Cursuri opționale de limbă engleză și germană – pentru o carieră fără frontiere

Pe lângă cea mai completă pregătire pentru asimilarea celor mai solicitate abilități IT, la LINK Academy aveți și posibilitatea de a vă perfecționa gratuit abilitățile de engleză și germană.

Cursuri opționale de limbă engleză și germană – pentru o carieră fără frontiere

De ce este importantă cunoașterea limbilor străine pentru cariera dvs. în IT?

Mai mult decât pentru orice alt domeniu, pentru IT este foarte important să vă perfecționați constant dacă doriți să mergeți mai departe.

Și asta înseamnă că trebuie să fiți mereu la curent cu literatura și publicațiile de specialitate, care sunt în mare parte într-o limbă străină. De asemenea, ca profesionist în domeniul IT, veți avea ocazia să lucrați cu clienți și companii din întreaga lume de-a lungul carierei dvs. și va trebui să cunoașteți o limbă străină pentru a comunica cu aceștia.

În cele din urmă, multe țări din lume ca America, Germania și Elveția sunt obligate să importe lucrători IT de calitate. Datorită cererii mari, salariile din domeniul IT în străinătate sunt destul de mari, astfel încât învățarea unei limbi străine poate fi o decizie foarte profitabilă pentru cariera dvs. ulterioară.

Ce vă aduc cursurile de limbă engleză și germană?

  • Învățarea mai ușoară a limbajelor de programare și stăpânirea instrumentelor IT;
  • Literatura și comunitatea IT globală vă sunt mai accesibile;
  • Mai multe oportunități de muncă peste tot în lume;
  • Comunicare mai ușoară dacă lucrați într-o companie internațională sau independent cu clienți străini;
  • Salariu mai mare;
  • O mai bună posibilitate de progres.

Care sunt cele mai bune limbi străine pentru domeniul IT?

Astăzi, pentru multe profesii, cunoașterea limbii engleze este o necesitate. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de programatori, designeri, manageri IT și administratori.

Pe lângă faptul că cunoașterea limbii engleze deschide ușa companiilor din întreaga lume (chiar și a celor care nu vorbesc limba engleză), vă pune la dispoziție o multitudine de cărți dedicate domeniului IT care sunt în mare parte scrise în această limbă. În plus, multe comunități IT comunică în cea mai mare parte în limba engleză, așadar dacă doriți să lucrați la proiecte open-source, să remediați erori și să fiți la curent cu ultimele tendințe, trebuie să știți limba engleză. În cele din urmă, oricine dorește să învețe programare sau design trebuie să cunoască cel puțin elementele de bază ale acestui limbaj, deoarece principalele limbaje și instrumente de programare se bazează pe acesta.

În plus față de engleză, ar fi bine să cunoașteți cel puțin câteva elemente de bază ale altei limbi străine. Unul dintre cele mai de dorit pentru oricine este implicat în inginerie și IT este limba germană. Germania este a patra țară ca economie din lume, astfel încât oricine lucrează în domeniul tehnologiei informației, cunoașterea elementelor de bază ale limbii germane poate aduce mari oportunități de afaceri.

Cererea de experți IT în Anglia și Germania este mai mare ca oricând

Conform unor estimări, în următorii ani, în Statele Unite ale Americii vor lipsi aproximativ 450.000 de dezvoltatori de software. Drept urmare, tot mai multe companii americane vor încerca să găsească experți IT în afara țării. În Canada, cererea pentru programatori este mare: printre cele mai căutate primele zece locuri de muncă din Canada, locul șapte a fost ocupat de designerul grafic și specialistul IT.

Banii pe care îi puteți câștiga ca programator în SUA sunt mult mai mulți decât în țara noastră. De exemplu, un programator junior din America are un salariu mediu de 36.000 USD, în timp ce salariul unui programator senior este de aproape 100.000 USD pe an.

salariile din domeniul IT în străinătate

Sondajele spun că Germania are nevoie de 260.000 de lucrători pe an în afara Germaniei pentru a-și menține economia la un nivel adecvat. În cadrul lor se găsesc și profesioniști IT.

De fapt, pe lista celor mai căutate 10 locuri de muncă din Germania, pe primul loc se află dezvoltatorul de software și programatorul, pe al patrulea este consultantul IT, analistul IT. Pentru a lucra în Germania ca profesionist în domeniul IT, trebuie să știți cel puțin elementele de bază ale limbii germane și engleze.

Câștigul pe care îl puteți realiza în calitate de programator în această zonă va face învățarea limbii germane de mai multe ori profitabilă: un programator junior din Germania câștigă aproximativ 44.000 de euro, în timp ce un programator senior câștigă până la 60.000 de euro pe an.

salariile din domeniul IT în străinătate (cursuri de limbă engleză și germană)

Ce limbi străine puteți învăța la LINK Academy?

Pentru a vă oferi toate instrumentele de care aveți nevoie pentru o carieră de succes și bine plătită și, în același timp, pentru a vă permite să avansați și să câștigați oportunitatea de a lucra pe piețele mondiale, la LINK Academy ne-am asigurat că urmați cursuri de engleză și germană ca parte a învățării dvs. obișnuite.

Limba engleză se poate învăța până la nivelul C1, iar la cursurile de limbă germană puteți asimila nivelurile A1 și A2, precum și B1, B2 și C1, ceea ce este suficient dacă vreți să vă angajați în Germania. De asemenea, dacă cunoștințele voastre sunt peste nivelul C1, aveți posibilitatea să frecventați cursul IT German.

După completarea cu succes a  acestor cursuri, vă puteți înscrie și pentru emiterea certificatului LINK pentru limba engleză sau germană, în condiții autorizate.

Indiferent că alegeți să lucrați în străinătate sau pentru un client străin ca freelancer sau pentru una dintre companiile străine de aici, prin cunoașterea limbii engleze și germane vă veți spori șansele de succes.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te