Cursul Online Sales

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, au apărut noi practici în afaceri și metode de vânzare. Magazinele virtuale au devenit populare, iar unele companii își oferă acum produsele și serviciile exclusiv online. Vânzările online au loc pe numeroase site-uri și platforme și există și posibilitatea tranzacționării cu criptomonede. Vânzările online au numeroase avantaje, precum viteza și simplitatea și, în același timp, oferă o acoperire mai largă a publicului. Cu toate acestea, trebuie să acordați atenție securității atunci când cumpărați online și să alegeți vânzători și platforme verificate.

Astăzi, aproape fiecare afacere serioasă și de succes, fie că este în lumea online sau offline, are propriul magazin electronic. Vânzarea online de haine, încălțăminte, electrocasnice, cărți, calculatoare, jucării pentru copii și alte produse este doar un segment al sortimentului care este oferit pe internet. Acest tip de vânzări a schimbat semnificativ modul de cumpărături și, în același timp, a ușurat pentru clienții interesați procesul de căutare a produselor și luarea unei decizii, precum și efectuarea unei achiziții.

Vânzările online pot însemna adesea prețuri și reduceri mai favorabile în comparație cu cumpărăturile din magazinele fizice. Toate aceste avantaje au influențat un număr tot mai mare de vânzători să înceapă vânzările online și să treacă de la vânzările tradiționale la cele virtuale de produse sau servicii. Astfel, un număr mare de companii introduc și dezvoltă tipuri de vânzări din ce în ce mai avansate pe site-urile lor.

Vânzările online reprezintă o opțiune interesantă și utilă pentru toți cei care doresc să dezvolte și să îmbunătățească modele de câștig în domeniul afacerilor pe internet.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Social Media, Online PR & Community ManagerOnline Sales & E-business Development ManagerDigital Marketing Planner & Account ManagerPPC & Digital Channels ManagerWeb Project Manager & Data Analyst.

Descrierea și scopul cursului Online Sales

Cursul abordează tema vânzărilor online, importanța și funcția lor în afacerile moderne. Prin acest modul, veți avea posibilitatea să vă familiarizați cu multe modalități de vânzare online, dar și să vă îmbunătățiți cunoștințele existente despre vânzările tradiționale în contextul fizic. Avantajele și dezavantajele vânzărilor online din punctul de vedere al cumpărătorului, adică din perspectiva vânzătorului, pot oferi cititorului informații utile despre modalitățile de neutralizare a anumitor dezavantaje în practicile de vânzare online.

Astăzi, pe piață există un număr mare de produse și servicii și, ca și în vânzările tradiționale, putem vorbi și despre multe dintre produsele identice sau similare. Prin urmare, este foarte important să cunoașteți diferite tehnici pentru a crește numărul de vânzări. Prin intermediul cursului, veți avea posibilitatea să vedeți că depășirea acestui tip de probleme este realizabilă grație realizării valorii deosebite pe care produsele o au pentru clienți (online value proposition). Conceptul de valoare unică a produsului va fi tratat în detaliu pe parcursul acestui modul.

Diferite tehnici de marketing pot contribui semnificativ la îmbunătățirea vânzărilor online, iar unul dintre instrumentele esențiale în vânzări este CRM (customer relationship management), care este deosebit de important în vânzările online. În plus, este important să folosiți anumite tehnici care vor ajuta la crearea clienților fideli, cum ar fi personalizarea, îmbunătățirea experienței utilizatorului și îngrijirea satisfacției clienților. Toate aceste tehnici și strategii sunt de mare importanță pentru succesul afacerilor online și de aceea acest modul oferă o perspectivă detaliată asupra aplicării lor.

Domeniul vânzărilor online este util pentru înțelegerea modalităților de a câștiga bani pe internet și îmbunătățirea modelelor de afaceri. Modulul de vânzări online vă permite să vă familiarizați cu diferite forme de vânzări și să le comparați cu vânzările tradiționale. Prin acest modul veți afla despre avantajele și dezavantajele vânzărilor online atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător. Vor fi prezentate și câteva dintre modalitățile de depășire a neajunsurilor din vânzările online. Cunoașterea diferitelor tehnici de vânzare în lumea virtuală, precum și arta de a crea un mesaj OVP (online value proposition) de calitate, pot îmbunătăți semnificativ numărul de vânzări online. În acest modul vor fi abordate diferite tehnici de marketing, precum și instrumente, diferite sisteme CRM și importanța acestora în vânzările online.

