Cum să vă organizați echipa pentru munca de succes la proiecte IT şi de design

Dacă doriți să conduceți o echipă, iată tehnici  utile cu ajutorul cărora puteți face munca mai productivă și evita greșelile multor IT manageri:

Delegați precis. Specificaţi criteriul exact, în cifre, în baza cărora se va vedea că munca a fost terminată. Dacă cineva dorește să verifice prețurile concurenților, nu îi spuneţi să verifice preţurile concurenţilor, ci să verifice prețurile a cinci concurenți.

Asiguraţi training-uri. Permiteți colegiilor și angajațiilor să participe la seminarii, training-uri sau cursuri.  Să dobândească abilități profitabile de afaceri. Nu este practic să se economisească la training. Potrivit cercetărilor, investiţia în cunoştinţe se întoarce multiplu şi este una dintre cele mai sigure investiții de afaceri.

Împărtăşiți informațiile. Păstrarea de informaţii este una dintre cele mai mari greşeli manageriale. Spune-ţi colegilor opiniile şi planurile Dvs. Împărtăşiţi cu ei noutăţile despre companie, chiar dacă, în baza poziţiei, nu ar trebui să le știe.

Daţi împuterniciri mai mari. Daţi colegilor şi angajaţilor împuterniciri mai mari în luarea decizilor importante, fără a fi condiționate de proceduri birocratice. Acestea sunt factori puternici de motivaţie, deoarece munca pe care o execută devine proprietatea lor. Cercetările au dovedit că un angajat motivat în mod corespunzător va fi cu 50% mai productiv decât cel nemotivat.

Cunoașteți părțile bune şi slabe ale persoanelor cu care lucraţi. Când știți că cineva este bun la ceva, iar la altceva nu este bun, aceasta vă va ajuta la delegare, definirea sarcinilor, promovare, educaţie suplimentară. 

Mențineți propria credibilitate. Când oamenii se  conving ca sunteți persoana pe care se pot baza în toate situaţiile, că pot să vă creadă pe cuvânt, relația cu angajaţii va obţine o calitate nouă. 

Ascultaţi-vă angajaţii şi colegii. Organizați regulat şedinţe cu angajaţii dumneavoastră. Discutaţi despre probleme şi modalităţile de rezolvare. Ascultați-vă angajaţi. Nu vorbiți doar dumneavoastră, ci lăsați-i pe ei să explice de ce fac lucrurile în acest mod. Întrebați. Cereți-le părerea. Veţi obţine idei bune, pe care le puteţi transforma în profit. 

Asiguraţi proceduri scrise pentru îndeplinirea sarcinilor. Timpul se pierde atunci când sarcinile nu sunt executate corect. Pregătiţi materiale anexe cu sfaturi pentru cea mai bună îndeplinire a sarcinilor. În acelaşi timp, ajutați-vă colegii să vadă ce benefici vor avea atunci când încep să aplice practicile sugerate. 

Lăudați succesul. Oamenii nu se vor simţi flataţi dacă îi lăudați când fac ceva bun. Vor fi mai motivați pentru a continua. Deci, mulțumiţi colegilor pentru orice muncă efectuată cu succes. 

Răspundeţi la fiecare întrebare. Faceți-vă regula de a răspunde fiecărui angajat în termen de 24 de ore de la solicitările sau cererile acestuia. Chiar dacă nu ştiţi răspunsul sau nu puteţi lua o hotărâre, spuneți "Am citit propunerea dumneavoastră. Cred că există ceva. Mă voi gândi în cursul săptămânii şi vă voi spune ce cred lunea viitoare."

Doriți să deveniți un lider de echipă?

IT managerul știe ce poate şi ce nu poate face un programator, administrator sau tehnician servis, care este rezultatul aplicării anumitor tehnologii, ce echipamente de hardware sunt necesare companiei, ce soluții de software trebuie apilcate pentru o administrare mai eficientă, cum să aplice e-business în cadrul companiei, care oameni vor forma echipa și de ce resurse financiare are nevoie pentru realizarea muncii.

Poate vă regăsiţi aici. Gândiţi-vă... 

Descoperiți mai multe

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2018/19. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.