Designul de interior şi decorarea

În continuare, oamenii nu ştiu ce fac cu exactitate designerii de interior, care este rolul lor concret şi de ce există ei. Opinia percepută a unei părţi a publicului este că designerii de interior sunt înconjuraţi de o aură de neatins, de lux şi exclusivitate. Cealaltă parte a publicului consideră că designerii de interior nu sunt atât de importanţi, adică ceea ce oferă designerii, oamenii pot face şi singuri. Designul de interior se poate împărţi în două categorii, după scopul spaţiului: design pentru interioare rezidenţiale şi comerciale. 

Cursul Designul şi amenajarea interioară vă va familiariza cu principiile designului interior, cu lucrul cu bazele, aspectele şi spaţiul interior tridimensional. Veţi învăţa să dezvoltaţi singuri conceptele de design, să faceţi mood board-ul, să folosiţi cu succes elemente de interior (culoare, materiale, iluminat, mobilier) şi să înţelegeţi bine sinergia acestor aspecte ale profesiei. 

La acest curs vă veţi familiariza şi cu modul de comunicare cu clientul pentru a dezvolta o relaţie de încredere. Veţi afla şi cum să obţineţi şi să finalizaţi cu succes atât proiectele mici, cât şi cele mari. Nici elementul ecologic nu este de neglijat, aşadar, cursanţii au o ocazie unică de a se familiariza cu regulile de implementare a principiilor de design ecologice în interior. 

Pentru a deveni designer de interior, pentru acest curs aveţi nevoie în primul rând de cunoştinţe de lucru în Autodesk AutoCAD, Autodesk 3ds Max şi Adobe Photoshop.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Computer Aided Design şi Interior Design .

Descrierea şi scopul cursului

Pe durata cursului Designul şi amenajarea interioară, pe care îl puteţi frecventa online sau tradiţional – în clasă, care face parte din programele respective, vă veţi familiariza cu toate detaliile necesare pentru activitatea de designer şi decorator de interior. 

Scopul acestui curs este familiarizarea cu bazele planificării şi proiectării interiorului spaţiilor publice şi private. În calitate de cursant, veţi învăţa să proiectaţi şi să decoraţi un spaţiu în conformitate cu standardele funcţionale şi estetice actuale. Veţi afla cum să oferiţi clienţilor cele mai bune servicii, precum şi cum să rezolvaţi provocările profesionale. Cu alte cuvinte, scopul acestui curs este de de a vă pregăti să proiectaţi interioarele în mod profesional şi să fiți designeri şi decoratori freelance de succes. 

Singura soluţie serioasă pentru lucru la proiectele designului de interior o reprezintă pe de o parte programele din setul Adobe CC, iar pe de altă parte – programele Autodesk. Mai precis, cele cinci programe fără care aproape că nu puteţi crea cu succes sunt  Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Autodesk AutoCAD, Autodesk 3ds MAX şi Autodesk Revit.

Procesul de design este împărţit în şase etape sau paşi. Primul pas se referă la cunoaşterea clientului. Veţi învăţa cum să vă prezentaţi pe voi şi cum să vă prezentaţi munca în cea mai bună lumină pentru a începe colaborarea aşa cum trebuie. Al doilea pas este focusat pe analiza problemei şi pe elaborarea conceptului. Conceptul principal se clasifică în opt concepte mai mici. Acestea se suprapun reciproc, se completează, se îmbunătăţesc şi se interconectează, ceea ce influenţează conceptul principal. Aceste concepte sunt planificarea, comunicarea în spaţiu, iluminatul, instalaţiile, modelul 3D, structura clădirilor şi elementele de legătură, materialele şi vopselele. 

În a treia etapă, designerul primeşte undă verde pentru concept şi începe designul. În a patra etapă, ideile legate de spaţiu se prezintă clientului şi se face selectarea finală, care deschide uşa pentru următorul pas, când începe elaborarea finală a proiectului. Ultima etapă, a şasea, este etapa finală în care se predă proiectul la client, împreună cu materialul necesar pentru realizarea interiorului.

Cursul Designul şi amenajarea interioară

Planul şi programa cursului:

1. Introducere în designul de interior – în această lecţie vom discuta despre subgrupe şi specializări în domeniul interiorului 

 • Designul de interior: teorie şi proces 
 • Istoria profesiei şi a stilului
 • Procesul de design şi etapele procesului 
 • Inspiraţia şi conceptualizarea 
 • Tactici, abordări şi recomandări pentru un design de succes 

2. Premisele designului – de la discuţia cu clientul şi software-ul necesar până la concept 

 • Prima întâlnire cu clientul 
 • Software-ul Toolkit 
 • Conceptualizarea şi dezvoltarea ideii 

3. Conceptualizarea funcţională – analiza procesului de design

 • Conceptul principal 
 • Planificarea spaţiului 
 • Circulaţia în spaţiu 
 • Iluminatul spaţiilor interioare

4. Conceptualizarea formală – principalele forme ale interiorului sunt: pătratul, cercul şi triunghiul.

 • Modelul 3D
 • Structura construcţiilor şi elementele de legătură 
 • Materiale şi finisarea suprafeţelor
 • Culoarea

Cursul Designul şi amenajarea interioară

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te