Cursul Technical Drawing

În zilele noastre, desenul tehnic se aplică în multe specializări inginerești, precum și în industrie, deoarece desenul tehnic reprezintă o disciplină academică ce presupune crearea desenelor standardizate pentru domenii precum arhitectura, designul de interior, construcții și proiectare mecanică etc.

De elaborarea desenelor tehnice se ocupă inginerii și tehnicienii pregătiți să prezinte forme de spații folosind tehnici speciale ale prezentării grafice. Tocmai de aceea, desenul tehnic se deosebește de oricare alt desen care poate avea mai multă semnificație și mai mult scop. Pe de altă parte, desenul tehnic are doar un obiectiv, și anume: o comunicare clară și ajutor la transformarea ideii în formă fizică. 

Pe durata acestui curs vă veți ocupa cu asimilarea diverselor modalități de creare a desenului tehnic. Desenul tehnic, mai exact trasarea pe hârtie cu mâna sau cu un instrument de scris, este una dintre ele, în timp ce a doua este cea pentru care vă va pregăti cursul - desenul în programele CAD. Desenele pe calculator ideale, pe care le veți putea crea, veți putea să le folosiți și pentru crearea modelelor digitale 3D. 

Abilitățile dobândite la curs vă vor ajuta să avansați mult mai ușor și mai eficient la alte cursuri din cadrul unui program la care vă școlarizați. Programele utile pe care le veți învăța vă vor oferi un câștig foarte bun, iar abilitățile de desen dobândite vă vor clasa ca expert.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Architectural DesignComputer Aided DesignProduct Design şi Interior Design .

Descrierea și scopul cursului Desenul tehnic

Acest curs este gândit să familiarizeze cursanții cu desenul tehnic. Pentru a ajunge cu ușurință la cunoștințele și abilitățile necesare, cursul este împărțit în opt module. Perfecționarea după acest sistem înseamnă că, indiferent de cunoștințele pe care le aveți, vă veți familiariza treptat cu tehnicile necesare, începând de la cele de bază, până la cele complexe. 

Primele lecții vă vor prezenta desenul tehnic și vă vor oferi cunoștințe referitoare la prezentarea obiectului, construcția geometrică, precum și prezentarea umbrei și a planurilor de spațiu în vizualizare bidimensională. Următorul modul se va ocupa cu standardizarea, respectiv cu aplicarea standardelor, textul în desen tehnic și formatele desenului.

Apoi urmează modulul care vă va familiariza cu proiecția, respectiv cu formele părții, obiectului sau obiectelor care se afișează în desen. După ce asimilați și aceste lecții, urmează partea cursului orientată pe intersecții. În timpul acestor lecții veți avea posibilitatea de a învăța totul despre intersecție, despre hașurare și despre tipurile ei.

A doua parte a cursului se ocupă cu cotarea, respectiv cu regulile și elementele sale de bază. După acest modul, vă așteaptă cunoștințe legate de desene de asamblare și schițare. În ultimul modul veți învăța ce sunt planurile de spațiu în desenul tehnic și veți asimila toate detaliile lor. Toate tehnicile dobândite pe durata acestui curs vă vor oferi posibilitatea de a manipula mai bine elementele necesare de desen tehnic pentru o mai bună înțelegere a spațiului.

Scopul cursului de desen tehnic este asimilarea cunoștințelor necesare pentru continuarea perfecționării, dar și aplicarea diverselor pachete software de CAD, fără care nu se poate realiza o carieră de succes în domeniul proiectării și al designului.

Din acest motiv, abilitățile dobândite la acest curs vor reprezenta baza pentru construirea unei cariere de succes în diverse domenii, precum designul produselor, tehnologiilor sau arhitectural.Din motivele menționate, acest curs este frecventat de toți cursanții programelor din cadrul departamentului 3D Design & CAD Department, pentru a se pregăti pentru ceea ce îi așteaptă în continuarea școlarizării.

Cursul Desenul tehnic

Planul și programa cursului:

1. Introducere

 • Introducere în desenul tehnic
 • Afișarea obiectului
 • Construcția geometrică
 • Prezentarea umbrei și a planurilor de spațiu în vizualizare bidiomensională 

2. Standardizarea

 • Aplicarea standardelor și a cărții tehnice
 • Textul în desen tehnic
 • Legarea și construcția caracterelor 
 • Formatele desenelor tehnice, marcajele pentru centrare și sistemul rețelei de referință 
 • Antetul pentru desene tehnice și componente, condiții, tipuri și grosimea liniilor 

3. Proiectarea

 • Prezentarea obiectului pe desen, proiectarea centrală și perspectiva, proiecția paralelă, proiecția ortogonală și principalele proprietăți ale proiecției ortogonale
 • Aspectele

4. Secțiunile

 • Noțiunea de intersecție și hașurare a secțiunii
 • Tipuri de intersecții

5. Cotare

 • Reguli de bază și elementele cotării
 • Tipuri de cotare 

6. Toleranțe

 • Toleranțele părților 
 • Toleranțele măsurilor libere și toleranțele netezimii suprafeței 

7. Desene de asamblare

 • Schițare
 • Desen de asamblare 

8. Formatele desenelor tehnice, marcajele pentru centrare și sistemul rețelei de referință

 • Prezentările planurilor în desenul tehnic
 • Prezentările de spațiu în desenul tehnic
 • Detaliul în deseniul tehnic

Cursul Desenul tehnic

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te