidă a unui loc de muncă și pe un salariu excepțional.

Nu uitați că vă puteți ocupa de publicitate pe Google, precum și de alte domenii de marketing pe internet, ca un freelancer. Acesta este un motiv suplimentar pentru care aceste locuri de muncă sunt extrem de căutate. Deveniți o parte a echipei foarte căutate de experți Microsoft, experți în marketing, care câștigă foarte bine atât în România, cât și în străinătate.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te