Instruire și cursuri – scurtătură pentru o viață mai bună?

Dacă nu sunteți mulțumiți cu jobul vostru, aveți în față o alegere importantă – să schimbați totul de la rădăcină sau să evitați orice risc. Tocmai această intersecție este locul unde mulți renunță de la primul pas. Motivul principal? Frica de necunoscut. Oare este chiar atât de greu să faci ceva pentru tine?

Instruire și cursuri

Cândva lucrurile au fost clare, vă școlarizați pentru un domeniu și apoi vă angajați într-o firmă unde lucrați până la pensie. Vremurile s-au schimbat, tehnologia se dezvoltă mult mai rapid, ceea ce influențează direct și ofertele de joburi. Deseori se întâmplă ca în oferta de joburi de pe piața muncii să existe joburi care nu au existat până în urmă cu câțiva ani. Problema este și la joburile „clasice”, deoarece se cer anumite abilități care nu puteau fi învățate în timpul facultății.   

Acest lucru poate fi o mare problemă pentru oricine nu este pregătit să se perfecționeze. Pur și simplu, dacă vreți un salariu mai bun, trebuie să dobândiți cunoștințe noi. În caz contrar, cineva care a trecut deja prin instruiri și cursuri va primi jobul sau avansarea pe care ați dorit-o. Cunoștințele sunt ceea ce se apreciază, iar voi trebuie să dați dovadă de ele. 

Angajatorii sunt disponibili să ofere o șansă fiecărei persoane care știe să lucreze. Acest lucru este cel mai evidențiat în industria IT, unde mulți au primit o șansă chiar dacă nu au făcut o facultate. Se știe de mult că piața muncii duce lipsă de experți, ceea ce reprezintă o șansă unică pentru ca mulți să se gândească la viitor.  

Aici intervine dilema: dacă să rămâneți la „propria profesie” sau să vă recalificați. Deși este vorba de o decizie individuală, există numeroase exemple pozitive de șomeri (și persoane prost plătite) care au fost salvați de cursurile de IT. Trebuie să recunoaștem că nu este ușor să-ți schimbi profesia și să o iei de la zero. Există anumite provocări pe care trebuie să le depășiți în drumul către succes. 

Cum știți că trebuie să vă schimbați profesia 

Când vine timpul pentru o schimbare, semnalele nu sunt subtile, mai mult s-ar putea compara cu o alarmă. Totuși, mulți decid să ignore semnele evidente alegând „siguranța” jobului curent, adică mișcarea pe un teren cunoscut. Dacă vă recunoașteți în exemplele de mai jos, este timpul să faceți o schimbare în viață:

  • sunteți prost plătit;
  • jobul este plictisitor;
  • nu vă place ce lucrați;
  • nu aveți nicio o ambiție spre progres;
  • nu există posibilitate de avansare;
  • vă este frică ce va spune familia dacă faceți o schimbare drastică;
  • vă este teamă de necunoscut;
  • nu dețineți abilitățile pentru cele mai căutate joburi.

Și în final am ajuns la cea mai mare problemă – la final totul se reduce la cunoștințe și abilități. Instruirea și cursurile pot rezolva această problemă și vă pot deschide drumul către perfecționarea în continuare. Totuși, cum să vă îmbunătățiți cariera? Ca să rezolvați acest lucru, trebuie să vă îndepărtați de sine. 

Cum să vă schimbați cariera cu succes

Să nu ne mințim, nu este ușor să tai și să spui: „Mă fac programator / designer web / manager de PR…”. Aceasta este o mare decizie în spatele căreia trebuie să stați și să fiți siguri că ați făcut alegerea potrivită. Într-adevăr, cursurile sunt o scurtătură pentru o viață mai bună, dar numai dacă sunteți sigur că faceți ce trebuie. De aceea trebuie să fiți sincer față de propria persoană când luați o decizie legată de carieră. 

Progresul în carieră nu trebuie să fie exclusiv legat de bani. De fapt, dorința unui salariu mai mare nu este un motiv suficient, toți vor să câștige mai mult. Nu vă faceți griji, banii vor veni, dar ele cer cunoștințe. Deci, ce vă interesează într-adevăr?

Cu siguranță cea mai bună și mai rapidă soluție este pur și simplu îmbunătățirea propriei abilități. Acest lucru înseamnă că nu porniți de la zero, ci vreți să vă îmbunătățiți cunoștințele pentru a fi mai competitivi în domeniul în care lucrați. În acest sens, instruirea și cursurile sunt soluție ideală, deoarece oferă tocmai asta, cu confirmarea sub formă de certificate recunoscute pe plan internațional.

Cum să începeți cariera de la zero

Aflați care cunoștințe sunt o premisă pentru cele mai căutate joburi. Familiarizați-vă în amănunt cu cele mai populare joburi ca să vă fie mai clar ce se caută cu exactitate. Întrebați-i pe cunoscuți care și-au schimbat cariera sau găsiți pe internet experiențele altora. Veți fi uimiți câtă informație se poate găsi pe Google. 

