Alătură-te clasei muncitoare IT și dobândește cunoștințe pentru cele mai bine plătite joburi!

Programarea este grea?

Profesia de programator este una extrem de apreciată și foarte căutată, care aduce numeroase beneficii. Acesta este motivul pentru care mulți își doresc să afle mai multe despre această profesie, iar principala întrebare pe care și-o pun mulți încă de la început este - programarea este grea?

Programarea este grea

Când o profesie oferă un spațiu mare pentru avansarea în carieră, numeroase beneficii și câștiguri excelente, popularitatea acesteia este de înțeles. A deveni programator este, cu siguranță, o decizie grozavă, care vă deschide ușa către industria IT. Cu toate acestea, la început, mulți nu sunt siguri dacă programarea este pentru ei.

Pentru a deveni un programator de succes, trebuie să stăpâniți cunoștințele de bază, dar și să fiți gata să vă perfecționați constant. De fapt, este o afacere foarte dinamică, în care cunoașterea limbajelor de programare este doar un element important. Ca în cazul oricărei afaceri, este important cât de mult vă interesează ceea ce faceți, cât de dispus sunteți să vă ocupați timpul cu îmbunătățirea abilităților.

Ce este programarea?

Pentru a răspunde cu succes la întrebarea dacă programarea este grea, trebuie să ne familiarizăm mai întâi cu problema. Programarea înseamnă să dați anumite instrucțiuni computerului pentru a le executa. Aceste instrucțiuni sunt scrise într-un limbaj pe care computerul îl va înțelege. Deoarece este prea complicat să emită comenzi folosind un limbaj de mașină, limbajele de programare sunt utilizate pentru acest lucru. Acestea scriu comenzi pe care computerul dvs. le va înțelege și le va executa.

Programarea nu înseamnă doar scrierea codului, ci și înțelegerea sarcinii care trebuie îndeplinită. Pentru a rezolva corect o problemă, trebuie să „vedeți” soluția, precum și cea mai bună cale către aceasta. Fără o viziune clară, programarea poate fi într-adevăr extrem de dificilă. Prin urmare, trebuie să vă perfecționați constant pentru a putea aplica soluțiile potrivite. Depinde în mare măsură de faptul dacă programarea este dificilă sau nu.

Jobul de programator este foarte apreciat și bine plătit și există motive pentru acest lucru. Pentru a deveni programator, trebuie să învățați cel puțin un limbaj de programare și să vă perfecționați constant. Desigur, este întotdeauna un bonus suplimentar să aveți câteva  certificate recunoscute internațional, care sunt o garanție a cunoștințelor dobândite. Întrucât tot mai mulți oameni doresc să intre în lumea IT profesională, o diplomă și un certificat vă vor deschide multe uși.

Ce este programarea

Cât este de greu să devii programator?

Pentru a deveni programator, în primul rând trebuie să fiți conștient de ceea ce vine cu această profesie. Cu toate acestea, pentru a obține toate aceste certificări ale cunoștințelor dvs., este necesar să porniți de la elementele de bază ale programării bazate pe limbaje de programare.

Ce sunt limbajele de programare?

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să scrieți codul pe care computerul îl va executa. Aceasta se face folosind unul dintre limbajele de programare, cum ar fi PHP, Python, Java sau un alt limbaj care este bine să îl știți. Fiecare limbaj are propriul său scop și caracteristici specifice, precum și termeni folosiți la scrierea codului. Cum scopurile lor sunt diferite, la fel diferă și în complexitate. Unele sunt mai simple și, prin urmare, acest aspect este un bun punct de plecare pentru programatorii începători.

Limbajele de programare pot fi, cu siguranță, o provocare, dar nu este o sarcină imposibilă. Cât de dificil va fi pentru dvs. să învățați un limbaj de programare depinde de afinitatea dvs. pentru programare și de dorința de a învăța. Pentru a stăpâni un limbaj de programare, trebuie să cunoașteți capacitățile acestuia.