Unul dintre scopurile modulului este acela de a prezenta importanța unui mesaj unic de vânzare și a creării de produse și servicii de calitate, dar și importanța valorii în marketingul online. În plus, acest modul vă va oferi o perspectivă mai largă asupra metodelor de marketing a produselor și serviciilor, modalități de a cultiva clienții într-un magazin online, de a realiza vânzări și, în final, de a realiza achiziții repetate online. Toate cunoștințele acumulate prin acest modul sunt utile în îmbunătățirea magazinului online și a afacerii.

Cursul Online Sales vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Care sunt avantajele vânzării online în comparație cu vânzarea într-o locație fizică?

Vânzările online necesită mai puține resurse financiare în comparație cu cele care trebuie alocate în contextul afacerilor tradiționale. Când ne gândim la vânzările online, trebuie menționat că în acest fel se evită costurile mari de închiriere a spațiului și dotarea instalației, precum și costurile care apar din cauza numărului mare de angajați din cadrul afacerii. Astfel, datorită unui număr semnificativ mai mic de angajați, este posibil ca organizarea afacerii să fie semnificativ mai simplă.

Vânzările online nu au limite spațiale – acoperirea lor este mai mare decât cea a unui magazin tradițional, care este limitat în ceea ce privește acoperirea și animare clienților. În plus, ca unele dintre aspectele mai avansate trebuie menționate numeroase activități de marketing care sunt utilizate, care sunt mai profitabile financiar în comparație cu activitățile tradiționale de vânzare. Când vine vorba de vânzări online, trebuie menționat că toate activitățile din vânzările online sunt măsurabile, precum și că feedbackul este primit într-un timp foarte scurt. Acest lucru este foarte important pentru afaceri și adaptarea acestora, unde este nevoie de o perioadă foarte scurtă de timp pentru a direcționa toate activitățile către scopul dorit.

2. Ce este online value proposition?

Online value proposition este cel mai adesea afișată pe prima sau pe pagina inițială pe care un vizitator de internet o poate vedea atunci când vizitează un site de vânzări. Această propoziție conține cuvinte clare care indică valoarea pe care vizitatorul o va primi dacă cumpără produsul sau serviciul comercializat prin intermediul site-ului de vânzări. Mesajul trebuie să fie lizibil și ușor de înțeles. Datorită duratei de atenție din ce în ce mai scurte a utilizatorului obișnuit de internet în prezent, este important ca un mesaj să poată fi înțeles în doar câteva secunde. Pentru ca mesajul să aibă sens și să obțină efectul dorit, compania trebuie să evidențieze un avantaj cheie față de concurență, dar și să identifice grupul-țintă, prin examinarea atentă a clienților, recunoașterea problemelor acestora și înțelegerea dorințelor și aspirațiilor acestora.

3. Cât de importante sunt activitățile de marketing în vânzările online?

Magazinele online trebuie să creeze un proces de cumpărături simplificat și plăcut pentru a atrage și păstra clienții. Pentru a face procesul cât mai simplu posibil, este important să clarificați pașii de comandă online și să permiteți diferite opțiuni de plată. Reducerile sunt adesea oferite clienților atunci când fac cumpărături online, iar alte instrumente de marketing, cum ar fi e-mailurile promoționale, marketingul afiliat, voucherele online și rețelele sociale sunt adesea folosite. De asemenea, este important să fiți disponibili constant clienților care folosesc centrul pentru clienți și să le oferiți asistență în orice moment. De asemenea, recomandările clienților mulțumiți pot fi utile, astfel încât site-ul să poată afișa impresiile altor utilizatori. Scopul tuturor acestora este de a face procesul de cumpărături mai plăcut și mai simplu, astfel încât clienții mulțumiți să revină și să facă din nou cumpărături online.

O persoană care se ocupă cu vânzarea online

Planul și programa cursului:

1. Online Sales Basics – conceptul de vânzări online, avantajele și dezavantajele vânzărilor online, poziția cumpărătorului și poziția vânzătorului

2. Online Sales Management and Planning – ce este o pâlnie de vânzări, lead nurturing, landing page, optimizare, măsurarea rezultatelor și principiile UX pe pagina de destinație

3. Online Business Development – dezvoltarea afacerilor online

4. Online Retention Mark. Man. and Affiliate Marketing – definirea și implementarea activităților în cadrul marketingului de retenție și afiliat

5. How to Sell E-business Services – crearea strategiei și modului de vânzare a serviciilor de e-business

*Pe pagina unui anumit departament, în lista derulantă a fiecărui modul, puteți vizualiza cursurile oferite pentru departamentul selectat pentru modulul dat.

Cursul explică participanţilor ce sunt vânzările online

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te