Apoi, combinați-vă afinitățile și cunoștințele cu abilități care se cer la joburi de care sunteți interesați. Astfel, fiți sinceri față de propria persoană și imaginați-vă la unul din aceste joburi. Dar totuși, de ce să vă imaginați doar? Multe companii au politica ușilor deschise când permit persoanelor interesate să le viziteze sediul și să vadă cum arată munca.

După ce găsiți jobul care vă interesează, este momentul să învățați lucruri noi. Trebuie să menționăm că în calitate de începător veți avea nevoie de 12 luni de studiu pentru a obține cunoștințe aplicative. O veste bună este că după asta cu siguranță vă puteți căuta un job nou, mai bine plătit. 

Când este vorba de instruire și cursuri, un lucru bun este posibilitatea de a învăța online. Este clar că nu toți au timp să frecventeze cursurile deoarece lucrează sau studiază altceva. De aceea este bine de știut că există sistemul de studiu la distanță care oferă urmărirea cursurilor, studiu, chiar și susținerea testelor online. În cele din urmă, cunoștințele noi vă pot ajuta să progresați în firma unde lucrați. Mai mult, poate chiar și să vă finanțeze perfecționarea de specialitate!

Mai degrabă, marile companii se vor orienta să le ofere angajaților o pregătire suplimentară decât să angajeze pe altcineva. În acest caz ați avea un avantaj mare ca și cineva care cunoaște sistemul de muncă, dar care vrea să dobândească cunoștințe noi, importante pentru companie. Desigur, întotdeauna uitați-vă întâi la propria persoană, căci doar dacă sunteți mulțumiți de ceea ce faceți, veți putea să progresați în carieră.  

Cum să vă schimbați cariera cu succes

Cum se găsesc cea mai bună instruire și cele mai bune cursuri 

Aveți în față decizii importante, care sunt doar începutul unui drum de succes. Luarea deciziei de a deveni, de exemplu, designer web este un pas foarte important. Totuși, imediat după aceasta este important să găsiți cel mai bun loc pentru școlarizare. 

Există o mare varietate de cursuri pe piața națională, dar trebuie să aveți grijă. Nu toate au profesori certificați, condiții de top și sisteme de muncă dovedite a fi eficiente. Este clar că în spatele unei școlarizări de calitate trebuie să stea ani de experiență, cursanți mulțumiți și rezultate. 

Totuși, dacă vă interesează industria IT, nu veți avea multe dileme privind alegerea instituției. Poate că LINKAcademy este și cel mai bun loc pentru dobândirea cunoștințelor aplicative din domeniul tehnologiilor informației. În acest caz accentul este pus pe cele mai căutate și cel mai bine plătite joburi pentru ca după școlarizare să vă puteți găsi un loc de muncă foarte bun. 

Există multe alte instituții care oferă un nivel ridicat din domeniul afacerilor sau marketing digital. Când alegeți să țineți cont și de reputația instituției educaționale, vedeți ce spun cursanții din generațiile precedente, vedeți și care sunt posibilitățile de a obține certificate. Astfel, alegerea unei instruiri sau a unui curs va fi mult mai ușoară. 

Ce trebuie să faceți după pregătire 

Desigur, nimeni nu vă poate garanta un job, dar când aveți cunoștințe sunt șanse mai mari că veți primi prima șansă chiar și ca începător. O bună decizie este și practica într-o firmă de succes, unde veți primi șansa de a învăța să puneți în practică cele învățate. Astfel veți câștiga experiența necesară și veți cunoaște oameni. 

De fapt, practica este un interviu lung pentru job. În loc să primiți 20 de minute să vă prezentați la un interviu, în acest caz aveți trei luni să arătați ce știți. Deseori se întâmplă ca la final jobului să fie obținut de cineva care nu are cunoștințe ca ale concurentului, dar este un candidat mai de calitate cu dorința de a învăța. 

Desigur, întotdeauna vă puteți prezenta cunoștințele la întreaga lume! Aici ne referim la joburi de freelance pe care le puteți face de acasă. Este vorba de lucrul online, unde veți găsi joburi accesând site-urile precum Freelancer sau Upwork

În acest fel, aveți în față piața din întreaga lume, iar de voi depinde cât veți câștiga. Este vorba de o opțiune interesantă, care reprezintă un mare pas comparativ cu o angajare clasică în firmă. 

Cunoștințele care deschid ușa unei cariere de succes 

Cu siguranță nu veți aștepta după un job având cunoștințele potrivite! Aceasta se referă în special la industria IT care, datorită extinderii permanente a muncii, are un deficit constant de angajați. De lucru este și puteți să vă convingeți de asta verificând anunțuri pentru locuri de muncă. Trebuie să dobândiți cunoștințe, care se obțin cu ajutorul instruirii și a cursurilor. 

Nu ratați șansa de a întoarce o filă nouă doar că nu ați avut încredere în propria persoană și în propriile puteri. Posibilități și joburi noi apar în fiecare zi și numai de voi depinde dacă veți profita de șansa unor noi provocări. Chiar dacă învățarea noilor lucruri pare ceva măreț, țineți cont că nu sunteți nici primul și nici ultimul care vrea să-și schimbe viața în bine. 

De aceea, luați acum decizia care vă va schimba viața. Dați totul de la voi și succesul nu va întârzia!

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te