Dacă aveți o memorie bună, o concentrare și o determinare excelentă pentru a atinge obiectivul stabilit, învățarea unui limbaj de programare va avea mare succes. Specific acestei profesii este că dobândirea de cunoștințe nu se termină niciodată. De fapt, limbajele de programare, la fel ca tehnologiile moderne, evoluează și câștigă noi oportunități.

Programarea este o alegere excelentă

Codarea este o parte importantă din proces

Codarea reprezintă scrierea comenzilor pe un computer dintr-un limbaj de programare. Deși mulți își imaginează programatori care tastează codul toată ziua, adevărul este că sunt necesare multe cercetări pentru a scrie ceva. Scrierea codului este un mod practic de a-i explica computerului cum să rezolve o problemă.

Pentru a defini cu precizie o comandă, trebuie să cunoașteți comenzile și cuvintele-cheie ale unui limbaj de programare. Totuși, limbajul este doar o modalitate de a transmite anumite instrucțiuni către computer.

Dacă nu știți să rezolvați ceva, cunoașterea comenzilor nu vă va ajuta. Acesta este motivul pentru care programatorii petrec mult timp cercetând probleme, consultându-se cu colegii și găsind răspunsuri online. Cu alte cuvinte, este nevoie de multă bătaie de cap pentru a atinge obiectivul.

De fapt, deoarece programarea este foarte populară, internetul este plin de informații utile. Cu toate acestea, tocmai din cauza acestor informații poate apărea problema identificării care dintre ele este cea corectă. Prin urmare, procesul de codare nu se rezumă doar la gândirea la problemă, ci și la cercetare.

Adesea, veți petrece mai mult timp consultându-vă online cu comunitatea de dezvoltatori. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente metode de rezolvare a unei probleme. Nu numai că veți economisi timp, dar veți găsi și informații utile, împărtășite colegilor programatori din întreaga lume.

În felul acesta veți învăța cum să rezolvați o anumită problemă, dar veți obține și noi cunoștințe pe care le veți aplica data viitoare. La urma urmei, obiectivul dvs. este să vă aplicați cunoștințele pentru a rezolva o problemă specifică și pentru a atinge obiectivul dorit. Lucrul bun despre programare este că fiecare etapă are propriul său sens și rol specific. Este o veste grozavă dacă doriți să aflați din exemple specifice. Deci, programarea este dificilă? Răspunsul corect depinde de dvs. și de motivația dvs. de a reuși.

Programarea este o alegere excelentă pentru o carieră de succes

A fi programator este o alegere a carierei pentru mulți. Întrebarea este dacă aveți o afinitate pentru industria IT și această profesie modernă. Există câteva mari motive pentru care este bine să deveniți programator, și anume: 

  • Salariu excelent - chiar și salariile de pornire sunt extrem de mari în comparație cu alte profesii. Pur și simplu, există o cerere foarte mare pentru profesioniști, astfel încât companiile concurează pentru a oferi condiții mai bune. Trebuie avut în vedere faptul că acești profesioniști IT, care lucrează pentru angajatorii străini, au venituri foarte mari. Chiar și salariile programatorilor din România sunt peste medie.
  • Siguranța locului de muncă - este o ocupație profitabilă, pentru care există întotdeauna de lucru. Cu alte cuvinte, nu veți fi niciodată fără un loc de muncă, întrebarea este doar pentru cine veți lucra. Experții IT sunt foarte căutați, așa că nu numai că nu veți rămâne fără un loc de muncă, ci veți avea luxul de a alege un angajator.
  • Job creativ - Datorită cunoștințelor dvs. veți putea crea aplicații avansate, jocuri video, rețele sociale și platforme de comerț electronic și puteți explora oportunitățile oferite de tehnologiile moderne.

Datorită tuturor celor de mai sus, întrebarea principală nu este dacă programarea este dificilă, ci dacă vreau să am o carieră de succes de care să mă bucur. În acest caz, trebuie să faceți primul pas și să vă înscrieți în program, astfel încât după 12 luni să puteți începe să lucrați la o companie sau independent, ca freelancer.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te