3 limbaje de programare pe care e bine să le învăţaţi

Limbaje de programare

Vreți să deveniţi programator? Vă întrebați ce limbaj de programare ar trebui să învăţaţi?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări ale celor care intră în lumea programării. Întrebarea este importantă, deoarece alegerea cu înțeleciune a tehnologiei creează posibilităţi mai mari de obținere a unui loc de muncă, precum şi un salariu mai bun şi un viitor mai sigur.

Criteriul după care vă recomandăm cele mai bune limbaje de programare este simplu. Este cel al frecvenței de utilizare și al celor mai bune salarii.

De aceea, vă facem cunoştinţă cu trei dintre cele mai utile limbaje de programare de învăţat.

1. PHP

PHP este un limbaj de programare puternic şi simplu pentru elaborarea programelor pe Internet.

Este cel mai popular limbaj de programare pentru site-urile Web. Astăzi, peste 20 de miloane de site-uri funcţionează pe servere cu PHP instalat.

Programatorii din toată lumea apreciază flexibilitatea lui, viteza şi uşurinţa de utilizare. În plus, instrumentele de lucru în PHP sunt gratuite. Puteţi să le preluaţi de pe Internet şi să începeţi programarea în zece minute.

PHP este util pentru elaborarea multor funcţionalităţi pentru Internet, de la aplicaţii mici şi simple până la magazine virtuale, portaluri şi sisteme de administrare a conținutului.

Înainte, Internetul era dominat de paginile HTML simple, cu interactivitate limitată. Astăzi, Internetul a devenit mult mai complex. Companiile au mai multe aşteptări de la prezentările lor online, iar acest lucru necesită aplicaţii mai dinamice şi mai interactive.

Limbajul PHP este ideal pentru scrierea acestui tip de programe şi chiar în acest scop a şi fost dezvoltat.

Posibilităţile vaste pe care le oferă, sintaxa uşor de înţeles şi compatibilitatea cu diferite sisteme de operare şi servere Web, l-au transformat într-un limbaj ideal pentru dezvoltarea rapidă a aplicaţiilor Web şi pentru crearea sistemelor de Internet complexe.

În domeniul PHP există mereu locuri de muncă. Limbajul de programare PHP se învaţă relativ repede, aşa că puteţi ajunge la nivelul dorit de profesionalism şi de lucru în cel mai scurt timp.

Există încă un avantaj important privind asimilarea limbajului PHP: în atenția celor fără nicio experienţă - deschiderea platformei Web şi accesarea lucrărilor permit începătorilor să lucreze la dezvoltarea unui număr mare de site-uri şi astfel să câştige rapid referinţe şi experienţa care se caută la angajarea programatorilor de calitate.

2. C#

C# este cel mai popular limbaj de programare pentru scrierea celui mai larg spectru de programe, drivere, soft-uri de sistem, jocuri, aplicaţii utilizate în cadrul bazelor de date etc. 

Programele scrise în C# sunt formate din mai multe părţi de bază (componente) care se pot combina în diferite forme, precum cuburile lego.

Acest limbaj oferă posibilitatea dezvoltării sistemelor de programe mari, așa că programatorul poate face faţă fără greutăţi programelor cu cantităţi enorme de coduri.

Mediul de programare C# este puternic, flexibil şi lejer. Milioanele de profesionişti din toată lumea utilizează acest limbaj de programare. Este un instrument extraordinar prin care o idee se poate pune uşor în practică. Cunoaşterea acestui limbaj de programare vă va asigura condiţii excelente de lucru.

Pe lângă aceasta, chiar dacă este foarte robust, este și destul de simplu, cu numai 80 de cuvinte rezervate (memoraţi doar 80 de cuvinte şi aţi învăţat un limbaj nou în întregime).

După ce învăţaţi să utilizaţi C# şi să lucraţi în trei medii de dezvoltare cheie: ASP.NET, .NET Windows Forms şi ADO.NET, veţi putea elabora o gamă largă de programe pentru Windows şi Web.

Parcurgerea acestui program vă oferă posibilităţi profesionale foarte bune. Profesioniştii în C# își pot găsi foarte uşor de lucru.

3. Java

Java este un limbaj de programare dezvoltat de compania Sun Microsystems în anul 1991, ca parte a proiectului de dezvoltare a softurilor pentru televizoare, aparate video şi alte aparate electronice asemănătoare.

Din această cauză, Java a trebuit să fie simplu, rapid, eficient, fiabil şi uşor transportabil de pe un dispozitiv pe altul.

Aceste caracteristici l-au făcut ideal şi popular pentru crearea programelor, serviciilor, jocurilor pe telefoanele mobile şi pentru crearea funcţionalităţilor serviciilor Web.

Java este foarte popular, chiar dacă este un limbaj nou. Unul dintre motivele principale pentru această popularitate este faptul că programele Java pot rula pe aproape orice tip de calculator.

Din acest motiv, Java este orientat pe obiect la fel ca C#. Pentru un programator, acest lucru înseamnă că poate să facă sau să schimbe programe mari fară prea multe complicaţii. Limbajul în sine este simplu, în comparaţie cu majoritatea limbajelor de programare, motiv pentru care se învaţă relativ uşor. Cu toate acestea, limbajul este robust şi puternic.

Locurile de muncă pentru programatorii Java nu sunt la fel de accesibile ca cele pentru programatorii PHP şi C#, dar există oferte şi sunt plătite excelent.

Care dintre aceste trei programe vă atrage cel mai mult? 

Cunoaşterea unuia dintre aceste trei limbaje de programare este considerată o abilitate cheie pentru un programator. 

Care limbaj vă atrage cel mai mult?

Din fericire, aceste limbaje de programare se învaţă uşor, așa că le puteţi asimila repede. Toate aceste trei limbaje se pot însuşi la nivel profesional la LINK Academy într-un singur an.

Dacă vă interesează acest domeniu, citiți și ghidul de introducere în programare.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2020/21 se face aici.

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.